X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już przeczytałam masz 2,7 cm Uuuuuu to sporo czytałam ze norma w 24 tyg to 25 mm

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:41

l22nhdge5b933eoh.png
  • Lilla My Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koalka wrote:
    Lilla jesteśmy dokładnie na tym samym etapie ciąży, mamy mieć synków, też dzisiaj miałam wizytę i mój waży 398g hihi :)

Nasz 397 :)

Synek <3
    atdc2n0ax1cd3lcr.png
    Cel: 2015 przynajmniej w dwupaku! :)
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka a moge wiedziec skad jestes? :P
    Bo w moim miescie tez byl dzis pan Duda :D
    Wiec albo mieszkamy w tym samym miescie albo on tak szybko sie przemieszcza :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bellybestfriend.pl/forum/problemy-i-komplikacje/niewydolnosc-ciesniowo-szyjkowa,3635,3.html - do poczytania o tych szwach i szyjkach :)
    (post Gwiazdeczki z 10.10.2014)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 17:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilla My wrote:
    Nasz 397 :)
    Jestem bardzo ciekawa jak ta waga będzie się później kształtowała..?Na razie wynika, że jest ok taka średnia ;) Ja chciałabym małego dzidziula, żeby łatwiej było urodzić, ale coś mam przeczucia że tak nie będzie ;) Mój Mąż jest wysoki, ja przy urodzeniu miałam 58cm i 3800kg i dzisiaj Pani ginekolog też mi mówiła, że póki co dość długi jest(o 4 dni dłuższy niż wynika z terminu)ale z 2 strony to się szybko wszystko zmienia, bo jak byłam na 1 wizycie u gin. to mówił, że jest tydzień mniejszy niż wynika z terminu heh więc nieźle nadrobił..A jak u Ciebie ? Jakie masz przeczucia?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój chłopak w 20+6 miał 430 gram... :D to chyba sporo? :D ciekawa jestem ile teraz ma, czy dobija już 700 :P

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:48

karolcia87 lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli jednak sie szybko przemieszcza :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Czyli jednak sie szybko przemieszcza :P

Pewnie samolotem albo ma swoich sobowtórów:p Apropo Pana K. i D. po wczorajszej debacie nie wiem na kogo głosować. Który to mniejsze zło:p

Czy Wy też jesteście takie nerwowe? Ja byłam bardzo spokojna, spokojniejsza niż przed ciążą ale teraz tak mnie wszystko i wszyscy denerwują. 24 maja mój idzie na jakiegoś grilla z ludźmi z pracy i nie biorą osób towarzyszących, bo działka kolegi jest mała, a poza tym zazwyczaj jak idą z parami to siedzą koło swoich połówek i nie mogą sami ze sobą pogadać. Wcześniej by to była dla mnie normalna sytuacja, a teraz wymyślam i robię mu lekkie wyrzuty, że rzadko ma wolne i teraz swoje wolne spędzi z innymi, że mnie nigdzie nie zabiera itd. No jakaś nie poważna jestem hehe.

Do rodziców co pojadę albo zadzwonię to też spinka, jestem nie miła. Aż jestem sama w szoku, że się tak zachowuję.

Myślę, że może ma na to wpływ stres na uczelni. W lipcu się bronię, a przede mną tyle ciężkich egzaminów. Boję się, że coś pójdzie nie tak. Dodatkowo stresuję się tą moją miękką szyjką. Już się naczytałam głupia o tym.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba jestem spokojniejsza niż przed ciążą. Ale czasem mnie łapią jakieś absurdalne schizy, że sama siebie nie poznaję. Na szczęście w miarę rzadko.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój mąż wyjechał dziś na 2-dniowe szkolenie i tak mi strasznie smutno:(
    aż sama się z siebie śmieję, bo nigdy nie przeszkadzały mi takie sytuacje- miałam chwile dla siebie, bo zrobić depilacje i wyłożyć się na sofie oglądając komedię romantyczną..
    a tu moje hormony powodują melancholię i tęsknotę ehh...

