WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze, właśnie ona taka przeziębiona. Kaszel ma okropny. Troszkę smarkow, ale to ciut. Póki co gorączki nie ma. Oglądałam jej dłonie i stopy ale póki co nic.
Najgorsze jest to, że to cholerstwo się roznosi i może atakować kilkukrotnie i sama też się boję czy nie złapałam.
U nas już po pasowaniu 😉 wzrusz był niesamowity 😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2019, 20:46
-
nick nieaktualnyPierw jest gorączka po 3 dniach gorączki jest wysypka.
Koleżanki synek miał kaszel potem nagle gorączka u niego 2 dni i wysypka w uchu, w gardle, w nosie i trochę na stopach .
A u Roberta był kaszel gorączka j wysypka na wewnętrznej stronie tak i stop.
Reguły nie ma na wysypka każdy inaczej przechodzi.
Najgorzej dorośli przechodzą bo to paznokcie mogą schodzić.
-
Kamcia
Się nie leczy. To wirus jest. Jeśli mocno swędzi to można brać leki antyhistaminowe. Na gorączkę ibuprofen lub paracetamol.
To tak trochę jak z ospa.
Czytam o tym teraz i brrrr.kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMojej koleżance dla dziecka pediatra dała jakiś lek do buzi żeby szybko złagodzić ból żeby coś jadł, tak kazała osceniseptem smarować.
U nas niczym nie kazano smarować.
Natka nie starsze tylko uprzedzam.
Chce żebyś wiedziała jak jest żebyś się nie wystraszyła.
-
U nas Zosieńka miała bostonke jakos w listopadzie 2017
Objawy miała bardzo nietypowe - pełno miały czerwonych krostek na pupie
I my i w żłobku myśleliśmy ze to uczulenie na jakieś chusteczki nawilżane używane w żłobku
A po 2-3 dniach wyszło troszeczkę na dłoniach i stopach (dosłownie ze 4 krostki?)
Poszliśmy do lekarza i powiedział ze Bostobka
Nie leczy się - mija
Nawet nie pameitam czy miała gorączkę...moze troszkę
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
JA TO CHYBA Z TYM LECZENIEM (INNYM NIZ OBJAWOWE-GORACZKA NP) PYTAM, CZY W RAZIE CZEGO PEDZIC DO LEKARZA, CZY MOZNA SAMEMU SOBIE RADZIC
OCZYWISCIE NIE MAM NA MYSLI SKRAJNYCH PRZYPADKÓW
NO BO SKORO SAM KASZEL KIEPSKO BRZMI TO OBY TYLKO KIEPSKO BRZMIAŁ...
A U NAS PRZECIEZ POKASŁYWANIE JAKIŚ CZAS TRWA, WIĘC JAKBY CO TRZEBA PATRZEC NA INNE OBJAWY -
Właśnie dostałam SMS z przedszkola, że za obserwowali kilka przypadków bostonki aby dzieci obserwować i jeśli jest taki typowy objaw tej choroby to przetrzymac dziecko w domu. Brrr..
No cóż. Mam nadzieję, że jednak się uda to jakoś przetrwać.
Zabko
Nie odbieraj tego mojego wpisu jak przytyk, co to, to nie. Ja poprostu nie zdawałam sobie sprawy, że dorośli tak to mogą przechodzić.
Pamietalam, że Robert miał bostonka, ale o Zosi jakoś mi nie utkwilo w pamięci.
Najgorzej, że to może atakować po kilka razy itd.
Nie w smak mi z tym, bo ja w pracy kalendarz mam zapelniony aż do grudnia 😥 dostałam pewna propozycje i z niej skorzystałam. Teraz mam pełno szkoleń, obowiązków kolejnych i nie po myśli mojej by teraz siedziec w domu 😥
Wiadomo, jeśli trzeba to trzeba ale gdybym miała wybierać to wiadomo. -
nick nieaktualnyJa spać nie mogę wrree.
Natka spoko nie odbieram tak
Nk to widzisz wirus poszedł kto złapał ten złapał teraz się wylega w jakimś dziecku.
Dziecko zaraza do momentu wysypki.
Ja pamiętam jak z Robertem z tak wysoka gorączka wychodziłam na spacer! No bo nic nie było widać nic mu nie było.
Może tym razem twój mąż niech weźmie opiekę?
Albo kogoś z rodziny poproś?
Żebyś mogła zrealizować tak wiem głupi to brzmi ale może jest jakieś wyjście.
Najważniejsze że jeśli będzie miała bostonke to żeby szybko odpuscila do tygodnia bo to tak tyle trwa.
Dariah pamiętam pamiętam.
I chyba raz miała tylko Zosia bostonke nie?
-
Kiedy królewicz przebudza się w nocy i ląduje w łóżku starych 🤣
Zasnął po godzinie (około 5)ale swoje chciał odespać 😉 matka o 7 budziła A on w najlepsze się rozłożył
To dla równowagi jeszcze Patrys-wczoraj na działce zadowolony że mama na drzewie posadzila...
Dziś znowu sami tzn mąż ma służbę, bedzie jutro
A jutro mam gin, potem pasowanie...za szybko dni uciekaja
Dziś mam ambitny plan pofarbowania włosów tzn farba już na glowie ale wciąż myślę kto lub co mi to przerwie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2019, 10:32
-
nick nieaktualnyKamcia oby nikt
Ja też farbuje ale jestem na etapie szukania swojej farby hihi i co wejdę do sklepu przypomnę sobie o niej to w sklepie jej brak .
Szukam dalej. Wypadałoby farbnac bo scielam więc może tym kogoś razi ? W oczy.
Ja właśnie skończyłam odkurzac, pranie się kończy zaraz powiesze wstawię nowe.
Wczoraj spałam dziś latam.
Natka jak Amelka?
Współczuję.....
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny