WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAngela89 wrote:Ja dla Kuby wszystko mialam noo oprócz męskich ubranek
Wiec cała przyjemnościa kupilłam spacerówke. Ale np fotelik znów bedzie miał po siostrze. Może własnie kup jakiś super fotelik? Jakbyś chciała nowe nowe.
Ma po siostrze.
Jest nowy bo kupiliśmy jej a ona stwierdziła że woli podkładkę.
Jest fajny bo się rozsuwa do pozycji leżącej.
Teraz mam przyjemność kupić od czasu do czasu bodziaka, pajacyka i to maks 2szt mam tego w h..j!
Kupię zabawkę ale dla dziecka od 12+!
Bo mamy.
Mam już rowerek biegowy, autka.
Ja mam wszystko wrrrrr
Zero przyjemności z kupowania.
Nie sory pampersy i chusteczki,kremiki i szampony hahahhaWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 22:06
-
nick nieaktualnyżabka04 wrote:Ma po siostrze.
Jest nowy bo kupiliśmy jej a ona stwierdziła że woli podkładkę.
Jest fajny bo się rozsuwa do pozycji leżącej.
Teraz mam przyjemność kupić od czasu do czasu bodziaka, pajacyka i to maks 2szt mam tego w h..j!
Kupię zabawkę ale dla dziecka od 12+!
Bo mamy.
Mam już rowerek biegowy, autka.
Ja mam wszystko wrrrrr
Zero przyjemności z kupowania.
Nie sory pampersy i chusteczki,kremiki i szampony hahahha
Znam to niestety doskonale. Na szczęście autek nie mamy
-
Angela,
Ah super, dzięki za wymiary ! Czyli jest naprawdę dużyprawie jak Britax!
Fajnie że mówisz ze sa reklamacje na Britaxa bo jak ja ostatnio pytałam w sklepie to mówili ze nigdy nie mają na niego reklamacji. .... hehhe
Jeszcze się zastanawialam nad Amadrillo Mamas Papas....
Ale ten Mytrax mnie bardzo przekonuje!hehhe
Żabka,
Rozumiemmy mamy wózek 3w1 po chrzesniaku i spacerówke chciałam nową dla Zosi
A poza tym ja mam małe autko i jak teraz jeszcze moge ją brać na szybkie zakupy w nosidełku to sam stelaż sie mieści do bagażnika, ale gdy wyrośnie z fotelika i będę musiała brać stelaż i spacerówke to już sir do bagażnika nie zmiesci
Więc mam super argument ! Hehe09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualnyJa mam auta kombi.
Ale to nie o to chodzi
Tak sie zastanawiam jak się zapanuje do auta na wakacje.
Z tyłu dwójka dzieci odpada żeby coś tam włożyć.
W bagażniku musi być koło zapasowe do tego torby, tu jest maluch więc no.....nie powiem ile trzeba zapakować i wózek stolarz osobno i siedzisko osobno..
Załadowania po sufit!!!!
Już widzę wrzeszczacego męża mojego.
Córka pewnie będzie chciała hulajnoge albo i rowerek.
Chyba przyczepke kupię
Patrzę na te wózki -
My kupilismy wozek 4w1 Camarello Carera. Narazie moge powiedziec, ze gondola sprawila sie wysmienicie,bo duuuuuza (dluuuga i szeroka). Nosidlo tez spoko. Teraz testuje spacerowke. Narazie zastrzezen nie mam. U mnie sprawdzily sie te duze pompowane kola. Chodze duzo, po parku, malo uczeszczanymi alejkami, po wertepach i zdaly egzamin na 5. Torba na zakupy pod spodem wozka tez ok, pojemna i nie wadzi o kola nawet jak ja wypelnie na maksa (a wiem
.ze w bebetto holland jest ten problem, bo 2 moje znajome maja i obie narzekaja na torbe).
Nie myslalam nawet nad kupnem nowej spacerowki, chyba, ze latem takiej parasolki.
Zobaczymy oczywiscie jak bedzie na dluzsza mete sprawowac sie spacerowka, woec ostatniego slowa jeszcze nie mowie haha
-
My rozkminiamy foteliki samochodowe. Ogladam je, analizuje i juz nie wiem. Glupieje powoli. Czy kupic fotelik RWD czy taki normalny tzn montowany przodem do kierunku jazdy.
Czytam coraz wiecej i jedno mnie zastanawia: stosunek ceny fotelikow RWD do klasy bezpieczenstwa. Np znalazlam foteliki RWD, ktore oscyluja w cenie 1300zl a producent nawet nie wspomina o tym czy i ile gwiazdek w ACAD osiagnal fotelik a ponoc taki bezpieczny. Za to znalazlam takie foteliki montowane przodem ktore sa polowe tansze a gwiazdek maja od 3 w gore.
Poza tym w foteliku tylem jakos sobie nie wyobrazam, ze moj D jedzie sam z dzieckiem. Wydaje mi sie, ze nie ma kontroli nad tym co dzieciaczek robi, bo odwrocony do nas plecami i nawet nie mozna go "zabawic" bo dziecko cie nie widzi poprostu.
