WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDarusia ojjjjj tule cie ale tak to jest z nimi chlopami:-(
Ja usłyszałam nie dawno od szwagierki haha idź do łazienki zamknie drzwi i kap się itp w tempie żółwia jak dziecko będzie wylo to uszy zatykaj niech tatuś się wykarze skoro taki mądry.
Gdy cos usłyszysz tzn komentarz pod swój adres to odpowiedź mu żeby następnym razem się nie madrzył bo jak widzi nie jest to takie proste.
Ja tak zrobiłam ale nie fortunie mały się zapowietrzyl a byłam tam 5min? Jak słuchalam gdzie ty jesteś? Utopilas się czy co?? Wyjdź on wyje!! Wyszłam rzucił mi dziecko w ręce i uciekł usłyszałam jeszcze ze nie mogę chodzić do WC!!! P.s. On może wszystko
To prawda ty musisz być oaza spokoju twoje dziecko to wyczuwa
Pozycja czy sposób twój karmienia jest odpowiedni skoro mała nie narzeka.
Co do ulewania. Ja tak miałam z córką co odbicie to fontanna
Dostaliśmy wtedy to był 2011 r bebilon pepti.
Pediatra powiedział taka jej uroda
Ale oczywiście idź zapytaj swojego lekarza niech coś radzi bo tak naprawdę się meczycie
LRF ja ze swoim jesteśmy w domu 24h od 5.12 !!!
Czasami wyklinam, mógłby więcej pomagać ale no......
Dzis go obudzilam o 3 kazałam dorobić mm bo małemu za mało było 130!
Sarcia jeśli szczepisz dzisiaj to powodzenie,oby bez płaczu i gorączek.
Ja będę was podczytywac bo dzisiaj mam gości niezapowiedzianych.
Potem spacer i coś tam.
Córka została mi w domu wrrrrr bo co???? Ma jakiś kaszel.
Kuźwa kiedy ona przestanie chorować wiecznie coś, tydzień w przedszkolu dwa w domu.
Nie mogę jej puścić bo w niedziele chrzciny i kto zostanie z nią w domu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 09:52
-
Darusuia nie wiem czy u ciebie to zadziała ale ja odpuscilam od początku mąż zajmuje się małym przewija karmi jak trzeba butla łapiemy razem jak brzuszek go boli to maskuje nie zwracam mu uwagi czy robi coś źle jak mi źle zapnie pampersa to trudno będzie musiał jeszcze raz i tak że wszystkim on nie zrobi mu krzywdy a ma poczucie ze też jest ważny ze jego zdanie się liczy zawsze go pytam nawet ile mleka zrobić m od początku zajmuje się małym i dzięki temu jesteśmy blisko nie jest to łatwe ale musisz Dax mu się wykazać może czuje się odtracony ? Nie wiem jak to u was jest wiem jak bywa bo moja rodzina jest zdziwiona ze m coś robi bo oni myślą że się nie zna a on nawet prasowac rzeczy małego lubi nie chodzi mi o uchwalenie go bo jak każdy ma wady ale naprawdę go doceniam i myślę że sukces to u nas jego samowola ze jest na takim samym poziomie jak ja o to mi chodzi trzeba moim zdaniem walczyć z przekonaniem ze matka zawesze wie lepiej
Po karmieniu butla tv plus odkurzacz zjadł 100 zobaczymy jak pójdzie z cyckiem
-
nick nieaktualny
-
Dzwoniłam do pediatry i mam poczekać do jutra. Katarek się ruszył ale jest bialy, pokasłuje bo spływa po gardle. Inhalacje, maść majerankowa, cebion i nasivin. W nocy na szczęście ładnie śpi i nie kaszle. Z jedzeniem tez problemu nie ma. Aaa i na spacer kazał iść ale w tym wypadku go nie posłucham
Kurde Sara coś długo się ciągnie ten katar, może to alergiczny?
Darusia może jak mąż ci zarzuca ze coś zle robisz to powiedz spokojnie żeby na ciebie nie krzyczal tylko pokazał jak jego zdaniem będzie lepiejMama Kacpra, Aniołka i Kubusia
-
Dariah wrote:U nas objawy były następujące :
- wielki płacz na 30 min przed każdą kupką
- kupki zielone
- ulewanie
- kaszka na policzkach
- bardzo niespokojna była, w nocy bardzo źle spała
- to może dziwnie zabrzmi...ale pół nocy spędzała na zmuszaniu się do kupki....
Nam pediatra zasugerowała zeb odstawiła produkty mleczne...i już po 2 dniach efekt był rewelacyjny! ! Nowe dziecko!
A i Zosia bardzo szybko reaguje na mleko. .raz zjadłam pół plasterka sera żółtego na śniadanie. .dwa dni z głowy ;/ Więc teraz już unikam jal ognia mleka i wszystkiego co zawiera mleko.
A odstawiłaś tak radykalnie wszystko wszystko z mleka?
Dariah tak odstawiłam wszystko co mleczne w środę ale jakiejś poprawy raczej nie widzęu nas wysypki brak ale ulewanie chlustanie i niespokojny sen są. Dziecko do pierwszego nocnego karmienia w miarę śpi -ok 4 h ale później to są pobudki co godzinę i tak od dłuższego czasu. Szczerze mówiąc to od urodzenia chodzę jak zombie z niewyspania i nie wiem jak długo jeszcze pociągnę
. W dzień odespać nie idzie bo młody ma 30 minutowe drzemki....ehh
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:U nas karmienie + tata = 200 ml
mama karmić nie umie
Radzę podglądać jak on to robi:-)
A może to męska solidarność tu wygrywa Kamcia????
Chłopy.......
Oj już zwial do garażu bo.......O matko ile on ma tam roboty!!!!!
O matko ile się nasluchalam a w duchu nasmialam bo w domu nie ma roboty nie????
Goście już blisko więc spadam. Milego dnia.
P.s. Junior wyczail łapanie rączka pieluszki tetrowej i ściąganie jej bo wiszą żaby czyt. Pielucha w żaby na macie. Bardzo lubi oglądać tak.
-
Ah faceci...mój też ma czasem jazdy..ale bardziej w stylu, że on wie najlepiej. On wie najlepiej co na odparzenia, na ból brzuszka itd... Na początku dyskutowalłam a teraz odpuszczam...nie chce nałożyć Małej tego cholernego kremu tylko coś innego..niech nałoży..zobaczymy efekt. I niestety czasami faktycznie ma rację! Hehe
Choć najgorsze u facetów jest gdy mówią nam, że coś źle robimy. ..! Oszaleć wtedy można.
Tak jak mówi Skali, może warto mu dać się wykazać. .? Co ile je Twoje Maleństwo? Może jeśli wytrzyma 2-3h to idealna okazja żeby zostawić je z ojcem a Ty na zakupy, na kawe, na spacer. .? Wtedy On będzie sam na sam z dzieckiem, po pierwsze zobaczy, że to nie takie proste a po drugie, nie będzie obserwowany09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualnyDariah wrote:Ah faceci...mój też ma czasem jazdy..ale bardziej w stylu, że on wie najlepiej. On wie najlepiej co na odparzenia, na ból brzuszka itd... Na początku dyskutowalłam a teraz odpuszczam...nie chce nałożyć Małej tego cholernego kremu tylko coś innego..niech nałoży..zobaczymy efekt. I niestety czasami faktycznie ma rację! Hehe
Choć najgorsze u facetów jest gdy mówią nam, że coś źle robimy. ..! Oszaleć wtedy można.
Tak jak mówi Skali, może warto mu dać się wykazać. .? Co ile je Twoje Maleństwo? Może jeśli wytrzyma 2-3h to idealna okazja żeby zostawić je z ojcem a Ty na zakupy, na kawe, na spacer. .? Wtedy On będzie sam na sam z dzieckiem, po pierwsze zobaczy, że to nie takie proste a po drugie, nie będzie obserwowany
Hahaha
Z kad ja to znam? 2:-)
Moj to prorok na co dzień.
Jak powie tak jest:-(
Mógłby robić za wrozbite hihi -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
No....z nich wszystkich taki Wróżbita Maciej. ..a niech sie wróżba nie sprawdzi "przecież nie jestem jasnowidzem.." a jak nam coś nie wyjdzie. .."bo Ty zawsze wiesz najlepiej". Schizofrenia normalnie
)
żabka04 lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
żabka04 wrote:U mnie były takie objawy:
- popękana skóra za uchem wiecznie
- Kaszka na buzi
- polika czerwone (dopiero gdy dałam mm hipp)
- Podbrodek,dekolt wysypka
- Ból brzucha 24h wrzask
- Kupy sluzowate
- Wysypka po bebilon pepti dha
Przerobilismy mnóstwo mm i kropelek na kolki wszystko pomagało na tydzień potem znowu jazda:-(
Ja podjęłam decyzję ze Odstawilam kp ( tak też doradzil pediatra prywatnie do którego jeździmy) i dostaliśmy nutramigen.
