SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Zaczynacie starania o dziecko? Sprawdźcie, kiedy zacząć suplementację folianów i co naprawdę ma znaczenie.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam cała tabliczkę czekolady!:-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc3ff39b3bbb.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2017, 18:06

kamciaelcia, Natka-matka wariatka :) lubią tę wiadomość

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja teraz jem sledzie w smietanie...czekolady nie moge :(

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Smacznego.:-)

Ja śledzia w śmietanie nie rusze:-(
    Zatrulam się kiedyś i nie dotkne.

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój taki troche oszukany bo z jogurtem :) i odrobina majonezu :)
    pod pierzynka rano zjadłam
    jest jeszcze-i kusi-w oleju

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie objadlam masakrycznie dziś :)
    My dziś u teściów wiec mialam labe ofld gotowania ale dobrze mi ;)
    Igi szaleje w te swiata na maksa no i niestety kaszel w nocy wczoraj to dramat jutro z samego rana jedziemy do lekarza.
    Zobaczymy co powie ale niech oslucha.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas temp powoli wraca. Mały śpi. Ale innych oznak nie ma...zębów nowych też nie widzę. Rozwazalam wyjazd do Kołobrzegu ale różne znaki(w tym temp malego)mówią żeby nie...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin. A igus coś dostal na kaszel? Pytam bo nasze dzieciaczki skończyły rok i większy wybór leków :) ja jestem na etapie inhalacji nebudose :)

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja.
    Dzień niestety miałam nieudany.
    Amelka grzeczna była, noc kiepska bo wrażeń za dużo ale dałam radę.
    Za to w mojego D jakiś diabeł wstąpił.
    Od rana nie mogłam się z nim dogadać. Mówiłam coś a on w ogóle mnie nie słuchał a potem pretensje, że niby nie mówiłam.
    Potem poszliśmy w odwiedziny do sąsiadów. No i prosiłam go by nie pił, że posiedzimy sobie dziś wieczorem i w ogóle ale nie. Musiał.
    No i u pierwszego sąsiada wypił piwo, więc spoko ale u kolejnego już poszli w trunek cięższy a u ostatniego wytrabili flaszkę whisky. Ja przed 17 sobie poszłam bo nawet nie miałam siły siedzieć a poza tym Mela strasznie się już nudziła.
    Wrócił do domu po 19:00 i taka awanturę odstawil, że szok. No i kłótnia była. I nie pomagaly moje prośby by poszedł spać że pogadamy rano, jutro jak Amelka pośpi bo ona patrzyła na to, słuchała i nie wiedziała co się dzieje.
    Więc udało mi się zagonić go do łóżka, umyłam Amelke i teraz siedzę sama.
    Takiego czegoś jeszcze nie odwalił. A ja jestem tak wściekła, bo prosiłam, mówiłam by dał spokój, że nikt go nie zmusza by z nim wypił. Ale wiecie sąsiedzi dzisiaj "co chłopu żałujesz, święta są raz w roku" i hasła w stylu "że mną się nie napijesz?" Grrrrrr...

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Skali89 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas szyma padł w aucie w opakowaniu przegrałam go dostał butlę za bardzo duś. nie obudził i śpi w łóżeczku

Dziś byliśmy u mojej babci potem u brata,m. Trochę się wkurzylam m trochę też Ale to może jutro streszczenie w każdym bądź razie moja rodzina nie rozumie ze m też,ma swoją i chciałby ich odwiedzić z synem tylko najlepiej żeby cały czas Szymek u ich siedziak.

Dziś zjadł marne śniadanie słoik na obiad i pol naleśnika noi butlę także przeżyje

M mnie ciągnie ma spacer i chyba pójdę bo trzeba kalorie spalac a w miarę ciepło jest

Kamcia może żeby ? My na kaszel mieliśmy syrop prawoslazowy albo mucosilvan ale to wyrzktusny jest

f2wl9vvjltbug8tg.png
    3i499vvjrdc5a4oq.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki skali
    Mam nadzieję że to zęby...jednak ja trochę posmarkalam więc jednak muszę wszystko brać pod uwage. Po prostu dostał gorączki a ten moment było widać po zachowaniu-nurofen i po godzinie spadło. Do wieczora humor i apetyt dobre...szybko też zasnął bo właśnie jak go brało popoludniu to z drzemki wstał wcześnie j. Teraz ciepły ale trzyma się te 37,8...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali idź to ci dobrze zrobi na noc:-)
    Przykro mi że też miałaś niesnacki.
    Ahhhhh

Natka kochana tule cie.
    Przykro mi ze Amelka musiała słuchać ale czasami tak wyjdzie .
    Nie smuc się jutro powinien mu co myślisz.
    Wiesz przerabaialam to samo z byłym chłopakiem.
    Ten miał w dupie czy ja mu zabronie bo on przed kolegami musiał się pokazać a potem przyszedł i awantury robił.
    Na szczęście s mężem nie mam problemów pod tym kątem nawet wczoraj oszukiwal i pił po pop kieliszka bo chciał wieczór ze mną miło spędzić ale żona nawalila hahaha i poszła spać.
    Tak to już jest. Jak już piją to nie znają umiaru już o reszcie nie wspomnę jakie to czuję się pijane ważne.

