X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia jeszcze masz trochę czasu.
    Uwierz mi gdybyś miała możliwość wybierać sn czy cc to byś wzięła cc.
    Dasz radę zresztą nie masz wyboru.

Jak tam zakupy udane????

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziś się te bóle jak miesiączkowe nasilają...
    Kurcze ciekawa jestem co będzie jak się skurcze zaczną. Ponoć pomylić się tego nie da? Już teraz momentami mi się gorąco robi i tak szumi w głowie...

• LewandowskaAnna Przyjaciółka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zadzwoniłam do mojego gin i umówiłam sie na jutro na 15 na dodatkowa wizytę, bo nie podoba mi sie, ze juz od 3 dni mam kilkanaście skurczy w ciagu dnia trwających momentami ok. 20/30 sekund. Niech sprawdzi co z szyjka i rozwarciem, bo nie chciałabym przegapić momentu nagłego wcześniejszego cc.
    Nie wyobrażam sobie strachu czy podczas porodu SN miałoby dojść do ponownego złamania kości łonowej.
    Brzuchol jest tak nisko, ze nie mogę siedzieć wyprostowana bo aż boli.
    Zobaczymy jutro :)
    Póki co Hanka znowu sie przekręca i powoduje mi skurcze :/ tak wiec zaczyna sie... i pewnie skończy koło 2-3 w nocy :/

Tosia 29.09.2008
    f2w3skjo58jk93vj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu i u Ciebie to też jest taki ból miesiączkowy ale silniejszy? Jak to wygląda. Mnie boli tak co 5-8 min i po 30- 60 s i promieniuje do kręgosłupa. Chyba pójdę pod prysznic
    Małą czuję bardzo nisko i też nie mogę siedzieć ani leżeć z podkulonymi nogami bo czuję że ją ścisnę...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 18:30

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bardziej napięcia całego brzucha. Takie nagle twardnienie, którego ból ciągnie w szyjkę i odbyt.
    U mnie trochę dłuższe te przerwy miedzy skurczami. Gdyby były takie jak u Ciebie to zapewne byłabym juz na IP, bo to moje drugie dziecię i poszłoby zapewne szybciej ;)
    Myszka ja na Twoim miejscu zeryfikowalabym to z lekarzem.

Tosia 29.09.2008
    f2w3skjo58jk93vj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pochodzę i spróbuję kąpieli. Jeśli puści to pewnie fałszywy alarm. W razie czego jutro mam wizytę...

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak nie puści to jedz na IP, to juz naprawdę krótkie przerwy.
    Może inne dziewczyny Ci jeszcze doradza? :)

Tosia 29.09.2008
    f2w3skjo58jk93vj.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tylko napiety brzuch i bóle miesiaczkowe ale nic co by było regularne. Goraca kąpiel albo przejdzie a jesli to porod to tylko nasili i jedz na IP.
    My wlasnie ogarnelismy kolyske dla mlodego i bujaczek oficjalnie przywoluje Ciebie Ignasiu masz juz wszedzie swój kacik zapraszamy na te strone do mamy i taty :)

Behemottka lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok tak zrobię. Niby mam niski prog bólu a mala się kreci wiec raczej u Niej wszystko ol dlatego jeszcze poczekam. Trochę mi lepiej jak chodzę wiec pewnie to znow przepowiadajace. Raz mocniejsze raz słabsze. ..

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza jeśli prysznic to nie za ciepły żebyś sobie nim nie wywołała porodu.

Przerwy masz krótkie.
    Ja bym na IP pojechała jak ci nie przejdzie.

