WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagatia wrote:Sarcia ja ostatnio nie zauważyłam u Liwki zmienionego zachowania po szczepieniu, ale wiadomo, że różnie może być. Szczególnie, że dzisiaj pneumo dodatkowo. Ale oby było ok
U mnie maly byl ospaly i jadl ale mniejoby dzis bylo lepiej.
no wlasnie chciala sie zapytac co sadzicie na temat szczepionki MMR ktora sie szczepi pozniej ? Bo juz kraza mity na jej temat, a 4 lata temu corke normalnie ja szczepilam...a teraz znow slysze jakas nagonka zeby nia nie szczepic wie ktos o co chodzi ? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySarcia udowodniono juz ze szczepionki nie powoduja autyzmu. Ale mmr nie szczepiłam tylko kupilam Priorix jest to nowsza i według mnie bezpieczniejsza szczepionka. No i ja ogólnie mam różne zboczenia ale z tym szczepieniem czekalam az Martyna zaczęła chodzić. Przed szczepieniem zrobilam tez morfologie oraz crp. I wtedy mogłam spokojnie zaszczepic. Żadnych negatywnych objawow nie było nawet przy szczepieniu nie płakała. Gorączki obrzeku nic nie miala
-
nick nieaktualny
-
Darusiz, strasznie mi przykro, że miałaś taką ojropną noc. Idź do pediatry, może coś ci poradzi na te ulewania. Dobrze, że karmisz na siedząco, na łapczywość mogę jedynie ci polecić by ułożyć młodą tak by piła "pod górke" i odbijaj ją często a jak zaczyna pić łapczywie to odstaw na chwilę i znów dostaw. Ja tak robiłam i pomogło, nauczyła sie
pamietaj, że Julia czuje wasze emocje, musisz sama sie wyciszyć (wiem, łatwo się mówi). Jeśli wyrya sie w kąpieli jak ją trzymacie to może spróbuj ją poprostu położyć w tej wanience i asekuruj ją po bokach by się wody przypadkiem nie napiła. Ja tak odkryłam,że Amelka chce sama już się pluskać, nie leżąc już na ręku u mamy
jd tej chwili w wanience szaleje, pluska i śmieje się
Trzymam za was kciuki! -
A wszystkim innym mamom życzę powodzenia na szczepieniach (my idziemy w styczniu na 3 dawke). Oby wasze maluszki jak najmniej płakały.
-
nick nieaktualnysarcia123 wrote:A ten Priorix jest dostepny na receptę , wswnsie pediatra musi wypisac ? A one sa dostepne i ile kosztuja ?
A ja sie zastanawiam czy katar to przeciwskazanie do szczepienia , moja lekarka twierdzi ze nie ale maly nadal ma katar -
nick nieaktualnysarcia123 wrote:A ten Priorix jest dostepny na receptę , wswnsie pediatra musi wypisac ? A one sa dostepne i ile kosztuja ?
A ja sie zastanawiam czy katar to przeciwskazanie do szczepienia , moja lekarka twierdzi ze nie ale maly nadal ma katarWiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 09:17
-
nick nieaktualnyNo wlasnie kurde sama juz nie wiem, bo ten katar maly ma od miesiaca i juz nawet dicortineff przestal mu pomagac na to, nie wiem co mu psikac do tego nosa zeby mu to cjolerstwo przeszlo, a najlepsze jest to ze slysze ze mu swiszcze w tym noksu ale ani frida ani aspiratorem nie da sie tego wyciagnac za cholere :/a ilemw kolo mozna mu psikac nos i on sie biedny z tym meczy
A s czwartsk bylam z nim u lekarki i oslucowo wszystko bylo ok, jedyne co on ma to ciagly katara nie przegrzewam go nie mam za goraco w domu ani suchego powietrza, sama juz nie wiem oszalec mozna
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 09:20