X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy tez macie jakies sny o niowlakach? Mi od zeszlego tygodnia sie snia :/

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage ja od 2 lub 3 tygodni chyba tylko raz wstałam na sikanie i też mnie to dziwi ale w sumie bardziej się cieszę, że przesypiam całe noce bez wstawania :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam jakis dzieny pecherz, bo nie wataje w nocy na siku.

Ja tam sie tymi terminami z usg nie sugeruje bo one nie swiadcza o tym ze dziscko sie udodzi wczesniej tylko na ktory tydzien wyglada.

Zbieram sie zeby przeczytac jeszcze raz cala prace i wioze ja do drukarni. Uf. Miec to juz za soba

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę u siebie w miescie wózek x-lander za 400zl w kolorze czerwonym 3w1 moze któraś jest zainteresowana zakupem przez neta używanego .

• diatomka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

4 me na szczescie mnie nie mdli od tej luteiny, zreezta w ten sposob bralam ja i. W poprzedniej ciazy wiec wiedzialam na co sie pisze. A duphaston gin mi odstawil jakos w 15 tyg i zamienil na luteine 2x100.

Skarbka u mojego usg na trzy dni prxzed porodem wskazywalo wage 3600 a urpdzil sie 3300

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Mnie jakoś często ogarnia smutek i płacz.. Czasem mam powód...a czasem to długo się zastanawiam i dochodzę do wniosku że nie mam powodu do płaczu. Poza tym mam megapotrzebę czułości..najchętniej zamknęłabym się z mężulkiem w domu i kazała się głaskać, przytulać i całować, i szeptać czułe słówka :-) ...bo ciągle mi mało :-)

1usacwa1uvvludfr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie. Jak zabiję swojego męża nie pójdę siedzieć prawda? W końcu mam burzę hormonalną i stwierdzą niepoczytalność?...;/

monaaa85, marlenak_me, Lady Savage, Lilla My, Kasiarzynka, agatka196, .ona., Gusiak, snoopy_etka, Anitka201, 4me, kasig, Carolline, easymum lubią tę wiadomość

• monaaa85 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Mam pytanie. Jak zabiję swojego męża nie pójdę siedzieć prawda? W końcu mam burzę hormonalną i stwierdzą niepoczytalność?...;/

Ha ha ha... też o tym myślałam :-) ...Ale kocham Go jednak i by mi go brakowało ;-)

1usacwa1uvvludfr.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 24 tygodniu :)
    Ale ten czas leci

Lady Savage, skabarka, adzia, easymum lubią tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym jakby sędzia był facetem to burzy hormonów (tak jak mąż) nie zrozumie :-)

1usacwa1uvvludfr.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś mam lepszy humor..póki co.. Bo może już dziś dojedzie wózeczek dla Małgosi! :-) <3 ...nie mogę się doczekać :-)

1usacwa1uvvludfr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa85 cholera;/ to szkoda;p

też chyba zrobię jakąś dziurę budżetową, żeby mi przeszło;p

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    Mozjaka - masz rację z tymi terminami - to że dziecko na usg wyprzedza termin z OM to nie znaczy że sie urodzi wcześniej, tylko że po prostu może urodzić się większe. Nie wiem skąd przekonanie że termin porodu się przesunął. Przecież każde dzieciatko rodzi się z inną wagą :) trzeba trzymać sie terminu OM, a wagę z USG traktować jako prawdopodobieństwo ile maluch będzie ważyć - mój miał mieć 4200, a urodził sie 3800 ;)
    Mnie ten termin z usg interesuje właśnie pod kątem rozmiarów dziecka i cukrzycy. Jak będzie duże, to wywołają mi poród wcześniej, jak w pierwszej ciąży i do tego wzrasta ryzyko cc. Wolałabym wiedzieć, czy młoda jest większa, czy nie, bo wtedy mniej więcej wiem na co się szykować. Prawdopodobnie będę siedzieć na walizach już od połowy sierpnia. Na razie jest w 85 centylu, także raczej większa.

8pdp47e.png
  • monaaa85 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi przechodzi złość jak mała w brzuszku kopie.. A mąż jak widzi że głaszczę z czułością brzuszek bardzo mocno mnie przytula i mówi że nas kocha <3

1usacwa1uvvludfr.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:33

8pdp47e.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszystkim,
    Paulinek dziś mam takie same uczucia do męża eh..
    no tak, ale go kocham i dlatego czasami się na niego złoszcze tak bardzo.
    Dziewczyny co myślicie o wyjazdach na urlopy w naszej sytuacji (za chwi,e 7my miesiąc). Moja lekarka mówiła,że w 3 trymestrze lepiej nigdzie nie jeździć, a tu zblizają się pięknie wakacyje dni ..i jakoś sam weekend majowy to dla mnie za mało.
    Czuję się dobrze, choć forma już nie ta, ale chyba będe cisnąć męża w góry choćby do doliny chochołowskiej (od nas tylko 1 h drogi samochodem)..

720fbe94f2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dziewczyny wy tez macie jakies sny o niowlakach? Mi od zeszlego tygodnia sie snia :/

Mnie nie XD za to śniło mi się że seler do mnie przemówił że jest prorokiem i że chce mieć bujne włosie na głowie z kapusty włoskiej. I potem gadaliśmy z selerem który łączył się z kosmosem XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • marlenak_me Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    obserwuję dziwny fenomen- już druga moja znajoma z facebook'a oznaczyła z mężem: Expecting a baby. I co naj;epsze- jest w 2 gim miesiącu..
    Dziwny dla mnie ten exhibicjonizm, ja jestem w 6tym, a i tak tylko garsta znajomych i sąsiadów wie o ciąży (+osoby, które widzą mnie na ulicy,) bo nadal boję się, czy wszystko się uda i będzie ok, ale w 2 mcu? ludzie nie wiedzą na czym zdobywać popularnośćw sieci:/

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj cywilizacjo!!! ;) :) :)

Wróciliśmy w niedzielę z Bieszczad ( a w zasadzie z Bieszczadów ;) ) no pięknie było !!! Młody zniósł podróż rewelacyjnie, aczkolwiek CD z Panem Kleksem schowam baaaardzo głęboko, bo 870 km non stop to lekka przesada :P :P ale czego się nie robi dla synka :) :)
    Wczoraj byliśmy u lekarza i urlop działa na nas rewelacyjnie! szyjkę mam tak długą jak nigdy nie miałam ( nawet w 1 ciąży), i ryzyko zakładania ponownie szwu na razie chowamy do szuflady...ufffff... mała ma 689 g i rośnie książkowo :)
    I już cyk - jutro 25 tydzień ciązy!

14ce5oi.jpg

marlenak_me, monaaa85, Paulinek, Kasiarzynka, Lady Savage, Dżuls, bento, skabarka, agatka196, karolcia87, .ona., Gusiak, Anitka201, kataryna, adzia, kasig, easymum, Wonderland lubią tę wiadomość

‹‹ 1016 1017 1018 1019 1020 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