X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali, może ma taki dzień/ dni, że mniej je. Nadrobi napewno :) każdy czasem ma gorsze dni hehe.
    Co do reh to zgadzam się z agatią, nie zaszkodzi, a młody przy okazji może się świetnie bawić.
    Super, że wit D w normie :)

Skali89 lubi tę wiadomość

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 03:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ignasiowi tez cos sie pochrzanilo zasnal o polnocy i 15 min temu wstal o.O za 4 dni konczy 3 mies czy to jakis tydzien na skok* ? Mar6dzi jak cholera...chyba musze sievpogniewac na niego z tym wstawaniem !! :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 03:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

To jestem dumna z mojej synowej ze byla grzeczna niech zieciu bierze przyklad bo ten ostatnio zdrowo przesadza :) buziaki dla dzieciaczkow

agatia lubi tę wiadomość

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po karmieniu trochę wymuszonym bo obudziłam się o 3 z kamieniami więc poszłam odciagac a reste Szymek zjadł

Okresu dalej brak ale skas Sączy nie wiem czy mi się jakaś rana nie zrobiła trzeba będzie iść do gina

Natka mi wczoraj pediatra powiedziała ze ona nie patrzy na siatki no chyba że jest jakaś skrajność bo jedno dziecko się rodzi i ma 2700 a drugie 4 kg czy 5 kg jak u Basi i jak tu siatki ?
    Co do podwojenia to do pół roku dziecko ma podwoić a do roku potroic wczoraj mi właśnie mówiła lekarka ze od 5 lat się jej nie zdarzyło żeby dziecko nie podwoilo ale ze nie potroilo do roku to już tak

Rozbudzilam się ale czas spać

Dzięki dziewczyny za wsparcie :)

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka, wiesz mój jak się urodził to ważył 2.300 g to w pierwszych tygodniach galopował z masą, teraz przybiera mniej. Na początku jak dajesz warzywa i owoce między posiłkami to po kilka łyżeczek. Tuczą wszelkiego rodzaju kaszki, kleiki itp Mojego musiałam na początku budzić w nocy co 2-3 godz. na karmienie żeby zaczął przybierać, a teraz przesypia już noce. Mnie tak naciskają na rozszerzanie diety, ale prawda jest taka że jak zacznie się wcześniej to istnieje ryzyko chorób metabolicznych i cukrzycy w późniejszych latach i sobie mogą wciskać nam ulotki producentów słoiczków, bo oni na tym zarabiają że wpiszą na opakowaniu "po 4 mcu).

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My 2 karmienie..a ponarzekam sobie alez jestem zdechla i nie wyspana ! :/

• AJrin Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaniedbuje to forum ostatnio ale walczymy z młodego katarem :/
    Wczoraj byli ciut lepiej a dziś charczymy jak wardburg.
    No nic walczymy dalej jak coś to lekarz w poniedziałek.
    Ja od kilku dni nie kaszle sukces po 8 tygodniach szczekania na wszystkich, więc co wczoraj robiłam a 4 godziny latalam po starówce w sukni ślubnej na sesji. Więc albo wóz albo przewóz i czeka mnie zapalenie płuc ;)
    U nas piekny przyrost wagowy w tym tygodniu 290 tego dawno nie było. Łącznie mamy już 6240 i 65cm.
    Noce śpimy już naprawdę dobrze pomimo kataru jest lepiej niż tydzień temu są tylko 3 pobudki ostatnia jest koło 7 to ja już wstaje. Więc tak naprawdę to budzi się 2 razy koło północy i później 3.
    My choinkę już od kilku dni mamy i cieszę się jak dziecko na nią. Zapakowana już wszystkie prezenty i leżą pod choinka. Kot szczęśliwy bo leży na największym pudle i ma dostęp do bąbek a M chodzi i trząsa swoim prezentem jakby mu to w zagadnieniu miało pomóc. Ale jakoś swojego prezentu tam nie widzę..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 07:59

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę budzić męża, bo wychodzę do fryzjera, a Młody się już wierci :D

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dawno tak źle nie spałam. A wszystko przez męża . Przeziebil się i w nocy (we wspólnej sypialni ) zaczęło go brać. Kichal, smarkal. ..aż nad ranem powiedziałam mu wypad. I tak już nie mogłam zasnąć snujac wizję przeziębienia u małego
    Jestem taka zła. I nie na męża bo on sobie choroby nie wybrał. Był po prostu na głupim szkoleniu i żeby zaliczyć miał za zadanie przejść przez rzekę w gaciach. ..mógł nocować na jednostce. ..ale kto wiedział ze tak będzie. ..pytanie tylko co ze mną i z Piotrusiem będzie. We wspólnym mieszkaniu zarazków nie unikniemy :( jest nadzieja żeby uniknąć przeziębienia ale tego się nie przepowie. ..jestem niewyspana. ..Piotruś za to pięknie spał tym bardziej ze pierwsza noc w spiworku. Majtal nogami na żyrandol ale mniej. I spał tak cichutenko że sprawdzałam czy oddycha :) ale mało w nocy zjadł. ..zobaczymy jak pójdzie śniadanko. Narazie jeszcze śpi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do podwajania /potrajania wagi urodzeniowej to tez znam wersje podwojenia na pół roku. Emilka naciagajac gramy teoretycznie podwoiła ale urodziła się cięższa niż Piotruś (czyli miała jakieś 7kg ) ale na pewno by nie potroila na roczek. Dużo by zabrakło :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogłaszam KONKURS DAJĘ MILION DOLARÓW NAGRODY:d

