WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
My dziś cały dzień na dworze. Najpierw spacerek, potem obiadek zjedzony w ogrodzie, popite mleczkiem i znów spacerek. Tym razem z tatą
dopiero do domu weszłam, bo w ogrodzie cień i chłodno a Amelka przeziębiona więc nie chce ryzykować.
-
Witajcie Cioteczki

Trochę późno ale dzien meeega intensywny!
Nocka ok Zosia obudziła się raz albo dwa razy, moj D mówi ze dwa razy choc ja nie pamiętam tego drugiego razu
Potem byliśmy na malej wycieczce za miastem na spacerze w parku i na obiedzie
i byliśmy obejrzeć jedeno osiedle na którym sa domy na sprzedaż
hihi
A potem u znajomych na kawce
Padam..! Choc super dzień był!
Skali,
Gratulacje zakupu! !!
Mam nadzieję ze będziecie super zadowoleni
A powiedz jak było na rehabilitacji?
Kamcia,
Zazdroszczę grilll pikniku!!
Piotruś ♥
Ja gotuje Zosi no ona ewidentnie nie lubi sloiczkow
owocki ze sloiczkow tak ale dania..co otwieralam to prawie caly do kosza. A moje wcina az uszy jej sie trzesa
kamciaelcia lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡

20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️

-
Ulf u nas z obiadkiem niestety nie przeszło.
Zrobilam dynie marchewke plus ryż i cielecinke ale ani grudki ani papka nie przeszła.
Jutro dostanie znowu sloiczek moze ten sam co zjadl wczoraj?
Najśmieszniejsze to że teściowa probowala po drugiej drzemce podać jeszcze raz obiadek jak nas nie było bo w kinie byliśmy, no i mówi że spryciula zlapal za słoiczek zaglądał do środka zobaczył pomaranczowe i niet buzia zamknieta. Teściowa zrobila kaszke i zjadl całość. No nic je kaszke cyca i mm wiec nie mam co marudzic a i oczywiscie owoce z tubki zajada. -
Dariah na rehabilitację ok powiedziała że super postępy i ze nie ma co czekać na nfz ze sama w domu z nim nadrobie nawet mię kazała przychodzić we wtorek tylko za tydzień pokazała co robić Szymek jest szybki i za szybko rączki przekłada w raczku
A i dziś zaczął gadać bu tu i te wszystkie także super bo już się martwilam że tylko yyy i yyy robi
Idzie ciepło a ja nie mam garderoby na ciepłe dni
Do tego mamy mega odparzenie i nic nie pomaga nie wiem chyba od pampersow jak raczkuje bo w pachwinie i pupcia też jutro tylko pampersy mu dam
Dziś mój m przekonywał mnie do pieluch wielirazowych ...
Myslę o tuli ale mały nie chce siedzieć przodem do mnie mam jakieś Stare nosidełko dziś go wsadzilam i cały czas się osginal bo chciał być przodem
Jeszcze fotelik na topie już sama nie wiem jaki mamy jeszcze czas ale są promocje

-
Skali
U nas odparzenia na porządku dziennym. .Ela ma tak delikatna pupę, że szok. Ja stosuję mąkę ziemniaczaną i super odparzenia schodzą. Przy każdym przewijaniu leży ok 5min z goła pupa a potem posypuję maka jak talkiem i tyle. Spróbuj kochana. -
nick nieaktualnyUuuuuuuu ale tu dzisiaj cisza.
Wszystkie chyba korzystacie z pogody.
U nas pogoda była do południa piękna a potem już tylko co chwila burze.
Oczywiście spędziłam dzień w domu bo mąż wyszedł do garażu ja w tym czasie obiad szykowalam i złapała go burza zmokl jak kura hahahha
Mały pozmieniał sobie godziny spania i tak jakoś wyszło.
Dopiero go uspalam spać.
A Robertowi wyszedł na dziasle jakiś pagorek hahahha
Nawet dotknąć sobie nie da:-(
Próbuje iść tzn z siadu do raczkowania.
Zrobiło mi się ciepło jak to zobaczyłam a potem sobie myślę no kurcze jak ma się uczyć raczkowania jak ja już lecę.
Jak z jajkiem się obchodzi hahahha ale obiecuję już nie będę

