WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMy po kolejnym karmieniu.
Tym razem był cyc mm cyc 30 min oglądania świata i zasypiamy.
Odciągnęłam gile bo mu się źle oddychalo?
Bardzo się denerwowal.
Więc to było to powodem nie pójścia spać.
Wystraszylam się bo zerknąć z pokoju na przedpokój nie ma butów mojego m a że szłam robić mm chwyciłam za telefon i dzwonie gdzie on jest już dawno po pracy powinien być w domu a on mi się wynoszą z pokoju.
Ale zakręcona jestem hahaha
Ważne że jest wrócił.
No to dobranoc
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 03:22
-
nick nieaktualny
-
My tez karmienie numer 2. Oby mlody tak ladnie zasnął jak po pierwszym karmieniu.
M ogarnął kupe i przewijanko zawsze to troche lżej ale nie spal bo z pracy go obudzili wiec na dziecko nie zwali
Kurde jeszcze jeden sutek mam w oplakanym stanie prawy juz ladnie doszedł do siebie ale lewy bidak dogorywa. Choć z dnia na dzień wydaje mi sie,ze jest ciut lepiej. -
A i wedlug naszej wagi Ignas przytyl i przebil wage urodzeniowa
. Zobaczymy jak w czwartek ma wizycie bedzie ale to by oznaczalo, ze mamy już poerwszy sukces. Deugi nedzie po 4 kilo
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAjrin
no to super ze maly przybiera ciekawa jestem ile moj przybral...przy takiej ilosci co on zjads pewnie tez kolo 4 wzyl bedzie..
a to jego jedzenie mnie chwilami wkurza bo on zamiast jedc to chwile ciumka i spi i glodny wtefy co chwila....jedyna skutecza metoda jsst sciagnav pokarm i dac mu z butli etedy mam pewnosc ze jest najddzony bo pije ciGiem te 80 ml -
nick nieaktualny
-
My drugie karmienie mamy pierwsze było koło drugiej je ladnie tylko nie chce jesxcprzez kapturek i jest zabawa złapie czy nie złapie.
Dobrze że mnie głowa nie boli bo od soboty do wczoraj mnie cmila może przez ten koniec połogu albo pogoda.
Dziś ma cały dzień padać więc czeka mnie siedzenie w domu bo w czwartek szczepienie
Mam pytanko Szymek ma taki jakby delikatnie łupież ? Pytałam położna to niby to nie ciemieniucha ma to na włosach takie paproszki co to może być ?

-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja sie zastanawiam czy na noc jak wstaje tak w granicy tej 2-3czy hie podawac mu butli z mm zeby pospal troche bo to wstawanie jego co 1,5 h to przegięcie jest mi sie ten pokarm naprodukowac wctakim tempie nie zdazy....nawet jak zjadl jedna piers to s drugiej sciagnelam az 20 ml
wisc nawet jak bym chciała zeby maz go nakarmil to nie ma czym i musze wstawać a chciala bym zeby przespal od tej 3 fchociaz do tej 6
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 07:46
-
nick nieaktualnyTakkamciaelcia wrote:Alinka
Na kanapie usunęła? Bo ja mam kanapowca. W dzień tylko na kanapie się wyspi
jak chce dziecko obudzić to niose do łóżeczka
trafił mi się znowu typ towarzyski
moje dziecko w ciągu dnia nie tolerowalo łóżeczka. Spała albo w łóżku ze mną, albo na kanapie albo w lezaczku
ale wczoraj też mieliśmy jeden sukces i przespala jedna drzemkę w ciągu dnia w łóżeczku
-
nick nieaktualnyJa moje dziecko dzisiaj 2 razy w nocy obudziłam. Najpierw był taki pryk ze myślałam że się obsrala po szyję. Więc ja obudziłam przebierajac a tam mało co w pieluszce,wiekszy efekt dźwiękowy. I teraz drugi raz mi się alarm babysense włączył i potrzasnelam dzieckiem które smacznie spało i się rozplakala.
Ale śpi znowu więc ja też się jeszcze kładę.
-
nick nieaktualnyWitam się po weekendzzie nie obecności na forum. Jak mąż jest w domu ciężko mi na dłuższą chwilę dosiąść do komputera, więc jestem tylko na FB. Poza tym weekend=goście.

