X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariusia debridat moga ci przepisac on jest na ulewania, kolki ogolnie na poprawe pracy jelit itp

• Darusia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:47

Pokonałam PCO...
    26.09.2016 - Julia, urodzona przez sn o 12:42. 3820 g, 54 cm, 10/10 !

4K5ap1.png
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szymek już nie śpi obudził się o 6 30 m go lulal w końcu poszedł do pracy ja włączyłam odkurzacz i usnal ale już się obudził i czeka na butlę bo ja muszę zjeść śniadanie już nas prawie spakowakam oczywiście pół domu bo na 2 tygodnie

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria

no cos ty nieurazilas mnie niczym ;) tylko przypomnialam zr biore tabsy bo jedt nas tyle ze trudno spamietac wdzystkir info ;)

Kurde przykra sprawa....faceci jak zwykle madrzejsi od papieza ;/

• Darusia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:48

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daria

To daj mu sie wykazac, odciagnij rax pokarm i daj niech nakarmi mala, niech ja wykapie, przewinie. Może chce bardziej uczestniczyc w jej zyciu ? -faceci sa dziwni, ale daj mu niech sie wykaze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iguniu na 12 ma szczepienie :( bede plakac razem z nim :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż ma od dziś do końca roku urlop, obyśmy ze sobą nie zwariowali.
    Póki co śpi, Młody też zasnął. Zaraz budzę męża, bo muszę jechać na zakupy, zaliczyć pepco i kupić jakieś emolienty dla Filipa, bo skórę ma wysuszoną na wiór..

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Sarcia rozumiem Cię :) też będzie mi serce zaciskać, szczególnie przy drugim ukłuciu ;)

Najgorzej ze po szczepieniu slabo je caly czas spi nie usmiecha sie :( ehhh przezywam jak male dziecko. Dobrze ze on ma tylko jedno wklucie

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój po pneumo ma najgorsze jazdy :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Sarcia ja ostatnio nie zauważyłam u Liwki zmienionego zachowania po szczepieniu, ale wiadomo, że różnie może być. Szczególnie, że dzisiaj pneumo dodatkowo. Ale oby było ok :)

U mnie maly byl ospaly i jadl ale mniej :( oby dzis bylo lepiej.

no wlasnie chciala sie zapytac co sadzicie na temat szczepionki MMR ktora sie szczepi pozniej ? Bo juz kraza mity na jej temat, a 4 lata temu corke normalnie ja szczepilam...a teraz znow slysze jakas nagonka zeby nia nie szczepic wie ktos o co chodzi ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariusia nie, on po prawia pi prostu prace jelit itp.

Do zagęszczania pokarmu jest bebilon nutration ale on powoduje często zatwardzenia

sarcia123 lubi tę wiadomość

• Darusia Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2017, 16:48

Pokonałam PCO...

4K5ap1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia udowodniono juz ze szczepionki nie powoduja autyzmu. Ale mmr nie szczepiłam tylko kupilam Priorix jest to nowsza i według mnie bezpieczniejsza szczepionka. No i ja ogólnie mam różne zboczenia ale z tym szczepieniem czekalam az Martyna zaczęła chodzić. Przed szczepieniem zrobilam tez morfologie oraz crp. I wtedy mogłam spokojnie zaszczepic. Żadnych negatywnych objawow nie było nawet przy szczepieniu nie płakała. Gorączki obrzeku nic nie miala

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ten Priorix jest dostepny na receptę , wswnsie pediatra musi wypisac ? A one sa dostepne i ile kosztuja ?

A ja sie zastanawiam czy katar to przeciwskazanie do szczepienia , moja lekarka twierdzi ze nie ale maly nadal ma katar

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darusiz, strasznie mi przykro, że miałaś taką ojropną noc. Idź do pediatry, może coś ci poradzi na te ulewania. Dobrze, że karmisz na siedząco, na łapczywość mogę jedynie ci polecić by ułożyć młodą tak by piła "pod górke" i odbijaj ją często a jak zaczyna pić łapczywie to odstaw na chwilę i znów dostaw. Ja tak robiłam i pomogło, nauczyła sie :) pamietaj, że Julia czuje wasze emocje, musisz sama sie wyciszyć (wiem, łatwo się mówi). Jeśli wyrya sie w kąpieli jak ją trzymacie to może spróbuj ją poprostu położyć w tej wanience i asekuruj ją po bokach by się wody przypadkiem nie napiła. Ja tak odkryłam,że Amelka chce sama już się pluskać, nie leżąc już na ręku u mamy :) jd tej chwili w wanience szaleje, pluska i śmieje się :)
    Trzymam za was kciuki!

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wszystkim innym mamom życzę powodzenia na szczepieniach (my idziemy w styczniu na 3 dawke). Oby wasze maluszki jak najmniej płakały.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:
    A ten Priorix jest dostepny na receptę , wswnsie pediatra musi wypisac ? A one sa dostepne i ile kosztuja ?

A ja sie zastanawiam czy katar to przeciwskazanie do szczepienia , moja lekarka twierdzi ze nie ale maly nadal ma katar
    Mozesz dostać recepte lub przychodnia ma na stanie ja placilam okolo 80 zk

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sarcia123 wrote:

Ja bym z katarem nie szczepila, czesto dla lekarzy nie jest to przeciwskazanie bo dla nich to zaliczone szczepienie i maja z glowy. Ale moja lekarka jest na tyle rosadna i nie szczepi z katarem bo nigdy nie wiaadomo co moze z niego sie rozwinac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 09:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 grudnia 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie kurde sama juz nie wiem, bo ten katar maly ma od miesiaca i juz nawet dicortineff przestal mu pomagac na to, nie wiem co mu psikac do tego nosa zeby mu to cjolerstwo przeszlo, a najlepsze jest to ze slysze ze mu swiszcze w tym noksu ale ani frida ani aspiratorem nie da sie tego wyciagnac za cholere :/a ilemw kolo mozna mu psikac nos i on sie biedny z tym meczy :(

A s czwartsk bylam z nim u lekarki i oslucowo wszystko bylo ok, jedyne co on ma to ciagly katar :/ a nie przegrzewam go nie mam za goraco w domu ani suchego powietrza, sama juz nie wiem oszalec mozna

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 grudnia 2016, 09:20

‹‹ 2984 2985 2986 2987 2988 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