• mmargol Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam juz u lekarza na moja kolej.
    Ale co sie wkurzylam! Moj maz mial dzisiaj po pracy jechac prosto do dentysty na 17 i pozniej ze mna na wizyte. A ten dzwoni po 18 ze jeszcze jest sluzbowo w Warszawie bo sie przedluzylo i mowi ze pfzelozyl wizyte u dentysty na za tydzien.
    Myslalam ze mnie szlak trafi bo zapomnial o wizycie, od razu sie zebralam i taxi wezwalam zeby sie nie spoznic, autobus zaden nie pasowal, co mi cisnienie podniosl, no jakby nie mogl wczesniej uprzedzic... zla jestem :-( az mi brzuch stwardnial z tego pospiechu i nie czuje glowki, jeszcze pewnie sie okaze jak na zlosc ze mala fiknela glowa do dolu wrr co za dzien

uwo9flw17hi46f1t.png
    zpbnkrhmb5v2hylf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba ciepła woda pomaga. Poleze sobie w wannie trochę i zobaczymy co bedzie później...poczuje sie jakby wody w wannie odeszły? To mnie teraz zastanawia...
    PS: Mała kreci sie i wypina teraz tez ból czuje ale slabszy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2016, 19:02

• AJrin Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza tego to nie wiem chyba można nie poczuć... Ja tez sie wladowalam do wanny ciepla ale nie gorąca choć u mnie prócz twardego brzucha nic sie nie dzieje. Wanna w ostatnich miesiacach to zbawienie dla mnie :) a mały zawsze fika :)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mmargol ci faceci nie stresuj sie najwyzej sie chwile spoznisz. Ja jak wczoraj szybciej pomiedzy pietrami w pracy pobiegalammto tez brzuch ciagnie i boli do tego twardy jak skała pośpiech niewskazany.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mlody dostal czkawke w wannie cala woda az faluje hehe :)

LewandowskaAnna, martta, Behemottka lubią tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Sarcia jeszcze masz trochę czasu.
    Uwierz mi gdybyś miała możliwość wybierać sn czy cc to byś wzięła cc.
    Dasz radę zresztą nie masz wyboru.

Jak tam zakupy udane????

Wlasnie problem w tym ze mam wybor, bo lekarz mowi ze moge peobowac sn jesli chce i on wcale o cesarce mic nie mowi, tylko ja pomostaynich przemysleniach i wspomnieniu 1 porodu stwierdzilam ze mu powiem ze chce isc na ciecie niech mi wystawi papiery, bo on wychodzi z zalozenia ze ciac mozna zawzze

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• Jotc Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja uparcie wzięłam się za wypielenie kwietnika przed domem bo juz się nie dało patrzeć i chciałam jeszcze nowe roślinki posadzić... po co mi to było... rwa kulszowa aż mi noga zdrętwiała... jak już mnie mąż pogonił żebym się położyła to musi być ciekawie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie prawa strona żeber boli.
    Oddychać nie mogę.
    I leżałam nic nie robiłam.
    Chyba junior mi gdzieś ciśnie?

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka*** wrote:
    Żabko żeby ten krem chociaż pomógł? Smarowałam tylko raz na początku jak tylko zauważyłam wieczorem to tak mnie piekło że myślałam że w nocy będę wstawać i się drugi raz myć. Ale jakoś wytrzymałam. A co do majtek to tylko z bawełny albo bawełna z domieszką bambusa.
    Czasami myślę że w jakimś stopniu wiem co przeżywają dziewczyny po cc. Tak źle tak niedobrze.

Ja smaruję religijnie od 5 tc i na razie żadnych rozstępów i nic nie swędzi... Trzymam kciuki, żeby się nie pojawiło. Moja mama ma, moja ciocia ma, moja babcia miała, więc genetycznie ja też powinnam.....

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2016, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    żabka04 wrote:
    Mnie prawa strona żeber boli.
    Oddychać nie mogę.
    I leżałam nic nie robiłam.
    Chyba junior mi gdzieś ciśnie?

Mnie też tak czasem boli a następnego dnia przechodzi. Tak sobię myślę, że to w nocy mi łobuz pouciska a potem cały dzień to odczuwam. Niech tam uciska ;)

żabka04 lubi tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 2149 2150 2151 2152 2153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