Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo ja mam jakis dzieny pecherz, bo nie wataje w nocy na siku.
Ja tam sie tymi terminami z usg nie sugeruje bo one nie swiadcza o tym ze dziscko sie udodzi wczesniej tylko na ktory tydzien wyglada.
Zbieram sie zeby przeczytac jeszcze raz cala prace i wioze ja do drukarni. Uf. Miec to juz za soba
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Hej
4 me na szczescie mnie nie mdli od tej luteiny, zreezta w ten sposob bralam ja i. W poprzedniej ciazy wiec wiedzialam na co sie pisze. A duphaston gin mi odstawil jakos w 15 tyg i zamienil na luteine 2x100.
Skarbka u mojego usg na trzy dni prxzed porodem wskazywalo wage 3600 a urpdzil sie 3300 -
Witam. Mnie jakoś często ogarnia smutek i płacz.. Czasem mam powód...a czasem to długo się zastanawiam i dochodzę do wniosku że nie mam powodu do płaczu. Poza tym mam megapotrzebę czułości..najchętniej zamknęłabym się z mężulkiem w domu i kazała się głaskać, przytulać i całować, i szeptać czułe słówka
...bo ciągle mi mało
-
nick nieaktualnyMam pytanie. Jak zabiję swojego męża nie pójdę siedzieć prawda? W końcu mam burzę hormonalną i stwierdzą niepoczytalność?...;/
monaaa85, marlenak_me, Lady Savage, Lilla My, Kasiarzynka, agatka196, .ona., Gusiak, snoopy_etka, Anitka201, 4me, kasig, Carolline, easymum lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mnie ten termin z usg interesuje właśnie pod kątem rozmiarów dziecka i cukrzycy. Jak będzie duże, to wywołają mi poród wcześniej, jak w pierwszej ciąży i do tego wzrasta ryzyko cc. Wolałabym wiedzieć, czy młoda jest większa, czy nie, bo wtedy mniej więcej wiem na co się szykować. Prawdopodobnie będę siedzieć na walizach już od połowy sierpnia. Na razie jest w 85 centylu, także raczej większa.skabarka wrote:Mozjaka - masz rację z tymi terminami - to że dziecko na usg wyprzedza termin z OM to nie znaczy że sie urodzi wcześniej, tylko że po prostu może urodzić się większe. Nie wiem skąd przekonanie że termin porodu się przesunął. Przecież każde dzieciatko rodzi się z inną wagą
trzeba trzymać sie terminu OM, a wagę z USG traktować jako prawdopodobieństwo ile maluch będzie ważyć - mój miał mieć 4200, a urodził sie 3800 
-
cześć wszystkim,
Paulinek dziś mam takie same uczucia do męża eh..
no tak, ale go kocham i dlatego czasami się na niego złoszcze tak bardzo.
Dziewczyny co myślicie o wyjazdach na urlopy w naszej sytuacji (za chwi,e 7my miesiąc). Moja lekarka mówiła,że w 3 trymestrze lepiej nigdzie nie jeździć, a tu zblizają się pięknie wakacyje dni ..i jakoś sam weekend majowy to dla mnie za mało.
Czuję się dobrze, choć forma już nie ta, ale chyba będe cisnąć męża w góry choćby do doliny chochołowskiej (od nas tylko 1 h drogi samochodem).. -
Staraczka23 wrote:Dziewczyny wy tez macie jakies sny o niowlakach? Mi od zeszlego tygodnia sie snia

Mnie nie
za to śniło mi się że seler do mnie przemówił że jest prorokiem i że chce mieć bujne włosie na głowie z kapusty włoskiej. I potem gadaliśmy z selerem który łączył się z kosmosem
-
obserwuję dziwny fenomen- już druga moja znajoma z facebook'a oznaczyła z mężem: Expecting a baby. I co naj;epsze- jest w 2 gim miesiącu..
Dziwny dla mnie ten exhibicjonizm, ja jestem w 6tym, a i tak tylko garsta znajomych i sąsiadów wie o ciąży (+osoby, które widzą mnie na ulicy,) bo nadal boję się, czy wszystko się uda i będzie ok, ale w 2 mcu? ludzie nie wiedzą na czym zdobywać popularnośćw sieci:/ -
nick nieaktualnyWitaj cywilizacjo!!!

Wróciliśmy w niedzielę z Bieszczad ( a w zasadzie z Bieszczadów
) no pięknie było !!! Młody zniósł podróż rewelacyjnie, aczkolwiek CD z Panem Kleksem schowam baaaardzo głęboko, bo 870 km non stop to lekka przesada
ale czego się nie robi dla synka

Wczoraj byliśmy u lekarza i urlop działa na nas rewelacyjnie! szyjkę mam tak długą jak nigdy nie miałam ( nawet w 1 ciąży), i ryzyko zakładania ponownie szwu na razie chowamy do szuflady...ufffff... mała ma 689 g i rośnie książkowo
I już cyk - jutro 25 tydzień ciązy!
marlenak_me, monaaa85, Paulinek, Kasiarzynka, Lady Savage, Dżuls, bento, skabarka, agatka196, karolcia87, .ona., Gusiak, Anitka201, kataryna, adzia, kasig, easymum, Wonderland lubią tę wiadomość