X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się ostatnio zastanawiam czy u nas skok czy Fifi ma po prostu taki charakter

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia

no jutro szczrpienie mamy, u nas sa od 12 do 14, ja z malym jade tak po 13 , ale na sama mysl ze w to male udko ta igle ma mu wbijac to chora jedtem :/ bo ty tez sxczepisz tym infanrixem 5w1 co ja ?
    U nas maly goraczki po szczep nie mial oby jutro tez tak bylo ale wiem napewno ze jutro bedzie marudny jak choldrAi pewnie slabo bedzie z jedzeniem jak ostatnio

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Oby skok szybko minął, bo one męczące i dla dziecka i dla mamy :)
    U Liwki skok trwał 6 dni i o ile w dzień było do zniesienia, o tyle noce były ciężkie, no nie spała.
    Kuba na szczęście ma nie odczuwalny ten skok. Bo co to jest wstanie i danie mu smoka ;) no ale kiedys pisalam szybko człowiek przyzwyczaja sie do dobrego i jak on śpi cala noc lub sporadycznie obudzi sie raz to juz jest dla mnie to meczace. Najważniejsze ze nie marudzi bez przyczyny.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale juz widze nowosci w jego zachowaniu.

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia nad tym samym się zastanawiam. Kacper przeziębiony i kaszlący a mody zaczął mi więcej psikac i pokasływać ale na sucho... bez kataru i zatkanego nosa... może to od tej mega ilości śliny???

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez pierwsze dziś jedzonko przy odkurzaczu. ...juz od tyg odkurzacz nam towarzyszy. Mam dosyć karmienia i tego odkurzacza. Ale gdybym się poddała to Piotrek nic by nie zjadł. Otwiera buzke do butli i zaraz ją wypluwa. Dziś rano miarka kaszki sytuacje uratowała. Mały po prostu sprawia wrażenie ze nie jest głodny. Ale na logikę jeść musi po 7h. Mam nadzieje ze to się zmieni. ..

Choinka zrobiła wrażenie. Az zaniemowil jak zobaczył. Teraz leży w huśtawce i patrzy na choinkę

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas skok trwał 12 dni głównie niesprawiedliwe młodego i budzenie się w nocy.
    Kamcia wydaje mi się że nie przegapić choroby więc się nie martw ja jeszcze mierze temperaturę kilka razu dziennie.

Mój M wczoraj sam się martwił czy nie przegapimy ciężkiej choroby. Znajomi 2 miesiące temu wylądowali że swoim w szpitalu więc miał wkretke że jakie mieli objawy i czy my powinniśmy coś sprawdzić dodatkowo. Dodam że mały od 2 dni śpi w ciągu dnia po 1.5 godziny co mu się nie zdarzało zbyt często. Ale temperatury u nas nie ma kaszlu jakoś też nie pokazuje jedynie jak mu nosek czyszczenie albo za dużo mu splynie.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka. Ślina tez się leje ciurkiem . Ale nic niepokojącego nie widzę. Mąż znacznie lepiej. Ja chyba nie złapałam. Szansa wielka dla Piotrusia.

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci maja zegarek w głowie. 38 minut i juz nie śpi. Znaczy chyba bo jeszcze nie wola ale go slysze

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Ja to zawsze się bałam bezobjawowego zapalenia płuc. ..

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Darusia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:47

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusia
    zawroc :D

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zwariuję, Mały mnie się dziś wcześniej niż zwykle obudził, niewyspany był, a mio wszystko się chciał bawić, jak zasnął to po 15 minutach mąż go obudził, bo chciał się z dzieciem pobawić, teraz wyszedł, a Bobas mi się uspokoić nie chce :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 10:35

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w nocy ładnie jedliśmy potem od 9 walka z butelką zjadł 110 teraz dojada zaraz wychodzimy do kościoła a Ja włosy mokre odcuagam mleko ale średnio spozniamy się 15 min szymkowu się super śpi przy gitarach i śpiewie scholi w domu to tylko coś stuknie już się budzi

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali
    u nas w nocy tez super idzie karmienie
    w dzień tragedia

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś wprowadzili smoczek z dwoma dziurami w butli bo Robcio obraził się na butle??? Już nie wiem o co mu chodziło walczyłam w nocy dwa razy i problemy miał więc rano postanowiłem zmienić smoczka.

Brawo dla Robcia.
    Zjadł pięknie i nawet szybko mu to poszło di cna czyli 130ml :-) i uronil tylko dwie kropelki z dzioba.

Chciałam iść na dwór ale chodniki mokre deszcz nie pada ale jakaś mrzawka jest.
    Może wyjdę.

Mam mega chcice na kebsa :-)
    Okresu dalej nie mam zaczynam się martwić.
    Wczoraj tak rozmyślam bo to dokładnie rok temuialam ostatnia miesiączkę i udało się zajść w ciążę :-)

Kamcia nie zamartwiaj się tak.
    Myślę że intuicja cie nie zawiedzie a twój nos wyczuje chorobsko :-)
    Oczywiście życzę aby Piotruś był silny i niechwycilo go nic :-)

Idę robić obiad.
    Mały śpi jak zabity po tej butli :-)

• Dariah Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) od dawien dawna was podczytuję (jeszcze będąc w ciąży), ale nie udzielam się za bardzo :)
    Mam nadzieję, że nie będzie Wam to przeszkadzać jeśli czasem się do Was odezwę ? :)
    No więc my też jesteśmy wrzesniowe, Zosia miała się urodzić 23.09 ale zdecydowała się 09.09 ;) urodziła się kruszynka 2860g i 48cm :) teraz już mamy 3 miesiące i 9 dni! Duża panna już z niej :))
    Pozdrawiamy i chętnie się włączymy do rozmów :)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas karmienie :)
    Czyste mm
    odkurzacz jest
    misiek jest
    spokojny tata karmi.
    Pol butli za nami
    Coś pada lub padało wiec rozważamy albo spacer + zakupy (jeden z wózkiem a drugi z autem ) lub zakupy
    Nasza Małgos jest do odebrania świeżak gruszka ). Małgosia bo tak bym chciała córeczkę nazwać ;)
    Ale jaka córeczka? ? Nadal z mężem nie gadam choć on już bardzo chce i prosi

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój dziś marudzi, chyba przez pogodę, spać nie chce i opracowałam nową technikę. Buczy, nagle przestaje, patrzy na mnie, patrzy na męża i znowu buczy. Wymusza wzięcie na ręce, a mnie powoli już kręgosłup boli i daje się tak manipulować :(

• Darusia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:47

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
‹‹ 2981 2982 2983 2984 2985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