X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś oszaleję z Młodym, nic mu nie jest a buczy i spać nie chce, jak go Dziadek dziś chciał po rączce pogłaskać to wybuchnął takim płaczem, że go uspokoić nie mogłam, a on zawsze taki dziadkowy chłopiec :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ooo, mnie też się marzy domowe SPA, najciekawiej że po ciąży mi się zupełnie cera zmieniła z mieszanej na suchą o.O wszystkie kosmetyki do wywalenia mam, bo jak ostatnio maseczkę nałożyłam to cierpiała ma twarz okrutnie :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dopiero obiad zjedlismy bo od 11 mieliśmy ciagle gosci o.O

• Dariah Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia wrote:
    My po obiedzie u teściów i wracamy do domu! Hurrra! Zaraz Julię położę w jej łóżeczku spać, niech kochana pośpi. Ciocie, wiecie jaka dzielna była?

Amela oczywiście się darła, mała oka nie zmrużyła.

Bardzo dobrze Cię rozumiem bo Zosia ma kuzyna który ma 2 lata....po każdym ich spotkaniu moja Mała na traume.. tamten jest jak czołg nie do okiełznania.... :) a zbliżają się Święta. . :) to będzie impreza... hehe

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój od rana nie chce spać, czuję się totalnie zmarnowana :(
    gdyby jeszcze dobry humor miał :(

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już po spacerku i zakupy na święta w 90 % zrobione. Ale Piotruś jeszcze śpi w gondoli na przedpokoju -tradycyjnie już :) oby dobił do 3h snu

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój sobie lubi drzemać w dzień, ale ostatnio ma 4 drzemki po 20-30 minut :)
    właśnie zjadł butle i połowa była na kompletnego śpiocha.

Muszę w końcu męża wywalić po choinkę...
    wrrr...

• Darusia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:47

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Refluks to jak ciagle tresc pokarmowa do gardla sie cofa i non stop dzievko ulewa i chlusta czy to pojedzeniu czy po odbiciu, nie raz na jakis czas.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny !! Diero co na fb gadalysmy o @ i cieszylam sie ze jej nie mam, a przed chwila sie wycieram i co papier we krwi caly !! :( brzuch juz od dluzszego czasu mnie bolal, ale myslalam ze przykp tak szybko to nie przyjdzie, czy podczas @@ i kp moge miec mniej pokarmu ? Bo dzisiersi jak arbuzy i ledwo 60 ml sciagnelam gdzie przy takimneciu piersi 200 ml z dwoch po karmieniu bylo. Co myslicie ? Zastanawiam sie czy to tylko jakies plamienie przez tabsy ( na juteo mam ostagnia 28 tabletke) czy normalny okres w 27 dniu cyklu

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawie cały dzień bez spania i mimo potwornego zmęczenia nie chce spać.
    ja pierniczę, co jest grane?? płacze i marudzenie od rana :(
    teraz się tak wiercił, że się ulało i wszystko było do zmiany

• Darusia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:47

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria

ja sie nie martwie o to bo biore tabletki od czasu zakonczenia pologu :) u mnie ciaza niemozliwa vo jestem po dwoch cesarskich cieciach takze ja tego bardzo pilnuje i poki co oprocz tabletek uzywamy jeszcze zabezpieczen "mechanicznych" czyli prezerwatyw :)

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    U mnie dzieciątko wstało nadprogramowo :) chyba pierwszy raz tak w nocy. Usłyszałam ze się przebudzil. Zawsze fikal i zasypial bez słowa. Czasem po główce poglaskalam i było spanie. A dziś policzyłam sobie ze minęły 3h wiec pewnie głodny zwłaszcza ze ostatnio mało to może dziwnie je. ..dotknęłam policzka a on tak się uśmiecha. Ale wiadomo -w nocy bez jakiegokolwiek słowa. Zrobiłam mala butle i chcę nakarmić. Dzieciątko jednak nie chciało. Pofikal chwilkę na rączkach, pousmiechal się ,mama ululala. ..trwało to może 20 min ale pierwszy raz

I tak sobie myślę, czy jestem w stanie niezauwazyc kataru u małego? Pytam mam co miały doczynienia z katarem chorobowym? Mąż faszerowal się lekami na poziomie przedawkowania (mam to szczęście ze on chory nie marudzi -wie ze nie on jest najważniejszy w chorobie ),ja się faszerowalam bardzo i chyba jest dobrze ale nie wiem czy Piotruś nie złapie. ..dziś bez męża śpimy ale jednak w jednym mieszkaniu jesteśmy . ..Mąż w maseczce przy małym ale wiadomo. . .
    Ja uslyszeć kataru na samym początku to nie słyszałam, ale wstała po drzemxe popołudniowej z takimi zwisającymi gilami. Jeszcze przed położeniem jej nic nie było, żadnego sapania, pod nosem sucho, nie słyszałam by nos miała zatkany. Była jedynie marudna aż nadto, ale zrzuciłam to na skok. Jak już gile zaczęły wypływać i zaczęłam odciągać to faktycznie słychać było charakterystyczną sapkę.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski

Wysłany: 18 grudnia 2016, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia, oczywiście lubie za waszą dzielność! :)

5v79kzu.png

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka też z tych, co mało śpią w dzień. Ma ok 3drzemki po 20-30min max. Nawet na spacerku bardzo krótko śpi. Kąpiemy ją o 18.45, potem cyc i spanie. Śpi zawsze w swoim łóżeczku, ale za każdym razem trzeba ja ululać troszk€ na rękach, pocichać do uszka i taką wyciszoną odkładam. W dzień gdybym ją polożyła do łóżeczka jeśli nie jest zmęczona np. by się pobawiła to byłby krzyk, że hoho :)

5v79kzu.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas za to 3 karmienia z rzędu -tata w roli głównej - efektywne i nawet dwa bez odkurzacza :D no i bez kaszki

Little Red Fox, Angela89 lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro mąż jedzie do pracy tylko wypisać wolne -będzie miał kto karmić hehe

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dziś trochę lepiej kilka razy złapał cycka z butelki jadł moje mleko liczę ze jutro wróci do cycka bo nie chce mi się co chwila odciagac teraz tatuś czyta mu bajkę Szymek trochę mruczy co mnie martwi. O 23 dam mu butlę mm na spiocha.

Piekłam dziś piernik dojrzewajCy pierwszy raz czekam aż wystygnie i muszę go przełożyć nie wiem czy dobry maż mi pomagał bo on jest królem kuchni wzięłam stolnice żeby rozwałkować i na tym skończyłam bo już był w kuchni i przejął robotę i musiałam ustąpić

Jutro jedziemy do rodziców do końca roku trochę już nas spakowalam żeby jutro było mniej roboty. Mam nadzieję że ma Skończy pracę szybko

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja stracilam humor przez to @ , a juz zapowiadal sie mily wieczor z mezem po tygodniu abstynencji :( jednak @ niezawodna zawsze wie kiedy przyjsc

‹‹ 2982 2983 2984 2985 2986 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