X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016
Odpowiedz

WRZEŚNIOWE SZCZĘŚCIA 2016

Oceń ten wątek:
  • Strazaczka1990 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Hej dziweczyny właśnie sie przerazilam mam kolejny dziwny i bardzo niepokojący objaw ciąży i szalejacych hormonów, pojawil mi sie bolacy guzek pod brodą! Kurde nie wiem co to ponoć może być slinianka lub węzły ktore też tam przebiegaja. Polecaja wit c i wapno przez 3 dni. No nic jak do poniedziałku nie przejdzie ide do lekarza tylko jakiego!
    Kochana może wezel chłonny Ci wylazl .Ja też mam często tak.Broń Boże tego nie wygrzewaj !musiało Cie przewiac
    Kochana lekarz rodzinny .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2016, 23:03

• bbeczka91 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela, kusisz tym dresem ze Smyka z pierwszej fotki. Ja jestem zakochana w wersji dziewczęcej, ale jakoś szkoda mi tych 35zł ;)
    Kamcia, mam kawalera dla Twojej kotki ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6c4a8854f277.jpg

Strazaczka1990, Angela89, _izunia_, kamciaelcia, AJrin, Sabina lubią tę wiadomość

syy2e6yd7ct4c97p.png
    https://www.maluchy.pl/li-73121.png
    Aniołek 11.05.2015 8tc, Aniołek 26.10.2015 4tc, Aniołek 24.08.2017 5tc Aniołek 8.12.2017 9tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2016, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatia, ciesze sie, ze wszystko ok u Ciebie :)

Wy tak piszecie o wadze maluszkow, a w mojej przychodni jakos nie wpisuja w karte wagi i mi tez nie podaja. Raz tylko podali w karcie na polowkowych, byla ok :)

Ale jestem ciekawa, jak moj synus przybiera :)

agatia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koniec eurowizji, czas iść spać :) Michał miał 3 miejsce w głosowaniu telewidzów więc super :)

A ja jutro przed 10 nie wstaje :p

_izunia_ lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale niestety 8 w glosowaniu ogolnym.
    Widac, ze jurorzy mieli kumpli w roznych Panstwach...
    Coraz mniej rajcuja mnie te programy. Ustawka, ustawka, ustawka...
    Podobnie jak w szubidubi "kto ma wiecej znajomych".

Dzien dobry!:)
    Kawka przy mnie, sniadanko zaraz bedzie sie robic. Troszke bie wyspana ale daje rade :)
    Na dworze pochmurno ale przez okno wchodzi tak przyjemny wiaterek, ze mam dreszcze :)

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Hej dziweczyny właśnie sie przerazilam mam kolejny dziwny i bardzo niepokojący objaw ciąży i szalejacych hormonów, pojawil mi sie bolacy guzek pod brodą! Kurde nie wiem co to ponoć może być slinianka lub węzły ktore też tam przebiegaja. Polecaja wit c i wapno przez 3 dni. No nic jak do poniedziałku nie przejdzie ide do lekarza tylko jakiego!

kiedys tak miałam (w sumie dwa razy), bardzo bolało wokoło guzka
    u mnie stwierdzili kamicę ślinianek, miałam duzo kwasnego spozywać by slinę produkować
    samo przeszło

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    babeczka
    twój kawaler piękny, moja by jednak go nie doceniła :) jest wredna i nietowarzyska, bardzo stresuje sie kotami(tak to jest jak w ogołe domu nie opuszcza), bałabym sie że mogła by go zagryźć :D tak jak weterynarza kiedydyś próbowała

witam sie i ja w 25 tc

bbeczka91, _izunia_ lubią tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strazaczka, kamciaelcia dzieki za pocieszenie nigdy tak nie miałam guz dzis jest ogromny i boli przy przełykaniu więc jade do lekarza.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin wrote:
    Strazaczka, kamciaelcia dzieki za pocieszenie nigdy tak nie miałam guz dzis jest ogromny i boli przy przełykaniu więc jade do lekarza.
    za pierwszym razem dosłownie miałam pod brodą, za drugim niżej-jakby na szyi wyrósł guz
    ale -jak juz pisałam-ból ogromny, pod palcami czuć malutkie zgrubienie, ale całość bardzo napuchnięta...dlatego obstawiam kamicę slinianek...u mnie na szczęście samo minęło (choć chyba 2 tyg trwało) bo byłam ciut przed maturą i nie wyobrażałam sobie tego wtedy wycinać
    śmiali się ze mnie że mam "kosmiczne" choroby, nikt wcześniej nie słyszał o takiej przypadłości

