WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
My wróciliśmy od teściów i mały dostał pełno ciuszków głównie rozmiar 74 będzie niebawem w czym miał chodzić.
Oboje z M mieliśmy kiepska noc M nie mógł zasnąć a ja po karmieniu o 2 nie spałam do 5. Nad ranem znalazłam M na kanapie bo nie mógł spać więc poszedł ogladac tv.
Młody dziś coś marudzi i słabo je jutro będę dzwonić może przejdę się na kontrolę, niby katar mniejszy ale dziś tak kilka razy pokaslywal ciężko nazwać to kaszle brzmiało to jak od niechcenia lub jak by siły nie miał. Ale na krzyk siłę ma więc chyba tragedii nie ma. -
Bazylek4891 wrote:Cześć dziewczyny.
Od jakiegoś czasu Was podczytuje ale jakoś nie miałam odwagi napisać. Jestem mamą 11 tygodniowego synka.
Mam pytanie do mam, które mają dzieci ze skazą - jakie były objawy?
Mój synek od jakiegoś czasu robi zielonkawe, pieniste i śmierdzące kupki a do tego od samego początku sporo ulewa a czasem chlusta. Nie ma żadnych innych objawów. Pediatra twierdzi że kupki przy kp mogą takie być a ulewanie to jego uroda. Natomiast doradczyni laktacyjna zasugerowała uczelenie na białko mleka krowiego dlatego od środy jestem na diecie bezmlecznej i mam wrażenie, że te kupy są coraz gorsze. Widziałam że niektóre z Was pisały że dziecko robiło brzydkie kupy i szły z tym do lekarza -czyli jakie te kupki były? Nie wiem czy się martwić czy faktycznie uznać że taka jego uroda...
Możecie coś doradzić?
U nas objawy były następujące :
- wielki płacz na 30 min przed każdą kupką
- kupki zielone
- ulewanie
- kaszka na policzkach
- bardzo niespokojna była, w nocy bardzo źle spała
- to może dziwnie zabrzmi...ale pół nocy spędzała na zmuszaniu się do kupki....
Nam pediatra zasugerowała zeb odstawiła produkty mleczne...i już po 2 dniach efekt był rewelacyjny! ! Nowe dziecko!
A i Zosia bardzo szybko reaguje na mleko. .raz zjadłam pół plasterka sera żółtego na śniadanie. .dwa dni z głowy ;/ Więc teraz już unikam jal ognia mleka i wszystkiego co zawiera mleko.
A odstawiłaś tak radykalnie wszystko wszystko z mleka?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Ja jutro jednak uderzam do pediatry
młody kicha na potęgę i pokasłuje, AJrin tak jak u ciebie, sucho. Kataru nie widać. Wole sprawdzić co się dzieje i co mam stosować. Boje się żeby nie przerodziło się w coś poważniejszego
Kurde za spokojnie było
Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
Anulka, koniecznie idz do pediatry jesli pokasluje. Lepiej dmuchac na zimne i osluchac malucha.
Skali, wspolczujemoja Mela tez miala kilka takich nocy i bylam wykonczona tak samo jak ona
trzymajcie sie tam! Najwazniejsza cierpliwosc i opanowanie, pamietaj, ze synek czuje wasze emocje.
-
nick nieaktualnyAnulka
idz z malym do lekarza nie zaszkodzi kochana a bedziesz spokojnoejsza. Trzymam kciiuki zeby bylo ok
aAjrin
mi dzis w nocy sie durnoty snily-moj zmarły wujek i zasnac nie moglam bo sie balam
a tak pozatym romoj Iguniu tez najprawdopodobniej ma skok, marudzi jak cholera wstaje co 2 h ...teraz tez jeszcze nie spi...a ktora ju godzina, na domiar zlego jut3o ma szczepienie zyczcie mi cierpliwosci i d
ugiwj sennej nocy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej hej, u nas skok ciag dalszy. Kuba obudzil sie o 3 i chichral spac nie planowal ale wlaczylan mu szumisia i hipcia i sobie poszlam zasnal. Teraz obudził sie o 6.30 too godzina z kosmosu chyba jakiegos no to lezy ze mna w łóżku bo córka śpi jeszcze, mąż poszedl juz do pracy po urlopie. A Kuba urzadza piski pytanie za ile obudzi sie córka.
-
nick nieaktualnymój nie dość, że słabo spał w dzień to w nocy też miał bunt. Obudził się ok 1. i nie myślał żeby kłaść się z powrotem, wzięłam go do siebie, bo i tak co chwila wstawałam do niego. Przespaliśmy nocne/nadranne karmienie. Jeśli dziś też tak będzie marudził to chyba siądę w kąciku i będę płakać
boli mnie okrutnie bark -
nick nieaktualny