X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas niestety nie widać poprawy :( Kuba kaszlal nawet nie wiem czy nie gorzej. Mąż pojechał do apteki po krople które Kubie zrobili. Inhalacje słabo daja rade :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PYTANIE

czy jak wczoraj kupilam pampki w Biedrze to moge wymienic je na wiekszy rozmiar ??bo obawiam sie ze te 4 jeszcze chwila i beda male a ja mam 10 paczek.
    nie wiem jak odbywa sie proces wmyiany towaru w biedronce? Wie ktos ? I czy to musi byc w tej w ktorej kupulam czy obojetnie?

• Skali89 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarcia chyba 7 dni jest na zwrot lub wymianę

Ajrin ja mu podaje w 260 czasem w 60 ale z tego samego smoczka myślisz że kształt butelki ma znaczenie ?

Ja myślę że to żeby bo on wkłada sobie smoczek i pozwala tylko żeby po dziaslach jeździć ale kupię ten żel to zobaczę narazie to gehenna jeszcze tak mało przbral że sama nie wiem co robić do tego jemu tak w brzuchu bulgota że od razu kupa jest podczas karmienu może mu dac miarke więcej ?

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali

ja gdzies slyszalam ze posobno przelewanie, bulgotanie w brsuchu u dziecka moze byc objawem nierolerancji laktozy, nie wiem ile w tym prawdy ale moze warto sprawdzic

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali89 wrote:
    A u nas ząbkowanie mały by chciał żeby mu cały czas jeździć bo dziaslach i chyba przez to nie je przeczytałam ze tak może być przy zabkowaniu muszę mu jakiś żel kupić i spróbuję posmarować

Jaki polecacie ?

Kup Anaftin Baby 22 zl kosztuje i on jest zakonczony masazsrem, tym samym nie trzeba palcem dziecku w buzi mieszac mojemu synkowi sie bardzo sposobalo masowanie dziasel :)

• Malutka92 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Daria przeziebiona,wczoraj wieczorem zaczela kaszlec :-( dzisiaj rano w przychodni przed 8 juz nie bylo numerkow (a przychodnia niby od 8,a zapisuja od 7.30) niewiele myslac poprosilam o wizyte domowa i co!? Znalazl sie numerek na 8.40 :-D wiec Daria wazy 6680g. :-) dzisiaj ma 4 miesiace. Jest przeziebiona tylko mamy syropek na kaszel i kropelki robione do noska na noc. Dzisiaj jeszcze jedziemy na 14.30 do neurologa i na 16 do ortopedy,a pogoda jest poekna na jezdzenie szczegolnie w porze ogromnych korkow. Jesli sie wykurujemy to w koncu 18-19.01 pojdziemy sie szczepic (1 szczepienie)

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wizycie u pediatry.
    Marudzenie nie jest spowodowane zębami. Niestety :)
    Mogą go swędzieć ale napewno nie wychodzą.
    Podejrzewa ze na kupę wpłynęły święta, bo sobie pofolgowałam trochę. No i kuchnia świąteczna jest ciężka.
    Mam wrócić do dicofloru.

Nie wierzyła w przyrost wagi i ze go ważymy co tydzień :)
    Położyła na wadze i 5400. Mowię 'trochę niemożliwe bo tyle ważył oficjalnie miesiąc temu, a w domu wczoraj 6kg'
    Na to pani ze go zważymy stara metoda, czyli ja z nim i ja sama. 6090 wyszło.
    Natomiast ja sama, w całym ubraniu 58 :/

64cm, głowa 40,5, klatka 40. Wszystko w normie.
    Pani twierdzi ze marudzi w nocy bo głodny.
    Jeśli po dicoflorze nie będzie rezultatów mamy na noc dawać kaszkę sinlac (?).

Wy tu pisalyscie ze kaszka mie wydłuży spania tylko spowoduje tuczenie.
    Ale ze chciałam wprowadzać to sie w sumie ucieszyłam ze nie usłyszałam 'tylko cyc'.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    37+6 - 10/10, 2400g, 51cm.
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po szczepieniu - Mały waży 6.245 g - dwa tygodnie temu było 5,980 g :)
    Dzielnie zniósł wizytę w przychodni, ale jak tylko go ukłuli zaczął się płacz...
    teraz śpi :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein
    to na czym kostka ważyli ze był taki błąd pomiaru? !

Dariah lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfik

ty laseczko!! 58 kg wow, zazdroszcze. Ja dzis na wadze 76 i sie cieszylam jak glupia ale chyba nie mam z czego haha xD nie l dla mnie to sukces bo tyle od 4 lat nie wazylam :)

No wlasnie na czym oni Kosia wazyli? Na wadze kuchennej ??

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    My po wizycie u pediatry.
    Marudzenie nie jest spowodowane zębami. Niestety :)
    Mogą go swędzieć ale napewno nie wychodzą.
    Podejrzewa ze na kupę wpłynęły święta, bo sobie pofolgowałam trochę. No i kuchnia świąteczna jest ciężka.
    Mam wrócić do dicofloru.

