X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj od 4 spaliśmy z Bąblem razem.
    Stwierdziłam, że wolę mieć go gadającego przez sen obok, niż co chwila wstawać i sprawdzać czy się faktycznie obudził :) teraz czekam na pobudkę :)

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się karminy drugi raz. Całkiem sprawnie idzie Tata przebral. Muszę dziś wysprzatac porządnie mieszkanie jak mąż będzie w domu.

Chyba muszę ograniczyć bbf bo chyba mam zapalenie spojówek pełno popekanych naczynek i oczy pieką już 2 razy zakraplalam oczy

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Red Fox wrote:
    dzisiaj od 4 spaliśmy z Bąblem razem.
    Stwierdziłam, że wolę mieć go gadającego przez sen obok, niż co chwila wstawać i sprawdzać czy się faktycznie obudził :) teraz czekam na pobudkę :)
    My spaliśmy od 6 i przez to łatwiej mi drzemkami dzis będzie manewrowac. Terax wstal to drzemka teraz kolo10

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Piotruś punktualny :D wg starego czasu niestety...zatem dzień dobry z łóżeczka

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My karmiy sie 3 raz, 2 bylo o 5.30 :) takze dzis nawet odpoczelam, mAly juz coraz lepiej zaczyna spac

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis konczymy 6 tygodni !!! :)

Anulka01, żabka04, kamciaelcia, Skali89 lubią tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfe wytrzymaj. On przyzwyczajony ze zawsze przepraszasz pierwsza to moze dotrze do niego ze to juz nie przelewki.
    LRF mnie tu kociary przeklną ale ja bym sprzedała kotka dziadkom, przynajmniej na jakiś czas... Bezpieczeństwo dziecka jest najważniejsze i tak bym powiedziała mężowi. Ja sie przyznam ze miałam kota podwórkowego (kotkę, która sama przylazła). W domu przebywała w ciagu dnia a na noc była na dworze. Niestety zaatakowała mi Kacpra :( Juz jej nigdy do domu nie wpuściłam. Poszła do sąsiadów. Uwielbiam zwierzęta ale przy dzieciach nie mam skrupułów. Wydaje mi sie ze koty są pod tym względem spokojniejsze niż kotki.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • esmi Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-)
    Jestesmy w Poradni czekamy na badanie bioderek... 3majcie kciuki !
    Kacper spi na lozku czekajac na badanie :-)
    Ulf nie daj sie ! Fajnie mowic ze dziecko ma nie plakac ale jak ma okazac ze cos aie dzieje ? Moj np wie ze teraz bliskosc mamy i dziecka jest wazna. Na rekach meza Kacper poplakuje. au mnie juz nie :-) za to starszak zaczy a gadac i na nocnik siadac hurra!

zem3anlidu4xmpao.png
    https://www.maluchy.pl/li-72073.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Bąbel nadal ma słabszy apetyt, zaczynam się tym martwić, je co prawda co ok 3 godziny ale mniej :( w nocy też nie chce już, wypija po 2 miarki i idzie spać :(
    Anulka, masz rację, ale kotka nie pójdzie do dziadków, bo ona się domaga żebyśmy ją do mieszkania wpuścili, a wtedy wszystko dookoła dewastuje i sika pod drzwiami, więc przeprowadzka do mieszkania wyżej mogłaby się nie udać. Jasne, kotka jest od mojej koleżanki i to przeze mnie się tutaj znalazła. Teraz znowu się gdzieś tłucze i hałasuje - chyba do kanapy wlazła. Mąż miał kilka dni na złapanie moczu - powiedziałam mu oby sikała przez stres związany z dzieckiem. Miał już kilka okazji. Naprawdę chciałam wierzyć w to że sika w okolicy rzeczy Małego to przypadek - kałuża pod łóżeczkiem, obsikany fotelik samochodowy, obsikany blat w kuchni gdzie stała butelka...

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi
    Kciuki zaciśnięte!

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mały został sam w naszym wielkim łózku...taki synek kochany, pewnie się zorientował, ze za wczesnie wstał i dosypia :) w dodatku na brzuszku

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poza tym widzę różnicę jak dziecko traktuje nasza kotka, a jak stary kocur rodziców :/
    od początku wiedziałam, że nasza nie lubi małych dzieci, bo wiecznie atakowała dzieciarnię kuzynki męża, ale z tego powodu bym przecież nie czekała z własnymi przez kolejne 2,3 może nawet 10 lat aż naturalnie zeszłaby z ziemskiego padołu...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Esmi

Powodzonka, czekamy na wiesci ;)

Foxik

Ja bym pomyslala o calkowitym oddaniu kota, zupełnie komus innemu, od kota mozna sie zarazic mnostwemmchorob zwlsszcza jak wszedzie leje, a bezpieczensteo malego najważniejsze, raz jak na początku przychodzilam do mojego meza i jeg brat mial kota , który nalal mi do adidasow w korytarzu to go butem potraktowalam to wiecej moich rseczy nie tknal a jak bylam to nawet do pokoju nie zagladal

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapowiedziałam mężowi, że jeszcze raz wywinie numer, a montuje drzwi w przedpokoju, bo mamy otwartą przestrzeń i będzie mogła tylko tam i w kuchni przebywać, bo niestety po naszych pokojach (sypialnia i w przyszłości Małego, oraz salon który jest między) może sobie swobodnie chodzić.

zaraz znowu się przez tego kota pokłócimy :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam się czy u nas to się sprawdzi, w przyszłości będzie też dla bezpieczeństwa Bobasa
    230006_savic_dog_barrier_10_9.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 08:43

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak masz teściów tak blisko to faktycznie bez sensu. Nie masz znajomych gdzieś na wsi? Tam kotki zawsze są mile widziane. A jak ona taka zestresowana i złośliwa to i wam i jej było by lepiej.

atdcupjy14gifv7v.png
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fox dla kota to żadna przeszkoda

atdcupjy14gifv7v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka, nikt jej nie chce właśnie ze względu na charakter, a teściowa ją chce zostawić, bo jest "śliczna", a ja codziennie muszę ganiać z miotłą bo długie kudły gubi, ostatnio jednego włosa w pieluszce znalazłam, ja się pytam jakim cudem?? :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 listopada 2016, 08:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lrf współczuję przepraw z kotem ale nie zgodze sie z tym ze koty przynosza choroby. Te w domu które sa i regularnie szczepione i odrobaczywane nie stanowią zagrożenia. Jedyne zagrożenia to że mogą krzywde zrobić ale to każde zwierze dlatego zawsze jestem obok jak sa zwierzęta obok dzieci

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 listopada 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsza drzemka wlasnie sie zaczęła jak na razie zgodnie z planem

‹‹ 2791 2792 2793 2794 2795 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