Mała 9 września oficjalnie stała się niemowlaczkiem.
Starałam sie nadrobić chociaż wczorajszy dzień, ale nie jestem w stanie się odnieść do wszystkiego.
Sabina moją małą też wysypało na policzkach, na główce i szyi... Część wygląda jak trądzik, ale zapachniało mi też alergią, bo dwa dni z rzędu jadłam masło orzechowe. Wczoraj odstawiłam, przemywam buźkę rumiankiem i smaruję Cutibazą i znika.
Co do brzuszkowych problemów to Mała krzyczy jak chce beknąć, pierdnąć lub zrobić kupę. Dlatego bez odbijania ani rusz!
Broszka dzięki za apkę - już zainstalowana i uruchomiona.
Poza tym Hania wczoraj pierwszy raz świadomie się do mnie uśmiechnęła. I to dwa razy. Ale warunek musi być wyspana, przebrana i nakarmiona.
Ksosia ja w sobotę do meczu dostałam 4 łyki wina. Oczywiście bezpośrednio po nakarmieniu małej, więc trzy godziny później już w krwioobiegu nie było raczej nic. A czytałam, że lepiej dać mleko matki z mikroskopijną ilością alkoholu niż od razu MM (oczywiście jeżeli dziecko jest tylko karmione naturalnie, więc proszę się nie obrażać, bo ja do MM nic nie mam
)
Mała dzisiaj spała nam ładnie od 22 do 1.30, potem do 4.30 i potem do 6.
teraz śpi od 8.
Co do M... U nas Hania w nocy nie płacze tylko mlaska i kwęka przez sen, a po karmieniu od razu śpi, że mogę ją odłożyć do łóżeczka, więc mój M wcale nie wie, że ona się budziła. Dzisiaj nawet się pytał czy wstawałam w nocy, bo nic nie słyszał. A jak Hania głośniej stęka to mnie szturcha albo kopie!
W sobotę mamy chrzciny... Muszę jeszcze znaleźć swoją koszulę sprzed ciąży i ogarnąć mieszkanie, bo przyjeżdza mama...
Tyle, że deszcz pokrzyżował mi plny i nie mogę umyć okien...
Gdzieś zauwazyłam temat 500+ ja złożyłam wniosek przez apkę bankową, obyło się bez noszenia papierków i przyznali 2 dni później, a wypłata wpłynęła 25 tak jak miała.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 08:44
haneczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNa palcu zrobiła mi się zanokcica... Przebiłam, spryskałam oktaniseptem i moczę z rumianku... Mam nadzieję, że pomoże, bo boli mnie ten głupi palec.

Edit: Mama kazała mi zaparzyć palec. Co za idiota wymyślił, żebym specjalnie palec do wrzątku wkładała...
I WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA DZIEWCZYNEK...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 09:46
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Skali u nas tez glowka sie sypie. Tzn u nas cale cialko schodzi skóra bi nasz maluch przenoszony.
Wiec poki co kazali kąpać w emolium czego ja nie robie
U nas jest linomag lagodny naturalny emolient z olejem lnianym. A po smaruje oliwka lacznie z główka z babydream tez ma ladny sklad bez parafiny. Poki co o wiele lepiej ale jwszcze nie wszystko sie zluszczylo.
No wlasnie najlepszego dziewczynki
Sarcia u nas tak aie budzil jak byl glodny. I w dzien jak dwie piersi sa puste tez sie tak budzi. Ale jak ida sie mu spac 3 godziny to wtedy ja mam rzeke mleka on sie najada i spi 3 godziny.
Dzis to jak go rano przewijalam to mi mleko do kolan wnet plynelo bo spal prawie 4 godziny.
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

choć czekam na rozwój wydarzeń... dziwnie tak