X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My tez Igusiowi robilismy podstawowy panel napewno nie zaszkodzi chcociaz nie jest tak ze jak nie wyjdzie to alergii brak bo ni3 zawsze wychodzi do 3r. Ale jak wyjdzie to na bank jest wiec warto sprawdzic

Co do biorezonansu no ja akurat w to wierze wiec nie zamierzam wysmiewac to bezinwazyjna metoda i tez znam.osoby ktorym to mega pomoglo ba znam tez kilka zwierzat ;)

My jutro do lekarza z Igim on jest tak marudzacy i skarzy siw na uszy wiec trzeba sprawdzic nadal goraczkuje ale glowniw wieczorami i 38. Za to marudzi na maksa.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• AJrin Autorytet

Wysłany: 17 września 2018, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na domiar zlego Igi zrzucil mi telefon i szybke zbil.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 września 2018, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin hahaa ale się uśmiałam.
    Jakoś to będzie :-)

Daj znać w takim razie co tam na wizycie.
    Kurcze no nie dobrze pogoda zdradliwa, czas chorobowy rozpoczęty masakra.
    Ja dałam nurofen Robertowi bo też jakiś ciepły choć temp wskazywała na 37,5 i był śpiący? Po 15min dostał energii i tatę męczył.
    I kup sobie nowy telefon.
    Mój Robert moim rzuca cały czas jak mu nie chce bajki włączyć :-(

• Dariah Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już wysłałam - nocka super, cała przespana a padła po 20 ;)
    U nas tez zasypiania tylko ze mną lib z nami. Ona się kładzie i mówi : mama tu, tatu tu, af af tu (jej ukochana maskotka)
    Tak wiec myśle ze długo będzie zasypiać z kimś (potem pewnie z tata bo jak będzie drugie i cuc i te sprawy to ja się nie rozdwoje) ;)
    A ostatnio generalnie co raz więcej jest TATU TATU ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przespała całą noc. Tzn budziła się bo gadała przez sen itd ale nie budził ja kaszel. Wasze kciuki mają moc.

żabka04, Dariah lubią tę wiadomość

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam labe :-)
    Mąż wyjdzie do pracy za godzinę biorę się za Excel :-)
    Ale się zawzielam oby mi tak zostało.

Dariah no tak będzie bo się nie rozdwoisz.
    Pociesze cie ona jak nazlosc będzie wtedy chciała mamę :-(
    Ale Calineczka jest mądra dziewczynka i mam nadzieję że zapamięta że jest dzidziuś i musi położyć się z tatą.
    Wiesz wyobrazilam sobie ją czytając że tatu tu mama tu AF AF tu hahahahahhaha
    Jakie mądre te nasze dzieci są.

Natka świetne wieści z rana.
    Oby tak dalej.
    W takim razie z kad kaszel? Tylko chwile? Podejrzewasz cos?
    Miłego dnia w pracy baaa udanego.
    Za koleżankę też kciuki aby miała lepiej :-)

Ja zawiozlam Roberta była jedną dziewczynka w sali więc kobietka miała luz nagle matka czyt ja podała jej wrzeszczacego Roberta hahahahahhaha koniec laby!
    Potem do szkoły zanioslam książki pani zadowolona ze juz może z klasą ćwiczyć.
    Moja werka wczoraj zaniosla się pochwalić kartki z zadaniami co z nią ćwiczę w domu (drukuje zadania z matmy i polskiego już od przedszkola) i dziś osobiście pani pochwaliła mówi że dobra mam taktyke na dziecko bo ona tak z synem ćwiczył i dziecko świetnie daje rade sobie w klasie nie ma zaległości bo rozumie.
    Pewnie wiecie o co mi chodzi.

AJrin lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robert kolejny raz dał znać że chce siku.
    Poleciał do ubikacji a że werka tam przy kivelku coś robiła i go nie widziała ja też myślałam że on stoi i na nią patrzy to wyleciał i się załatwił na podłogę.
    Wrrrrrr
    Matka coś nie trybi :-(

Ajrin jak tam na wizycie?

Natka jak Amelka?

Daria jak Zosia?

• AJrin Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U lekarza ok osluchowo czysto gardlo lekko czerwone uszy ok.
    Mam podawac to.co.podaje. Dzis juz widac ze lepiej temperatura chyba tez puszcza.
    Za ro pani nie mogla sie nadziwic jaki grzeczny 2 latek ale serio Igi u lekarza poki co ani razu nie byl niegrzeczny on z tych co patrzy i tak sie ismiwcha zafascynowany co pani robi.

