X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia trzymam kciuki 😘💖

Wlasnie odczytalam email od szkoky.
    Strajk dalej trwa co oznacza ze Werka i inne dzieci siedza kolejny tydzien w domu :-(
    Egzaminy sie odbeda bo to jest warunek zeby ukonczyli szkoly.

Jeju za moich czasow nie bylo egzaminiw w 8kl.!

• Natka-matka wariatka :) Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka dopiero poszła spać. Zamówiliśmy sobie pizze, zrobiłam dzban soku i oglądalyśmy Krainę Lodu :)
    D poszedł na nocną zmianę. Także miałyśmy babski wieczór.
    Malo wychowawcze, że oglądała tak długo tv ale cóż. Nie potrafię jej odmówić tej bajki, która tak lubi. Której piosenki zna na pamięć.
    Niech mnie piekło pochłonie. Biorę to na klate :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 19:54

kamciaelcia, Dariah lubią tę wiadomość

Amelka 25.08.2016 :*, 1 ivf zakończone sukcesem
    5v79kzu.png

Endometrioza, niedoczynność tarczycy, hashimoto, 7 IUI :( czynnik męski

Wysłany: 13 kwietnia 2019, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do strajku to powiem tak: popieram ale forma tego strajku mi się nie podoba. Chociaż z drugiej strony jeśli nie mogą się ze sobą dogadać, to nie dziwie się, że potrzebne były tak drastyczne środki.
    Uważam, że powinni więcej zarabiać. Mało słucha się nauczycieli. Mają program, który muszą realizować czy im się podoba czy też nie.
    Nauczycie to zawód bardzo ważny i społecznie odpowiedzialny.

Nauczyciel to nie osoba, która pracuje od 07-15:00. To częstokroć praca wielogodzinna, nie tylko w murach szkoły czy uczelni ale też poza jej murami. To nie tylko przyjście i odwalenie godziny lekcyjnej, to wiele godzin przed na przygotowanie tej godziny i siebie również. To sprawdzanie prac po nocach., To przygotowywanie lekcji i nierzadko korzystanie przy tym z własnych prywanych zasobów, bo wskażcie mi nauczyciela ze standardowej, małej czy też średniej szkoły w normalnym polskim mieście, który będzie posiadał służbowego laptopa, drukarkę i telefon.
    To pełnienie dyżurów, to wywiadówki po 17:00, bo przecież rodzice pracują a mógłby zrobić ją o 13:00, bo też jest człowiek i chce mieć popołudnie dla swojej rodziny. Tak samo Rady Pedagogiczne. To odbieranie telefonów od rodziców.
    Wyjazdy na wycieczki, za które fakt, niewielu z nich płaci- koszty rozchodzą się po uczniach, ale nikt nie pomyśli,czy taki nauczyciel ma w ogóle chęci by jechać.

Zazdrościmy im wakacji w miesiące letnie, ale nikt nie pomyśli o tym i nie zapyta ich czy czasem nie chcieli by wyjechać wiosną kiedy wycieczki są tańsze a nie w lipcu, kiedy tłumy i drogo.

Wszystko ma swoje plusy i minusy i powiecie, że sami wybrali ten zawód. Tak, zgodzę się- sami. Ale każdy za to co robi chciałby być dobrze wynagrodzony by czuł chęć i ważność własnej pracy.

I kończąc ten mój długi już wywód. Kiedyś (paredziesiąt lat wstecz) nauczyciel to był prestiż. a teraz? Nauczycieli nie szanują uczniowie, gro rodziców też. Po jednej jedynce leci jeden z drugim, że nauczyciel się uwzial. Jest taki, szmatki owaki. Wszystko wywrocilo się na głowę.
    Oczywiście zdarzają się tacy, co to dzieci uczyć nie powinni. W każdym zawodzie taki się znajdzie.

