WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDaria
ja wlasnie siezastanawiam nad zakipem katarka bo moj maly ma ciagly nawracajacy katar ktory mu gleboko siedzi w nosku, frida to mozna pluca wypluc-wynalazek do bani ! Aspirator nie daje rady, chuba po swietach zamowie ten katarek i w koncu malemu wyciagne te gluty zmnosambo juz nie moge patrzec jak sie meczy z tym
ja wstawilam wode na makaron, znim moj maz wroci to z glodu padne a obiad dla nas mam naszykowamy to teraz w miedzy czasie makaron sobie zjem -
Darusia łącze się w bólu ja jutro też wizyta u teściów a jakoś padnieta jestem i wolała bym zostać w domu.
Ja już w koszyku mam z latarek pluszastanawiam się czy składac teraz czy poczekać po świętach. Od środy cały tydzień będziemy u teściów na święta więc boję się że nie przyjedzie i nie wiem na jaki adres wysłać. Może wystawić n an adres teściów mnhmm. Ale znowu ponad 300 mam w koszyku :p
Młody już śpi prawie 2 godziny udało nam się skończyć film chyba pobliski rekord oglądania na raty bo aż 5 podejść było przez cały tydzień.
Zaraz jakiś szybki obiad nie chce mi się dziś stać przy gadać. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWróciliśmy, było wspaniale, Mały grzeczny - na sam koniec padł, akurat jak się wszyscy zaczęli zbierać
inne dzieciaki urocze - Filip jest najstarszy z całej grupy, a miał być jako jeden z młodszych. A poza tym reh pochwaliła Filipa że widać poprawę dzięki ćwiczeniom
nie jest jeszcze idealnie, więc działamy dalej. Dostaliśmy też pochwałę że ładnie rączkami operuje i zabawki trzyma, podaje z rączki do rączki, łączy paluszki
no ale niestety nie możemy się chustować i mamy bana na samoloty
Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość
-
Ja właśnie wypchnęłam chłopaków po choinke... mam nadzieje ze się postarają. Musi być duuuza. Jak nie będzie do sufitu to ich do domu nie wpuszczę! Miałam w planach cały dom dziś ubrać ale młody z rak mi nie schodzi
I weź tu coś zaplanuj.
Na obiad zaszalałm i zjadłam pizze! Mam nadzieje ze brzuszek Kubusia się nie zbuntuje...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 15:54
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
nick nieaktualnyA ja nie mogę juz nerwowo wytrzymac ze starsza corka, przechodzi normalnie sama siebie jak jej dzis nie natrzaskam na tylek to bedzie cud. No tlumaczysz, prosisz grzecznie milo nic nie rozumie to dziecko normalnie nic do niej nie dociera. Jestem klebkiem nerwow ze az wszystko mnie boli
-
Byliśmy na spacerku z zakupem choinki ponad 2h. Mały dalej śpi w gondoli na przedpokoju. ..w sumie ponad 3h
powinien jeść około 15.30
i mam dylemat czy budzić ??tak dobrze mu się śpi że aż dyda wyplul
ale posiłki rozpierdzielily nam się o 1.5 godziny...a i tak nadal się buntuje z jedzeniem
-
nick nieaktualnyMoj maly tez ma dzis dzien spiocha co zje to usnie , chwile sie pokreci i daldj śpi az mam stracha o noc...
a ja czekam na meza....jeszcze go nie ma
ej wlasnie a gdzie sie podziala Zabka04 ?? Bo nie widzialam zeby cos mkwilaze jej dluzszy czas nie bedzie.hej, hej odezwij sieżabka04 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJestem jestem podczytuje was w nocy
Sarcia dziękuję za pamięć
Kamcia dziękuję za przywrócenie do porządku hihi
Nie mam czasu dziewczyny. Korzystam bo mąż w domu o dziwo bardzo zadko jeździ do garażu (robota się skończyła hahahaha alleluja!) i sprzątam chatę, latamy po sklepach, to spacerki, wspólne odbieranie córki z przedszkola a potem spacerki itd
Teraz zamierzam okna przetrzeć bo bedzie slonko u nas i muszę coś na chrzciny jakiś lach kupić bo ostatnio byłam z mężem w galerii oczywiście mówię weźmy wózek mały pospi niebedziemy go nosić będzie wygodniej dłużej zakupy potrwają.
