WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamcia
Widzisz to nawet nie wiedziałam ze pasy w tych fotelikach są do 18kg...
My mamy w samochodzie tak na miasto fotelik 9-18kg i faktycznie jak Zosia jest w kurtce to jest mega ciężko dopiąć
Wiem wiem...nigdy jie jeździmy w kurtce w fotelikuchodzi ki jak jadę na miasto i apteka, 500 m dalej sklep, 1 km dalej coś tam to jej nie ubieram i nie rozbieram...zła matka
Jak Piotruś ma już 15 kg to faktycznie najlepiej taki do 25 kg albo nawet fo 36 kg.
Ale to musicie się poprzhmierzac
My narazie mamy jeszcze spokoj
Mamy naszego Brotaxa i jesteśmy bardzo zadowolenipotem będzie dla drugiego na pewno.
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Nasz jest tyłem i przodem
Ale od wakacji już przodem i Matko dziękuje Ci za ten wynalazek !!!!
Wcześniej nie było tragedii - jak spała
A jak nie spała - drzyjcie narody !!!!! Krzyk ryk i próby samobójcze jej i nas....
Dla bezpieczeństwa - odwróciliśmy przodem - jakkolwiek to brzmi
Ja wychodzę z założenia ze wszystko ma swój umiar i nie można popadać w skrajności „będę wozić tyłem do 18 bo tak jest bezpieczniej !!!!” Kij z tym ze 1000 razy się rozj***** na drzewie od dekoncentracji przez drace się dzieckoale wożę tyłem !!!
No ale każdy robi jak chce
Taka tylko moja dygresja bo byłam w sklepie i slyszlalam rozmowę młodych matek
Ps.
Obkipilam się !! Kupiłam 5 swetrów zimowych !! A co ! Promocja była09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Dariah
Piotrek dawal radę tylem
Teraz nie wiem kiedy przodem(i z przodu nawet) zasmakowal ale mamy teraz do 25kg i jakiś mały na wysokość się robi
Stąd mam dylematy i rozważam 8*
Patryk idzie 50centylem z wagą ale nie wzrostem
I mam to samo zdanie-wszystko z rozwagąWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 14:38
-
Rozważam recaro(ale pasy do 18kg)
Joie bold ma pasy do 25kg ale czy nasze auto ma top tether?
Axkidy ponoć duże(do 25kg) ale czy dość duze dla Piotra, auta??no i TYLKO tylem
Przymierzalismy espiro kappa i dla Piotra super (lepiej niż britaxy-w tych się motal i nie chcial siedzieć)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 14:37
-
Ja pamietam ze jak kupowaliśmy ten co mamy to wybrałam sobie w necie kilka modeli
A Sofcia wybrała ostatecznie
Do niektórych to ledwo włożona darła się jak szalona...a w tym było Ok
Są tacy co by się po głowie popukali - ale wierzcie lub nie dzieciak musi usiąść, przymierzyć i zaakceptować
Piotruś jest duzy wiec może faktyczne do 36 bedziemlelszy ? Bo jak za rok czy dwa masz znów wymienia ? To bez sensu nie?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Ja bym nie zaryzykowała tylko tyłem
Zwłaszcza w tym wieku !! Jeszcze dla maluszka ewentualnie ale tez bym się bała
Ale dla 2,5 latka tylk tyłem....to takie trochę szukanie problemu j jeszcze płacenie za niego
Moje zdanie to
A ten Kappa co tak dobrze w nim Piotrusiowi ?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Mamy espiro delta( do 25) i ten też był idealny
Piotrus tylko w nim byl zadowolony
Te do 18 nawet pod uwagę nie bralam bo były małe(miał 9m.!!)
Ale espiro nie robi testow adac
I do dziś pasuje ale na styk
Kappa jest jakby dalszym(do 36) też idealny, ale pasy do 18kg (delta też) i co dalej? Przymierzalismy britaxy i kobieta się zirytowala-bo Piotruś mały a taki duzy, ze kurtka, ze wkładkę wyjąć...jak???w kurtce jezdzi np do sklepu i w naszym się mieści a w britaxie wkładkę wyjąć??
Kappa to nasz typ
Ale na ile czasu(te pasy)
Musi być jakieś rozwiazanie
Trzylatka pasami sam. nie przypne
Te axkidy zniechęcają że tylko tylem...jest ryzyko
Piotr lubil ale jak dlugo?czy Patryk za bratem nie bedzie chciał przodem??
Ale axkidy są duŻe...Może za duże na nasze auto??