Co tam u was?
Przymierzylam dzisiaj spodnie z szafy w żadne!!!!!!! Się nie zamieściłem:-(
W jedną marynarkę ledwo niby może być ale już mam nerwy.
Idę spać dobranoc.
Jutro do przedszkola córkę prowadzę.
-
Witajcie

U nas nocka średnia. .budzila się chyba z 5 razy...
nie wiem co jej bylo 
Bylismy na basenie, Zosieńka baaardzo zadowolona
a potem byli moi rodzice na imieniny Zosi hihi
Skali,
Super!! Cieszę aie ze Szymus takie piękne postępy robi! ! Świetnie!!

-
Musialam uciac posta bo mi telefon szwankuje

Skali,
U nas odparzenia były tylko na pupie i to tylko na początku gdy jeszcze mleko jaslam/pilam. Ale to miala takie odparzenia jak rany normalnie
ah! I trochę miala na szyjce bo tam ma faldke hihi
I zarówno na pupie jak i szyjce tylko talk u nas dzialal. A stosowalam Bepanthen i Sudocrem i nic
Spróbuj tak jak mówi tez Natka
Żabka,
Oj u nas pogoda cudna też! ! Choc teraz pada !
Kupiliśmy dzisiaj taki komplet na balkon i nie skorzystamy tego wieczoru bo pada
Ah wcale się nie dzize lecisz i asekurujesz! Ja pewnie będę robić tak samo hihi
No i gratulacje dla Robercika za próby raczkowania! !!

-
U nas grillowania dzień drugi. Malutki grzeczny i rozbawiony. Jedni goście juz pojechali. Grila skonczylismy i zaczęło padać -idealnie. Jutro wujkowie jadą dalej tzn do innej rodziny. A we wtorek pogrzeb. ..
noce dobre, nowych umiejętności brak, zębów brak ale chociaż apetyt teraz dopisał. Strach sadzac Piotrka przy stole
wszystko by chciał zjeść 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 18:48
Natka-matka wariatka :), Dariah, żabka04 lubią tę wiadomość
-
My dziś byliśmy na komuni siostrzenicy D. Fajnie było, cieplo, Mela cały dzień w krótkim rękawku bez czapki i opaski

Muszę wam powiedzieć, że ostatnio oswajalam Amelke z nocnikiem. Bawiłyśmy się nim, wrzucaliśmy do środka zabawki, pukalysmy w niego, czasem sądziłam ja ubrana na ten nocnik a ona tak się cieszyła i dziś tak z ciekawości, zdjęłam jej pampersa i posadziłam uradowana na nocniczek a ona....zrobiła siusiu
wiadomo, że to nieświadomie i w ogóle, ale tak mnie zaskoczyła. Jak zaczęliśmy klaskać i wołać brawo to tak się cieszyła
a jak ja chciałam z tego nocnika zabrać to oczywiście wojna była, bo ona nie chce, super zabawa była
-
Skali
Super, że tak ładnie wam idzie
kciuki trzymam 
Żabka
Ja myślałam, że wy też dziś komunijnie
Czyli jednak będą zakupy ciuchowe?
Może lepiej, uzupelnisz braki w szafie. A waga się nie przejmuj. Ja zawsze mówię, że równowaga musi być w życiu a chuda już byłam haha 
Dariah
Trzymam kciuki za spokojna noc, a z kompletu balkonowego jeszcze skorzystacie. Ponoć czeka nas piękny czerwiec...oby
Kamcia
Super, że weekend się udal
szkoda tylko tego czlowieka...ale niestety tak bywa kurka wodna.
A apetytu Piotrusia aż zazdraszczam. Mela dziś na komuni zjadła jedynie malutka miseczke rosolku. Reszty odmówiła (a proponowałam ryż z kalafiorem, ziemniaczka z marchewką i kurczaczkiem), wszystko było bleeee. -
Kamcia
Jaki śliczny Piotruś!!!
Mniaaaammmmm....taki słodziak 
Aaaaaa.... Posadziłam Amelke wczoraj na trawie i ona się trawy boi. Jak zdarzyło jej się dotknąć rączka to od razu ręce do góry w geście obrzydzenia i "mama"
kamciaelcia, Dariah lubią tę wiadomość
-
Kamcia cudny ten twój Piotruś no taki radosny smieszek naprawdę skarb

