X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:41

l22nhdge5b933eoh.png
  • kataryna Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    mi twardnieje dosyc czesto jakby cała macica, albo tylko po którejś stronie, ale nie wiem czy to mala sie tak wypycha czy faktycznie sa jakies skurcze. Lekarz mi powiedziała,że to normalne, tym barzdiej, zę jestem bardzo szczupła i wszystko musi sie niezle rozciagną, teraz ide 28 zapytam znowu, bo dzis mialam silne ciągnięcie-skurcz sama nie wiem jak to opisac, ale tylko od pepka i po prawej str. na usg dzis wszytsko wyszlo dobrze, mała kopie wiec się zbytnio nie martwie.

też jestem szczupła, więc większość objawów zrzucam właśnie na swoją figurę, ale mimo wszystko strach ma wielkie oczy

0d1ydqk3uuyb0t1i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    Potrzebuje pomocy dziewczyn ktore stosuja badz stosowaly luteine. Mam ja 2x2 na dobe dopochwowo. Jak sie to aplikuje? Wiem, ze palcem. Ale jak daleko? I czy te 2 tabletki to jakos.na raz, jesna po drugiej czy w odstepie czasu?
    Nigdy jej nie stosowala, takze z gory przepraszam za glupie pytanie...
    Ja bym wzieła na raz 2 rano i 2 na spanie i wsadziła daleko jak się da, na długość palca wskazującego :)

agatka196 ale fajnie, zazdroszczę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 20:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kataryna wrote:
    też jestem szczupła, więc większość objawów zrzucam właśnie na swoją figurę, ale mimo wszystko strach ma wielkie oczy

wiadomo, ja też sie boję, przecież zdarzają sie porody przed 30 tyg. ale trzeba być dobrej myśli. mi lekarz zaleciła,że jak mnie już bardzo boli to no-spa, magnez ewentualnie paracetamol, a jak nei przechodzi po jakimś czasie to mogę się zgłosić do przychodni albo na IP

nie martw się, będzie dobrze! :)

kataryna lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wsadzałam środkowym palcem, przykładając jakby tabletkę do tylnej ścianki pochwy i potem już pchając ją do góry środkowym palcem, raczej wysoko. Coś jakbym aplikowała mikro tampon :D

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Wróciłam z szkoły rodzenia, kurczaki jeszcze jedne zajęcia i będzie koniec szkoda :( A dziś nas uczyła kąpać, przebierać i czyścić dzidzię :) Muszę pochwalić mojego Rafała poradził sobie śpiewająco! Udało mu się bez problemu ubrać dzidzię w najtrudniejsze body jakie mu wybrałam :3 zuch!

Kasiarzynka, Sigma lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny niedługo Dzień Mamy. Co kupujecie? Nie mam pomysłu, co mojej kupić.
    Ajjj i moje pierwsze Dzień Mamy:)

Lady Savage lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, a ile Twoja mała ważyła na ostatniej wizycie? =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:41

l22nhdge5b933eoh.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Ajjj i moje pierwsze Dzień Mamy:)

Moje też :P USG mam 25 maja ciekawe co za niespodziankę szykuje Zuza :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Moje też :P USG mam 25 maja ciekawe co za niespodziankę szykuje Zuza :)

No oby przesłała mamie buziaka, a nie pomachała siurkiem hehe.

diatomka, Lady Savage lubią tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Kucykowa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Laseczki

U nas był bardzo gościnny weekend, bo w sobotę komunia a wczoraj goście u nas.

W ciąży jestem jakaś bardziej wrażliwa i płaczliwa...Ostatnio właśnie słyszałam przez uchylone okno jak wył jakiś piesek i musiałam okno natychmiast zamknąć, bo same leciały mi łzy :) 3 światy :D

Co do Męża - Anioł spadł mi z nieba :) To najspokojniejszy człowiek jakiego znam i wspaniały przyjaciel, na którego zawsze mogę liczyć :) Mam szczęście :)

relgh371dtao2ef4.png

Córcia <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Staraczka, a ile Twoja mała ważyła na ostatniej wizycie? =)
    440 i jak dostałam usg to bylo identyczne jak na przykladowym wedlug ustawionej daty porodu , zmienilam wtedy na 7wrzesnia i kręgoslup bulo widac, tutaj nic nie zmieniam na suwaku i belly niech jest ta z om :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy na dzien matki standardowo kwiat w doniczce lub jakis ozdobny plus cos slodkiego z typowym napisem. U mnie to tradycja od kilku lat poniewaz moja mama wie ze ją bardzo kocham i nie muszę tego okazywać raz w roku :)

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przeglądam fajną stronkę z ciuszkami dla dzieci http://smalldesign.pl/102-ciuszki
    Ale cudaśne :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Moja mama daleko, więc skorzystałam, że się widziałyśmy na rocznicy i już dałam prezent. U mnie tradycyjnie na tego typu okazje dajemy sobie drobiazgi - więc mama w tym roku dostała pojemnik na ciasto, skarpetki złuszczające i ptasie mleczko.
    Teściowej mąż pewnie kupi jakiś kwiat do ogrodu, bo od kilku lat strasznie wciągnęło ją ogrodnictwo i tego typu rzeczy najbardziej ją cieszą.

A co do Luteiny to ja wsadzam na głębokość palca starając się omijać szyjkę, czyli tak jakby trochę z boku. Bardzo polecam kupić Provag żel i smarować po aplikacji. Mnie wypływająca Luteina strasznie podrażniała/piekła - lekarz zalecił smarowanie tym żelem i teraz jest idealnie.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    Aldonaa, a ile cm ma szyjka i o ile się skróciła?
    Czemu lekarz rozważa szew a nie pessar? W tej chwili raczej od szwów się odchodzi...

Moze nie wszędzie tobia pessar. Ja nie mam doświadczenia ale Alurka pisala, ze Np u nas w trójmieście w ogóle pessarow nie zakladaja tylko szwy :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, a gdzie Alutka? Odezwij się mamuśka:)

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie zazyczylam na zmiane luteine dopochwowa i pod jezyk. zauwazylam ze jak dlugo dopochwowo uzywam czyli i rano i wieczor, to zaaraz jakie uplawy dziwny zapach... dlatego jak juz mnie mdli od tej pod jezyk, to robie sobie tydzien waakacji i uzywam tej dopochwowej:)a potem powrot.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me - wiem, że tak pisała, ale to akurat nie najlepiej świadczy o jakości opieki ginekologicznej w ciąży... Tzn. być może są jakieś pojedyncze przypadki, gdzie szew jest górą, ale nastawianie się z góry na to, że zawsze szwy i nigdy pessary - to trochę lipa...

‹‹ 1014 1015 1016 1017 1018 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