WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
skali, tak
sama lekarka powiedziała, że mam euthyrox bo jestem w ciązy...tak to zaakcentowała, ze tymi słowami usłyszałam, że jest pani zdrowa, ale normy niech zostaną normami i daję...no ale kontrola w lutym i recepte sobie sama muszę załatwiać jakby co...(przy 12, 5 by starczyło)
kasa idzie
ale efetu końcowego nie pożałujecie -
Witajcie
Zosia wlansie poszła spać
Dzień udany i intensywny. Zosia w żłobku super, wszystko zjadła. Dzisiaj mieli koncert i bardzo jedzie podobało
Ajrin,
W tamtym tygodniu u Zosi był piesek na dogorerapii i tez ponoć skakała z radości i piszczałaona uwielbia zwierzęta. A ostatnio nasz kotem coraz bardziej pozwala jej podjąć bliżej i czSami nawet się dotknąć !!! Jaka to jest radość !!
Skali,
Ok kasa idzie idzie... ale potem jaki będzie imponujący efekt !!!
Kamcia,
Cieszę się ze z bioderkami wszystko dobrze i ze dla Piotrusia to ostatnia wizytatorpotem z Małgosia
Żabka,
Gratuluje wygranej !! Zazdroszczęto będzie super przeżycie na pewno !
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Skali
Gratuluję kolejnego ząbka. A kasa na dom zawsze idzie, za to iedługo będzie koniec i Wasz wymarzony dom gotowy.
Kamcia
Super że wizyta udana i bioderka zdrowe.
Dziewczyny, dziękuję za kciuki, zdecydowanie zadziałały bo Antonio bardzo grzeczny, nawet nie poczuł ukłucia a mieliśmy szczepienie to 3w1 priorix. Teraz mam tylko nadzieję że nie będzie żadnej gorączki ani wysypki.
Były też pomiary, wzrost 78 cm (85 centyl) i waga 9220 g czyli przez prawie 2 miesiące przytył 1 kg, aż nie mogę uwierzyć bo nigdy tyle nie przybrał i z 10 centyla wskoczył na 40. A zawsze był między 3 a 15. Normalnie szok dla nas. Nawet w domu go zważyłam i wyszło tyle samo.
Dostaliśmy receptę na kolejne szczepienie 5w1 i tu problem, bo byłam w kilku aptekach i mówili że nie ma w hurtowaniach i nie będzie bo wycofali. Teraz nie wiem co zrobić, nie chcę szczepić 6w1 bo Antoś miał już na wzw b i ta jest droższa o ponad 100 zł. Dziewczyny, czy u Was też jest taki problem z dostępnością 5w1?
Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość
-
Dariah
Fajnie, że Zosia tak lubi zwierzętadogoterapia? Bardzo, bardzo fajne zajęcia.
Skali
Kasa idzie, pewnie, że tak ale idzie na swoje nie na cudze i tak jak chcecie i na co chcecie.
Zabka
Gratuluję wygranej.
Kamcia
Dziwne stwierdzenie, że dostajesz bo w ciąży. Nie rozumiem takich tekstów. Masz niedoczynność ciążowa i tyle. To tak jak dostajesz insulinę bo jesteś w ciąży a normy przekroczylas? Głupie gadanie tej lekarki. -
Marta
Brawa dla Antosia
Dzielny chłopak
A powiedz jak go mierzyli ? Odejmowali te 2cm...ja dziś nasluchalam się jaki Piotruś duży. Jak dwulatek. Ale nie daje się zmierzyć
A ze szczepionka nie pomogę bo my właśnie szczepimy 6w1 i przychodnia zalatwia wszelkie szczepionki (po prostu płace po szczepieniu i mam paragon) -
Marta
Brawo dla Antosia! Pięknie przybrał.
Faktycznie co jakiś czas jest problem z tą szczepionka ale się narazie nie martw. Poszukaj po aptekach, poczekaj, znów popytaj.
Co jakiś czas jest taka akcja i zawsze znów wracają
Ajrin
Zapalenie gardła? Ojbiedny Igus.
Może jak posiedzi w domu do końca tygodnia to będzie już lepiej. Oby! -
My tez szczepilismy 6 w 1.
