WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Skali
Pierwszy raz słyszę o takiej krzywej
W ciąży się robi trzypunktowa- to pierwsze zastrzeżenie
Na czczo to też punkt krzywej, czyli już dwa diagnostyczne pominiete
Ruch spala glukoze
Szczerze to nie robilabym takiej krzywej ale moje podejście jest uzasadnione... -
Kamcia -9 o losie to chyba ja twoje kilo zjadam bo ja znowu tyje na potęgę.
A co z obcją 4 ty siedzisz jako pasażer? Ruszać tak czy siak na badania będziesz musiała. A czemu stres z odbiorem wyników? Nie stresuj się ty dobrze już wiesz co i jak. -
Ajrin
Ja się boję jeździć autem jako pasażer u kogokolwiek
Czasem mam ataki paniki
Za kierownicą tylko czuję się dobrze
A waga poleciała pewnie przez stres bo w szpitalu naprawdę tylko jadłam(miałam dodatkowe porcje jak inni pacjenci)
A stres związany z wynikami-lekarka nie byla zadowolona z badań i nawet może wyjść ryzyko wysokie(wspomniała o amnio, no ale jeszcze dolicza się wyniki z krwi które mogą być zarowno lepsze jak i gorsze) -
nick nieaktualny
-
Skali
Co to za krzywa? Masakra
Kamcia
Jedzcie razem. Ja bym tak zrobiła.
Waga Piotrusia woooow!!
W ciąży ja też na początku schudłam.ok 6kg i takim sposobem skończyłam ciążę na zero bo przytyłam potem 6kg tylko.
Dariah
Moja Melka też szczuplaczek
Zabka
Teście? No, noto ciekawa wizytę dziś masz
Ajrin
O..też mi się marzy kosmetyczka. Narazie czasu brak całkowicie.
Jadę do domu z duszą na ramieniu. D dzwonił i mówił, że rano brak wymiotów, zjadła parówkę na śniadanie i trochę suchej bułki. Popiła mlekiem. Na obiad rybka i popiła mlekiem.
Do tego przez cały dzień piła dużo wody i soki. Trochę elektrolitów.
Ponoć miala humor ale była osłabiona, często się wywracała jakby sił jej brakowało. Ciekawa jestem jak jest teraz. -
nick nieaktualnyNatka i jak Amelka?
Skali może się upewnij co do tej krzywej.
Ja mam takie samo zdanie jak kamcia.
Robi się trzy punktowa i trzeba być na czczo i na miejscu.
Wróciłam nie dawno do domu.
Pojechałam z dziećmi na zajęcia córki mąż w między czasie pojechał na zakupy i do garażu.
No teście byli w moim mieście u lekarza i jak to oni zadzwonili że już są w drodze do mnie i czy jestem.
Więc sąsiadka dopila kawę i zwiala
Teściowa wręczyła butelkę wina dla synka bo ma imieniny "Andrzeja" dzieciom czekoladki i zapytała co pod choinkę ma kupić dzieciom powiedziałam żeby się nie wyglupiala że nie trzeba dyskusja odbyła się między nami w końcu ostatecznie zamówiłam kopertę z kasą coś sobie kupią na wiosnę czy kiedy tam.
Potem zadzwoniłam do mojej mamy z zapytaniem czy mi załatwi receptę i zapowiedziała się że przyjedzie w piątek do mnie fajnie bo muszę jechać do urzędu po akta urodzenia i zgonu potem do notariusza to będzie nosić Roberta
Edition zapomniałam.
U nas coś się raczej dzieje mam na myśli zęby.
Od wczoraj temp podwyższona a dziś teraz ma 37.8
Wkłada ręce gryzie je i miska chciałby zjeśćWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 19:00
-
Amelka dziwnie.
Biegunka jest nadal. Nie ma tych kup dużo więcej. Może że 2wiecej ale wszystkie baaaardzo luźneenterol dałam.
Kaszel jakby mniejszy? Nie wiem, może mi się tak wydaje. Zobaczymy co będzie w nocy.
Póki co nie wymiotowała ale wszystko jeszcze przede mną.
Gorączki nie ma, nawet nie ma podwyższonej temp. Kolacji nie zjadła. Mleka też nie wypiła całego. Nawet nie wmuszalam bo zje, wypije ile chce.
