X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 22:00

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    4me - wiem, że tak pisała, ale to akurat nie najlepiej świadczy o jakości opieki ginekologicznej w ciąży... Tzn. być może są jakieś pojedyncze przypadki, gdzie szew jest górą, ale nastawianie się z góry na to, że zawsze szwy i nigdy pessary - to trochę lipa...
    No mowilam nie raz, ze 3city wielkie miasto a ciaza i poród to u nas naprawde w niektórych kwestiach w NFZ jak sredniowiecze... Jak czytam o szpitalach w innych miastach- warunkach bytowych, możliwościach itp to jestem zdziwiona, ze odstajemy od tylu miast i miasteczek w Polsce :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 22:29

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    ja sobie zazyczylam na zmiane luteine dopochwowa i pod jezyk. zauwazylam ze jak dlugo dopochwowo uzywam czyli i rano i wieczor, to zaaraz jakie uplawy dziwny zapach... dlatego jak juz mnie mdli od tej pod jezyk, to robie sobie tydzien waakacji i uzywam tej dopochwowej:)a potem powrot.

Z ta pod język to lepiej uważać. Jak kogoś nie drażni dopochwowo- to zdecydowanie przyjemniejsze rozwiązanie ;) u mnie wszystko jest ok. Dużo dziewczyn mi mówili, ze ta pod język jest okropna i na dodatek miały po niej mdłości.

A tak w ogóle to czy ktos z Was bierze jeszcze duphaston?
    Ja ciągle biorę dwa razy na dobę. Tak samo luteina- dwa razy na dobę. Troche dlugo ten duphaston ale mój lekarz twierdzi, ze musze jeszcze dalej brac. Ciaza na początku byla z problemami i nie wiadomo jak by sie teraz zachowala bez tego wspomagania...

Tylko ja to jeszcze biorę?

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominka92 wrote:
    Ale przeglądam fajną stronkę z ciuszkami dla dzieci http://smalldesign.pl/102-ciuszki
    Ale cudaśne :)

Cuuuudne ubranka ale ceny juz mniej ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    440 i jak dostałam usg to bylo identyczne jak na przykladowym wedlug ustawionej daty porodu , zmienilam wtedy na 7wrzesnia i kręgoslup bulo widac, tutaj nic nie zmieniam na suwaku i belly niech jest ta z om :)

To w sumie moja w piatek 425, wiec az taka duzo mniejsza to nie jest... chociaż Ty miałaś wizytę tydzień wcześniej, wiec troszkę mogą się te nasze terminy różnic, ale żeby aż o tyle dni... =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dzień mamy jeszcze nie wiem... ale coś na pewno wymysle =)
    Zapewne jakiś kwiat i coś do kwiatka =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• 4me Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    To w sumie moja w piatek 425, wiec az taka duzo mniejsza to nie jest... chociaż Ty miałaś wizytę tydzień wcześniej, wiec troszkę mogą się te nasze terminy różnic, ale żeby aż o tyle dni... =)
    O jeeny mam madzieje, ze nie urodzę giganta ;) jestem w tym samym dniu co ty i mój tydzień temu wazyl 500 gram ;)

Ja mam termin na 18.09 i nie zmienil sie od poczatku ciąży.

Edit. Widzę, ze Ty tez miałaś 18.09 i sie troche przesunal wiec ma to sens ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 23:21

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • justysss Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey!!! Ja po prenatalnych. wg p. Doktora mój syn będzie bokserem. Tak chowal twarz i zaslanial rączkami ze masakra. Wszystkie pomiary w idealnym porządku. Waży prawie 500 gram. Jutro dodam zdjecie;)

Żebym rano nie zaspala na badania mój synuś kopał mnie od 4.40 do 6 non stop także teraz to On jest moim budzikiem ;) dobranoc!!!

4me, Shabeel, Lady Savage, monaaa85, Kasiarzynka, agatka196, easymum, Wonderland lubią tę wiadomość

Szymcio :)3jgxskjo9y0m1v90.png
    9vk503.jpg
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NANCY ciągle zapominam prosze dopisz mnie tez do listy. Synek 18.09. Trzeba troche statystki męskie w tabeli podnieść ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w temacie podnoszenia statystyk mnie też proszę wpisać synek termin na 2.09 :)

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 18 maja 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój syn w 22t4d ważył 560gram :)

monaaa85, 4me lubią tę wiadomość

in8vzdb.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już od pewnego czasu mam zalecona redukcje leków. Początkowo brałam 3xDuphaston i 2xLuteina 100. Najpierw stopniowo odstawiłam dupka, potem coraz mniej Luteiny. Teraz mam tylko 2x Luteina 50. Niestety, nadal mam brać rozkurczowe, ale liczę, że i tu lekarz mi zmniejszy dawkę. W środę wizyta, to sie okaże co powie.

