X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 września 2016, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia Anka! Oby poszlo szybko i bez niespodzianek :-)
    Gratulacje Malutka. Zdążysz tym zdjeciem odpocznij trochę, zaczekamy :-)

Malutka92 lubi tę wiadomość

• Bratek Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufffff, tym razem trochę mniej postów - przynajmniej da się nadrobić ;)

Sabina - ło matko z córką, HSG z prętem? Brzmi drastycznie... :-O
    Tak czy siak, przyznam, że wspominam to badanie bardzo niefajnie. Zresztą powiedziałam lekarzowi, że o wiele lepiej wspominam histeroskopię. On mi na to: "No bo Pani spała".
    Wytłumaczyłam, że nie, nie spałam, zgodziłam się na zabieg bez narkozy ogólnej, ale dostałam leki przeciwbólowe dożylnie i serio - żadnej traumy nie mam, mimo, że zabieg trochę trwał, bo mieli ogromne problemy z "napompowaniem" mi macicy - bardzo się zapadała. Jak w pewnym momencie zaczęło boleć, dałam znać, przystopowali, podali Tramal dożylnie - i po chwili mogliśmy kontynuować.
    A na HSG - Bogu dziękuję, że okazało się, iż nie trzeba "przepychać", bo ponoć potrafi to koszmarnie boleć... a mnie bolało już samo majstrowanie przy szyjce ;/
    Nie rozumiem, skąd taki opór przed podaniem czegoś przeciwbólowego przy tym badaniu :(((((((((

alinka - żołądek raczej bardzo się nie przemieszcza, ale jest "zgnieciony". Z tą miętą warto troszkę uważać - nie zawsze przynosi taką oczywistą ulgę, jak się wydaje.

agatia - no w końcu damę masz, a nie chłopa. Co będzie siedziała w brudnej pieluszce :P
    Trzymam kciuki, za jak najardziej sprawne wprowadzanie zmian w mieszkanku <3 :)

Magdziulla - GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))))))
    Okropne, że musiałaś się tak namęczyć ;( ale dobrze, że już po :) I w sumie fajnie, że studentka okazała się tak pomocna <3
    Niefajnie z tym znieczuleniem - też się tego boję ze względu na Fraxiparinę, ale.... echh, cóż poradzić ;/

Angela89, fajnie, że się "docieracie". Kciuki, by każdego dnia było coraz lepiej!!!!! :)

Ksosiu, ja absolutnie nie dałam tej Pani odczuć, że jestem na Nią zła :) Chciała dobrze. Ale jak wyszłam, to.... jakoś tak przykro było, bo to był taki "kamyczek do ogródka". Trafiła niechcący w czuły punkt, że tak powiem ;)
    Echhhh, mam nadzieję, że Twój M.się ogarnie - może tym gadaniem o pępkowym itd. maskuje swój stres i to, że (wydaje się) chyba nie do końca wie, jak to wszystko ugryźć? Mam taką nadzieję :-*

Przyznam, że mój ani razu nie wspomniał o pępkowym, właśnie mi to uświadomiłyście ;) Patrzy tylko w kategoriach - jak się przygotować do porodu + modli się o to, by Junior poczekał z przyjściem na świat do zakończenia projektu który M.ma teraz na głowie ;)

P.S. urodzisz, jak spadnie deszcz? Kochana, to u nas dzisiaj burza z gradem!!!! Liczy się?????? ;)

violett - z tym dawaniem znać itd. - kurcze, to delikatna sprawa i chyba w każdej Rodzinie jest inaczej. My swoich rodziców/teściów twardo uczymy granic i chyba liczą się z tym, że w razie czego - dowiedzą się już po, bo nie będzie, kiedy dać znać... Zresztą co to da? Znając życie - obie by przeżywały i odchodziły od zmysłów, jeśli coś się będzie komplikowało, przedłużało etc. ;)

Anulka01 - jaki Aniołek!!!!!!!!!!! <3 :-D

Żabka, czekamy jutro na pozytywne dla Was wieści!!!!! :)

AJrin, hahaha, Twój Teść taki przewidujący? ;)
    Z zarostem sama nie wiem - ale ktoś gdzies niedawno pisał, że u niej wolą bez świeżego golenia z ewentualnymi pozacinaniami, wrastającymi włosami etc. ;))))))

Darusia - ja raczej zastanawiam się nad lekką lewatywą zrobioną w domku samodzielnie, albo czopkiem (jeśli rozmawiamy o SN, rzecz jasna).
    Gorzej, jak będą wywoływać w szpitalu.... ;/
    Ale faktycznie myślę o tym, ponieważ od jakiś 2, może 3 tygodni, to, co się dzieje z moimi jelitami, to jest po prostu KOSZMAR. Stoją, jak zaklęte.... :((((

Macioszczyczka, echhhh, bez sensu to wszystko trochę :((((( Takie branie na oddział, puszczanie na tym etapie... tylko stres ;/

Anka - cholera wie, a jak po kapieli, zmianach pozycji etc?
    Ale jeśli nie chcesz ryzykować, to podjedź na IP, co się masz stresować :).

Dziewczyny, a jak u Was z pragnieniem przed porodem?
    Pytam, ponieważ od kilku dni piję, jakbym miała permanentnego kaca :P Katastrofa po prostu :) Bratowa mówi, że może się do laktacji szykuję ;) W sumie.... kto tam wie? Jak dziś sprawdziłam, ile leci, to faktycznie nieźle się rozruszało :-O

A tak w ogóle, to dostaliśmy dziś po moim Bratanku duuuuuużo ciuszków (reszta czeka, bo jest na większy rozmiar, ale jest tego mnóstwo, łącznie z butami), zabawki, chustę do noszenia, karuzelkę Fishera..... Miłe to było niesamowicie <3 <3 <3 :)

Behemottka, Sabina, violett lubią tę wiadomość

W 12 cs... <3 :) SYN <3 :-D
    3jvz2n0asudxzqnn.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Anka
    Czyli trzeba się zbierać

Trzymam juz zaciśnięte kciuki! !
    Juz jestem w szpitalu.

kamciaelcia, żabka04, violett, stardust87 lubią tę wiadomość

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 4 września 2016, 23:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka, gratuluję urodzenia zdrowej Darii :) Super że dzidzia już przy Tobie i możesz ją tulić :)

Anka, nie ma co czekać, jedź na ip, trzymam kciuki za szybki i udany poród :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka
    Proś o leki
    ja brałam co 3h i szybko położne przynosiły

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka ogromne gratulacje :)

Sabina niezła sąsiadka ha ha ha, "kocham" takich bezpośrednich ludzi ;). Masakra ;)

Mysza dziękuję za info o farbach :)

Bratku no to piękne gadżety dla synulka dostaliscie :) chusty zazdraszczam ;)

Anulka powodzenia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 00:06

Malutka92, Sabina lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobranoc wszystkim
    Anulka
    Myślę o tobie

Ksosiu i Macioszczyczka
    Może i wy mnie rano zaskoczycie ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka powodzenia !!!!ja między skurczsmi oddychalam tak że przy wdechu wypychalam brzuch a przy wydechu wciagalam a na skurczu jak piesek i mi to pomogło
    Ale to dzięki Broszce bo wysnila mi łatwy poród

Jedyny minus to nacięcie krocza oby was ominęło

Broszka, Sabina, Bratek lubią tę wiadomość

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka gratulacje :)!!!

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka, gratulację! zdrówka!! :)

my po karmieniu, o 20. była kąpiel i jedzenie i dopiero teraz się obudził, aż się wystraszyłam że od 23 już się głodny zrobił, a on po prostu dłuzej pospał :D

teraz go czkawka męczy, oby zasnął jak już przejdzie :/

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mam już po mały sił. Szymek znowu pojechał na obserwację bo pomrukuje po jedzeniu. Położna mówi że dlatego że ho męczy znowu leży w cieplarce mam nadzieję że mu pomoże

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 02:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bratku z tym pragnieniem to nie wiem jeszcze tego albo nie mam albo organizm później bedzie sie przygotowywał do laktacji... Z drugiej strony ja strasznie puchne i caly czas wmuszam w siebie wodę wiec moze i nie mam jak czuć twgo pragnienia? Znajac zycie jest to kolejny z 1001 przepowiedzi do rychlego porodu ;)

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka daj znac jak tam akcje w szpitalu sie rozkręca powodzenia :)

A_n_k_a_80 lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2016, 03:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my nie śpimy, bo brzuszek znowu męczy, choć uspałam go na kangura. Niech mi ktoś znowu w przychodni powie, że problemy są, bo nie KP. Po moim mleku też tak było :( może te kropelki potrzebują kilku dni na rozkręcenie, a wczorajsza spokojna noc to był przypadek?

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 03:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poprosiłam w szpitalu o poradę laktacyjna.
    Warto!
    Pokazała mi myk, jak wydobyć troche pokarmu. Nie na sile ściskać l, tylko odpowiednio złapać.
    Smaruje brodawki mlekiem.
    I lepiej przystawian młodego.

Sabina, Bratek, mmargol lubią tę wiadomość

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Broszka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 03:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym wszystkim wysnic łatwe porody ale jak skoro bezsenność męczy? Jakie to jest upierdliwe, dobrze że tak rzadko mnie spotyka:)

Malutka ogromne gratulacje!

Anka ja też trzymam kciuki :)

A teraz ide odprawiać czary żeby usnac:)

Foxix współczuję problemów z brzuszkiem...może Fifi dziś ma gorszy dzień, oby jutro było lepiej:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2016, 03:34

o14882c3tzwz2hbc.png
  • A_n_k_a_80 Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 03:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Anka daj znac jak tam akcje w szpitalu sie rozkręca powodzenia :)
    Jeszcze w dwupaku :)

oar8xzkrz2cmciig.png

klz9df9hkt3kb3im.png

bfarxzdvckdf86xs.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 03:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka
    A chociaż dzieje się?

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 04:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anka, ojej :) Trzymam kciuki:) Super, że dotarłaś do szpitala. U mnie trzeba jechać jak są skurcze co pięć minut, jednominutowe i trwa to godzinę (czyli 511). Wygląda, że u Ciebie było coś tak :) Powodzenia!

Malutka Gratuluję! Super!! Fantastycznie :) :)

Bratku To u mnie nie chcą świeżo golonych ;) Powiedziała tak położna w szkole a później jeszcze potwierdziła moja ginekolog. A ja na to - no problem :P

Macioszczyczka Szkoda mi Ciebie. Ja dzisiaj ledwo drepczę, nie wyobrażam sobie jak Ty się czujesz... Mam nadzieję, że coś się ruszy. Dla pocieszenia powiem Ci, że mnie by nawet na dzień do szpitala nie położyli w Twojej sytuacji, muszę czekać to 41+1 i tyle, dopiero wtedy wywołanie. No i klops. NIe miałam i nie będę miała KTG do czasu porodu. chyba, że będzie jakiś problem. Ale może Twoja Hania jeszcze chce posiedzieć? W sumie dzieciaczek wie najlepiej (jakieś nowe badania pokazują, że to mózg dziecka wysyła sygnał, że czas na poród :) )

Co do lewatyw - kurczę, dziewczyny... Ja CHCĘ a u mnie nie robią. Będę musiała sama jakoś sobie poradzić. ;P

U mnie remont praawie skończony. Już nie mogę patrzeć na majstra i robotników. Od środy cisza, mają wrócić w czwartek poprawać drobiazgi, ale wszystko duże już skończone. Za to inna firma wstawia okns od wtorku.

Z okazji zakończenia remontu wróciliśmy z mężem do łóżka małżeńskiego i dzieki temu sofa u Adasia jest złożona. Dzisiaj zaczynam ostateczne poprawki w jego pokoiku :) Tak planowo, to miałam to robić miesiąc temu... Plan był bardzo dobry, bo teraz ledwie zipię...

Malutka92, Bratek lubią tę wiadomość

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • agatia Autorytet

Wysłany: 5 września 2016, 04:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dopiero po pierwszym nocnym karmieniu :-D córcia daje pospać :)
    Chciałam dać jej butlę i pójść spać, ale Liw wypiła 20 ml, po czym rzuciła się na matczyny cyc ;) i teraz śpi słodko. A mi się już spać odechciało i szperam w necie po stronach z farbami ;)

Anka jak tam sytuacja na froncie?

Ulfe też uważam, że warto skorzystać z porad doradcy laktacyjnego. U mnie z Młodym niestety nawet spotkania nie pomogły, ale starałam się. A teraz wykorzystalam tę naukę i pięknie się karmimy :-D mimo braku ogromu pokarmu Młoda coś tam podjada, a nawet ostatnio jak ssie jednego, to leci z drugiego ;)

‹‹ 2314 2315 2316 2317 2318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