WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kto wie czy małych kotków nie będzie haha.
[img]https://[/img]Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 19:00
żabka04, kamciaelcia, Skali89, marta258 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatka kciuki za wizytę.
Daj znać po.
Ajrin wcale się nie zdziwie jak zostaniesz kocia babcia?
Ale sobie wybrała amanta hahahahahah
Moje dzieci posypały dzisiaj.
Robert do 8:10 a werka do 8:50!!!!!
Nie kaszle więc jutro chyba ja wyślę do przedszkola.
Przy okazji badania bym zrobiła dla dietetyka.
Siedzę i myślę czy dzwonić do żłobka i pytać czy już mają listę dzieci które się dostały do żłobka.
Rekrutacja była do 30.04 wyniki mają być w połowie maja ale jak pytałam czy 10.05 mogę dzwonić to mówiła ze tak:-)
A mnie ciekawość zżera hahaha -
Z tego co widzę nie tylko moja taka glupia poza domem
Opuszcza drzwi mieszkania i staje się nieobliczalna. Po prostu bezmyslnie pobiegnie przed siebie i przepadnie
Kiedyś zwiala nam u teściów(wiadomo jak to na wsi- drzwi nie zamykane a koty w domu niespotykane) w dodatku wtedy marcowala równo. Latała kilka godzin z kocurem. Tzn kocur za nia, a że ona strachliwa to nieźle z pazurami szalala. Na szczęście mlodych nie było.
Nasza wkurza mnie ostatnio niemiłosiernie. Mam czasem ochotę okno jej otworzyć (dwa razy spadła nam z 3.piętra) ale i tak bym płakała...
Mam wrażenie że opryszczka na ustach mi się robi
Dziś sami, mąż w pracy. Sniadanko zaliczone. Zjadl caly sloik owocow i większość kaszki. Dziś ruszam z korepetycjami. Ostatni tydzien o przedale mi się nie chce...
-
nick nieaktualnyKamcia może zacznij używać jakiś specyfików na to miejsce gdzie czujesz.
Może się nie wykluje ta opryszczka.
Super ze Piotr zjadł ładnie śniadanko
A z kotkami.
Trzymacie je w zamknięciu to swiruja jak ucieka hahahhaha
Też chcę kotka!!!!!
Jeszcze Robert taki kociarz że hej. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kamcia M może dostać 14 dni l4 na ciebie po CC i tacierzynski 2 tygodnie czyli łącznie 4 tygodnie. Nic więcej nie wiem.
-
nick nieaktualnyPoscieralam kurze, odkurzylam z Robertem na rekach bo się darl jak go postawiłem na nogach, bił odkurzacz raczej się go boi ja nie mogę go dotykać nawet.
Córka mnie tak WKU......la że masakra.
A na koniec zalowalam że zaczęłam odkurzacz.
Ale posrzatane i czysto chociaż.
Teraz dam im zupę.
-
Opieka nad zdrowym dzieckiem to 2dni
Może zabrać opiekę na ciebie 2tyg licząc od dnia CC.
Dodatkowo przysługuje mu urlop okolicznościowy 2dni i 2tyg tacie rzymskiego.kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Opieka nad zdrowym dzieckiem to 2dni
Może zabrać opiekę na ciebie 2tyg licząc od dnia CC.
Dodatkowo przysługuje mu urlop okolicznościowy 2dni i 2tyg tacierzynskiego. -
My po lekarzu.
Osłuchowo czysta, gardło ledwo co zaczerwienione. Uszy czyste.
Kaszel może być od alergii. Lekarz stwierdził, że jest na coś uczulona na bank po tym jak wygląda: oczy czerwone, załzawione. Tylko gorączka nie wiadomo z jakiego powodu
Dał nam coś przeciwzapalnego (kidofen) i przeciwhistaminowego. Ma brac a ja m ja obserwować. Gdyby ta gorączka nie zeszła do środy to mam przyjść. Bo to równie dobrze może być trzydniówka. Zobaczymy.
Teraz zjadła obiad i śpi. -
Żabcia
Dziekuje brzuch odpukać, całkiem spoko. Dzisiaj kończę 35 tc, oby wytrwać jeszcze te dwa tygodnie i nie bedzie wczesniaka.
Natka
Trzymam kciuki za Amelkę, zeby to nie było nic poważnego. Jak koj Marc ma gorączkę, to ja jestem w takim stresie
Kamcia
Opieki nad dzieckiem jest 60 dni, mój M w tej ciazy juz pare razy brał na Marcela, nawet jak ja jestem w domu to do 2 roku życia dziecka, mogą byc obydwoje rodzice w domu, bo tak jak ja jestem na zwolnieniu np. Ale na zdrowe dziecko jest chyba wiecej niz 2 dni, bo my juz braliśmy, tak jak napisalam i to pare razy, bo ja nie daje rady małym sie zająć przecież
Ajrin
Super, ze kicia sie znalazła, u mojej mamy kiedyś nasz karmelek tez tak wyszedł i juz niestety nie wrocila tez był tej samej rasy, co Twój
Marcelek ❤️❤️
Mikuś
-
coś forum nawala
bo wstepnie liczylismy ile i jkie wolne dni liczyc w dwóch wersjach
mąz jest anty opieka na zonę (w staz mu nie licza a w jego przypadku kazdy dzień wazny do emerytury) ale nie wiedziałam od kiedy szpital/rodzinny wypisze
mamy w stępnie 14 wolny, 15-16 okolicznosciowy, potem ojcowski i urlop wyp.
lub
14 wolny
15-28 opieka
29-30 okolicznościowy
potem urlop wyp
no i te dwa dni na zdrowe dziecko warto wykorzystywac...
okaże się co i jak
na pewno po mojej cesarce 2 tyg to mało a w czwartek spytam położnej czy u nas szpital czy rodzinny opieke wypisze