WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Nasze jasełka zawieszone tzn jakieś problemy zdrowotne ze str wychowawczyni więc będzie starala się jaselka zrobić po nowym roku
Chętnie bym zapisala Piotra na te dni w przedszkolu które wczesniej podalam (wyrodma matka ze mnie)
Ale
23.mamy neurologa więc i tak byloby wolne
24. Bysmy już odpuścili
27.
No właśnie...po kilku dniach przerwy trafić na jeden dzień do obcych (miejsc, osob)żeby znów kilka dni być w domu...
Dylemat mam z 30-31i zostawilismy tę kwestię do przedyskutowania
Ale pewnie będzie w domu...nie mam sumienia po tylu dniach wolnego oddać do obcych
A przeżylby to na pewno ☹
Dziś Piotrek przeszedł samego siebie
I ja ostatecznie też
Jestem cierpliwa ale myślałam że dziś to rozszarpie ...nawrzeszczalam ile wlezie i mi z tym źle
O co chodzi?nasz standard...jestem wykończona psychicznie
Ja płakałam Piotruś dawal mi pileczki by jakoś "zagadać "
Ech
Ma się wtedy wstrętne poczucie że coś się stracilo...
Ale to zmeczenie. Nie spał w przedszkolu więc akcje o wszystko A więc o nic
Polozylismy się i zasnal mig przed 19
Potem jeczaco-marudzacy (do ojca)Patryk...
Serio. Chłopaki wyja, krzyczą, histeryzuja tylko do ojca A moja głowa nie daje rady ...kończy się jak zwykle-tylko matka krzyczy, tylko matka najgorsza...
Patryk zasnął mi na rękach chwilę po 19...W mig...przytulilam, bujnelam i śpi
Malutka zjadła butlę, odplynela...A ja marzę o spaniu. Wstawanie o 5 nie służy A potem te akcje wykonczajace psychicznie... -
nick nieaktualnyKamcia żal się!
No co jak co ale Ty matka trójki dzieci bardzo dobrze wiemy tzn domyślam się jaki to wyczyn.
Szacun kobieto bo ja w wariatkowie raczej bym wylądowała.
Kładź się spać i korzystaj organizm tego na 1000% potrzebuje.
Tak właśnie jest że zmęczonym dzieckiem .
Steka jeka wszystko na nie.
Ja bym poslala.
Zawsze możesz szybciej odebrać
Niech się uczy między innymi być.
Przynajmniej zje i drzemkę może zaliczy.
Ja zawsze wysłałamwerke.
Ps żadna wyrodna !
Ty nie robot moja droga też potrzebujesz chwili wytchnienia. -
Piotruś nie mówi więc obca pani, inne starsze dzieci mu nie pomogą...A denerwuje się lub zamyka w sobie kiedy ktoś go nie rozumie
Nie posikal się od miesiąca A tu dwa dni moglyby wszystko zepsuc. Dobrze że bezproblemowo przechodzi o 14 do innej grupy trzylatkow- do innej sali i innych pań (bo nie ma jego wych)
Ale z pieciolatkami nie pospi
No i nic nie zje-kto to podkarmi??? -
nick nieaktualnyNiebwiem jak u was jest ale u nas dzielą na grupy dwie trzy tak żeby te starsze były razem młodsze razem.
Możesz spróbować ale nie nalegam.
Skoro idzie mu ok przejście o tej 14 i jest ok to można spróbować.
Ja też się bałam jak to będzie kiedy przyprowadze Roberta na 6 i będzie inna pani. I co? Super w wejściu powiedziałam pani żeby mu pomogła się zaklimatyzowal bo pierwszy tydzień chodzi na 6.
Pojechałam do pracy (nie plakal) sąsiadki mi tylko później napisały że Robert na dywanie z dziećmi się bawił!!!!! A jak jego panie są to wisi im na rękach lub koło nogi.
To jest zrozumiałe że Piotr się denerwuje , moja werka tak samo robiła dokładnie głowa walila o podłogę!
Ale dzieci inaczej się zachowują przy innych .
Ja wiem że chodzi o posiusianie etc rozbicie ......
Zrób jak uważasz.
Ale rownie dobrze może być odwrotnie po powrocie do przedszkola. Wiesz w domu fajnie.
Wiem przerabialiśmy to ale teraz kiedy poszłam do pracy to nie rozmyślam zawoze i odbieram.
Nic mu się tam nie stanie, jest ok panie potem chwala czyli warto prowadzić.
Pewnie jakby coś się działo to bym myślała....
Nawet jeśli płacze to jest dosłownie chwila i to normalne.