720fbe94f2.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się w lipcu bronię i zaczynają mi się już egzaminy ale narazie zupełnie się tym nie przejmuje :D nie wiem,jakoś nigdy nie przejmowałam się szkołą..
    Ale mój narzeczony ma czasem przechlapane z moimi humorkami hehe :P
    Jeździ w trasy jako kierowca tira i wyjeżdża w niedziele wieczorem zawsze i wraca w piątki,czasami w tyg też zajedzie do domu jak obok gdzieś ma załadunek, ale wnerwia mnie strasznie jak ściągają go czasami w sobotę, żeby pojechał gdzieś się załadować.. Wtedy robię mu non stop wyrzuty, że jeszcze w soboty jeździ , co prawda to praca, ale pracuje w firmie wujka i ojca i mają kogo wysłać innego w te soboty no ale mojemu ciężko odmówić i o, kłótnia gotowa :P
    z resztą mam straszny charakter i dłuższy czas bez kłótni i czuję się znudzona :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    mój mąż wyjechał dziś na 2-dniowe szkolenie i tak mi strasznie smutno:(
    aż sama się z siebie śmieję, bo nigdy nie przeszkadzały mi takie sytuacje- miałam chwile dla siebie, bo zrobić depilacje i wyłożyć się na sofie oglądając komedię romantyczną..
    a tu moje hormony powodują melancholię i tęsknotę ehh...

Też tak mam jak mój idzie na cały dzień do pracy. Też się wzruszam częściej:p

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż też nie rozumie jak mogę siedzieć cały dzień w domu i nie posprzątać. Sama tego nie rozumiem. Kiedyś jak miałam wolne to od razu sprzątałam, a teraz się chyba rozleniwiłam i mam takie dni, że nic mi się nie chce, nawet zrobić sobie jeść. No ale też i mam takie dni, że cały dzień na nogach i zapierniczam jak mały motorek i dalej mi mało.

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 ja właśnie od początku ciąży jestem bardziej spokojna,zadowolona z życia i obojętna na różne sytuacje niż przed ciążą. Aż sama się nie poznaje, z Mężem zero spięć, wręcz popadam w uwielbienie jego, że on taki dobry, kochany haha, nawet jak w pracy jest to już trochę tęsknie ;) A często słyszałam, że w ciąży jest się płaczliwym, histerycznym, nerwowym i bałam się tego, a tu taka niespodzianka jak na razie ;)
    Ale myślę, że hormony Ci buzują do tego masz jeszcze te egzaminy na głowie. Ja pamiętam swoją obronę i egzaminy na studiach i cieszę się, że nie byłam wtedy w ciąży, bo jakoś sobie tego nie wyobrażam...ale nie martw się kto ciężarnej nie zaliczy ;) ?
    A facetowi odpuść trochę niech idzie na tą imprezę, będziesz miała przynajmniej czas dla siebie, a to pare godzin co tam będzie raz dwa zleci, a przynajmniej facet nie będzie Cię miał za jędzę ;) Mój to właśnie zawsze chce mnie ciągąć po imprezach firmowych, a to ja nie chce i tylko kombinuje żeby nie iść... ;)

Nancy87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    w 18 tyg się ujawniła, ale lekarz mówiła wtedy, ze to nie na 100 %, a dzisiaj niestety ;P

z USG wychodzi mi 23 tydzień a wg lekarz i belly 22, któraś z Was też ma różnicę?

Ja mam dokladnie taka sama jak Ty. Od pierwszego usg jeat tygodniowa roznica. Mialam wczesnie owulacje i to dlatego. Poza tym mam krptsze cykle a oni licza standardowo 28.

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:49

wnidtv73dpzdszlc.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Termin z belly 18 wrzesień a na ostatnim usg juz 7 wuchodzi

Staraczka to chyba jednak nie urodzimy w tym samym terminie, u mnie przesuwa się z USG do tylu... z 18.09 przeskoczyło na 22.09 ;D
    No cóż... mamusia nie jest za duża to i córa będzie drobna =)

Bylam dziś w Biedronce... sa wkładki laktacyjne bella mama i podkłady do przwijania, myślę ze za całkiem korzystna cenę, polecam się zaopatrzyć... ja kupiłam chociaż tak na początek po jednej paczce =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anima wrote:
    Ja mam dokladnie taka sama jak Ty. Od pierwszego usg jeat tygodniowa roznica. Mialam wczesnie owulacje i to dlatego. Poza tym mam krptsze cykle a oni licza standardowo 28.

ja przed ciążą miałam cykle ok25-26 dni, a owulecje też w sumie wczesniej :) w sumie to cieszyłabym się jakbym urodziła trochę wcześniej niż termin od lekarza przewiduje :)

‹‹ 1012 1013 1014 1015 1016 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