Dariah to super ze też macie takie zajecia w żłobku to prywatny? -
Natka
Ja przekraczam normy w ciąży
I tak nawet mam z insulinabez ciąży mój cukier na czczo jest prawidłowy
Tej endo nie komentuję bo zdziwiłam się na pierwszej wizycie że bez gadania uznała że mój wynik jest nieprawidłowy. Bo przecież położna i w rejestracji ostrzegaly że mnie nie przyjmiemam lek(a rodzinna ma od endo zlecenie więc wiem kto mi wypisze) i tyle. Diabetologa też nie spotkałam bez ciąży
tak też będzie z endo
-
U nas kaszlu ciąg dalszy. Byliśmy u lekarza, gardło czyste bez zaczerwienień, osłuchowo czysto. Podejrzewa kaszel alergiczny hmmm. Zobaczymy czy jej przejdzie.
Kaszel to taka menda co się czasem człowieka przyczepi na kilka tygodni.
Ja mam taki zapiernicz ostatnio, że nie mam czasu nawet obiadu zrobić. A jak czas się znajdzie to wolę się wcześniej położyć spać.
W poniedziałek jadę do mojego prof by uzyskać zgode na transfer i jeśli będzie
ok to zrobić scretching. No i po @ chcemy działać.
Ah... Amelka w żłobku je!! Dziś mimo zjedzenia w domu śniadania przed wyjściem do żłobka to w żłobku zjadła śniadanie, cały obiad (zarówno zupkę jak i drugie danie) i dwie porcje budyniu!! Coraz lepiej jej idzie z jedzeniem
No i panie mówią, ze nie płacze prawie nic i bawi się z dziećmi, lubi chodzić za rękę z innymi maluchami, opiekuje się nimi, przytula i całujeDariah, AJrin lubią tę wiadomość
-
Kamcia eutyrox może ci przepisać rodzibbyvlub ginekolog również
Marta no to super gratki super waga Szymek też przypakoeal co prawda nie kilogram Ale jak na niego to dużo
U nas równi 2 tyg to bez efektów ubocznych
M pojedzie mi do ikei bo w Krakowie nie ma losia ma biegunach a chce na Mikołaja dla Szymka
M już śpi bo o 5 jadą a ja oczywiście nie mogę Ale mam zamiar zrobić zakupy w Rossmann tylko muszę się zastanowić co chce :p na pewno krem na zimę nivea sroka pisze ze jest ok a ten babydream tylko na jesień bo ma wodę
Dziś byłam w sklepie oglądałam różowe ubranka aż się wzruszylam
-
Kamcia
Antoś był mierzony na leżąco jak niemowlak, tak odruchowo go położyłam chociaż pielęgniarka mówiła że teraz już można na stojąco. Nic nie odejmowała. 2 miesiące temu miał 75 cm i na pewno urósł bo widzę po ubrankach że rozm 80 już nie taki za duży tylko akurat.
Natka
Na pewno będę szukać tej szczepionki po aptekach bo recepta ważna miesiąc a Antoś to szczepienie ma dostać najwcześniej w połowie stycznia więc mam czas na poszukiwania.
-
Marta
Ja zrobiłam inaczej jak szukałam szczepionki.
Najpierw polatałam po aptekach, czekałam, znów szukalam i jak znalazłam taka co była to ja sobie zarezerwowałam. Poszłam po receptę i dopiero wtedy wykupiłam.
Spokojnie znajdziesz. Nie teraz to za tydzień czy dwa. -
cięzka noc, w sumie trzecia z kolei taka sama
mały zaczyna się wiercić około 2:30, potem wiercić i krzyczeć (nie może się ułożyć) a na koniec nie spi (to już jest godz 4:00)
dałam butlę, zjadł całą i do 4:30 juz spokojnie spał (słyszę w nocy bimbanie zegara u któregoś sąsiada)
teraz wstaje powoli
mnie boli głowa -
Hej
Zosia wlansie odprowadzona do żłobkanocka średnia znów 2 pobudki...i tak jakos niespokojnie spi..a do tego mój D ma katar wiec jak nie Zosia to on mnie budził...
Ajrin,
Tak prywatny. Maja tam bardzo dużo zajęć dodatkowych i takich codziennych , na pewno się nie nudządo tego maja dobre jedzenie, urozmaicone. A co najważniejsze to ten zlobek jest nawet nie 100m od naszego bloku
Marta,
Dzielny Antonio !!!brawo !!
Ale Wam ładnie przybrał ! Ja ostatnio pytałam w żłobku No raz w miesiącu waza dzieci i w połowie października było 7960....najprawdopodobniej dzisiaj tez będą ważyćzobaczymy! Ale na cuda nie liczę bo zaczęła chodzic wiec prędzej jeszcze zgubi niż przytyje.
Co do szczepionki to my szczepimy 6w1 ale pamietam ze jeszcze na początku forum gdy było więcej osób to któraś z dziewczyn pisała ze są problemy z tym 5w1.