Nie! Pojechaliśmy autem weszliśmy do dwóch sklepów mały się obudził oczka jak 5zl i musiałam go nosić. Mąż jak wszedł do 4f do przymierzalni to siedział tam kupę czasu ja z małym na rękach i tobolami a ten tam siedzi pomyślałam: gramów tam jakąś?????? Hahahah głupia ja ale byłam tak zła na niego.
Ja to muszę w 5min zakupy robić a ten na luzaku.....
Zadzwoniłam opr dostał wyszedł pojechaliśmy do domu bo miałam dosyć.
Sarcia ja też mam od dwóch dni przeboje z córką myślałam że się uciszyla że jest ok a tu doopa.
Córka wpoila do głowy sobie słowo GLUPIA/GLUPIE etc i zrobiła mi dwa dni temu awanturę wyzywajac mnie od glupich,że mam głupie pomysły i wszystko było głupie
Oczywiście karę dostała. Mąż wrócił akurat był w garażu a ta dalej swoje.
Najbardziejnie wkurzala jak się darla czy płakała a maly że strachu też zaczął płakać więc horror w domu:-(
Wczoraj karmilam małego w ciszy ta wpada z płaczem pyt co się stało a ona ze mnie kocha, czy nie mogłam jej później urodzić dlaczego teraz ja urodziłam???
Ewidentnie zazdrosna:-(
Ja też kupiłam dentinox kiedyś przy córce stosowałam i był super.
Chciałam kupić małemu zyrafke gryzaka ale mążi wybił z głowy że nie da 100zł za gryzaka
Ale kupię mu.
Ma któraś z was??? Jakieś opinie? Warto to kupić czy szkoda kasy????
Mój Robcio wczoraj 9:30 zjadł ostatni posiłek aż 40ml !!!!
Wstał o 5:50 z wrzaskiem.
Matka wypiłam redsa zurawinowego śmieje się do meza że tak się nachlalam że nie słyszałam syna jak wola jeść
Dziś też je malutko nie wiem co się świeci.
My za tydzień chrzciny więc wybaczcie jak się nie pojawię bo wszystko ogarniam robię w domu imprezę dla chrzestnych tylko jak by nie było wyszło 13 osob z Robercikiem w tym 3 dzieci. -
nick nieaktualnyBazylek4891 wrote:Cześć dziewczyny.
Od jakiegoś czasu Was podczytuje ale jakoś nie miałam odwagi napisać. Jestem mamą 11 tygodniowego synka.
Mam pytanie do mam, które mają dzieci ze skazą - jakie były objawy?
Mój synek od jakiegoś czasu robi zielonkawe, pieniste i śmierdzące kupki a do tego od samego początku sporo ulewa a czasem chlusta. Nie ma żadnych innych objawów. Pediatra twierdzi że kupki przy kp mogą takie być a ulewanie to jego uroda. Natomiast doradczyni laktacyjna zasugerowała uczelenie na białko mleka krowiego dlatego od środy jestem na diecie bezmlecznej i mam wrażenie, że te kupy są coraz gorsze. Widziałam że niektóre z Was pisały że dziecko robiło brzydkie kupy i szły z tym do lekarza -czyli jakie te kupki były? Nie wiem czy się martwić czy faktycznie uznać że taka jego uroda...
Możecie coś doradzić?
U mnie były takie objawy:
- popękana skóra za uchem wiecznie
- Kaszka na buzi
- polika czerwone (dopiero gdy dałam mm hipp)
- Podbrodek,dekolt wysypka
- Ból brzucha 24h wrzask
- Kupy sluzowate
- Wysypka po bebilon pepti dha
Przerobilismy mnóstwo mm i kropelek na kolki wszystko pomagało na tydzień potem znowu jazda:-(
Ja podjęłam decyzję ze Odstawilam kp ( tak też doradzil pediatra prywatnie do którego jeździmy) i dostaliśmy nutramigen.
Od podania pierwszej butli mm i nie podaniu piersi do tej pory tfu tfu dziecko mamy szczęśliwe nie płaczące.
Płacze w dzień jak jest głodny bo chce jeść.
Proponuję zrobić zdjęcie kupki i pokazać pediatrze.
Albo Robić badania moczu ogólne i posiewu ( tu na forum gdzieś pisaliśmy dużo wcześniej)skoro kupka brzydka albo niech pediatra coś radzi w końcu os tego jest.
Powodzenia.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2016, 17:27