Faktycznie jest ciut zmęczona, gibie się trochę. No i co zauważyłam to ma dłonie lodowate. Zawsze miała cieplutko, teraz zimne. Może to wina tej biegunki? Hmm...ktoś u swoich dzieci coś takiego zauważył?
Za to u mnie już było lepiej z tym przeziębieniem. Dziś bolą mnie zatoki strasznie i kaszel tak mnie dusi, że chwilami mam wrażenie, że wypluje narządy wewnętrzne.
Idę się położyć chyba. -
Natka wydaje mi się ze przy bieguncr mm się nie podaje bo ono wzmaga biegunkę lepiej dac kliek ryżowy na wodzie lub Paszke ale bez mm
Ja naprswilam sobie telefon tzn wymienili mi kartę sim i działa także zaoszczedzilam
Jutro m jedzie do Warszawy
U nas po inhalacje Szymek nie Kaszle jutro mamy rehabilitację i pediatra
Dzwoniłam do poloznej kazała zrobić tak jak mam i zobaczyc wynik najwyżej za tydzień jeszcze raz pozostawiam to bez komentarza za tydzień mam wizytę to pogadaj z Tym lekarzem ..
Gorzej bo brzuch twardy ciagnie masakra ślę jutro mama już ma mniej pracy więc odpiczne więcej Bo już taka miałam spine że ledwo szłam
-
nick nieaktualnySkali bez obrazy ale nawet zdrowemu człowiekowi nie podaje się glukozy w tak krótkim odstępie czasu!
Min jest pół roku.
A tobie po tyg każe powtórzyć?
Ja bym poszła do laboratorium i zrobiła trzy punktowa od razu.
Współczuję tej spiny brzuszka.
Ty weź leż może jednak co?
Brzmi nieciekawie:-(
Natka oby było lepiej i nocka lepsza.
Tego wam życzę.
A u nas:38- 38,5gorączka wrrrr
Ale zjadł kaszki mannej z kaszka że sloiczka troszkę mniej niż wczoraj dałam paracetamol i będę obserwowac. -
nick nieaktualny
-
U nas znów wymioty.
Cholera, co się dzieje???? Wymiotuje tylko wieczornym mlekiem tylko!! W dzień nic. Nawet jak mleko dostanie to nie wymiotuje. Tylko wieczorem. Ja już sił nie mam. -
Natka odstaw mleko serio daj jej kleik mojej koleżanki córka jak miała wirusa wymioty i biegunkę pierwsze co to ofstawilu mm a byli w szpitalu lekarz powiedział że mm wzmaga objawy idźcie jutro do lekarza bo może to jakiś wirus właśnie na to wygląda trzymam kciuki za dobrą noc
No to nie będę robić dwa razy a jakie są objawy cukrzycy w ciąży ? Można to jakoś rozpoznać ? Nie wiem co robić ta położna to taka zaufana już stwierdził am se zrobię tak jak chcą mam czas do rana na decyzję
-
W drugiem labie robią to badanie tylko ze skierowaniem a rodzinny może mi dac do diabetologa i ten dopiero dalej nawet nie wiem czy w moim mieście jest diabetolog
Nie wiem bo mam skierowanie no ale do innego labu więc nie uznają go ale czy mimo to jechać sprawdzać ?
-
Skali
Kurcze najbardziej mnie martwi to, że to są tylko nocne wymioty. Tylko wieczornym mlekiem. W dzień mleko dostaje i nic.
Może to refluks? No ale gdyby to był refluks to przecież by jej się unosiło po każdym jedzeniu a nie tylko po wieczornym? Czy ja źle myślę?
Dodatkowo dostaje to mleko z kaszka więc jest geste i mimo to chlusta.
Ja już nie wiem. Myślałam, że to od zębów bo tak samo to wyglądało za każdym razem ale teraz po 1,5tyg zaczynam.w to wątpić. Za długo to trwa ;( -
Skali
Mleko południowe przed drzemka też pije w pozycji półsiedzącej. Odbija i kładzie się a wymiotów nie ma
Wieczorne mleko odbija po kilka razy nawet. Chwilę jeszcze siedzi i dopiero po ok 15min kładzie się.
Wymioty następują po ok godzinie od położenia.