On na swój sposób też się z nimi dogafuje, przecież pani pewnie pyta o coś to przytakuje jakos się dogadają.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2019, 20:32
-
Nie przytakuje 😉
W tym sęk
Nie ma tez mowy biernej
Zwlaszcza do obcych
A Piotruś (wg ppp)potrzebuje stalosci i taka zmiana po dlugiej przerwie jest dla mnie wielka nieznaną
Bo to w ogóle inny budynek
Spania tam nie ma
I na tą chwile żadne inne dziecko z grupy Piotrusia nie zapisane na te dni
Gorsza bylaby nerwica...
U nas nie ma placzu
Jest znacznie gorzej
Histeria, krzyki, bicie, rzucanie krzeslami itp
Pomyślę
No i nie wiem jak klubik się organizuje -
nick nieaktualnyA to mów że inny budynek!
A to ja nawet Roberta na wakacje nie zapisze .
U nas się to nazywa dyzur=przedszkole zastępcze i zawsze 1 mc w wakacje tak jest .
Jedno przedszkole na osiedlu ma zamknięte to drugieprzedszkole jest zastępcze na ten czas i biorą dzieci z tamtego i na odwrót w drugim mc .
I powiedziałam że nie zapisze bo że względu że szopki były od września że strony Roberta, bo to pierwszy rok i jakoś jestem na nie wole kombinować czyli urlopy .
Raczej wolałbym zostawić w domu A potem po tej przerwie jakiś sobie z nim radzić.
Z resztą będąc w domu z nim możesz gadać do niego ze dzieci tęsknią za nim i panie , teraz odpoczywamy etc z resztą co ja Cię tu pouczam Ty wiesz lepiej jak to ogarnac kamciu 😉😁😘 -
Kamcia
Żadna wyrodna matka ! Wez przestań !
Sama nie wiem co Ci poradzić
1/ faktycznie nowe panie / dzieci otd kozę to nyc dla niego trudne
2/ skoro po 14 bien ma problemu to w sumie dlaczego wtedy miałby być?
3/ ale to tylko 1 dzień wiec czy warto ryzykować na 1 dzień ?
4/ z drugiej strony jak będzie za długa przerwa czy nie będzie histerii z powrotem do przedszkola
Nie wiem na prawdę co poradzić
Co do tego ze nakrzyczalas na niego
Gdybys Ty wiedziała ile razy ja na Sofcie nakrzyczlalam!
Mamy swoje granice cierpliwości i tyłe - to normalne
A sorry, dzieciak nie dzieciaki tez musi wiedziec ze sa pewne limity, ze jie jest sam / sama, ze bien robi się tego czy tamtego, ze nie wsyzysko wolno itd
Nie jesteś jego workiem treningowymi na którym będzie sie wyzywac bezkarnie bo Ty kochna w wariatkowie wyladujesz za 3 lata jak Patryk i Małgosia zaczna mu wturowac !
Padło na Ciebie ze ustawiasz towarzystwo do pionu? No i dobrze, ważne ze ktoś
A Ty się nie przejmuj ! Jesteś siper i najlepsza !
Każda z nas ma taki dzień ze się rozryczy przez dzieciakakamciaelcia lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Kamcia
Wiem co to za uczucie. Raz tak strasznie na Amelke nakrzyczalam aż sir potem rozplskalam, że dałam się tak sprowokować.
Głową do góry.
Co do przerwy grudniowe to u nas przedszkole nieczynne 24 i 31. Ake my jesteśmy rodzice masochosci i Mela ostatni dzień do przedszkola idzie 18grudnia i ma jasełka a potem dopiero 7 stycznia 🤣
D też ma tak urlop. Ja ostatni dzień idę 20 i też wracam 7go.
Smieje się, że od dziecka osiwiwje, z mężem pokloce sie z 15 razy i rozwiąde z 6 🤣🤣
No ale z jaka przyjemnością wrócę w styczniu, hoho.kamciaelcia lubi tę wiadomość
-
Kamciu nie wiem jakie masz podejście do suplementow i nie wiem na ile to działa ale mi neurolog dał eye q dla Szymka i podaje mu września i widzę poprawę. Są różne wersję tego może być bez wiesiolka bo to pobudza ponoć ten wiesiolek. Ale może u nas wszystko daje efekt bo jednak ma tych zajęć troszkę.
Muszę kupić jakiś inny syrop bo jednak w nocy słychać suchy kaszel .
U nas też prezenty do 50 zł tylko dla dzieci drożej i moja rodzina nie MŚ w tym umiaru przez co pokój zabaw wygląda jak sklep zabawkowy.
