WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Marta to super gratulacje.
-
Nie mialam jak napisac bo dopier obiad zjedliśmy.
Igi dalej ucho czerwone niby nez tragedii ale.ze to juz 5 dzien to antybiotyk
Za 5 dni kontrola koniecznie u laryngologa.
-
Tak ze względu na ucho osluchowo ok. Niestety uszy sa wrażliwe u takich maluszków i w przedłużający stanach zapalnych jest duze ryzyko powikłań. Ucho nie wyglada zle ale fakt ze juz 5 dzien nie jest dobra informacja. Do tego ciagnie sie za ucho i jest naprawde marudny jeczacy w nocy niestety też słabo syoia więc antybiotyk.
Do tego mam ochote udusic M dziś został w domu aby pomóc a mam ochotę mu powiedzec ze bez niego nam lepiej. -
ajrin
dokładnie z tego samego powodu wsciekłam sie w nocy na swojego-bez niego jakos tak lżej...
ja, jako dziecko, bardzo bardzo czesto chorowałam na uszy
no i katar z uszami lubia się wzajemnie
a jak katar, to i spływa i kaszel...
widocznie to nie wirus a bakteryjka, więc wtedy lepszy antybiotyk niż meczyć się dalej...
u nas spokój
mam na mysli głównie zęby, nie ma nawet potoku, ani razu dziś nie zapłakał, nawet troszke pojadł
zobaczymy jak ten kaszel po nocy... -
Hej Kochane,
Przepraszam ze dopiero pisze ale nie miałam kiedy ;(
W pracy mega dużo pracy - mniej ludzi bo są chorzy.
Co u nas? U Zośki wszystko dobrze, dzisiaj pięknie spała.
Od wczoraj w żłobku je kaszkę bezmleczną bo ich poprosiłam i nie wiem czy to zbieg okoliczności ale dziś pięknie spała, tak pięknie już dawno niesala : od 20 do 4, obudziła się i spała znów do 7.
Tak wiec zobaczymy. Wg mnie ma problemu z brzuszkiem kiedy je mleko...widzę to zwłaszcza po jej kupkach.
Marta,
Gratulacje !!! Wspaniała wiadomość !!!
Ciekawe co tam w brzuszku rośniehihi macie już pomysł na imie?
Ajrin,
Oj to może i dobrze ze dostał antybiotyk. Trzeba to zatrzymać bo faktycznie jest to niebezpieczne dla ucha.
Nam laryngolog tłumaczył ze dziecko to nie mały dorosły bo układ zatok itd jest zupełnie inny i ucho u dzieci jest dużo bardziej narażone na infekcje bo trąbka Eustachiusza jest bardzo szeroka i na płasko względem ucha (a u dorosłych idzie pod górę wiec ciężko żeby z nosa poszło do ucha) a u dzieci bardzo łatwo !
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Wiem wiem sama jako.dziecko mialam dużo prpblemow z uszami pamietam jak dzis jak mi bebenek przekuwali tego bólu nie zapomne długo.
Ja mam to smao co Igus i mi siadlo na zatoki tak jak mnie policzek boli to masakra ale powiedział, ze mam po probowac domowe sposoby dopiero wtedy crp i antybiotyk jesli zawiedzie.
Dodam ze ja jak mam katar mega to i uszy mam zatkane. No i lewa dziurka zatkana i ucho też czuje. No nic zobaczymy z Ogim też pamietam mialam z zatokami prpblem ale przeszlo po 3 dniach oby i tetraz tak było.
Kamcia nie wiem co siadlo na mojego M ale dziś nerwowy na maksa sam stwierdził ze nie wie czemu taki nerwowy moze ten orcan.
Albo to ze nie spal od 3 do 6 i siedzial z Igim.
No nic jutro mam wolne i sama zostaje z.Igim i mam zamiar go wybawic bo dzis tylko wiecznie slyszal nie wolno niedobry Igi i idz do konta. -
Marta gratulacje
Ajrin no to dalej musicie walczyć oby było lepiej
Szyma był dziś na reh to płakał jutro idzie na kontrolę do neurologa z m ciekawa jestem jak to będzie
W poniedziałek będę mieć kolejne badanie dziś na obchodzie była pani ordynator wieczirrm
Zabko a ty jak tam ?
-
Kąta kąta oczywiście.
Tak idzie ale do tej pory traktowal to raczej jako zabawę. Jakoś wczoraj mówię nie, nie wolno i pogrozilam palcem to Igi sam poszedl do kąta a idąc mówił no no no no i groził palcem.