I żeby nie było
Piotrek mieści się w siatkach centylowych jeśli chodzi o wzrost i wagę! -
nick nieaktualnyAle my tez mamy fotelik do 36kg po werce.
Robert jezdzi w tym foteliku od kad posadzilam i jezdzi przodem .
Nie pytajcie kiedy ale nie pamietam.
Na pewno jak wyrosl z nosidelka
Nasz sie rozklada do pozycji lezacej trzy pkt ma rozlozenia .
Ja tez nie zwaracam dariah na takie rzeczy.
Wrocilam z zlobka .
Jestem zalamana!
Robert kichnal przy mjie i zolty gil polecial teraz ma zatkany nos.
Siedze i mysle czy pojdzie jutro i do konca tygodnia ......
Kuzwa czy on tak musi chorowac????????
Idzie oszalec !
-
Kamcia
Nie No to nie może być taki fotelik ze nowy a tu kurtkę zdjąć bo inaczej nie zapowiedź, wkładkę wyjąc bo nie zapowiedź...
To bez sensu!
Jak ma być nowy to ma być dobry i z luzem jeszcze a nie na styl totalny
Żabka
Kurczę No niestety bardzo często dzieciaczki w pierwszym roku żłobka duuuuuuzo chorują ;(09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
My mieliśmy ogromny problem z fotelikiem. Bo nasze auto takie mało standardowe jest i albo wchodziły w grę foteliki z półki cenowej, w której musielibyśmy się zapożyczyć albo tanie. Ale! Udało nam się i kupiliśmy BabySafe model chyba Husky. W tamtych czasach BabySafe podawało, że fotelik ma 3* w testach ADAC i dobre opinie więc się zdecydowaliśmy. Przymierzała się Amelka do różnych i albo były za wąskie, albo za szerokie albo wyła w nich niemiłosiernie. No.
Wtedy płaciliśmy coś ok 500-600zl więc nie dużo i bałam się co to z tego będzie ale laski powiem wam spoko. -
My kolejny niebawem kupujemy i będzie tylko tyłem Igi nadal w rwf i raczej tak pozostanie. No ale on nie robi awantur a raczej nie ma wyjścia i zaakceptował. Od miesięcy nie było żadnej awantury o fotelik zresztą sporadycznie były afary bo lubi jeździć pomaga mu lusterko w którym dużo widzi. Ale jak by miał mi się drzec cała drogę i nie dał się przekonać przez dłuższy czas to pewnie też bym wzięła przodem wiem jak się stresuję jak mi Kostek płaczę w aucie zero skupienia.
U nas też jak do dziadków czy żłobka często w kurtce szczególnie jak chory po prostu rozpinam kurtkę. Chcę kupić kurtkę patulove ale muszę uzbierać
]
A Kosiu dzis sobie wstał z krzesełka więc pora zapinac.
I mi udało się złapać buziaki jak to u nas wygląda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2019, 19:09
-
Ajrin
Hehe No Kosiu sobie ładnie wyspacerowal z krzesełka
A skoro Kosiu płacze w aucie nie boisz się dla niego tylko tyłem ? Bo to dla Kosia kupujecie tak?
Kamcia
Tak tak bo to zawsze podają kg lib cm....
U nas na le wo będą cm problemem wcześniej niż kg....09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnyWszystko jasne .
Wizelam sie za liczenie.
Stawke policzylam 20zl/h.
Idac harmomogranem roberta tydzien w zlobku tydzien w domu potrzebowalabym niani na dwa tyg w mc czyli wtedy kiedy choruje.
Wyszlo mi na mc 1tys!!!!!!!!!
Idz do pracy za najnizsza krajowa bede za darmo robic
1700zarobie oddam na nianie na zlobek i paliwo
Nie ma opcji zeby maz chodzil na l4 bo nic nie zarobi a rachunki trzeba placic i za cos zyc
Ale mam nerwa i siedze i mysle -
Żabka
No niestety jeśli Robert będzie chorować to tak może być
A powiedz mi, dlaczego liczysz na nianie a nke na Twoje L4???
Jak będziesz mieć umowe to masz normalnie L4...lepiej niż niania - myśle ze finansowo i dla Roberta.
A będą przecież takie miesiące (zwłaszcza jak już wiosna nadejdzie) ze Robert będzie cały miesiąc chodził do żłobka
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnyDariah no co ty tyle co podpisze umowe i pojde na l4? To mi jej nawet nie przedluza.
Wiem ze lepiej jak rodzic bedzie ale chtba nie mamy wyjscia
Edit potem jak bedzie lepiej to zwolnie nianie choc bedzie mi potrzbena na wakacje np do werki .
Potem bede myslecWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 16:43