Głowa do góry musicie pogadać.
    Dziś odpoczywaj i ciesz się cisza.
    Masz pewnie książę zrób herbatki i czytaj.
    Miłego wieczoru.

Ajrin myślałam że igusiowi już przeszło.
    Daj znać co tam lekarz powie.

Ja z Robertem już w łóżku.
    Rybka poszła spać :-)
    Narazie tuli poduszkę i misia.
    Dałam viburvol bo jakiś marudny był najedzony chłopak więc może iść spać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śpi :-)
    Dobranoc cioteczki :-)

• AJrin Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Igi dostaje 2 syropy na kaszel plus lek sterydowy do inhalacji. Po raz pierwszy ma steryd ale g.. daje lepiej dzialaly inhalacje z nebu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2018, 22:13

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka współczuję chlopi i alko to niestety bywa kiepskie polaczenie. Moj na szczescie z tych malo pijacych a w jego rodzinie za za kolnierz nie wylewaja. U mnie tym bardziej wiec ja steonie od alko to samo zło w zbyt czestym wydaniu. Ale ja juz ponad 2 lata abstynencja ;)

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jest litania i to w sumie zamiennikow tzn goraczka/katar/kaszel
    Ale zakodowalam nazwy

Gorączka się pojawila, 38,5 dałam nurofen
    Nos czysciutki, nawet nie kaszlnie (chwilę tylko jak zaschlo mu w gardle w razie czego na zlagodzenie dalam petit drill). Czekam jak spadnie i sama się kładę. W razie czego mąż rano przed wyjazdem przyprowadzi mazde bo jest w garażu , niech lepiej stoi pod blokiem

Ciekawe...ostatnia nasza gorączka też nie miała zidentyfikowanego podłoża

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia u nas goraczka byla raz w nocy i tylko raz dalam ibum potem nie wrocila ale kaszle tak sucho głęboko. Katar mniejszy ale kaszel gorszy nie mam pojecia lekarz niech obada.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po nowym roku miałam dzwonić w związku ze szczepieniem. Na pewno trochę przesune...

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy kaszlu sama wolalabym ciągle badać...z jednej strony katar może wpływać na kaszel z drugiej może suchy zamieniac się w mokry po trzecie może dziać się gorzej...poprzednio też byla taka regularna co 6h goraczka i na tym koniec...teraz za wcześnie na takie wnioski-ja ma być kaszel czy katar to będą. Raczej ból gardła też bym widziala przy jedzeniu...okaże się predzej czy później. Najpierw niech temp spadnie. I on i ja lepiej się poczujemy

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Litania niezla.
    Oby pomogła, bo wiadomo, potrzeba czasu. Trzymam za was kciuki!

Kamcia
    Ojejku, biedny Piotruś :( oby to były ząbki jedynie a nie infekcja.

Co do mojego m to właśnie pierwszy raz taka akcje mi odwalił. Tak jak pisałam tak jakby w niego diabeł dziś wstąpił.
    A poszło o to, że NIBY to ja go nie kocham i on mi nie jest potrzebny więc on rozwiąże ten problem i jest wysoko ubezpieczony i mam się o kasę nie martwić i takie teksty. Normalnie mnie wmurowało a potem też uderzyłam w wysokie tony no i się wywiązała wymiana zdań. I nie mogę sobie wybaczyć, że Mela to wszystko obserwowała.
    U nas D też jakoś nie pije dużo, czasem piwko, bardzo rzadko wódka czy whisky.
    Ale dziś to ledwo do domu wrócił. Ostatni raz go w takim stanie widziałam jakieś 5lat temu a może więcej.
    No wracał z piwa z kolegami zawiany ale nie az tak. Normalnie wstyd.
    Jutro z nim pogadam, chociaż boje się, że mnie poniesie i mu wygarnę a to typ człowieka typu "ja mam rację" i z nim trzeba inteligentnie a to nie idzie w parze z emocjami.

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka ja z moim M prawie sie nie.klucimy jak juz rozmawiamy poprostu i jest spokojna wymiana. Ale.ostatnio usypiajac Igusia tak.sie poklucilismy ze szok i to przy placzacym ze zmeczenia dziecku! Oj tez bylam wsciekla nie odzywalam sie przez prawie dobe do niego za to.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 3887 3888 3889 3890 3891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