No jest nieznośny ostatnio i złośliwy dziś stał przed lusterm i do siebie gadał nie nie nie no no no i groził palcem, dla mnie to już oznaka, ze za dużo tego nie.
Na szczęście jutro mamy czas dla siebie. Tzn powinnam kechac na usg 3 trymestru na 16 ale w ta sniezyce i z tym jak ja sie czuje chyba przesune na za tydzień. -
A co ordynator mówi? No i jak ty się czujesz?
-
Do końca nie wiem na problemy z sercem od wczoraj wymiotowal miał problemy z równowaga był wczoraj na ip Ale puścili go do domu Ale dalej źle się czuł dziś miał iść do neurologa Ale nie dał rady i teściowa zalatwila skierowanie na neurologie m był u niego Ale dopiero jutro będzie coś wiadomo
-
Dziewczyny, dziękuję, jak wyniki wyszły dobre tood razu jestem spokojniejsza.
Dariah
Jak będzie córka to damy na imię Natalia lub Alicja a jeżeli synek to narazie ponysłu brak chociaż mąź coś tam wspominał o Julianie. Jak poznany płeć to wtedy będziemy wybierać.
AJrin
Biedny Iguś, ciągle chory, oby teraz antybiotyk pomógł.
Skali
Jak najwięcej leż i odpoczywaj i na pewno będzie dobrze.
-
Dziś potwierdziła pani doktor badanie na poniedziałek i powiedziała ze będziemy myśleć po malu ,, o tamtej stronie " chodziło jej prawadopodobnie o oddziale poloznicxym który jest po drugiej stronie bo ty gdzie jestem leżą do 35 tc a później tam
-
nick nieaktualnyCześć cioteczki.
Wczoraj zabiegany dzień.
Przyjechali teście z rana bo teście jechał do lekarza powiedzieliśmy teściowa torta upiekla i obiad przyszykowala.
I pojechali po 12 bo już im się spieszylo zostałam z obiadem i tortem.
Potem mąż przyjechał z córką potem pojechał na kurs przyszła sąsiadka z córkami potem mąż wrócił i tak czas szybko zlecial
Robert wczoraj miał duży apetyt.
Dziś pewnie też taki właśnie wcina drozdzowke z budyniem
Wczoraj dzieci kapalam i ma pod światło dalej ta wysypke
Ja od wieczora kaszle nocka dla mnie koszmar bo kaszel dał popalić Robert spał jak zabity nie kaszlal.
Mnie chorobsko rozłożyło:-(
Skali zdrówka dla taty mam nadzieję że jest już ok.
Niech pola jeszcze siedzi i niech nie wysyłają cie tam chyba że leżeć no to ok niech przeniosą ty nogi zaciskaj.
Marta piękne imię Julian.
Czekamy z nowina co za płeć mieszka w brzuszku u ciebie.
Ajrin zdrówka dla was.
Długo trzyma igusia chorobsko. -
Zabka to zdrowka dla Ciebie.
Ja w nocy dorwalam wizyte u laryngologa na dzis rano i poszlam z Igim. Póki co bez antybiotyku dała steryd do nosa na 7 dni.
Ma ponoć mniejsza wchlanialnosc niz sterydy wziewne do inhalacji a powodem wszystkiegi jest katar który trzeba wytepic. Wole to niż antybiotyk a skor ucho nie ma tragedii w sensie nie jest to.mega stan zapalny z goraczka gdzie juz trzeba antybiotyk to wolę próbować bez.
żabka04 lubi tę wiadomość
-
u nas noc idealna, mały przespał 12, 5h bez pobudki, budziłam go o 9
w nocy nie kaszlał-albo nie słyszeliśmy-, dopiero nad ranem i po wstaniu...ale widac, że lepiej sie czuję, więc do lekarza nie pedzimy
zza dnia kaszlał, dla mnie nic gorzej nie wygląda
teraz spi a ja coś ogarne-ma być ksiądz, licze ze jak ja bedę na korepetycjach, nie mam na niego ochoty po tych sprawach z chrztem Piotrusia...
\
ajrin, jak się da bez antybiotyku, to lepiej
ale tak jak myslałam-u was winny ten cały katar-winny sprawom ucha, kaszlu, zatok itd
u nas kataru nigdy nie było (tfu tfu nie zapeszam)
skali, nie ważne gdzie, ważne żeby dotrwać do 37 skończonego