będzie rebus, łamigłowka jak kto woli:D

otóż osoby są dwie: matka i syn. Matka lat 27 syn 15 tygodni i 6 dni.
    Syn od 5 dni nie chce jeść z piersi, rzuca się odpycha ciumknie wypluwa, w nocy je ładnie. Z butelki matki zje, sztuczne wypluwa. Jak sprawić żeby syn zjadał ładnie w dzień mleko matki z piersi?
    Czekam na propozycje ps. odpowidzi ze zmianą pozycji karmienia można sobie darowac.

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie Martyna jak skonczyla 5 miesiecy to wage potroila a jak skonczyla roczek wazyla 6 razy wiecej :D ale to inna waga.
    Kuba wage podwoi ale czy potroi na roczek? Chyba nie musiał by ważyć prawie tyle co młoda teraz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    Ogłaszam KONKURS DAJĘ MILION DOLARÓW NAGRODY:d

będzie rebus, łamigłowka jak kto woli:D

otóż osoby są dwie: matka i syn. Matka lat 27 syn 15 tygodni i 6 dni.
    Syn od 5 dni nie chce jeść z piersi, rzuca się odpycha ciumknie wypluwa, w nocy je ładnie. Z butelki matki zje, sztuczne wypluwa. Jak sprawić żeby syn zjadał ładnie w dzień mleko matki z piersi?
    Czekam na propozycje ps. odpowidzi ze zmianą pozycji karmienia można sobie darowac.
    Pewnie macie skok... a rady? Nie mam niestety. Oby wrócił ns wlasciwy tor

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igi tez wlasnie niby zjadl i usnal przy cycu, co za facecik ! Zamiasr jest to spi i przez sen strzela usmiechy !!:)

• Bazylek4891 Debiutantka

Wysłany: 17 grudnia 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Od jakiegoś czasu Was podczytuje ale jakoś nie miałam odwagi napisać. Jestem mamą 11 tygodniowego synka.
    Mam pytanie do mam, które mają dzieci ze skazą - jakie były objawy?
    Mój synek od jakiegoś czasu robi zielonkawe, pieniste i śmierdzące kupki a do tego od samego początku sporo ulewa a czasem chlusta. Nie ma żadnych innych objawów. Pediatra twierdzi że kupki przy kp mogą takie być a ulewanie to jego uroda. Natomiast doradczyni laktacyjna zasugerowała uczelenie na białko mleka krowiego dlatego od środy jestem na diecie bezmlecznej i mam wrażenie, że te kupy są coraz gorsze. Widziałam że niektóre z Was pisały że dziecko robiło brzydkie kupy i szły z tym do lekarza -czyli jakie te kupki były? Nie wiem czy się martwić czy faktycznie uznać że taka jego uroda...
    Możecie coś doradzić?

f2wl3e5e0txakea5.png
  • Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kostek tez zapewne potroi wagę do końca 6 miesiąca (No może 7 żeby nie zapeszać), ale tak to jest jak sie zaczyna od wagi piórkowej :) wasze kluseczki już teraz waza ponad jego potrójna urodzeniowa :)

Ubranka 62 robią sie przykrótkie, a 68 wiszą na nim jak namioty :(

Mi dzis chłopaki dali pospać do 9 o.O
    Tata wstał do młodego, zajął sie, śniadanie mi zrobił :)
    Fajnie.
    Na obiad jedziemy do rodziców - bitki z buraczkami!
    A głównie jedziemy tam, bo w centrum dzwoniłam do kilku aptek i nie mieli szczepionki nameningogoki. A u rodziców była. Problemy z tymi szczepionkami :/ w medicoverze szczepią szczepami C, a ja chciałam B.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:46

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:46

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam od fryzjera z zupełnie krótkimi włosami :D
    teraz coś na szybko wszamać i na 13. jedziemy na spotkanie z dzidziusiami ze szkoły rodzenia :) Mały śpi, z kotem w jednym łóżku o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja bylam wiekarni zamowic chleby i chlebki do zurku na wigilie, bo to juz ostatni dzownek jak chce dostac chleb zmnaszej ulubionej piekarni :)

No ja nie wiem czy bym chciala zeby Ifi potroil swoja wage haha, podwoil to juz na pewno xD

‹‹ 2976 2977 2978 2979 2980 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