-
Ja już mam wolne przez rok hehhe
D ma urlop 20.12-07.01
W grudniu Spfcia nie pójdzie do przedszkola ale myśle ze w styczniu ja puszczę tego 2-3
Żabka
17.12 mamy usg 3 trym wiec będą zdjęcia Toska ! Chhba ze nie bezie chciała buźki pokazać
A potem 20.12 u mojej gik wiec tez jest szansa09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnyDariah powiesz ładnie że ciocia /ciocie proszą.
I na pewno wystawi buźke 😉💗😁
U nas na zmian.
O 21 gorączka, cała noc spokój.
Robert wstał i już jest stan podgoraczkowy
Będę ubierać to to obejrzę cale ciało.
A powiedzcie mi może mialyscie taka sytuację.
Jeżeli bym była na l4 na Roberta A od 30.12 mam urlop.
Czy ja muszę dzwonić i pytać o ten urlop czy mogę iść czy mk się należy?
Tak rozważam opcję kiedy by to była ospa.
Bo pewnie/raczej przy ospie to tak z 2 tyg się siedzi w domu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 06:59
-
Skali
Dzieki
Dawalam rok omega med dha ale odkad Jest w przedszkolu to nawet nie ma kiedy podac
Piotrek zaczyna mówić pojedyncze słowa
Ale ogólnie jest nierówny rozwojowo i potrzebuje pomocy
W opinii nic konkretnego nie napisali tzn napisali, najogólniej mogę napisac że że brak integracji sensorycznej
Efekty tez są bo dziecko kończy magiczną granice 3 lat I wiecej rusza
Oficjalnie w pl logopeda podejmuje terapie z 3,5 latkiem
Kwasy omega nie zaszkodza narazie odpoczywamy od nich po roku podawania
Neurologa odwiedzamy 23.grudnia
Zobaczymy co wymysli -
Stwierdzilismy że Piotrek w domu zostaje do końca roku (oczywiscie od 23 grudnia)
Bez sensu jest to puszczac na jeden dwa dni po ilus dniach wolnych i przed wolnym zwlaszcza ze chodzi o doslownie polaczenie grup od klubiku do zerowki
I wczoraj wychodzilo że nikt narazie nie zapisal dziecka z grupy Piotrusia.
No i jak napisalam A dziś się okazało-klubikowe maluszki też trafiaja do grupy laczonej czyli też z dużymi dziecmi
Ja widzialam jak to funkcjonuje -w czasie strajku na wiosnę (papiery wtedy nosilam)
O 2i 3 stycznia nikt nic nie wspominal więc automatycznie wnioskowalam że przedszkole rusza normalnie. Wtedy Piotruś pójdzie. Patryk raczej bedzie jak Piotrek choć mam dylemat z tym 23. Ale ostatnio sama pojechalam do neurologa więc i teraz mąż może zostać w domu-z dwójką
A wracając do drugiej grupy trzylatkow (więcej nie ma)
Z tymi dziecmi i paniami częściej mają styczność. Dziś żabki (Piotruś) są do godz 10 u jeżykow. Brak Pani. Jest prawie jak u siebie
No i nie wiem jak na wakacje. Jest już info że urlop w lipcu. Nie pytalam jak będzie wygladal sierpień...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2019, 08:01
-
Kamcia
Myśle ze tak lepiej ze zostaje w domu skoro to całkiem inny budynek / przedszkole.
To tak jak Żabka pisze - Jak dyżury w wakacje
U nas wakacje zamknięte 2 tyg - mamy już daty - wiec i wakacje zarezerowane heheh
Żabka
Hmm nie wime czy dobrze rozumiem pytanie Twoje
Ale...
L4 anuluje urlop
Wiec No bierzesz 2 tyg urlopu i w sr pierwszego tygodnia idziesz na L4 to pozostałe dni urlopu wracają do puli dni09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualnySkali zajrzałam z ciekawości co to za specyfik.
Ja jakiś czas temu dawałam Robertowi dha drops firmy natures się.
Porownalam skład i ten co Ty podajesz ma omega 6 plus większe dawki ogólnie do tego co ja dawałam.
Także ten Eye q wydaje się być lepszy.
Kamcia i słusznie.
No pewnie w sierpniu będą grupy łączone jak w większości przeszkoli.
Jak tam wyspałaś się? -
nick nieaktualny
-
Ale caly (ewentualnie)sierpień gdzie indziej, z kimś innym to jednak inaczej niż teraz raz na kilka dni taka sytuacja. Wakacji nie wykluczam. Caly lipiec mają urlop.
Trochę klubik że starszakami mnie martwi...Pomyślę i nad tym (23 oraz 30-31)
Mąż dziś widział listę u Piotrusia-nikt dziecka nie zapisal na te dni
Potem spróbuje się zorientowac z klubikiem