Natka-matka wariatka :) lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin super wieści.
    Może będzie lekarzem?:-)

• Dariah Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka ;)
    U nas wszytsko dobrze, Sofcia w żłobku bardzo dobrze, pięknie zjadła, spała itd ;)
    Moi rodzice ja dziś odebrali wcześniej i poszło z nią do parku karmić kaczki ;) potem moja mama ja zabrała do fryzjera i obcięła wreszcie grzywkę ;)
    Potem my wróciliśmy z pracy i poszliśmy na olać zabaw na buju buju i zaczęli się robić późno wiec chcieliśmy iść do domu coś zjeść au co...histeria...całe osiedle ja słyszało. I ze to tylko się darła ! Ona się rzuca, wygina, niemalże wypadła mi z rak, bije mnie, ciągnie za włosy.... dziewczyny sorry może jestem zła matka ale na koniec po prostu dałam jej w dupę bo to mnie już przeprslo...i tyle.
    Ehhh dzieciory ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Ciszę się ze osłuchowo Ok u Igusia - to najważniejsze ;)
    A Kostek? Czy mi się wydawało ze jego tez coś brało?
    Brawo dla dzielnego Igusia i takiego wspaniałego pacjenta ! Dzielny ingrzeczny - przyszły lekarz !! ;) hihi

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka
    Ufff ! Czyli kciuki zadziałały !! ;)
    Dobrze ze nocka lepsza i ze obie mogliście się wyspać ! ;)
    Jak dziś w pracy?
    Melka w żłobku czy została w domu?

Żabka
    Ale Twój Robert załapał nocnik!! Brawo ;)
    Tylko moja taka piękna heheh nocnik owszem, i usiądzie, j nawet już zdejmuje pamersa ale żeby tam coś zrobić..raz jej się udało!
    W żłobku częściej - ale tam wszystkie dzieci razem itd...
    No nic do 18 w pampersach nie będzie biegać lol

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 września 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah nie jesteś zła matka.
    Ja uwierz mi ale też jestem na skraju nerwów.
    On mi tak robi jak jest na moich rękach do tego ja upocona jak prosiak a tu jeszcze kawałek trzeba z nim przejsc.
    Ludzie patrzą.
    A najbardziej mnie wkurza jak mnie łapie za włosy i ciągnie o matko jak ja tego nie nawidze bo ja wokół nie lubię jak ktoś we włosach mi grzebie.
    Mój też dostał.
    Nie przejmuj się.
    Straszne to jest.

Czy załapał nocnik no tak.
    Ale chodzi w pampersie.
    Kazano mi tak w żłobki bo jeszcze przeżywa żłobek i odpueluszkowanie to za dużo atrakcji.
    Więc mam odpuścić i tak też zrobiłam.
    A tu dziś niespodzianka latał na golasa po kąpieli bo mi uciekł z łóżka (matka dziecka że szkoły dzwoniła) i poleciał do łazienki.
    Mąż sie śmieje że zrobi tak jak że smoczkiem z dnia na dzień porzucił serio liczę że tak będzie.
    A mąż przecież prorok.

Ale fajnie ze dziadki mogą ją odebrać i że poszli kaczki karmić super wyprawa z dziadkami.

• Dariah Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    Tak czasami jak maja coś do załatwienia w Poznaniu to ja odbierają ale to jest nie często ;) ale zawsze fajnie dla Sofci ;)
    Wiem wiem ze czasami nerwy puszczają a człowiek jest tylko człowiekiem i o. ;)
    Życie ;)
    Ale nawet moi rodzice mówi ze tez by niwbwytzumalini daliby jej w dupę za te histerie. W gruncie rzeczy za jic. Bo była na buju buju i sama chciała iść am am wiec idziemy ale..jak zeszła z huśtawki to ktoś inny wszedł na huśtawkę i krzyk ryk histeria i dalej znacie hehhe ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah nie dziwie sie ja moze klapsa nie.dalam ale zdazylo mi sie.oddac szczegolniw.jak cos Kosiowi robil o dziwo mam wrazenie ze czasem to lepiej dziala.
    U mas szczypal i to nas oj ile ja tlumaczylam ze boli ze mnie bardzo to boli udawalam placz mowilam stanowczo nie i to serki razy no i pewnego dnia jak zlapal Kosia a ten w ryk.ale taki ze mi serce pekalo i jeszcze nie puszczal tylko mocniej to jak zlapalam Igusia za reke i wbilam swojw paznokcie, to ryczelismy wszyacy Kosiu Igi i ja z calej tej bezsilnosci. I wiecie co przestal szczypac.
    Jak czytam to powinno sie tlumaczyc nnie mowic nie itp ale z drugiej strony jak on da sobie poźniej rade przecierz zycie tak nie.wygladda cczasem komus puszcza nerwy czasem ktos bedzie agresyny wiec nie do konca takie cackanie jest dobre..

