WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
kamciaelcia wrote:No i broszka trzymaj się by tobie holtera nie zakładali
bo z siwizna dasz rade
ja jakoś daje
A wiesz że o tym samym pomyślałam:D Że moje dziecko przecież jest zdrowe i to prędzej ja na serce padne:P
Moj dziec też dzisiaj dużo śpi. Spał godzinę i przebudził się z płaczem więc go wzięłam na ręce żeby uspokoić-zasnal i śpi dalej:D -
nick nieaktualnymy czekamy na dostawę z KFC, nie ma to jak zdrowe odżywianie
chyba zatrudnimy jakiegoś tragarza dla mojego dziecka, nie mam już sił a tak wymusza. Teraz mąż z pracy wrócił, radość emanuje, uśmiecha się i guga, a tylko wyszedł do toalety to wrzask że mam na ręce wziąć. I nie... nie mogę z nim usiąść i przytulic, mam po mieszkaniu chodzić -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKubuś zrobił dziś nie fajna kupę pewnie efekt tej jelitowki na szczęście wypił smecte choć bardzo nie chętnie w sumie sie mu nie dziwie..
A teraz zjadł i nie długo spankoa rodzice zamawiaja pizze
ostatnie dni urlopu meza. Jutro jedziemy kupić choinkę juz sie boje bo w tamtym roku młoda jeszcze nie interesowala. W tym roku planujemy ubrac szybciej aby sie przyzwyczaila.
-
Little Red Fox wrote:z tym przybieraniem to jakaś dziwna sprawa, jakiś czas temu 6.300 było a dziś 5.900 ale ważony domowym sposobem bez wagi dla niemowląt więc chyba nie ma co się sugerować? Mój ma dziś jakiś bunt na leżenie na brzuchu
-
nick nieaktualny
-
Natka-matka wariatka :) wrote:LRF nie ma co się sugerować takim domowym ważeniem. Te wagi zazwyczaj są niedokładne. Ja też miałam dużą rozbieżność wagi domowej z tą w przychodni. Teraz chodzę co 2tyg do przychodni i ważymy. W ogóle ze względu na wagę Meli mamy pozwolenie na rozszerzenie diety wcześniej, bo po 4mies (tak jak w przypadku mm).
-
nick nieaktualnyDarusia wrote:Lrf
A kiedy chcesz zacząć rozszerzanie diety Fifiego? Pytam z ciekawościmy mieliśmy problemy brzuszkowe, więc tym bardziej chciałam dać odpocząć
-
Ulf, za mało przybiera. W 8 tyg (od jednego szczepienia do drugiego) przybrała jedynie 750g i osiagne£a wage 5550g a był to już skończony 3mies. Teraz w 13dni udało nam się przybrać 300g ale w dzień karmie co 2h a w nocy min.3razy. W 5mies powinna podwoić swoją wagę urodzeniową czyli osiągnąć 7kg a został nam 1tydz co jest niemożliwe ;( więc pediatra zasugerowała nam powoli rozszerzenie diety.
LRF my też mieliśmy przeboje z brzuszkiem, prawie 2,5mies. Kolki trwające nawet po 15h w ciągu ale odeszły z dnia na dzień, jak ręką odjął i teraz jest całkiem ok. Czasem ją poboli brzuszek, ale daje sobie sama radę bez sab simplexa i bez delicolu, który stosowalismy. -
My po wizycie u pediatry wydaje się rzeczową babka trochę zeszło zanim jej opiwuedzialam nasza historię .
Szymek waży 5700 i ma 61 czyli od 1 grudnia przybrał 400gr pomimo swojego niejedzeia. Dziś nie chce cycka już mnie trafia szlak może to przez katar nie wiem
Ogólnie mamy skierowanie do neurologa ale mamy iść do uj szpitala bo tam mają lepszą diagnostykę ale mamy czekać na spokojnie na termin. Okuliste dopuszczamy. Witamina d jest wysoka nawet w normie górnej ale potylica jest miękka więc zagadka Many brać podwójna dawkę i za 2 tyg do kontroli
Stwierdziła ze rehabilitacją potrzebną oszalec można bo lekarz rehabilitantów kazał czekać 4 tygodnie ale My działamy sami
Co do okresu to chyba falstart albo jakieś naczybko nie wiem co to było ale się nie rozwija chyba że w nocy
Niech ten tydzień się skończy bo Szymek dopiero kończy jeść cały schemat kąpiel jedzenie spanie szlak trafił
Dzięki za uwagę
-
agatia wrote:Natka dziecko ma podwoic wagę do końca 5 mc, a nie 4
niektore źrodla nawet podają, że do 6 mc.
Poza tym, jak dziecko ma przybierać na rozszerzaniu diety? Przeciez do 12 mc podstawą jest mleko, dodatkowe pokarmy są wprowadzane po odrobinie. Na warzywach i owocach dzieć nie przybierze. No chyba, że na kaszkach z cukrem, ale to fikcyjne przybieranie. Karmisz piersią czy mm?
Moja Młoda skonczyła dziś 4 mc waga pokazała 6 kg. Pediatra mowi, że ładnie przybiera, trzyma się centyla urodzeniowego i mam absolutnie nie wprowadzać innych posiłkow przed ukończeniem 6 mc.
Jezeli już to warto zrobić podstawowe badania, a nie zlecać rozszerzanie diety.