WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia
Będzie dobrze, musi być, nieraz wynik pappa wychodzi kiepski i dzieci rodzą się zdrowe. Tego życzę Ci z całego serca, bardzo mocno trzymam kciuki.
Natka
Biedna Amelka, oby jak najszybciej jej przeszło bo te wymioty na pewno ją wykańczają.
Skali
Super że udało się zrobić badanie glukozy tak jak chciałaś i w zasadzie tak jak powinno się robić. Teraz będziesz spokojniejsza że badanie zrobione prawidłowo.
U nas Antoś coś kiepsko śpi, dzisiaj tylko jedna pobudka ale poprzedniej nocy kilka pobudek i na dodatek płacz i krzyk przez prawie półtorej godziny, dopiero ok 5 usnął dobrze i spokojnie. Przez to wczoraj byłam strasznie zmęczona, niewyspana, jakaś bez energii i na dodatek miałam jakiś dziwny okres który był bardzo skąpy, słaby, rozwodniony i trwał tylko 24h. Nigdy w życiu tak nie miałam więc to naprawdę dziwne a dzisiaj ani śladu. Chyba będę musiała wybrać się do lekarza bo to jakieś dziwne.
Ale za to pogoda dzisiaj piękna bo słoneczna więc Antoś spacerek już zaliczył, nawet na nóżkach trochę pochodził, w domu pięknie zjadł i teraz śpi a ja relaksuje się przy kawie.
-
A my na spacerze Szymek spał ale już się obudził
Kamciu wszystko będzie dobrze zobaczysz u mnie na mstcowksch były podobne prxyadki i amnio wyszła ok tylko długo wyniki i przez to stres ale wierzymy ze będzie ok
U pediatry spoko kaszel alergicznych dostał syropek na jutro będzie od razu dała żelazo i guzek to węzły chłonne więc ok
-
KOPIUJĘ
Jestem w domu
Nawet udalo mi się coś zjeść...
A więc wyniki kiepsko...spodziewałam się tego choć mała nadzieja była...ale ryzyko wysokie trisomii 21
Dokładnie skorygowane 1:108
Reszta też bez rewelacji
W zaleceniach amniopunkcja
Co widzę w wyniku? Zaakcentowana cukrzyca, brak/hypoplastyczna kość nosowa oraz wiek. Krew? Nie wiem, same wiecie że w necie nie znajdzie sie norm. Sa pewne wartosci sugerujace wady. Wg lekarza(nie chcial wnikać w szczegóły bo nie sama krew a program najwazniejszy-on swoje"widzi") krew najgorzej nie wygląda...Choć ta krew jest calkiem inna niż z synem...
A zatem-na amnio moga skierowac(Poznań lub Szczecin) , również moj gin prowadzacy...do 17 tc...pacjentka decyduje. Wynik otrzymałam od lekarza który akurat nie byl przy badaniu więc wiecej nie powie, dziecka nie widzial wtedy
Do głowy jednak najpierw przyszlo nam nifty(bo tu chodzi o tę cholerna kość nosowa)
Zjechalismy do centrum, do tej przychodni co na poniedziałek jestem umowiona. Lekarza nie ma więc nie przyspiesze
Przyszło mi do głowy jeszcze jedno miejsce. Zadzwonilam i w tym miescie też najszybciej w poniedzialek. Ale w innym od ręki. Pomyśleliśmy chwilę z mężem. A że musiałam wejść do naszego banku(ubezpieczenie mieszkania do hipoteki) to wyplacilam kasę i zadzwonilam do tego lekarza że za godzinę dojadę. Miał dyżur w szpitalu. Tam się spotkalismy. W gabinecie osobiscie pobral krew. W tym czasie już dzwonił kurier że jest po paczuszke(dlatego wczesniej zadzwonilam żeby lekarz kuriera zamówił). Moja krew jest już w drodze. Wyniki lekarz obstawia w połowie przyszlego tygodnia
On na amnio kieruje do Łodzi
A więc intuicja matki znów nie zawiodła
Czuje się wypompowana -
nick nieaktualny
-
Kamcia szybka rekacja teraz pozostaje czekać ale zawsze to krócej o te 3 dni.
Wierzymy i trzymamy kciuki, że będzie dobrze trzymamy kciuki w szpitalu kość widzieli wiec spokojnie. -
Kamcia nie dziwie się dobrze wykabinowalas teraz my trzymamy kciuki.
U nas znowu Igi maruda na wieczór ale jak masakra ciagle histerie i wymuszanie o wszystko.
Na szczęście zaraz kąpiel i spanie. -
Kamcia,
Kciuki zaciśnięte !! Bardzo dobrze pomyślas i zachowałam zimna krew !! I 3 dni szybciej !
Na pewno wyniki będą bardzo dobre !
U kolegi z pracy żona tez miała takie wyniki i nawet amnio robili a dzidziuś zdrowy
Ajrin,
Współczuje histerii i wymiszania...
Ostatnio w żłobku jak powiedziałam ze Zosia robi histerie to się panie złapały za głowę bo w żłobku to aniołek....AJrin lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualnyDariah w żłobki grzeczna bo obce kobiety a przy mamie tak dzieci robią.
Ja jutro pojadę z Robertem do pediatry niech go obejrzy.
Gorączka jest dalej, wysypka jest już nawet na siusiaku dałam fenistil bo go to swędzi.
Idzie weekend niech go obejrzy.
-
Dariah u mnie panie wychwalaja Igusia ze taki grzeczny pogodny. Nawet sprzątaczka dziś do mnie że Igus to najpogodniejszy z calego żłobka. To ja sie pytam gdzie to moje dziecko grzeczne w domu?
-
Dziewczyny
Ja tylko na chwilę.
Kamciu
ja trzymam za was kciuki i wierzę, że ten wynik pappa to poprostu jest zakłamany inpo nifty wyjdzie, że dzidziuś zdrowy jest.
Zabka
Idź, idź do pediatry. Dziwna ta wysypka. Oby szybciutko przeszło. A nie jadł ostatnio czegoś nowego?
Ajrin
Igus to złoty chłopaka że w domu ciut mniej grzeczny? Szczegół
Dariah
Nasz mały skrzat robi histerię? Oj, nie podejrzewała bymona taki aniołek na zdjęciach
A tak szczerze, to mi też Panie w żłobku mówiły, że Amelia to super grzeczna a ledwo przejdziemy za próg żłobka to diabel w nią włazi
Skali
Super, że u pediatry ok. Oby szybciutko kaszel przeszedł.
No i zrobiłaś porządna krzywa
Marta
Oj, nie może być ciągle tak cudownie i Antoś miał jedną noc kiepska. Następne będą supertrzymam kciuki!
Z tą @ to faktycznie dziwne. Też bym poszła na twoim miejscu do gina albo na betę
Ja dziś mialam intensywny dzień, oj bardzo intensywny.
Do tego kaszel mam taki, że chętnie bym wszystkie narządy wewnętrzne wypluła ale czasu na lekarza nie ma.
Amelia wypiła mleko z kaszka i chyba zasnela.
Czekam na wymioty. Będą pewnie za jakąś godzinę
Zastanawiam się czy czasem jakiegoś pasożyta nie ma. Myślę też nad gastrologiem aby chociaż USG brzucha zrobić.
Dziś biegunka ciut lepiej. Kupa była tylko jedna i Druga mówił, że luźna ale bardziej zwarta niż te z poprzednich dni.
Apetyt jej przeszedł i nic nie je.
Widzę pod dziąsłami dwójki. Narazie tylko widać białe punkty, jak dotykam to nie ma jeszcze tych ostrych krawędzi.
Ech.... Rozpisalam się.
Lecę do kompa, mam jeszcze tyle pracy przyniesionej, że pewnie dziś do północy będę siedzieć i dłubać -
A ja dziś spałam z szymkiem pół popołudnia bo jak wróciłam do domu po 14 to akurat szedł spać drugi raz bo na spacerze krótka drzemka i sobie pospslisky potem marudzil nie chciał jeść ale w końcu się zlutowal
Natka to zrób jej badania na robaki kal tylko metodą wybarwienia bo taka zwykła często nie wychodzi mi teściowej mówiła że czasem dzieci wymiotuja kaszel brak apetytu może akurat o to nie trudno
Powiem wam ze dała nam syrop jakiś anty alergicznych i tak patrzę i Szymek co chwila faktycznie trze nos jakby coś tam miał zobaczymy czy pomoże i ma skutek uboczny poprawia apetyt podoba mi się to hehe
-
Natka współczuję ale to chyba nie jelitowka? A jak w dzień z wymiotami?
-
Ajrin
W dzień żadnych wymiotów nie ma.
Są tylko wieczorem, tzn tylko po wieczornym mleku.
Ja już nie wiem, zrezygnowana jestem. Nie wiem co mam robić ;( -
nick nieaktualnyHmmm
A może za późno pije to mm?
W sensie ze odbije raz zasypia a potem się podnosi bo znów chce się odbic?
Może spróbuj dać jej jeszcze wcześniej to mm.
Albo odpuść te ostatnie mm i daj normalna kolacje?
Ja spać nie mogę
Ale muszę bo jutro do urzędu lecę po akta potem do notariusza z papierami się umówić właśnie dowód męża miałam zrobić ksero! Jeszcze do lekarza muszę podjechać ale to zależy na którą mnie umówia rano.
-
Zabka
Już próbowałam. Dawałam mleko przed kąpielą, tuż po kąpieli. Próbowałam zamienić mleko na kaszkę (bleeee, nie zjadła nic) albo dac kolację. Kończyło się płaczem i wołaniem mama ammmm wraz ze wskazaniem na pudełko od mleka.
Mleka nie zmieniałam. No ja już pomysłów nie mam.
Wczoraj wymioty były przez kaszel. Dużo się nie udało ale wpadła w płacz i histerię a to napędza kaszel, że w końcu zwymiotowała wszystko. Umyłam ja itd a ona wskazuje na mleko i ammm. Dałam jej zatem 150ml mm wypiła i poszła spać. Bez wymiotów już.
-
A u nas dziwna sytuacja bo wczoraj i przedwczoraj Szymek kaszlal po mm i dziś rano też i to okropnie a wczoraj badała go pediatra i było ok zrobiłam mu rano inhalacje i dałam fenistil bo lekarka mówiła że to alergiczne może być po 10 min zwymiotowal na łóżko całe mleko kaszel znikł problem w tym ze mleko ma robione tak samo od zawsze z tym że mleko zmieniło wygląd w biedrze i właśnie się to pokrywa z tym jego kaszlem zobaczymy jak będzie narazie od 6 mamy akcja za akcja
-
Druga sprawa wczoraj robiłam też tsh bo za 2 tygodnie mam wizytę i wynik 3,4 jasna mać dobrze że wysłałam tatę po wyniki glukozy i poprosiłam żeby mu powiedziała jakie tsh wzięłam dziś podwójna dawkę i tak myślę bo teraz brałam 50 i 2 dni 75 i chyba będę grać codziennie 100 przez te 2 tygodnie i zobaczymy co powie lekarka bo i tak tydzień zejdzie zanim mi zbije ten wynik
A glukoza na czczo 3,03
Po 1h 6,46
Po 2h 3,2