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Dariah Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez czasami jak czytam o tłumaczeniu, ze nie krzyczę itd ja to wszystko rozumiem.
    I to może faktycznie się sprawdza, z takimi dziećmi jak koj brat albo jego syn teraz - łagodne, ugodowe, bez histerii itd
    Ale sorry z histerykami i terrorystami nie wierze w to...

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny
    Dzięki za troskę. Kaszel u Amelki ciut lepiej. Odrywa się, występuje rzadko. Deslodyna działa :( ech :(
    U mnie też lepiej, kaszel się odrywa więc jakoś tak lżej po odkaszlnieciu.

Byłyśmy dziś z Amelka po mojej pracy w parku. Nazbieraliśmy skarbów: szyszkę, kasztany, żołędzie. Nawet Melka znalazła piórko i też włożyła do swojej torebki i określiła mianem skarbu :)
    Oczywiście całość drogi pieszo tzn pół godziny pieszo do parku, potem godzina w parku na placu zabaw i w mini zoo i pół godziny spaceru do domu. Myślałam, że będzie zmęczona. Ale nie. Księżna nie śpi. Ja wymiekam z nią. Cyborg, normalnie cyborg.

Ajrin
    Cieszę się, że u lekarza ok. Mam nadzieję, że szybko wam przejdzie.

Zabko
    Trzymam kciuki za wasze odpielychowywanie. Jesteście na dobrej drodze!

Dariah
    Zobaczysz, wam też się uda pozbyć pieluch. Jednym szybciej, innym wolniej.
    Co do akcji histerii to u nas też są. Nagminnie. Ja czekam. Niech leży, niech krzyczy. Nie odzywam się do niej wtedy bo pogardzam sprawę. Nie nachylania się bo bije i szarpie. Czekam. Odwracam od niej wzrok i czekam.
    Co do klapsa, cóż stało się. Nikt z nas nie jest idealny. Nie wyrzucaj sobie tego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 września 2018, 21:07

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 18 września 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin
    Hehe No słyszałam o tym. W grupie u Sofci jest dziewczynka która notorycznie gryzie..w zeszłym tygodniu Sofcia tez przyszła do domu z jej odciskiem zębów na przedramieniu..do dziś ma jeszcze lekki ślad !!
    Wiec dziewczyna gryzie mocno!
    I jej ojciec tez już mówił ze ja tez ugryzie jak nieprzesłanie hehe ale czy to zrobił czy nie to nie wiem ani czy zadziałało. Bo D mówił ze jak odbierał Sofcie (tylko nie pamietam czy wczoraj czy w pt) to on odbierał córkę i pani mu mówiła ze znów pogryzła jakieś dziecko :/

Natka
    Woooow !! Kosmitka jest niesamowita !
    To faktycznie jakiś cyborg lol niech się podzieli energia i niech mi da trochę !!!

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2018, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie noc jest za krótka.
    Mam wrażenie że spalam z godzinę?
    Najlepsze jest to że spać nie mogę budzę się co dziennie przed zegarkiem o stałej porze 5:45!
    Robert też spać nie mógł.
    Zawiozlam go dziś był pierwszy wszedł z płaczem przed wyjściem zjadł troszkę kaszki bo chciał.
    Potem werke poszłam zaprowadzić.
    Wszyscy znajomi po drodze co mnie mijali pytali gdzie mam dzieci bo aż dziwnie bez tych dzieci mi hahahah

Wczoraj była maseczka, kawa i Excel.
    A dziś już zaliczylam bieżnie, umylam jedno okno drugie na jutro i teraz się chlodze i biorę za Excel.
    Tak mi dobrze.
    I mam plan od piątku do niedzieli zamierzam Roberta odpieluszkowac ale tak z siebie 100% dam tylko poczytam coś na ten temat co by błędów nie robić. :-)

Później się pochwalę ubrankami bo uzaleznilam się od firmy George :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 września 2018, 08:32

• AJrin Autorytet

Wysłany: 19 września 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabka ponoc dobra metoda jest wysadzanie co 10 15 minut. Sprobuj ale nie nastawiaj sie jakos mocno grunt to nie krytykowac dziecka jak sie nie udaje robic to w formie zabawy aby sie nie zrazil. My mielismy kilka probnych weekendow i bylo roznie wiec odpuszczalismy. Az pozniej pieknie zalapal i sam wolal wiec jak juz sam chcial to ciagnelismy. No i dzieci maja regresy jeden dzien super deugi same wpadki. Po tygodniu nagle tez mieliamy wpadki. No i u nas z kupa

żabka04 lubi tę wiadomość

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 4261 4262 4263 4264 4265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