Może nam rodzicom faktycznie nie w smak jest to, że wszystko odbija się na dzieciach, że nie ma lekcji, że trzeba zapewnić naszym pociechom opiekę w ten czas. Z drugiej strony kiedy strajkowali policjanci i nie dawali mandatów, upominali kiedy się dało oczywiście narażając na szwank budżet Państwa i dzięki temu również na końcu doprowadzili do wzrostu podatków bo kasa musi przecież być to jakoś mało osób wieszało na nich psy. A cel osiągnęli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 23:41

5v79kzu.png

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zabko
    Nie miałam egzaminu w 8.klasie ale za to miałam egzamin wstępny do LO. Maturę pisałam ale jeszcze były egzaminy wstępne na studia. Nie było mniej

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natka temat rzeka....
    W skrocie taki zawod trzeba sie liczyc z tym ze trzeba przygotowac temat ba nastepny dzien , kartkowki mozna na lekcjach spr wystarczy zorganixowac dzien do tego maja okienka etc idzie to pogodzic.
    Ale prawda jest taka ze oni sa wazni dla spoleczenstwa i powinni zarabiac wiecej a nie jak kasjer w markecie....

Ja mialam mature i egzamin praktyczny bo robilam tech gastronomiczne.
    Nigdy jednak sie nie spotkalam z egz 8kl.

Natka jejku ale Amelka ci wystrzelila ze wzrostem ona jakas duza .
    A niech oglada raz na rok

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah przybijam piatke moje dziecko raczej tez bedzie w pampersie do 18-ki.
    Odwidzialo mu sie sikanie poranne na nocniku.
    Wrrrrr
    Dzisiaj mi zasikal lozko.
    Lezal na brxuchu sfochowany kolo nocnika poszlam sie ogarnac wracam a on caly mokry bo wylecialy siki gora .
    Wrrrr

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amelka obudziła się dziś ze smarkami do kolan. Ech... Ogarniam ja 8 zobaczy się w ciągu dnia.

Dariah
    Zobaczysz, przyjdzie dzień, że sama odrzuci pieluche. Tak jak już Ci mówiłam, idzie lato. Macie ogród. Niech biega w majtkach. Zobaczysz, uda się wam.

Właśnie Amelka powiedziała, że ząb jej wychodzi. Sprawdziłam, faktycznie wychodzi lewa górna piątka. Zatem pojawienie się smarkow wyjaśnione.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2019, 09:34

Dariah lubi tę wiadomość

5v79kzu.png

• marta258 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skali
    Biedactwo, bardzo współczuję, niestety choroba dzieci najgorsza bo i dzieci i rodzice wykończeni. Oby szybko przeszło, zdrówka dla maluchów. I też myślę jak dziewczyny, proś o pomoc rodzinę, niech Ci ktoś pomoże bo samej tak ciężko.

Natka
    Ale Amelka wyrosła, no już duża dziewczynka :)

U nas ostatnie dni hardcore w domu, bo dzieci marudy, Antek robi afery i histerie dosłownie o byle co, nic mu nie pasuje, ma być dokładnie tak jak on chce, nawet jak stoję czy siedzę to mu coś nie pasuje i mam się przesunąć, no masakra. Natalka też jakaś maruda, bo sama już nie chce tak się bawić na macie tylko najlepiej ją nosić. A tu jeszcze trzeba domem się zająć, ugotować obiad, zrobić pranie a dziecko z rykiem uwieszone na nodze. Niech ten bunt Antka się skończy bo już nie daję rady, kręgosłup boli, głowa boli więc biorę apap. Na dodatek 2 noce Natalka spać nie dała, budziła się o 3:30 wyspana i buszowała 2h. Na szczęście dzisiaj noc ok, mam tylko nadzieję, że dzień będzie lepszy.

Miłego dnia :)

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta
    Współczuję tych histerii. Masakra :(

5v79kzu.png

• Dariah Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta
    Przybij piątkę ! U nas Sofcia tez maruda, histerie o wszystko (a w zasadzie o nic) i rozciągliwa buczenie i wycie...
    Dziś od rana histeria o to ze samochodzik położyłam w zła stronę....
    Potem ubzdurała sobie ze ona kakao będzie pic na kanapie...mówię nie - to histeria...
    Ehhhh
    Będzie lepiej kiedyś...

