WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki, podczytuje Was czesto, udzielałam sie pare razy w poprzednim wątku. Przepraszam,
ze tak sie "wcinam" dopiero teraz. Tez miałam termin na wrzesien, 26.09,
ale urodziłam 07.08 w 32+5 z powodu Help, synka Karola. Na tym forum uwielbiam
czytać o Martynce Angeli, daje mi to nadzieje, ze bedzie dobrze.
Ale pisze, bo przeczytałam, ze Ulfstein ktoś zalecił Wam kaszkę Sinlac. Trzymajcie sie
od niej z daleka, dziewczyny! Nam tez zaleciła neonatolog teckaszke, od Wigilii nie
możemy wyjsc z kłopotów. Bardzo duże nasilenie problemów brzuszkowych, refluks,
włączenie leczenia az do objawów ciężkiej alergii i zmiana mleka na
specjalistyczne Neocate. Jestesmy wyczerpani z mężem.
Nie podawajcie Sinlacu, przynajmniej nie teraz. -
Little Red Fox wrote:A kaszkę Ulfik na przyrost dostałaś?
I tak. Stwierdziła tez ze młody sie budzi cześciej z głodu.
Ale przecież kaszka go utuczy a nie przedłuży przerw.
Kurde. Sama nie wiem -
kamciaelcia wrote:Ulfenstein
Ja daję kaszkę ryżowa z bobovity waniliowa ma 3 składniki
Dzięki!
A od sinlaca będę sie trzymac z daleka -
U mnie waga długo stała pomimo KP
ale po świętach pokazał się kilogram mniej ale niestety nadal mam 8 z przodu
Chwilowo na treningi nie mam sił ale zaczynam od dziś z kupiła wyzwanie na przysiąść i planka zacznę od tego później po mailu chodakowska. Póki co to ja wiecznie chora więc słabo u mnie z kondycją.
-
Ulf mój się budzi co godzinę a kaszki nie mam zamiaru podawać wagowe idzie równo 50 centyl to po co mam tuczyc.
Nie jest to fajne budzić się non stop ale kurde mam wrażenie że to nie głód go budzi a skok. -
nick nieaktualnyja chcę kupować i gotować "normalne" kasze lub np płatki jaglane, amarantus (bo ma wysoki poziom żelaza) i podawać z owocami lub do zup, jak będzie większy robić placki, kotleciki. Jak poczytałam składy tych kaszek i produktów dla dzieci zaczęłam się zastanawiać kto to wypuścił jako coś dla tak małych dzieci??
a ta kaszka waniliowa przypadkiem nie ma w składzie waniliny? -
nick nieaktualnyCiekawa jestem czy wymienia mi te pampersy..bo na ich smoesznej infolinii powiedzieli ze ich regulamin wewnettzny sklu mowi ze nie mozna zwracacmproduktow spozywczycj, hogienicznych lraz przemyslowych czyli zadnych hahah
pojde do tego kierownika sklepu i zobaczymy co powie -
nick nieaktualnyBroszka prawnie wiem jak to wyglada , ze niema takiego przepisu ktory ich do tego zmusi
ale ja zakupy z refuly ronie w Kauflandzie a tam bez problemu i nawet bez paragonu mozna zrobic zwrot i wymiane tylko takie markety ja biedronka robia sztuczne problemy
ale co tam najpoerw tam pojade i zapytam podejrzewam ze jak bedzie rozmiar to mi wymienia no moja glupota ze wielam same 4 a moj Igi to spory chlop ale posugerowalam sie kg ktore byly na opakowaniu zamiast pomyslec o wielkosci pampersa, no jesli ich nie wymienia to trudno kupie 5 a 4 odsprzedam bo co innego mi pozostanieale licze na to ze bedzie jakis normalny kierownik
-
nick nieaktualnykamciaelcia wrote:Lrf
Tak wanilina -trzeci składnik
i aż tak krzywdze dziecko wanilina?
Trochę chora atmosfera się tu zrobiła. Strach się odezwać
dobrze ze matka wariatka wszystko wiedząca czuwa nad nami
Kamila masz racje, ja tez uwazam ze az do przesady niektore tematy tutaj sa serio brane.... bio warzywka, bio kaszkii inne eko gowna.nie ukrywajmy ze kazdhm jedzeniu czy tym dla dzieci cz y dl doroslych jest jakis syf...a popadanie w przesadyzm i czytanie skldow wszysykiego jest chore i mozna popas w paranoje. Tez mam takie zdanie na ten
A co do wanilini kto w kuchni jej nie uzyw pod postacia naszego cukru wanilinowego ? -
nick nieaktualnyagatia wrote:Sarcia powinni Ci wymienić. Twój Igu już 5 nosi? Wow mój zięć kawał chłopa
Agatko, no narazie nosi 4, alw ja glupia matka zrobilam zapas pampersow 4 na 2,5 moesiaca a nie pomyslalam ze za 1,5 miesiaca 4 moga byc za male bo taz ma te falbanki na faldkach delikatnie odcisniete. A sie spieszylam i wrzucilam 3kartony 4 zamiast kupic 4 szt rozm 4 i 6 op roz 5 ehh
tak to jest jak sieszybko robi zakupy i spkkojnie pomyslec nie mozna
No on ma gaka budowe pokaznego chlopa ma 42 cm w klacie xD