A mój dzidziuś od wczoraj chce smoczka 8 miesięcy nie chciał a teraz mu się odmieniło ale tylko chwilę ssie i wypływa
Chcieliśmy kupić dziś fotelik ale lipa jutro jeszcze pojezdzimy
Pogoda u nas super byliśmy na placu zabaw Szymek lubi nowy wózek
Natka ja go kapie w mące ale stosuje alantan i chyba schodzi chyba źle mu ubieralam pampersa z przodu za bardzo do góry naciagalam mąka też sypie zobaczę jutro
kamciaelcia lubi tę wiadomość

-
Mój tez w sobotę miał pierwszy kontakt z trawa (hehe
)
I był obrzydzony. Ręka w gore i 'afe'. Ale potem łapał paluszkami pojedyncze źdźbła.
A za włosy szarpie wszystkich
nie rylko mnie.
Dariah lubi tę wiadomość
-
próbowaliśmy jeść bitki buraczki po 7 miesiącu i myślałam, ze będzie spektakularny sukces mimo sporych kawałków

Nic nie wypluwał, ładnie 'gryzl', otwierał gebe. Starczyło zapału na 40g
dobre i to.
Dojadł, a w zasadzie dossal prawie cała tubka owocow.
Dostał tez dwa makarony penne z białym serem. I ładnie spbie radził. Mało zjadł. Raczej szarpał i sie bawił.
Następny chyba spaghetti
kamciaelcia, Natka-matka wariatka :), Dariah lubią tę wiadomość
-
Witan sie dzis mlody wlasnie spi na 4 drzemce nie wiem o co chodzi
oby nie choroba od kilku dni byly tylko 2 drzemki.
A co do jedzenia super ze apetyt powrocil
Ulf u mnie ten sloiczek wlasnie po 7 moesoacu poszedl caly w kosz. Ogolnie wczoraj moj obiadek zblendowalam n gladko nic dodalam kaszki noc dodlm mm nic. Otworzylam sloik gerbera jakis bialy z indykiem i poszedl w połowie. Dzis dostal omidorowke z indykiem i ryzem gerbera po 8 miesiacu kawalki spore ale jadl z apetytem. Nie nadazam za nim zjadl pol sloika tego wiekszego ponad 200 gram. Serio z nim zagadka najlepiejmiec i codzoennie testowac z 3 sloiczki masakra.
Ode zjesc ciasto poki spi.
A wczoraj impreza sie udala imieninowa
Ale sie napieklam i narobilam
-
Ja to w sumie stawiam na smaki i konsystencję a nie słoiczek segregowany wiekiem maluszka. ..Piotrek nie lubi tego co białe czy zielone a także gęste. Pomidorowe, rosolkowe smakują bez względu na kawałki. On plastry parowy je bez zawahania. Najgorzej dania (nie zupy ) z hipp i baby dream -one i po podgrzaniu są gęste. ..za pewniaki uznaje rosolek z cielęcina oraz pomidorowa z gerbera
Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość
-
Kamcia
U nas Mela parowe uwielbia
po mlecznym śniadaniu (150mm) wcina 2 parowki
więc szokuje rodziców hihi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2017, 19:51
Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH

czynnik męski

[