WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dokładnie
Czy nam się to podoba czy nie to większość swojego czasu masę dzieci spędzają z nimi
Ciężko być zmotywowanymi, kreatywnym itd przez cały dzień z dzieciarami i zarabiać meeega mało
A to najpiękniejszy zawód świata!
A jak uniżony aktualnie !
Za to ze edukują nam nasze dzieci powinno zarabiać duuuuzo więcej
Sorry ale każdy z nas zna osobę która „pokochała matme bo abeczka była siper”, „fizyka biła Edyta bo babeczka buła super”, „jejku jak ten gość opowiadał histstorie!”
Tylko dobry nauczyciel może obudzić pasje w dzieciach do jakiegoś przedmiotu bo sorry śle nie my po całym dniu styrani....
Ja migeg pomoc odrobić lekcje itd itd
Jo to die rozpisałamheheh
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
U mnie padli godzinę temu
Eksperymentuje i kładę Piotrusia nieco wczesniej
O strajku już nie piszę
Nie znam nauczyciela który by narzekał
Nie będę podawała ile zarabiaja w gminie po sąsiedzku...(informacje po kokezensku a nie oficjalnie)
A metoda na egzaminy u mnie wiele stracili -
Dariah
Ja takiego nauczyciela nie pamietam
Ale osobiście pamiętam dzieci w pierwszej klasie placzace bo pani...
Znam dzieci z czwartych klas z nerwicą bo matematyka...
Nie raz ocieralam lze dziecku ze slowami ze pi wakacjach będzie inna pani
Czasy się zmieniły
I dodam że etat w małej szkółce to nieraz byl szczyt marzeń nowych pracowników u mnie w pracy...mieli niby kwalifikacje by móc u nas pracowac ale uciekali od razu jak dostali prace w szkole-i po koleżeńsku motywem była tylko kasaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 20:18
-
nick nieaktualnyJa pamietam za swoich czasow zastraszanie.
Na lekcje przychodzilo ze z wyrytym na blache materialem i dostawalo sie 5 na kartkowkach 1
Do dzis mam uraz i zle wspominam tych nauczycieli i nic nie wynioslam z tych przedmiotow .
Az sie boje jak corka bedzie miala te przedmioty i bedzie potrzebowac pomocy.
Dariah dzis i to juz stwierdzam w pierwszej klasie ze rodzice siedza duzo przy lekcjach .
Moze nie jest jakos duzo zadawane (to tez zalezy od pani) ale duzo mega duzo czasu schodzi przy lekcjach.
Np szukanie na jakis temat, pomoc w przygotowaniu jakiegos opowiadania .
Dziecko tego nie umie to jest 1 kl!
Ty musisz to zrobic lub wiecej pomoc.
Do tego zmeczenie dziecka , wydluzenie w odrabianiu....itd
Wychodzi ze siedzisz 2-3h nad niczym.
Prawda jest taka ze ktos z polutyki zburzyl im koncepcje nauczania przerabiania materialu i zwyxzajnie sobie nie radza nie wyrabiaja sie wiec daja do domu.
Prawda jest taka ze jak nie przylozysz reki nad dzieckiem w 1kl tak polegnie w 2kl i to juz bedzie sie ciaglo.
Pamietam jak moi rodzice mnie olewali zwyczajnie ojciec umial tylko krzyczec i bic a matka robila wszystko i nie zawsze miala kiedy usiasc ze mna fo lekcji juz nie wspimne o tlumaczeniu
Tak ja to pamietam.
Werke meczylismy od przedszkola kupowalam ksiazeczki z zadaniami w zerowce przycisnelam mocniej robilismy wiecej i efekt czyt zaplate mam dzis daje swietnie sobie rade ale jednak jej pilnuje i mecze dalej choc ostatnio jest ciezko.
Kolezanki dziecko niesty jest w 2kl i nie daje sobie rady ciaga go po psychologach ci tzn szkola po jakis poradniach i robia z niej glupia.
Sory ale uwazam ze to wina rodzica.
Tym bardziej ze matka siedzi w domu 24h i robi nic.
A moze zwyczajnie jakies badania porobic bo ma braki i z tad wynika brak koncentracji?
Ale do matki gadaj jak do sciany.
Poradnia mowi ze dziecko glupie i tak ma byc
Wiem ze kazde dziecko jest inne.
To tez ma wplyw.
Podsumowujac w dzisiejszych czasach wiecej daja do domu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 20:36
-
nick nieaktualny
-
Zgadzam die z Wami ze są kiepscy nauczyciele i dobrzy - uważam ze to nie zawod, tego die nie nauczysz, to pasja
I tylko nauczyciele z pasji są dobrzy - reszta są z przypadku
No ale nic...w polityce nie jesteśmy wiec nie zmienmy nic
Kamcia
I co, jak Piorus z tym wcześniejszym kładzeniem ?
Coby Patrysia ?
Kiedy wizutyjesz w gina ?
-
nick nieaktualny
-
Piotruś odkąd nie ma smoczka wczesniej wstaje
Wczesniej czyli już jest niewyspany
Od rana humorki az do wieczora
Przykladowo caly dzien na swiezym powietrzu w niedzielę -zasnął w wózku na 2,5h
I nie wiem czemu rano nie dosypia
Więc kładę go wczesniej. O 19 w łóżeczku. Narazie pierwszy efekt-szybciej zasypia. A dziś wstal nawet przed 9. Wyspany na pewno. Zero histerii. Zero popychania. Byl moment że już bylo widać zmeczenie ale wyszlismy na spacer i postawil dziś na wózek. O 19 w lozeczku. Usmiechniety, rozgadany...nawet nie wiem kiedy usnąłDariah lubi tę wiadomość
-
Zero objawów
Jedynie przeczulony wech i to mi dało do myslenia że robilam test w 27dc
Pampersa wyczuje z drugiego konca mieszkania i przez dwie sciany
I mam sny bo dawno nic mi się nie śniło
A tak nic poza tym. Nie raz myślę czy ta ciąża nadal jest...nawet cycki bez zmian
We wtorek mam wizytę u mojego gin na nfz. Prywatnie nawet nic nie umawialam bo i kasy brak i jeszcze nic do mnie nie dotarlo
Wniosek
Do męża bardziej dotarlo niż do mnie😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 20:52
-
Kamcia
Wiesz ze ja nawet die sama zastanowiłam czy ja miałam jakieś objawy na początku ciąży
Pamietam dokładnie dzień jak zrobiłam test bo mi się okres spóźniał, śle czy miałam jakiesbobjawy ? Za choler nie pamietam ;/
Ale super ze u Ciebie bezobjaowow
Jak miałoby ciąży nie być? Nie gadaj głupot !
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny