X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas było uczulenie na chusteczki pampers. Jak to każde dziecko inaczej reaguje. Skali u nas tez ciężki dzień, po ciężkiej nocy.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria

No widzisz a u nas malego pampersy uczulaly i chisteczki czy to te zielone czy premium care uczulenie na pampersa,

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My używamy pampersy pampers premium care. dady nie utrzymywaly kupki, każda się wylewała górą i przeciekały. Nie próbowałam jeszcze tych z lidla. Na codzień w domu przemywamy pupę zwykłymi płatkami kosmetycznymi (tymi większymi) nasączonymi wodą a na wyjścia mamy chusteczki babydream różowe z rossmanna.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Madziuuuula Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my na codzień te różowe babydream z rossmannna.

201609111661.png
    Filipek, 62 cm i 3660 g radości:)
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:47

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 03:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas chyba skok...i to od kilku dni , kolejny dzien maly budzi sie po 2,5-3 h,, a spal przecież po 5,6...w dodatku marudzi i sam nie wie fo chce, wszystko mu nie pasuje noszę, spiewam, bawie się nic wszystko tylko ryk.

Poprosze na te ciezki dni o worek snu lub przynJmniej samoregrneracji w przypadku jego braku :(

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po pierwszym karmieniu od 21 30 aczkolwiek ostatnio trochę trwało aż odkurzacz poszedł w ruch. Teraz zjadł prawie na spiocha mój organizm już się przyxyczail że o 3 karmienie.

Mam już okulary nowe teraz trzeba się przestawić jutro je jeszcze dokładnie obejrzę .

Sarcia łącze się w bólu :) damy radę

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:47

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 05:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzieciątko wstało nadprogramowo :) chyba pierwszy raz tak w nocy. Usłyszałam ze się przebudzil. Zawsze fikal i zasypial bez słowa. Czasem po główce poglaskalam i było spanie. A dziś policzyłam sobie ze minęły 3h wiec pewnie głodny zwłaszcza ze ostatnio mało to może dziwnie je. ..dotknęłam policzka a on tak się uśmiecha. Ale wiadomo -w nocy bez jakiegokolwiek słowa. Zrobiłam mala butle i chcę nakarmić. Dzieciątko jednak nie chciało. Pofikal chwilkę na rączkach, pousmiechal się ,mama ululala. ..trwało to może 20 min ale pierwszy raz

I tak sobie myślę, czy jestem w stanie niezauwazyc kataru u małego? Pytam mam co miały doczynienia z katarem chorobowym? Mąż faszerowal się lekami na poziomie przedawkowania (mam to szczęście ze on chory nie marudzi -wie ze nie on jest najważniejszy w chorobie ),ja się faszerowalam bardzo i chyba jest dobrze ale nie wiem czy Piotruś nie złapie. ..dziś bez męża śpimy ale jednak w jednym mieszkaniu jesteśmy . ..Mąż w maseczce przy małym ale wiadomo. . .

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 06:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my 2 karmienie cdzis jestem zombie jak nic...juz mnie glowa boli o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 06:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już nie mam pomysłu na swojego Bąbla, w nocy się odkopuje albo łapie kocyk i na buzie nakłada, więc śpi pod lekkim bambusowym. Rano się budzi z łapkami jak lodowiec ale na karku nie jest zimno..

my po nocnym karmieniu, Mały jeszcze jojczy i się wierci, może zaśnie jeszcze na trocę, ja zaraz z łóżka wyskakuję i zrobię sobie kawy i śniadanie :) Miałam dziś jechać po papier do pakowania prezentów, ale wolę nie myśleć co się będzie działo w centrum handlowym, więc pojadę jutro na otwarcie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, zaczynam się zastanawiać czy nie jestem wyrodną matką co dziecko chłodno chowa. Zima a tu pod samym bambusem dziecko śpi i jeszcze się odkopuje, ale odkąd są mrozy diabelskie w nocy to mu skarpety dodatkowo zakładam na pajaca. Wczoraj byliśmyna tym spotkaniu z dzidziusiami i jeden miał trzy warstwy na sobie, a mojemu spod spodenek gołe nogi świeciły, a później było na tyle ciepło że w samym bodziaku tam siedział :D ale podobało mu się ogromnie, tyle dzidziusiów i mógł sobie pogugać ze swoimi, no i od swojej reh pozbierał takie pochwały że aż się uśmiechał do niej :D

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój się nauczył ostatnio język wywalać o.O

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no nie wierzę, przez dwa ostatnie dni Dzieć miał bunt na leżenie na brzuchu, a dziś podciąga nóżki jak do raczkowania.

ale umówmy się, nie wychodzi mu najlepiej, jakby pływał żabką na sucho :D

agatia lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z tych wygodnych matek i zimnego wychowu. U nas jest pajac i śpiworek. Ja się w koszulce z h&m do karmienia do tego długie spodnie i na to jeszcze koszulka na długi rękaw. Śpię pod zimowa kołdrą puchowe grubą a od 3 dni pod puchowe kołdrę zawijam się jak mumia w koc wlochaty ciepły Elmo. Więc ja generalnie zmarzlak i to ja mam nie jedna ale dwie warstwy więcej niż synek.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia co do kataru ekspertem nie jestem ale walczę od 3 dni z nim. Początkowo myślałam że dziecku jak ma katar to leci z nosa jak dorosłego i dupa u nas nic nie leci. Pierwszy dzień katar rzadki spływa totalnie młodemu do gardła nic nie charczal jedyne co to przelyka nie śliny miał takie dziwne z grymasem. Dopiero następny dzień lekkie charczenie.

Co do tarcia oczek jak nie ten etap jak ten. U nas jest mega tarcie oczek jak młody robi się śpiący do tego kuli się na boki.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin oczywiście lubie za odp a nie za katar u malutkiego
    sama na katarach się nie znam u takich bobaskow. Wiem co u nas jest normalne (np charczenie po pobudce )ale największe mam obawy czy nie przegapie choroby

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mały kolo mnie dosypia. Musi bo on nie nauczony wstawać o 7.45 :) wiem ze byłby niewyspany. Ale powoli się budzi. Jak bezgłośnie się obudzi i zacznie rozglądać się po ciemku to znaczy że wyspany ;)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, my za to dzis kiepsko wyspani. Kuba postanowil sie budzic co 2 godziny booo ? No wlasnie nie wiem bo co. Jeść nie chcial. Dostawał smoczek i szedł dalej spac. Mamy skok bo wstal nie dawno i jesc nie chce dalej. Zjadl marne 60 ml. No nic. Dzis ubieramy choinke, pakujemy prezenty.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit dojadl 100 ml uff. No ale skok mamy niestety ale delikatny jak na ten moment

‹‹ 2980 2981 2982 2983 2984 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