X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja składałem wniosek o 500+ i o becikowe 27.09.16 i ostatniego przyszła mi decyzja o przyznaniu tych świadczeń.
    Piszę że wypłata nastąpi do 30.10 becikowe a 500+ wg ich harmonogramu wypłat w mops.

Lfr.
    No różnica jest 11 zł na puszce ale doliczyć kuriera to duża różnica nie wychodzi.
    No wstrzymam się bo może trafi się jakaś okazja.
    Mm jeszcze mu styknie (ja lubię mieć w razie czego jestem spokojniejsza jak widzę że mam coś w zapisie).

Co do meza wrrrr czemu oni nie rozumieją :-( tule.
    Ja ostatnio oddałam w ręce mężowi juniora wrzeszczacegi i wyszłam do WC bo musiałam focha mąż dostał ale miałam to gdzieś.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    Żabko
    Ja tez głupieje z kp.
    Małego dzis karmiłam - miałam pokarm, nawet sporo... A on tak krzyczał na mnie, ze poszłam zrobic mm. Wypił i zasnal...
    Moze za bardzo do butli go przyzwyczaiłam (?)

No w każdym razie tez lekko nie mam.

Gorzej jak po mm płacze...:(

Dobrze że nie jestem z tym sama.
    Właśnie wisimy kolejny raz na cycu i mam dość.
    Wije się prezy,płacze bo.....jest głodny i jestem pewna ze zaraz zrobię mu mm.
    Przynajmniej zaśnie i zrobi kupę.
    A dziecko będzie zadowolone.

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dostałam decyzje o becikowym i rodzinnym bardzo szybko a 500 czekam ciekwe czemu/.. ale mysle ze jak rodzinny dostałam gdzie jest dochód niższy to i 500 dadzą

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wrócił, poszedł pobiegać, ale mógł mi odpowiedzieć jak się pytałam gdzie wychodzi :(
    trochę porozmawialiśmy, ale mimo wszystko - przykro mi że cały dzień nie mam do kogo gęby otworzyć. Maluszek jest kochany cały dzień, jak się uśmiecha to się o wszystkim zapomina, nie jego wina że wieczorami, jak on wraca z pracy włączają się kolki i biedaczek się męczy, mam wrażenie że mu ten płacz przeszkadza.

Jutro chyba zostaną sami, bo muszę ogarnąć pierdółki na chrzest - kupić serwetki świeczki itp

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kończy 90ml mm w między czasie zrobił kupę a jaka cisza jak je.
    I zmęczony zasypia.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas - gdzie te czasy gdy się najadł i szedł spać? :D
    póki co śpi, ale czeka go wieczorna toaleta, zmiana pieluszki, butla i tulonko do snu ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Foxiku a potrafi zjeść i plakac czy jednak jedzonko go wycisza?

Antoś juz potrafi zjeść i nie spac, ale jednak wycisza go pełny brzuszek...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otulilam w rożek nakrylam kocykiem ululalam i śpi w łóżeczku swoim pierwszy raz :-)
    Teraz muszę ogarnąć córkę.
    Już mi sceny robiła wstęp do histerii bo chciała się przytulić a ja karmilam małego.

• martta Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Sabinko za info :-)
    U nas ciezkie popoludnie, moja mama byla w odwiedzinach, jakos głupio się zachowuje, nie wiem o co jej chodzi, ale ciagle mnie poprawia jakby wszystko wiedziala najlepiej a ja jakbym zle chciala i w ogóle nie znala swojego dziecka, grrrrrr! Maly sie splakal chwile przed jej wyjsciem to juz w ogole patrzyla na mnie spod byka. I sie nasluchalam, ze nie dopajam woda, a kuedy tak sie robilo, ze pewnie mam za tluste mleko, ze go tak brzuch boli itd. Slabe to i jakoś sądziłam ze będzie inaczej się zachowywać, no ale trudno. Choc teraz siedze i ciagle gadam o tym do męża, chyba juz tez ma dosc, choć słucha cierpliwie...
    No nic czekam az maly wstanie niedlugo na jedzenie i jak tylko pojdzie spac to ja razem z nim!

o148p07w5riqasy7.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas ciężki wieczór. Młody nie chce spać. Płakał. Trochę wypierdzial na masażu brzuszka.
    Teraz karmimy.
    Ostatnie duże karmienie mieliśmy o 17, potem odstawial cyrki.
    Strasznie głupie te małe brzuszki.