Od podania pierwszej butli mm i nie podaniu piersi do tej pory tfu tfu dziecko mamy szczęśliwe nie płaczące.
Płacze w dzień jak jest głodny bo chce jeść.
Proponuję zrobić zdjęcie kupki i pokazać pediatrze.
Albo Robić badania moczu ogólne i posiewu ( tu na forum gdzieś pisaliśmy dużo wcześniej)skoro kupka brzydka albo niech pediatra coś radzi w końcu os tego jest.
Powodzenia.
Dziękuję.
U Was objawów sporo i to takich wręcz książkowych.
Ja już sama nie wiem. Czasem mam wrażenie że już wymyślam że coś jest nie tak.żabka04 lubi tę wiadomość
-
Anulka,
Jak teraz Sarcia pisze o tej alergii to tak sobie przypomniałam, że koleżanka walczyła z katarem u swojej Małej i okazało się, że mieli za ciepło w mieszkaniu i za sucho. Jak zaczęli nawilżać i obniżyli temperaturę to katar zniknął. ..
Nie wiem czy to akurat to u Waszego Maleństwa, ale może warto sprawdzić09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Żabka
oczywiście podgladam karmienieale tata to tata, czyli ja zaraz się martwię czy brzuszek boli, czemu boli, czemu burczy, czy nie smakuje, czy waga spadnie, a może zaczyna się katar, czarna wizja świat i kataru. ..zatem u mnie o spokój trudno
tata tyle na raz na głowie nie ma hihi
poza tym może mały znudził się mamą po 5 dniach nieobecności taty? ?
Pierwsza zasada -dziecko czuje emocje
poza tym ja na męża jeszcze bardzo się gniewem
wzięłam prysznic wiedząc że zaraz drzemka. Meza uczyłam jak ta pierwsza drzemka wygląda jednak (bo mały albo zaśnie albo zacznie płakać ) Piotrek zaczął płakać i mi szybko udało się uspokoić na rękach. Zasnął w minute. ..Mąż stwierdził że karmić może, zasypianie niekoniecznie mu idzienie wyobrażam sobie by powiedział mi ze robię coś źle. Chyba bym z domu wyrzuciła. Ale wiecie -u nas od początku te same obowiązki przy dziecku, ja robie co mi lepiej idzie, on też jest lepszy q czymś innym. Odruchowo się wzajemnie pytamy jaka porcja mm ma być robiona. ..
jednak my więcej wiemy i umiemy. Mężów trzeba nauczyć a nic nie uczy jak doświadczenie
Nie wiem czy u nas katar czy nie no nic nie leci. ..trochę charczy, ale i śliny dużo. ..a ja mam wizje przeziębienia Piotrka i swiruje. .. -
Daria ja ogólnie nie odbijałam nigdy dziecka, bo wyczytałam, że po kp nie trzeba. Nie wiem czy to prawda, mój Mały nie łyka jakoś dużo powietrza, choć pielęgniarka mówiła, że je łapczywie. Moj mąż czasem go odbija, ale po tym jak się miało ulac to i tak się ulewalo i czasem mialam wrazenie, ze po odbiciu ulal duzo, a jest to tak okropny dźwięk i mam wrażenie taka siła, że nie raz myślałam, że MAŁEGO rozerwie i miałam wrażenie, że często to było wymuszone, bo Mały w pionie i ma przecież lekko brzuszek naciśnięty. A może spróbuj nie odbić raz i zobaczymy jak będzie? Serio gdzieś czytałam ze czasem odbijanie może być niepotrzebne i wymuszone, ale to nie była raczej wiedzą od lekarza, nie pamiętam.
-
Madziula,
Nam tak położona mówiła, że po kp nie trzeba odbijać...więc nie odbijałam. I co prawda nasza Mała nie miała przez to problemów z chlustaniem itd ale bardzo źle spała i się męczyła w nocyzaczęłam odbijać - pomysł mojego M vel wróżbity
i co...sprawdziło się
Zośka po każdym jedzeniu musi odbić i jest to odbicie na miarę żula spod Żabki
i jak dobrze śpi teraz.
Chyba nie muszę wspominać jaki to Wróżbita jest dumny z siebie)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 11:08
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Ja wychodzilam na spacer mimo nawet dosc duzego kataru i o dziwo, malej nic nie bylo, wrecz lepiej jej sie oddychalo. Na spacerze ladnie spala.