Nie wierzyła w przyrost wagi i ze go ważymy co tydzień :)
    Położyła na wadze i 5400. Mowię 'trochę niemożliwe bo tyle ważył oficjalnie miesiąc temu, a w domu wczoraj 6kg'
    Na to pani ze go zważymy stara metoda, czyli ja z nim i ja sama. 6090 wyszło.
    Natomiast ja sama, w całym ubraniu 58 :/

64cm, głowa 40,5, klatka 40. Wszystko w normie.
    Pani twierdzi ze marudzi w nocy bo głodny.
    Jeśli po dicoflorze nie będzie rezultatów mamy na noc dawać kaszkę sinlac (?).

Wy tu pisalyscie ze kaszka mie wydłuży spania tylko spowoduje tuczenie.
    Ale ze chciałam wprowadzać to sie w sumie ucieszyłam ze nie usłyszałam 'tylko cyc'.
    Tylko nie ta kaszka!! To najgorszy syf

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia wrote:
    Sarcia ja zaczęłam treningi z Chodakowską ciekawe jak dlugo wytrzymam :)

Bedetrzymac kciuki zebys osiagnela swoj cel :)
    natomiast ja poki co mam treningi z Ignacym przy cycu haha, no tylko go karmie nic nie cwicze i waga sama spada :)

• Broszka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulf podłączam się pod pytanie-moge czym wazyli Kosia że taki błąd pomiaru?

Nam domowym sposobem czyli na wadze łazienkowej z dzieckiem i bez dziecka wychodzi 5,5 kg. Marnie. Poza tym jego jedzenie ostatnio to jakiś żart. Marudny jest niesamowicie, płacze, ciumknie, wypluje bo jednak nie chce. Jak mu dam palca to go pożera. Rano pół godziny walczyłam żeby zaczął jeść. Potem jadł przez pół godziny bo jak zaczął jest to od razu usnął. Cyrki są z tym moim dzieckiem. Butelki dalej nie chce bo próbowałam rano w akcie desperacji. Ręce i cycki mi opadają...Poza tym kupy mamy średnie, skórę w bardzo kiepskim stanie. Dla mnie karmienie to droga przez mękę, niestety. A tak bardzo chcę karmić...

I się nie "chwalilam" ale u mnie waga pokazuje 53 kg czyli wróciłam do swojej wagi. Ale że dieta jest nadal to obstawiam że niedługo zniknę...

o14882c3tzwz2hbc.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanka (poznalysmy się na sr w pierwszej ciąży )jest juz właśnie na ginekologii w moim mieście. Jutro ma cc
    Chciała sn ale nie pozwalają. Jutro przywitamy malutka Wiktorie ale się ciesze ;)

Madziuuuula, Ksosia lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • agatia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Broszka ale masz cudną wagę, ja taką to miałam może w podstawówce;)
    Liwka też szybko przysypia przy cycku, jedyne mini drzemki w ciągu dnia :-D

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamciaelcia wrote:
    Ulfenstein
    to na czym kostka ważyli ze był taki błąd pomiaru? !
    Taka waga niemowlęca. Nie wiem dokładnie co to było. Ale niezły syf co nie? :)

Co z ta kaszka?
    A jaka inna? Zwykła ryżowa albo kukurydziana? :(

A 58kg to mało. :( jeszcze trochę i zniknę zupełnie.

k0kd3e5emmavzxbk.png
    20+4 - 400g, 24+4 - 710g, 28+4 - 1050g, 32+5 - 1750g, 35+3 - 2220g, 37+3 - 2450g
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ulfenstein wrote:
    Taka waga niemowlęca. Nie wiem dokładnie co to było. Ale niezły syf co nie? :)

Co z ta kaszka?
    A jaka inna? Zwykła ryżowa albo kukurydziana? :(

A 58kg to mało. :( jeszcze trochę i zniknę zupełnie.
    Kurczaki on ładny ma przyrost czy warto go zapychać? Ja bym się wstrzymała.

• Ulfenstein Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A waga o taka
    http://m.diamedica.pl/product-pol-539-Elektroniczna-waga-niemowleca-SECA-834-i-jako-podlogowa-dla-dzieci.html

Ewentualnie jakiś podobny model. Ale na bank seca.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 11:58

k0kd3e5emmavzxbk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kaszkę Ulfik na przyrost dostałaś?

Ulfenstein lubi tę wiadomość

• Anulka01 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez marudzenia ciąg dalszy :/ a zebranie kupki do pojemniczka to porażka na całej lini... czy moze któraś z was
    wie czy jeżeli jakimś cudem uda mi się coś zeskrobać do pojemniczka to mogę to do jutra przechować w lodowce??? Gratuluje wag i dzieciaczków i waszych. Moja waga dziś pokazała 66 kg . Jeszcze 6-8 kilo i będzie git.

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
‹‹ 3029 3030 3031 3032 3033 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