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, ale dziś pospałam :D
    wczoraj byłam u przyjaciółki i robiła wszystko, żeby Filip się poruszył i mogła poczuć ruchy pod ręką, bo mój mąż jej powiedział "wiesz jakie to fajne!!", a więc żeby go obudzić najpierw mnie słodyczami karmiła, później w brzuch pukała, głaskała, w końcu zaczęła mu na pianinie grać Mozarta (zawsze na Mozarta reaguje podskokami), aż w końcu książątko wysiliło się na malutkie drgnięcie. A jak od Cioci wyszliśmy to się rozszalało :P

• agatia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    LRF moja wczoraj też była w brzuchu przez cały dzień spokojna, fakt, ze byłam w zoo u na spacerze od 11 do 18. Pewnie spała ;) za to od 23 zaczął się taniec brzucha, więc pewnie znowu pozycję zmieniła. Dzisiaj rano też trochę poszalała :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatia, no właśnie, przedwczoraj tak szalał, że nawet trochę utrudniał mi pewne czynności np w nocy spać nie mogłam, jak byłam z mamą u optyka i na nią czekałam tak się rozkopał na pęcherz, że nawet nie było gdzie z toalety skorzystać, a na szkole rodzenia tak przywalił, że aż cała podskoczyłam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie mała wczoraj całą Eurowizję przefikała. ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 08:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś z rana tak z kopa dostałam że aż siusiu mi się zachciało i o 5 rano zwlec się z łóżka musiałam.

Strazaczka1990 lubi tę wiadomość

• AJrin Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam u internisty mowi ze to bakteryjny stan zapalny który powstał od krostki na brodzie! Konieczny antybiotyk na 5 dni! Kurde nie wiem sama co robic nie chce mi sie wierzyć, ze krostka na brodzie może spowodowac taki stan zapalny i duży guz na podbródku! Nie chce siebie ani młodego narażać nie wiem czy brać ten antybiotyk czy nie. Poczekam chyba do jutra i nede dzwonic do mojego gin co robić :/ Załamana jestem i ryczec mi sie chce.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ahrin
    ale antybiotyki-te odpowiednio dobrane-nie szkodza dzidzi

mychakruszyna lubi tę wiadomość

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • Anulka01 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze zbadaj jutro CRP zobaczysz czy stan zapalny jest? Moze laryngolog by na to jeszcze spojrzał? Jak to bakteria to antybiotyk konieczny będzie. A jaki Ci przepisał?

Mama Kacpra, Aniołka i Kubusia
    atdcupjy14gifv7v.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepisal mi ciprobay u mnie jest problem bo na większość antybiotykow jestem uczulona.

8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• kamciaelcia Autorytet

Wysłany: 15 maja 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj wracam do tematu spodni i was muszę wypytać
    mam zamiar kupić te z h&m ale nie wiem jak trafić w rozmiar
    na co dzień nie nosze ich spodni (jeansów)
    te, co mam, to sa w rozmiarze 42 , maja sporo lycry
    sa dobre w każdej części, ale ten wysoki stan podwijam pod brzuchem
    waże 82 kg, wzrost 164
    jaki rozmiar zaryzykować???co jest w tym wszystkim dziwne, to h&m normalnie nie robi rozmiarów 46 , a ciązowe są
    zwrot nie jest drogi, ale sam fakt takich zbędnych czynności mnie juz denerwuje

klz9ej28tijlen3y.png
    qb3canliacwxsitv.png
    qb3c3e5e7p2phfgk.png[
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się :-)
    Właśnie Odważyłam się zafarbowac włosy bo farba leżała już dwa tygodnie hihi
    Marnie to widzę że będę zadowolona ;-(
    Ale ewentualnie polecę do zabki może mają jakieś farby hahhaha oby nie :-)

Kamciu ja osobiście mierzyłam w h&m spodnie od rurek po szerokie nogawki oczywiście dżinsy.
    Kupiłam rozmiar 44 czarne z nogawki proste.
    Zwykle spodnie z dodatkiem laykry.
    Ponieważ w rurki nie weszłam na udach się zatrzymałam :-( No i u mnie problem bo mam szerokie biodra :-(
    Mam 80kg i 168cm.
    Myślę że rozmiar 44 patrz:-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2016, 10:19

kamciaelcia lubi tę wiadomość

‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