4me lubi tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 26 tyg. ☺Już coraz bliżej do spotkania z Lenką. ☺A ja kolejny dzień nie potrafię spać, budzę się o 5 i czuję się już w pełni wypoczęta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2015, 06:29

Dżuls, Shabeel, skabarka, agatka196, Wonderland lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    O jeeny mam madzieje, ze nie urodzę giganta ;) jestem w tym samym dniu co ty i mój tydzień temu wazyl 500 gram ;)

Ja mam termin na 18.09 i nie zmienil sie od poczatku ciąży.

Edit. Widzę, ze Ty tez miałaś 18.09 i sie troche przesunal wiec ma to sens ;)
    Moja mała w 21t1d ważyła prawie 500g... Irytuje mnie trochę, że lekarze nadal ustalają mi przypuszczalny termin porodu wg OM, czekają na usg z 28tygodnia, a poprzedniej ciąży od samego początku miałam dwa terminy, z OM i z usg, i po nich widać było najlepiej jaki młody był wielki...

4me lubi tę wiadomość

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me wrote:
    Z ta pod język to lepiej uważać. Jak kogoś nie drażni dopochwowo- to zdecydowanie przyjemniejsze rozwiązanie ;) u mnie wszystko jest ok. Dużo dziewczyn mi mówili, ze ta pod język jest okropna i na dodatek miały po niej mdłości.

A tak w ogóle to czy ktos z Was bierze jeszcze duphaston?
    Ja ciągle biorę dwa razy na dobę. Tak samo luteina- dwa razy na dobę. Troche dlugo ten duphaston ale mój lekarz twierdzi, ze musze jeszcze dalej brac. Ciaza na początku byla z problemami i nie wiadomo jak by sie teraz zachowala bez tego wspomagania...

Tylko ja to jeszcze biorę?

Ja biore cały czas duphaston. Od początku ciąży mam 1x1. Lekarka mówi, że lepiej brac profilaktycznie.
    A luteinę wczoraj na wizycie dostałam, też 1x1.
    Jakieś skurcze mam i bóle podbrzusza, więc tez stwierdziła, żeby brać profilaktycznie.
    A tak na wizycie, wszystko w porządku, maluch rośnie. Tylko spał wczoraj, przytulony w kąciku i nie mogła zrobić zdjęcia. Ale najważniejsze, że w porządku z maluchem.

4me lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me spokojnie nie urodzisz giganta, zobacz ze duzor dzieciaczków na tym etapie ciąży waży ok. 500 gram =)
    To moja dziewczyna jest raczej malutka i dlatego też termin z USG przesunął się na koniec września...no chyba, ze jeszcze późnej to nadrobi =)

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2015, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)

Ja mówię niektóre dzieci wystrzelili na początku a inne pod koniec urosną, tak mi sie wydaje :)

W mojej rodzinie rodzą się takie do 4 kg i dlugie 56/58 Moze to tez jakos genetyczne.

Ominelam glukoze bo małż kupił wieczorem pepsi kończyć nie muszę :D
    Jutro pojde bo kurde wizyta w poniedziałek a niewiem czy wyniki dotrą na ten czas do gabinetu :D

Pies mi pół nocy swirowal i teraz tez bo ktoras 'sasiadka' ma tzw cieczke

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucykowa wrote:

W ciąży jestem jakaś bardziej wrażliwa i płaczliwa...Ostatnio właśnie słyszałam przez uchylone okno jak wył jakiś piesek i musiałam okno natychmiast zamknąć, bo same leciały mi łzy :) 3 światy :D

Też mi się zdarza płakać z byle czego :3 nigdy tak nie miałam ale dzieje się to tak rzadko że nie przywiązuje do tego uwagi

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:

A co do Luteiny to ja wsadzam na głębokość palca starając się omijać szyjkę, czyli tak jakby trochę z boku. Bardzo polecam kupić Provag żel i smarować po aplikacji. Mnie wypływająca Luteina strasznie podrażniała/piekła - lekarz zalecił smarowanie tym żelem i teraz jest idealnie.

La lenka ty jeszcze luteinę bierzesz?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 maja 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle to się witam :) ja ostatnio śpię jak dziecko i jeden dwa razy w ciągu nocy wstaję na sikanie. Mało jak na tak zaawansowaną ciążę. Co nowego się pojawiło od 4 dni rano i wieczorem dostaję silnych bóli jak kolka albo jak taki ból przy zbieraniu się gazów do bąka XD. Ból jest jednorazowy, krótkotrwały, silny, i występuje o róznych porach, wczoraj o 20, a przed wczoraj o 18.20. No różnie :) ale dzidzia się kręci, nie krwawie :) wiec wsio jest ok :) ale zapytam o te bóle jeszcze mojego ginekologa w pon.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 1015 1016 1017 1018 1019 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