WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie Kochane !
U nas wczoraj zabiegany dzien - w pracy kupa roboty a zaraz po pracy byliśmy u pediatry 1/żeby zetknął na jej katar i kaszel - katar od zebkrw5 - ida cztery na dole i dwa na górze a od tego jest kaszle bo jej splywa 2/ma ostatnio duży brzuszek więc chcieliśmy iść zbadać bo to też gastroenterolog a że i u mnie i u D było sporo chorób układu trawiennego więc wolimy dmuchać na zimne - lekarz kazał zrobić usg jamy brzusznej
Potem Zosia padła bo poprzedniej nocy źle spała.
Dzisiaj w nocy całkiem całkiem- poszła spać o 19:30, pierwsza mała pobudka o 23:30 a druga po 3. Ale ta druga już dłuższa bo ponad godzinę się z nią męczyłam a że ona zmęczona a zasnąć nie mogła to się denereowala i mnie szczypala tak mega mocno
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualnyKamcia napewno było ziarnko prawdy w zalach męża do koleżanki hihi
Dariah bidulka Zosia.
Buziaki dla calineczki i dużo zdrówka.
To które jej idą żeby bo zglupialam
Oczywiście warto zrobić można usg i spr.
Trzymam kciuki żeby było ok.
Zrobiłam ciasto tym razem podałam czekolada a nie cukrem pudrem.
kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dariah
No u nas tak samo, idą żeby i katar, kaszel i sraczka
A tak serio to mi jeszcze mama mówi czy czasem Mela tej biegunki od leków nie ma. Kurcze....to całkiem prawdopodobne bo ciągle coś bierze a oslonowki to też dają coś ale przecież tyle dni non stop jakieś syropy itd to i nawet osłonowe rady nie dadzą. Zastanawiające to.
W każdym bądź razie i tak zostanie do końca tygodnia w domu i tak.
Zabka
Jaki Roberto kochanyon się przygotowuje do piątkowego dnia pluszowego misia
-
nick nieaktualnyDzięki dziewczyny
Natka też tak może być.
Podaj jej koniecznie probiotyki.
Pomogą jej, nie zaszkodza.
Ostatnio brała antybiotyk tak? Teraz biegunka.
Wiesz tak naprawdę wszystko się może przyczynić do wymiotów, biegunki etc.
Gorączki nie ma?
Wychodzi ze to jelitowka tym bardziej że w żłobki panuje.
Na żeby też tak może być ale te wymioty mi nie pasują.
Chyba że tak kaszle mocno że ja szarpie az do wymiotów.
I co zostajesz w domu?
-
Juz po będzie chłopak zdrowy wszystko ok.
Jedyne co to blizne określił jako szalu nie robi, tragedii nie ma zobaczymy pod koniec ciąży.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c8896d652b7e.jpg
Szyjka 3.54 a lozysko przednia sciana wysoko.kamciaelcia, żabka04, Natka-matka wariatka :), Dariah, marta258 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ajrin
Gratuluję synusia! Ech....zazdraszczam
Zabko
Dostaje probiotyki, ale tyle tych syropów na ten kaszel brała (to już 4tydzien leków), że ja się nie dziwie tej biegunce. Antybiotyku nie miała wcale. Ostatnio przed tym syropem co teraz miała sterydy do wdychania z inhalatora. Syrop wykrztuśny, teraz przeciwkaszlowy.
No właśnie ten kaszel tak ja szarpie, że wymiotuje. Poza tym ja zauważyłam, że ona.ma tak jak ja. Taka łatwość do wymiotów. Ja też czasem z kaszlu wymiotuje, i jak tabletka jest za duża, tzn D polyka ta tabl z łatwością, ale ja mam problem i czasem kończy się wymiotami. Może ona ma tak samo.
Cały dzień w domu wymiotów nie było. Kaszel minimalny póki co.
Korci mnie by jej te leki odstawić szczególnie, że skończyła syrop przeciwkaszlowy i został teraz argentinT i jeszcze Fenistil przeciwalergiczny. Zostawic tylko probiotyk.Zobaczyć czy zacznie przechodzić. -
nick nieaktualnyKamcia gratki ząbka:-)
Natka ja bym odstawila bo to za długo bierze te syropki.
Jak już to rób inhalacje z soli fizjologicznej albo czegoś innego.
Probiotyki bym zostawiła.
Stawiam na kaszel od kataru co wiąże się z zębami.
Choć ta biegunka człowieka myli.
Tez tak miałam jak wy każda tabletka wielka kończyła się wymiotami.
Zrób jak intuicja ci mówi.
U nas marudzi od otworzenia oczu po drzemce.
Temp 37,5
Dałam viburcol.
Ciasto mi wyszło zakalec
Zjadłam dwa malutkie kawałki i mnie żołądek boli ahhhh
-
To jednak chyba jelitowka
są wymioty
i to wszystko co podam, mleko, woda.
Co podajecie w takim wypadku poza woda i elektrolitami? -
Kamcia
Daje jej elektrolity, po łyżeczce dosłownie. Tak samo woda, po lyczku.
Gorączki nie ma. Jest biegunka i wymioty. Do tego kaszel, więc nam nie pomaga. Śpi teraz. Jest zmeczona.
Mam probiotyk dicoflor dla dzieci. Enterol lepszy? -
Dariah, Natka
Zdrówka dla Waszych dziewczynek, oby szybko wyzdrowiały.
Kamcia
Super że już w domu a mąż niech pomaga jak najdłużej może. Szkoda tylko że w rodzinie nie ma kto Wam pomóc ale na pewno dacie sobie radę. Mąż nie wyjeżdża więc będzie dużo pomagał i chociaż trochę będzie Ci łatwiej.
Gratuluję kolejnego ząbka.
AJrin
Gratuluję udanej wizyty, silny zdrowy chłopak.
Żabka
Robercik pięknie tuli tuli, to tak jak mój Antoś do maskotek, a najwięcej do wielkiego misia (większego niż on sam).
Dzisiaj w nocy coś Antoś się budził z płaczem tak jakby coś mu się śniło, tyle dobrze że szybko smoczek i spał dalej. Apetyt mu się poprawił bo szybciej zjada i wszystko, a ulubione są kaszki na śniadanie i kolację. Mąż był cały dzień w domu więc zajmował się Antosiem a ja wybrałam się w końcu do fryzjera. A popołudniu przyjechała chrzestna do Antosia, był grzeczny, ładnie się bawił chociaż marudzenia też trochę było. Ale to chyba ze zmęczenia bo w dzień spał tylko 1h 15 min. Po kapieli i kolacji szybko padł w łóżeczku przytulony do podusi. Niech śpi całą noc bez pobudek.
-
Natka enterol najlepszy na jelitowke. Bo on typowo na sciany zoladka i biegunke pomaga. My dawalismy jeszcze smecte ale to juz jak wymioty sie skonczyly i była biegunga mimo enterolu. A tak to po łyżeczce picie elektrolitow. U nas Ogi domagal sie wrecz pić mu sie bardzo chciało.
Oby szybko przeszło u mnie Ogi tez jak ja jak kaszle to wymiotuje i my by ez z kaszlem znowu wojujemy.