Natka
    Tak nawet w Święta teraz ma być ładna pogoda to w on będziemy w domu to jej zdejmę papmersa i zostawię w gaciach ;)

09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
    w5wqvut11x85dyxn.png
    20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabka
    Eh No kiedyś odrzuca pampersa...kiedyś ;)
    Chociaż wkurza to czasami...

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • marta258 Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dariah
    U nas też problem z odpieluchowaniem Antka. Pierwsze próby były w zeszłe wakacje na działce kiedy biegał na golasa albo miał zakładane majtki i zawsze w nie zrobił, nigdy nie zawołał i nic mu nie przeszkadzało jak chodził w mokrych. Po jakimś czasie próbowaliśmy w domu sadzać go na nocnik ale zawsze schodzi i nie chce nic tam zrobić i wstrzymuje. Woła pieluchę i jak ma założoną to od razu kupa. Ostatnio to samo, wiemy kiedy mu się chce bo wygania z pokoju i się zamyka, więc my szybko na nocnik a on, że nie i mówi że się boi. No i robi w pieluchę bo nie chcemy na siłę ani żeby wstrzymywał.
    Za miesiąc jedziemy na działkę na prawie 2 tyg więc spróbujemy go puszczać w majtkach i zobaczymy czy się nauczy, mam nadzieję, że tak.

f2wl3e5eeh69r9ad.png
    l22ncwa1wnquuzg4.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja to nawet nie pisze o Piotrze i pampersach XD

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2019, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta
    H nas potrafi siedzieć długo na nocniki lub nakładce na toalecie.
    Pytany die - robisz siusiu ? taaaak
    I siedzi i siedzi i nic
    Schodzi, nakładamy pamersa itd
    I potem w tym pamersie - leci siusiu !!!
    Nie wime czy ona nie czuje ze jej się chce? I tylko czuje jak już leci ?
    Nie wiem...
    My już raz zrobilismy tak (jakieś 1-2 miesiące temu) ze zdjęciami jej pamersa, założyłam majtki, getry itd
    To zasilała mi wszystkie 10 prą majątek co miałam wiec założyłam pamersa heheh
    Teraz będzie cieplej wiec znów założymy same majtki ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alecisa !!!!

Kamcia
    Czy Ty nie miałaś dziś wizyty u gina ?
    Ck i jak ?
    Jak chłopaki ?! ;)

Natka
    Co u Was ?

Żabka
    Jak tam dajesz radę z dzieciakami w domu ?

Skali
    Co u Was? Jak Szymon, coś lepiej ? Jak się trzhma Pola? Bonona po szpitalu pew osabiona, żeby je zaraziła się od Szhmka

Marta
    Jak Antoś? Dalej daje do wiwatu?

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • Dariah Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nic nowego...
    Na święta jedziemy do Konina ale w sumie tylko na niedziele. D chce jechać już w sb ale nie wiem..zobaczymy ;)
    W niedziele będzie na pewno Zajączek u moich rodziców w ogrodzie ;)
    Wiec dzieciaki będą mieć atrakcje

W domu Ok, choć Sofcia mnie wyprowadza z równowagi, zasnąć nie wytrzymuje już i rycze jak głupia
    Ale jjz się nie smece o tym..czuje się ch....a matka..

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czuję się jakbym miała meeeega grypę więc nawet nie mam sił pisać

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia trzymaj sie tam.

kamciaelcia lubi tę wiadomość

• Dariah Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia
    Ok to trzymaj się j mam nadzieje ze to nie grypa ani żadna inna choroba tylko zmęczenie i strs ;)

w5wqvut11x85dyxn.png
    74di20mmq3o11a0n.png
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 16 kwietnia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam podwyzszona temp
    Jak urośnie do 38,5 to chociaż pół apapu wezmę, męża właśnie do sklepu wysylam, dzieci śpią już na szczęście

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
‹‹ 4471 4472 4473 4474 4475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