Z drugiej strony spece od bezpieczenstwa mowia,ze one najlepsze i wogole. I tak sie zastanawiam ile w tym prawdy. Poprostu im wiecej czytam tym glupsza jestem. -
Natka,
RWD tzn te montowane tylem tak?
My mamy taki 0-18 kg, który może byc przodem lub tylem. Do 9 kg, czyli jako "nosidełko" to tylko tyłem a potem można obrócić, lub zostawić nadal tylem
Tez ogladalam te testy, tabelki, itd itd... a kiedyś czytałam fajny wywiad ze strażakiem który się wypowiadał na temat fotelików. ..
Wg niego to jeden wielki pic na wodę. .testy przy 50 km...a realia wypadków to z reguły 90 km i wiecej..120 km...
Z tego co mówił to przy takiej prędkości i tak nic nie zostaje... przepraszam za dosłownosc...
Straszne to, jeśli to prawda
U nas np w tym foteliku który byl w zestaw 3w1 Zosia nie lubi za bardzo jeździć i to mnie tknelo do zakupu nowego. Wtedy to też znalazłam informacje ze foteliki ktore sa sprzedawane w komplecie z fotelikami polskich producentów nie mają żadnych atestów i tak na prawdę nie mogą być nawet sprzedawane jako foteliki oddzielnie. ..
Eh...09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah
No wlasnie tez widzialam chyba na yt jakis wywiad z gostkiem id bezpieczenstwa, ktory nawet twierdzil,ze ta moda na foteliki RWD to tez troche akcja.marketingowa, bo przy zderzeniu pow 90km/h oba rodzaje fotelikow daja te same lub podobne skutki. Wiec ja juz szczerze nie wiem.
My mamy nosidlo do 9kg ale Mela nie chce w nim siedziec bo:
1. Jest jej ciasno
2. Nie podoba jej sie pozycja pollezaca, probuje caly czas podciagnac sie do siadu co sie nie udaje i obecnie jazda autem to maly koszmarek
I u nas kolejny dylemat: jak zakupic to do 18kg, do 25kg czy od razu do 36kg i miec ewentualnie z glowy. Kolejny to fotelik na isofix czy tez nie.
Poprostu juz nic nie wiem.
Moj D jedynie jak widzi, ze przegladam foteliki RWD za 1200-1500zl to za glowe sie chwyta i od razu pokazuje te pdzodem za 500-700zl ktore maja ta sama lub wyzsza ilosc gwiazdek i pyta sie czym sie roznia, ze tyle trzeba za nie zaplacic.
Nie mowie, ze chce oszczedzac na bezpieczenstwu dziecka bo nie, ale nie zamierzam tez placic za akcje marketingowa producenta czy tez mode na konkretne modele.
Zobacz sobie np foteliki recaro (fotele recaro dla doroslych sa montowane w auta bardzo wysokiej klasy, czesto rajdowych, ktore maja chronic doroslego w sytuacjach ekstremalnych, jak zapytasz sie meza o fotele recaro co to jest to chyba powinien kojarzyc), sa baaaardzo wysokiej klasy a niejednokrotnie tansze od najprostszych RWD. -
My mamy nosidełko z zestawu 3w1 byłam na szkoleniu bezpieczny maluch o tak ratownik mówił że 3 gwiazdki to ma każdy fotelik bo jak jest montowany pasami ma swoje pasy i jeszcze coś to jest bezpieczny.
Ja chciałam kupić ten drugi tyłem ale my mamy na pasy bo m nie ma isofix w aucie i byłby problem jakby jego autem jechać a montowanych na pasy jest mały wybór
Byłam u lekarza oslychowo jest dobrze żadnych zmian dała syrop żadnych nowości jutro podam nasmarowalam go śpi zobaczymy
A teraz hit Szymek zasiadł dziś w krzeselku był tak szczęśliwy jak nigdy !zjadł słoiczek popil woda plus sok i do tego zjadł 3flipsy szok szok szok wie pojechałam do Ikea kupiłam krzesełko i jutro zobaczę czy to była jednorazowa radość ale mówię wam byłam w szokuNatka-matka wariatka :), żabka04, kamciaelcia lubią tę wiadomość
-
My na początku chcieliśmy kupić nowe "nosidełko". Wybralam kilka modeli wg gwiazdek i innych parametrów - już nawet olałam cenę. . Pojechaliśmy do sklepu i naszym jury była Zosia...wkladalismy ja do poszczególnych fotelikow i obserwowalosmy czy akceptuje czy nie. ..
Wiem wiem. .jakiś cyrk! Ale jak każdy wyjazd autem stał się koszmarem i histeria to już na prawdę było mi wszystko jedno
No i wybrała jakiś foteli, wydaje mi się ze Recaro. ..ale nie pamiętam na 100 %. Cena około 700 albo 800...
No i stwierdziłam ze jesli mamy teraz kupić taki drogi fotelik nosidełko to lepiej od razu kupić porządny fotelik 0-ileś. Więc szukalam i okazało się ze to jest grupa fotelikow 0-18, wybrałam chyba 4 modele na isofix, bo te jednak sa bezpieczniejsze od zwykłych, i znow test Zośki hehe
Wydaliśmy sporo kasy ale gdybyśmy kupili nosidełko a potem fotelik 9-15 czy jaka tam jest grupa to w sumie byśmy wydali tyle samo
A na pewno gdy Z wyrośnie z fotelika tego od 3w1 które ja nadal używam po mieście bo nie mam isofix to do mojego miejskiego autka znajdę jakiś dobry fotelik ale używany.
Bo Wy teraz szukacie fotelika tego powyżej 9 kg? W sensie ten po nosidełku?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Skali
Brawo dla Szymusia!
Dariah
Tak, my teraz poszukujemy ten powyzej 9kgjest tyle tego, kazdy inny i w ogole, ze szalu mozna dostac. No i jeszcze pozostaje kwestia czy do auta bedzie pasowal (i nie mam tu na mysli koloru tapicerki hahaha). Kurcze, wszystko na mojej glowie jest i juz chwilami mam dosc szczerze ci powiem. Wydaje mi sie, ze wybor fotelika to taka meska, techniczna sprawa, bo mnie to przerasta normalnie. Ja testem totalne techniczno-technologiczne beztalencie. Probuje przerzucic wybor na D ale on asekuracyjnie twierdzi, ze ja i tak wybiore najlepsze. A najlepiej to tak zrobic bobpretensje beda do mnie
Dziewczyny, moze inaczej... jakie foteliki macie dla waszych starszych pociech, jakie polecacie? -
nick nieaktualnyZ fotelikiem to proponuję wziąść dziecko do sklepu i włożyć zobaczyć czy się zmieści,czy nie za ciasno etc
Żeby się potem nie zdziwić.
Isofix jak ktoś ma w aucie możliwość dopiecie to tak.
Ja osobiście niebralam aż tak tego pod uwagę.
Czy do 18/25 i więcej kg.
Jak będzie miało dziecko 25kg to (wiek ok 5-6lat) to powie że chce podkładkę a nie fotelik.
Ale wiadomo one są bardziej dla dziecka wygodne.
Ja mam 9-36kg i córka ma 22kg już jej tam nie wygodnie wygląda w nim jakoś dziwnie jakby był za mały.
Dlatego będzie miał junior a córka ma podkładkę.
Natka nie warto dawać tyle kasy za fotelikplacisz za firmę i coś wymyslonego.
To już wolałabym recaro.
Mąż ma rację one niczym się nie różnią.
A teraz nowość.
Roberto nie ma gorączki od wczoraj popołudniu,wysypki brak i zjadł 100ml mm:-)teraz odlatuje no bo to czas spania nie?
Więc u nas trzy dniowka bez wysypki???? Plus zęby.
Dobranoc cioteczki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2017, 03:01
Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość
-
Brawo dla juniora żabka .
Baza bezpieczna. Moi znajomi mają znajomych którym baza podczas wypadku wypiela się cała także moim zdaniem baza wygodniejsza.
Szym dalej kaszel idę dziś po syropek m go inhaluje ale już kazała sama sola. Zobaczymy odciagamy gluty niby charczy ale nic nie chce wyjść
Jadę dziś po kiecke do galerii trzymajcie kciuki
-
I my się witamy
czyli po staremu
Mały nawet mm zjadł w nocyfiknal na brzuch i to mu się bardzo nie podobało
Kupiliśmy fotelik 0-25 choć początkowo zakladalam te do 18 kg
ale dziecko trzeba mierzyć. I w tych do 18 kg jakos dziwnie mały wyglądał. Jakby mial za mały fotelik. To nie była tylko nasza uwaga ale właśnie sprzedawców. 9-25 a 0-25 różniły się montażem (0-25 możemy montować tyłem ) oraz tą pozycja pollezaca na której mi zależało
wiec moje założenia a moje zakupy się różniąjuz 3 lata temu jeden doradca mówił ze niektóre firmy płacą za dodatkowe testy inne nie i stad różnice w cenie. A gwiazdkę można dostać i za tapicerkę w foteliku
Ja proponuje mierzyć dziecko do fotelika i fotelik do auta -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnydziękuję Kochane za życzenia i tu i na fb
wczoraj byłam pierwszy raz na angielskim i teoretycznie jak Fifek powinien spać po moim powrocie, ale nie chciał Mężowi usnąć. Jak mnie zobaczył to uśmiech od ucha do ucha i wielka radośćaż się miło na serduszku robi, na dodatek przed snem zjadł mu 210 ml jak jego standardowa porcja to 150 ml
kamciaelcia, żabka04, Natka-matka wariatka :), Dariah lubią tę wiadomość