Z reguły w tych godzinach przysypiałam. Dzis nie wiec jutro będę zombie :)

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz malym 30 minut temu sie najadl i teraz spi, a cora od 18 odsypia wstawanie o 6 rano a my ogladamy sobie Druga Szanse :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 października 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż ma drugą zmianę (pierwszy raz, bo wcześniej miał urlop) i od 13 jestem sama. I jest mega ciężko. Mała spała 2h od 16h cały czas koło niej, ale jestem z siebie dumna, bo i wyprasowałam, Niunia zabawiona, wykarmiona, wykąpana i chyba śpi, chociaż od 20 próbuję ją uśpić.

Dziewczyny doświadczone kiedy będzie łatwiej, no chociaż więcej czasu?

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 10 października 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh, czytałam Was parę tygodni temu o kolkach, myślałam sobie jak dobrze, że mnie to nie dotyczy- niedługo po tym pierwsza kolka. Czytałam o ulewaniu, myślałam sobie jak dobrze, że mnie to nie dotyczy- Emi zaczęła ulewać. Co mnie czeka dalej? Z tego co piszecie skok rozwojowy. No więc już szykuję zapasy cierpliwości i zrozumienia dla Misi.

Dzisiaj Emilka pierwszy raz mi się tak poważnie zakrztusiła. Pomimo obejrzenia dziesiątek filmików o pierwszej pomocy dla niemowląt, dziecko udusiło by mi się na rękach. Jak o tym piszę, to aż mam gęsią skórkę na całym ciele. Dobrze, że mój mąż jest przytomny, chwycił ją i Emilka zaczerpnęła powietrza. Parę sekund, a dla mnie to trwało ogrom czasu, jednak stres mnie sparaliżował.

Idę spać, mąż dziś rano był na kursie, więc byłam zmuszona wstać po 6 z Miśką, jestem nieprzytomna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2016, 22:44

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 01:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosiu winko super gratki dla was.
    Co do wolnego czasu to ponoc teraz najwiecej spia ;) haha jeszcze gdyby nie to wiszenie na cycu tyle to naprawe moze bym w to uwierzyla.
    A moj M mnie dzis zaskoczyl maly wieczorem po kąpieli wisial na cycach godzine po czym stekal i.jekal i plakal dalej. Probowalam go na rekach uspokoic to krzyk i płacz. Po 15 min M przyszedl z pokoju i wziął młodego a do mnie ze mam sie isc wykąpać on sie nim zajmie. Wiec poszlam a ten z nlodyn na rekach tanczyl i dziecko spokojne. Matka wyszla z lazienki a mlody dalej spokojny na rekach u M wiec zrobilam kolacje. I po godzinie.wzielam mlodego na cyca. Poszedl spac i obudzil sie wlasnie na kolejne jedzonko.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj po południu byłam sama z dzieckiem i udało mi się zdrzemnac, poprasowac i upiec ciasteczka :)

A moje dziecko dzisiaj mnie tak zadziwilo ze doznalam szoku i prawie spadlam z krzesła :) przebudzila się, a ja przy desce dopiero 2 bluzki wyprasowalam. Położyłam więc ja na kanapie i najpierw do niej gadalam przez 15 minut, a potem wyciągnęłam obrazki kontrastowe. I patrzę po 10 minutach, a moje dziecko śpi! Pierwszy raz mi usnela sama bez cyca, tak ja nauka zmeczyla :)

AJrin lubi tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 01:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alinka
    Na kanapie usunęła? Bo ja mam kanapowca. W dzień tylko na kanapie się wyspi :) jak chce dziecko obudzić to niose do łóżeczka ;) trafił mi się znowu typ towarzyski

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 01:53

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 02:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się właśnie nakarmilismy

Już 3.dzień z rzędu udało mi się przewidzieć godzinę kupy :D no i znowu się udało :)

Dobranoc (tzn do później )

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 02:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po karmieniu , ostafnie bylo o 23 ! :) odciagam z drugiej piersi pokarm bo maly nie zjadl iwskaku do eyrka spac bo nie wiadomo za ile wstanie

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2016, 02:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    my również po karmieniu, dziecię mi beknąć nie chciało, w końcu usnęło, odłożyłam do łóżeczka i jak zawsze w takich sytuacjach się martwię, dobrze że mam ten klin, ale i tak się już z boczka na plecka przeturlał :P

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 02:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez po pierwszym karmieniu. Ja nie moge słuchać jak młodego meczy ten przytkany nos :( kiedy to w końcu minie??? Ani sól ani woda morska mu nie pomagają :( Jeszcze jakieś sposoby? Na kalafiorach mam ręczniki mokre wiec za sucho nie jest.
    Kiedy będzie wiecej czasu? Jak dzieć do przedszkola pójdzie ;)

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 2637 2638 2639 2640 2641 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