Natka,
Widzisz !! Mówiłam ze Amelka potrzebuje czasu i zacznie pięknie jeść ! Zuch dziewczyna !
U nas tez zapieprz..ostatnie dwa dni to prawie nie widziałam Zosi bo we wtorek korepetycje i wróciłam przed 20 to ledwo weszłam to wierzyciela na mnie ze do spania a wczoraj wróciłam, zjedliśmy i chcialam coś ugotować na dziś to skończyłam po 19 i z 30 min się pobawilysmy i spać...
A teraz D odbiera z le żłobka i znikaj est w Donu zanim ja przyjdę to widać ze się do niego bardzo klei teraz. Do mnie owszem roznieś ale od mnie to z potrzeb pierwotnych - jeść (cyc) i spać (cyc)
Kamcia,
No Piotruś duzy duzynie powiedziałabym ze ma tylko roczek ;( chociaż ja widzę tylko zdjęcia a to tez mylne bywa
ale tez pomyślałabym ze ma ze 2 latka - zwłaszcza teraz jak chodzi
W niedziele byliśmy u znajomy co maja synka 6 miesięcy i tez jest bardzo duzy - większy od Zosi (ubranka ma już na 80 gdy Zosia nadal na 74) i wazy ponad 1,5kg więcej
Tak wiec każde dziecko jest inneAJrin lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Natka super sie kosmitka aklimatyzuje fajnie
U nas Igi dziś w domu babcia czyli moja mam sie z nim bawi a jutro prababcia czyli babcia M bedzie Igusia zabawiać
Ja pracuje z domu M w gościnnym złożł mi stół wiec mam krzesło i biurko nawet
Skali ja właśnie przypadkiem kupiłam krem Nivea w Lidlu bo potrzebowałam coś dla Igusia na szybko czyli dobrze trafiłam.
Kamcia współczuje nocy u nas dziś jedna z nielicznych co była ok
Tylko 3 pobudki jedna na jedzenie 2 na smoka ale najważniejsze ze szybko zasypiał dalej nie musiałam stac i głaskac za policzek czy trzymać raczke.
Dariah to fajnie, że blisko ja sie ciesze ze mam 800 metrow do żłobka
I u nas też maja super zajecia muzyczne plastyczne i sensoryczne codziennie conajmniej 3 razy. A jedzenie boskie wczoraj jadłam troche obiadu i kaszki Igusia bo dostał na wynos i naprawde smaczne wszystko ponoc eko i nauuralne sami wszystko robią. Zawsze jak patrze na rozpiske co maja to slinka mi cieknie bo sporo maja wege nastawieni sa na zywienie z redukcja miesa i białka. -
krem nivea mam jeszcze po Emilce (była z grudnia), więc chyba czeka mnie zakup bo zazwyczaj kosmetyki bez daty ważności mają ważność 3 lata od daty produkcji
zawsze był dla nas super (ale ile razy zapominałam dzieci smarować)
nbnie wiem, skad i dlaczego te nocki...
trzy identyczne
a poki mały nie zaśnie (poki nie ma totalnej ciszy w niani) to ja też nie śpie
on nie wymaga aby z nim w nocy siedzieć
ale jak juz jest nadzieja na sen, wszystko zaczyna się od nowa
pierwsze kiepskie noce zaliczyliśmy po szczepieniu ostatnim, teraz druga tura kiepskich -
Uf Szymek ma już drzemkę rano był na badaniach w dwóch labo w jednym przez bluzę miałam ucisk na ręce i jak wyszłam to był krwotok a w drugim tak mi wklula że mnie boli ręka sinca nie ma Ale jakoś na samym zgienciy
Potem szybko na rehabilitację bo bardziej takie ćwiczenia na roeniwazni piłce ogólno rozwojowe będziemy chodzić raz e tygodniu choć pani mówi że jest ok Ale ja chcę żeby miał jakąś atrakcję coś nowego szkoda tylko że nie ma tam innych dzieci
A teraz czekam żeby go przełożyć do łóżeczka i będę ogarniac obiad
Muszę skoczyć do ccc kupić sobie buty bo już takie dziady mam ze strach
-
skali
też bym korzystała z rehabilitacji jako fajnej rozwijajacej rozrywki
lubiłam, jak reh u nas w poradni p-p ćwiczył z Emilką. Przyszedł jednak taki czas, że juz zakończyliśmy a ja nie nalegałam, ponieważ miałam takie poczucie, ze pewnie inne dziecko potrzebujące czeka w kolejce
szkoda, że z Piotrusiem tak nie mieliśmyprywatnie to nie to samo(bo byśmy musieli dojeżdzać chociażby)