WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Kamciu
Ja oczywiście nie neguje tego co zrobił rząd. Ba! Nawet daje duża 👍
Sama boję się bardzo zarażenia.
Boję się o moją rodzinę, Amelke, męża.
Boję się i ten strach to naturalna rzecz.
Gorzej tylko, że muszę do pracy jeździć. Siedzieć z prawie 100 osobami na jednej powierzchni na jednym piętrze. Kolejne 60 osób na kolejnym piętrze. Wracają ludzie z wakacji z chuj wie gdzie. Są kierowcy w kantynie.
D w pracy na jednej hali też ma ok 30 osob
To jest straszne ryzyko. Co z tego, że moje dziecko w domu siedzi jak ja to właśnie do domu mogę przynieść. -
A jeszcze firma mimo, że środki ma i możliwości też mówi Ci, że praca zdalna póki co to sianie paniki.
A wystarczy jedna osoba na naszym open space i 100 osób pozamiatane. Wraz z ich rodzinami. -
natka
rozumiem...
maz pracuje
on z duzej jednostki...baaardzo duzej
przywiozłabym wujków! ba ! nie pyatałabym o zdanie-pojechałabym, dałabym czas ise spakowac i jazda do nas...
ale maz pracuje wiec jest mozliwe zrodlao zarazenia...mam tak złe przeczucia jesli chodzi o nich -
nick nieaktualnyNo nie fajnie powiem wam.
U nas większość takich większych zakładów wysłała ludzi do domu i pracują zdalnie .
Ale już magazyny że spozywka niestety normalnie bez zmian.
Mój zakład pracy będzie pracować mamy sobie wybić zamknięcie z głowy ktoś musi ogarniać te l4 i wypłacać ludziom.
Ja wzięłam opiekę tą rządową tylko na 5dni bo mąż wrócił do pracy będzie miał nocki więc kota z dziećmi musi być.
Następny tydzień on ma na 17 do pracy więc mamy opiekę ale ja wtedy idę na 3 dni do pracy bo mam 2 dni urlopu.
Martwi się o moja mamę bo na początku kwietnia wraca z Niemiec. Mam nadzieję że pozwolą jej wrócić do domu i tam przejść kwarantane.
Kamcia wiem że chciałabyś dobrze ale niestety muszą zostać wujkowie w swoim domku.
To jest chore. Dla mnie to żadna kwarantana skoro każą iść do pracy w skupisko ludzi .
No ale trzeba się dostosować.
Zastanawiam się co dalej? Po 14 dniach wybija wirusa?
Do pracy trzeba chodzić no chyba że wpadną na pomysł urlop bezpłatny dac ludziom nie wiem .
-
Ja tam się baaaardO cieszę ze zamknęli granice i szkoły i restauracje
Uważam ze nawet za późno to zrobili
Chociaż patrząc na inne kraje Np Francje to i tak szybko zareagowaliśmy !
Francja zamknęła wczoraj lub przedwczoraj szkoły...po tym jaka maja ponad 2000 chorych !! Heheheh
A co do oracy z domu
Tk już stricte decyzja / wybór każdego z pracodawców
Jedni są bardziej odpowiedzialni drudzy mniej...
Wiem ze u mnie Np szef pozwolił na 50% osób na Home office...
Moje pytanie było ; jakie jest kryterium wyboru hehe
Ale ponoć jakos się dogadali bo są ludzie co wola z biura pracowac ni z domu
A co do mentalności
Pracuje w korpo
Codziennie jessmy bombardowani mailami korpo nt wirusa, zachowania bezpieczeństwa itd
I co?
Jeden z pracowników w czw poleciał na weekend do....Paryża !!!!
Mój D napisał maila do dyrektora (i tu jie chodzi o donoszenie, bo to mega sympatyczny chłopak!)
Dyrektor zReagowal - ma przez min 14 dni pracowac z domu !
Co niezmienia faktu ze trzebaiec nierówno pod sifitem żeby w takiej sytuacji leciec !!!!09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
nick nieaktualny
-
Zabka
no ja tez tak uwazam
mamy w biurze okolo 100 os!
wiekszosc ma rodziny, dzieci!
dla mnie to jest meeega nie odpowiedzialne zeby teraz leciec !
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
nick nieaktualny
-
Zabko
Póki co opieka dzielę się z D. On wziął jeden dzień urlopu w czwartek. W piątek miał pierwsza nockę więc też cały dzień zajął się Amelka. W poniedziałek ja biorę urlop (bo mam jeden dzień zaległy). D ma we wtorek wolne (po nockach) a od śr do pt bierze ta opiekę kwarantannowa. Potem w weekend idzie do pracy a ja biorę opiekę. Chyba, że w PL bardziej się posra to wtedy zadzw do zarządu i zarzadam pracy zdalnej. -
U nas są ludzie, którzy wróciłi z Meksyku, Niemiec, Maroka.
Niby maja być tydzień na home office. Tydzień! Przecież to za malo.
W czwartek wygoniliśmy łaskę, która przyszła z kaszlem przeokropnym do pracy (tydz temu wróciła z Berlina z koncertu). Mam nadzieję, że nic że sobą stamtąd nie zabrała.
Ogólnie masakra.
Wszyscy siedzą na jednej powierzchni. Biurko, obok biurka 🤦♀️ -
nick nieaktualnyAha To dobrze że dało się tak ogarnąć opiekę do córki.
Ja za dwa tygodnie będę myśleć co dalej jak przedłuża.
Zostaje mi męża wyrobić w laske dyrekcji żeby dali mu 3 zmiany do odwołania i wtedy będzie ok mogę spokojnie chodzić do pracy i mąż.
Ale zy się zgodzą no raczej powinni przecież liczą się teraz ręce do pracy .
Zazdroszczę wam że możecie zdalnienprace wykonywać u mnie nie było i nie będzie takiej opcji najgorsze że tam zawsze będzie otwarte:-(
Na tą chwilę jest zle z godziny na godzinę wynik w pl rośnie:-( -
Zabko
Będzie rosło. Myślę, że szczyt jeszcze przed nami. Myślę, że około 3tys się zakręci jak nic.
Kwaranta będzie na bank przesunięta. Uważam to na plus.
Zanim zobaczymy wyniki pozytywne tej izolacji to musi minąć kilka tygodni.
Najważniejsze, że podejmujemy decyzję szybko i radykalnie. Zobaczcie co robi GB. Wkrótce będą mieć taką maniane jak we Włoszech. -
A i nie wiem jak u was, ale u nas na ulicach pusto. Nawet dziś w sobotę (musiałam iść po zapas puszek dla kota do zoologicznego) i normalnie 3/4 ludzi na ulicach i w sklepach mniej.
Teraz jak patrzę za okno to pusto i cicho.
W Poznaniu słyszałam, że też widać mniejsza ilość ludzi. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMy też byliśmy na rowerach.
Tzn do auta zaplanowaliśmy dzieci rowerki i autem pojechaliśmy w las A tammmmmm kupa ludzi więc pojechaliśmy an wioskę na uboczu mają plac zabaw, drogę dla dzieci że znakami do jeżdżenia, boisko, plac że sprzętem do ćwiczeń.
Tam nikogo nie było więc chwilę dzieci pojeździly pojawiły się pochustaly się i wróciliśmy do domu.
Fajnie bo słonko świeciło szkoda że chłodno w słońcu gorąco.
-
My narazie siedzimy w domu tzn ja z dziećmi, mąż chodzi do pracy bo nie może pracować z domu.
A szczepienia dzieci odwołane bo przychodnia narazie zamknęła zdrową stronę.
Myślę, że całe to zamykanie szkól, przedszkoli to na pewno będzie dłużej niż 2 tyg, pewnie z miesiąc to spokojnie potrwa.
-
Hej Kochane
Ja jeszcze wytrzymuje z dwójka hehe
D dziś ma urlop
Od jutra pracuje zdalnie z domu - zobaczymy jak to wyjdzie przy Zosience
Objechaliśmy jej prezent za dobre zachowanie
A jak u Was ?09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
-
Ja dziś w domu, ale dzwoniłam do pracy czy od jutra mogę przejść na pracę zdalna.
Maja mi dać znać.
Ciekawe.
MZ podało, że w tym tyg będzie najwyższy przyrost zachorowań. Spodziewam się tego. Boję się ale co mam zrobić? Jeśli powiedzą mi nie w pracy, to jutro tam wracam. 100 osób w jednym pomieszczeniu. Brak stołówki (zamknięto ja nam). Praca i jedzenie przy biurku. 100 osób... Masakra. 🤦♀️