X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • esmi Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3mam kciuki za dziś rodzące. Mnie rozłożyło na amen!

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Biorę ze względu na ciążę tylko . Napisałam do niej. Bez sensu z tymi lekami jak się nie ma zaplanowanej daty porodu :(

To tak jak ja.
    Powinnaś odstawić już nic się nie stanie.

stardust87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka esmi.

• AJrin Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrowka esmi.

Behemottka jak sie czujesz po oxy? Ty chyba jedyna dziś rodzaca bo mi nic nie będą robić.
    Jutro oxy oby cos ruszyło.
    No i okazało sie ze mam mało wód. Jak by nie mogli usg jak prosilam zrobic prędzej.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• esmi Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Zdrowka esmi.

Behemottka jak sie czujesz po oxy? Ty chyba jedyna dziś rodzaca bo mi nic nie będą robić.
    No i okazało sie ze mam mało wód. Jak by nie mogli usg jak prosilam zrobic prędzej.
    Nie mialaś USG ? ja mam na granicy normy... moim zdaniem powinni sprawdzić ile dziecko waży ... masakra widze, że pierw robią a potem sprawdzają.

zem3anlidu4xmpao.png

• AJrin Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zrobili dopiero dzis usg ale jak.zwykle wyklucilam sie.
    Generalnie jestem 9 dzien po terminie o dopiero dzis zrobili usg. Prosilam 2 razy to mi odmowili jak bylam na ktg kontrolnym 3 i 5 dniu po terminie. Powiedzieli ze usg robia dopiero po przyjeciu na oddzial. I co dziś wyszło, że mam mało wód.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• esmi Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Mi zrobili dopiero dzis usg ale jak.zwykle wyklucilam sie.
    Generalnie jestem 9 dzien po terminie o dopiero dzis zrobili usg. Prosilam 2 razy to mi odmowili jak bylam na ktg kontrolnym 3 i 5 dniu po terminie. Powiedzieli ze usg robia dopiero po przyjeciu na oddzial. I co dziś wyszło, że mam mało wód.

A jak waga dziecka ?

zem3anlidu4xmpao.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin podejrzewam, że jeśli masz tak żelazną szyjkę jak moja może się skończyć jednak cc. Ale to naprawdę nie dramat. Po prostu lepiej się nastawić, ja się nie spodziewałam i źle to u mnie wyszło.

Powodzenia Wam!
    Ciekawe jak Behemotka.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka ja mała kładę na brzuszku już od 2 dnia. Pępek mi wczoraj lekko krwawil i myślałam że może od tego, ale polozna dziś stwierdziła że to dlatego ze odpadnie lada moment i też mi właśnie mówiła żeby jak najczęściej na ten brzuszek. Ja układam zawsze po kąpieli , to wtedy mała ćwiczy a mama masuje plecki :)

Behemotka powodzenia, U mnie po przebiciu pęcherza poszło ekspresowo :)

Ajrin przy takiej wadze to może być jak u mnie. Nameczylam się A dziecko za duże żeby w kanał weszło i skończyło się cc

Behemottka, żabka04 lubią tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Waga pomiedzy 4200 a 4400 wiec duży ale ze nie 4500 to nie ma skierowania na cesarke.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle my już po spacerku. Małej się chyba podobało bo przesłała cały :)
    Tata dumny wózek prowadził i mamie oddać nie chciał :)

agatia lubi tę wiadomość

• agatia Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabko ja też kładłam na brzuszek z kikutem :)

żabka04 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    To ja już nie wiem jak z tą K. Mi kazali dawać 150ug wit K i 400 j. wit D.

K mam suplementować do 3 m-ca.
    Ja też mam podawać D3, ale K miałam dawać tylko kiedy mój pokarm przeważa, a jak sztuczny to odstawić K.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macioszczyczka wrote:
    Czytałam właśnie historię porodu i mam pytanie do rodzących SN, też krzyczałyście, że już nie chcecie i nie dacie rady?

Ja miałam kryzys na 9cm...

No i między skurczami zasypiałam.
    Oj tak ;) to były moje jedyne lamentowanie :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Mi pediatra powiedziała, ze to nie katarek tylko mleko zalega. Ze przy zachłystywaniu mu sie dostaje do gardła. (Bo tez sie bałam ze katar). Kazała psikac woda morska, żeby kichal. Ale nie miałam sumienia takim ciśnieniem w ten mały nosek :)
    A mam dla dzieci te wodę.

U mnie to katar jednak, bo nawet tak mówiła lekarka i jak ściagam z noska to ewidentnie są to glutki :/
    U mnie sól morka idzie w ruch kilka razy dziennie, ale nie zawsze po niej kichają choć wydzielinę rozrzedza ;) ciśnienie jest niewielkie, głęboko się nie wsadza do noska, a dzieci nie płaczą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 14:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bisacz wrote:
    Dziewczyny karmiące mm, jaką mieszankę podajecie maluchom ? My podajemy nan pro ale mały trochę męczy się po nim z kupką i zastanawiam się nad zmianą mleka.
    Ja też podawałam PreNan, ale w końcu się nim przejadły od urodzenia i był dla nich za ciężki. Teraz jedzą drugą puszkę Bebilonu 1 i chyba ok, kupka jak po moim niemalże, a po PreNanie bywała twardsza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, nie mam czasu Was nadrabiać za duzo roboty.. ale gratuluję Wam maluszków tym, które już się urodziły :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxik orientujesz sie czym sie różni NAN pro 1 od NAN pro 1 Plus?

• Behemottka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Zdrowka esmi.

Po oxy bez jakichś rewelacji, troszkę zaczęłam czuć skurcze jak bóle miesiączkowe, ale nic strasznego. Na oxy jestem od niecalych 3 godzin. 20 min temu przebili błony i od tej pory mam regularne skurcze, takie na 60% tylko, ale odczuwalne.

mhsvi09kgjfp1f6i.png
  • Behemottka Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co u Haneczki??

mhsvi09kgjfp1f6i.png
‹‹ 2515 2516 2517 2518 2519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