Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
magdalenkaihelenka wrote:mi twardnieje dosyc czesto jakby cała macica, albo tylko po którejś stronie, ale nie wiem czy to mala sie tak wypycha czy faktycznie sa jakies skurcze. Lekarz mi powiedziała,że to normalne, tym barzdiej, zę jestem bardzo szczupła i wszystko musi sie niezle rozciagną, teraz ide 28 zapytam znowu, bo dzis mialam silne ciągnięcie-skurcz sama nie wiem jak to opisac, ale tylko od pepka i po prawej str. na usg dzis wszytsko wyszlo dobrze, mała kopie wiec się zbytnio nie martwie.
też jestem szczupła, więc większość objawów zrzucam właśnie na swoją figurę, ale mimo wszystko strach ma wielkie oczy
-
nick nieaktualnyaldonaa wrote:Potrzebuje pomocy dziewczyn ktore stosuja badz stosowaly luteine. Mam ja 2x2 na dobe dopochwowo. Jak sie to aplikuje? Wiem, ze palcem. Ale jak daleko? I czy te 2 tabletki to jakos.na raz, jesna po drugiej czy w odstepie czasu?
Nigdy jej nie stosowala, takze z gory przepraszam za glupie pytanie...
agatka196 ale fajnie, zazdroszczęWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 20:46
-
nick nieaktualnykataryna wrote:też jestem szczupła, więc większość objawów zrzucam właśnie na swoją figurę, ale mimo wszystko strach ma wielkie oczy
wiadomo, ja też sie boję, przecież zdarzają sie porody przed 30 tyg. ale trzeba być dobrej myśli. mi lekarz zaleciła,że jak mnie już bardzo boli to no-spa, magnez ewentualnie paracetamol, a jak nei przechodzi po jakimś czasie to mogę się zgłosić do przychodni albo na IP
nie martw się, będzie dobrze!kataryna lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wróciłam z szkoły rodzenia, kurczaki jeszcze jedne zajęcia i będzie koniec szkoda
A dziś nas uczyła kąpać, przebierać i czyścić dzidzię
Muszę pochwalić mojego Rafała poradził sobie śpiewająco! Udało mu się bez problemu ubrać dzidzię w najtrudniejsze body jakie mu wybrałam
zuch!
Kasiarzynka, Sigma lubią tę wiadomość
-
Hej Laseczki
U nas był bardzo gościnny weekend, bo w sobotę komunia a wczoraj goście u nas.
W ciąży jestem jakaś bardziej wrażliwa i płaczliwa...Ostatnio właśnie słyszałam przez uchylone okno jak wył jakiś piesek i musiałam okno natychmiast zamknąć, bo same leciały mi łzy3 światy
Co do Męża - Anioł spadł mi z niebaTo najspokojniejszy człowiek jakiego znam i wspaniały przyjaciel, na którego zawsze mogę liczyć
Mam szczęście
Córcia
-
nick nieaktualnyGusiak wrote:Staraczka, a ile Twoja mała ważyła na ostatniej wizycie?
-
nick nieaktualny
-
Nancy87 wrote:Dziewczyny niedługo Dzień Mamy. Co kupujecie? Nie mam pomysłu, co mojej kupić.
Teściowej mąż pewnie kupi jakiś kwiat do ogrodu, bo od kilku lat strasznie wciągnęło ją ogrodnictwo i tego typu rzeczy najbardziej ją cieszą.
A co do Luteiny to ja wsadzam na głębokość palca starając się omijać szyjkę, czyli tak jakby trochę z boku. Bardzo polecam kupić Provag żel i smarować po aplikacji. Mnie wypływająca Luteina strasznie podrażniała/piekła - lekarz zalecił smarowanie tym żelem i teraz jest idealnie. -
Sigma wrote:Aldonaa, a ile cm ma szyjka i o ile się skróciła?
Czemu lekarz rozważa szew a nie pessar? W tej chwili raczej od szwów się odchodzi...
Moze nie wszędzie tobia pessar. Ja nie mam doświadczenia ale Alurka pisala, ze Np u nas w trójmieście w ogóle pessarow nie zakladaja tylko szwy
-
ja sobie zazyczylam na zmiane luteine dopochwowa i pod jezyk. zauwazylam ze jak dlugo dopochwowo uzywam czyli i rano i wieczor, to zaaraz jakie uplawy dziwny zapach... dlatego jak juz mnie mdli od tej pod jezyk, to robie sobie tydzien waakacji i uzywam tej dopochwowej:)a potem powrot.
-
nick nieaktualny4me - wiem, że tak pisała, ale to akurat nie najlepiej świadczy o jakości opieki ginekologicznej w ciąży... Tzn. być może są jakieś pojedyncze przypadki, gdzie szew jest górą, ale nastawianie się z góry na to, że zawsze szwy i nigdy pessary - to trochę lipa...