X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po wizycie :)
    Z synusiem wszystko dobrze, waży 398g :) Ale jestem szczęśliwa, tak bardzo go już kocham!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 14:22

Kasiarzynka, Dżuls, monaaa85, agatka196, przyszła mama, eM, adzia, wiaraczynicuda, Misi@, Gusiak, skabarka, Anitka201, easymum, Wonderland, kasig lubią tę wiadomość

• .ona. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Kochane jesteście. Wyryczalam się też i od razu mi lepiej.
    Dzisiaj jadę do diabetologa wieczorem, ciekawe co mi powie.
    Sama wizja diety mnie przeraża. Aż nie wiedziałam co mogę zjeść na obiad :).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ostatnio inaczej mierzyła bo miałam ręce pod pupa ną i mierzyła tak ze wszystko widziałam a teraz bez tego i twierdzi ze jak się nie polepszy to do szpitala na założenie szwów ale i tak mówi ze dobrze ze jestem w tak zaawansowanej ciąży bo jakby córka była o kilka tygodni młodsza do po prostu by doszło do poronienia :/

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:47

Lady Savage lubi tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już po wizycie, niestety dzidzia nie chciała pokazać co ma między nóżkami, więc nie wiadomo czy Helenka zostanie Helenką :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 14:55

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    My też już po wizycie, niestety dzidzia nie chciała pokazać co ma między nóżkami, więc nie wiadomo czy Helenka zostanie Helenką :)

Ależ was długo trzyma w niepewności :)

wnidtv73dpzdszlc.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Ależ was długo trzyma w niepewności :)
    Moja chrześnica do 28 tygodnia się maskowała :P

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja przed chwilą odebrałam moje getry co zamawiałam z allegro i są bardzo fajne. Mogłam wziąć jedynie rozmiar mniejsze, bo są troszkę luźnawe, ale może to i lepiej, przynajmniej nic mnie nie będzie cisło po całym dniu. Nogawki nie odstają ani nic z tych rzeczy ale czuć, że spokojnie weszła by większa osoba, a ja pewnie wcisnęła bym się w M.
    Aaa i są normalne, nie drapią, nie są szorstkie, jak ktoś tutaj miał już taką przygodę.

Link do getrów:

http://allegro.pl/leginsy-legginsy-getry-ciazowe-z-panelem-rozm-l-xl-i4919521005.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 15:08

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech zaliczylam pediatre i netto, kupilam te leginsy one nie sa 3\4 a powiedzialabym ze koncza sie 5 cm za kolanem;) i kupilam malej rajstopki akurat na zime wygodne po domu, z malym tez tak stosowalam.

Ona znow sie z Toba zgadzam nt szczepien tym razem. Identycznie jak Ty wyszczepilam Tymka.
    W ogole pojawiaja sie pkola ktore nie przyjmuja nieszczepionych dzieci z powodu widzimi sie rodzica. Moj brat z powodu choroby jest nie szcxzepiony bo zadnej lekrz odpowiedzialnosci nie chcial wziac, i jak przebywa w otoczeniu osob nie szczepionych z wyboru, dzieki ktorym zapomniane choroby sie rozwijaja,to niestety jest bez szans.
    Po cos szczepienia sa jednak wymyslone.
    I na koniec nie zapomne jednego dziecko z ospa w oku i na siusiaczku, niestety ale ospa ma coraz wieksze skutki i niektorzy fatalnie znosza. Dziei zlobkowe maja za darmo to szczepienie.

Dzwonilm do zusu! I moja firma bedzie miala kontrole. Ciekawe czy to cos da!?

.ona. lubi tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Diatomka a dlaczego maja ich kontrolowac?

• Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:48

wnidtv73dpzdszlc.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM wrote:
    Mi też ostatnio inaczej mierzyła bo miałam ręce pod pupa ną i mierzyła tak ze wszystko widziałam a teraz bez tego i twierdzi ze jak się nie polepszy to do szpitala na założenie szwów ale i tak mówi ze dobrze ze jestem w tak zaawansowanej ciąży bo jakby córka była o kilka tygodni młodsza do po prostu by doszło do poronienia :/

Mi mierzy szyjkę od początku na kazdej wizycie, zawsze z rękami pod pupa i zawsze usg dopochwowo.

Nie lam sie bo stres nie pomoże. Skoro lekarz kazał lezec to leż koniecznie! W najgorszym wypadku dostaniesz szew. Wiadomo, ze lepiej bez niego ale trzeba to jakos przeżyć ;) prawda taka, ze Malo jest ciąż bez żadnych powiklan. Ja juz mialam krwiaka, leżenie przez 3 miesiące, pozniej lozysko przodujące. Caly czas starałam się myśleć pozytywnie bo co innego mi pozostalo?
    Na szczęście dzis wszystko minelo- u Ciebie tez bedzie dobrze :)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:
    Czasami w ogóle jak przyjdzie co do czego to potrafi być niespodzianka i zaskoczenie, ale myślałam że już będziemy prawie wszystkie pewne jakie to szczęścia rosną pod naszymi sercami.

Nancy, dzięki za link - nie prześwitują?

Mam pytanie do was - od jakiego momentu wasi partnerzy mogą poczuć ruch dziecka? Ja czuję małą, ale jak ktoś przyłoży rękę to nic nie czuć <swoją drogą, Justynka najczęściej wtedy "milknie">. A widać to u mnie chyba nie będzie przy moich zapasach na "czarną godzinę" ;) .

Nie prześwitują:)
    U mnie już w tym tygodniu co jesteś wszyscy czuli ale ja sama czułam małego już od 17+0 regularnie, także szybko. Ostatnio koleżanki na uczelni co chwilę dotykały brzuszka żeby poczuć małego i były w szoku, że on tak mocno kopie hehe. A mój mąż to nawet czuje na plecach jak się do niego przytulę i wczoraj specjalnie brzuszkami się przytuliliśmy i synek kopał i mamę i tatę:)

Myślę, że na dniach skopie ojca Twój dzidziuś hehe.

Kasiarzynka lubi tę wiadomość

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj wzielam męża reke zeby poczuł i wiecie co mała uciekala :D
    dwa razy poczul a za trzecim wiedzialam ze sie przesunela w lewo i poczulam ruch pytam go czy znowu czul a on ze nie, przesunelam reke w lewo znowu poczul i zas mała uciekła :D
    Mąż się smial ze ona juz chce w chowanego sie bawic :D

Kasiarzynka, Misi@ lubią tę wiadomość

• diatomka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozajka bo zalegaja z platnosciami za 3 miesiace, skierowalam pismo do zusu o przejecie platnosci, to bylo w marcu, ale zusowi cierpliwosc sie skonczyla bo nie raczyli odpoweiedziec czemu nie placa

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • PannaB Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Dziewczyny, a ja przed chwilą odebrałam moje getry co zamawiałam z allegro i są bardzo fajne. Mogłam wziąć jedynie rozmiar mniejsze, bo są troszkę luźnawe, ale może to i lepiej, przynajmniej nic mnie nie będzie cisło po całym dniu. Nogawki nie odstają ani nic z tych rzeczy ale czuć, że spokojnie weszła by większa osoba, a ja pewnie wcisnęła bym się w M.
    Aaa i są normalne, nie drapią, nie są szorstkie, jak ktoś tutaj miał już taką przygodę.

Link do getrów:

http://allegro.pl/leginsy-legginsy-getry-ciazowe-z-panelem-rozm-l-xl-i4919521005.html
    ja mialam sa sztywny i brzydkie, kupujke te "Twoje" :)

93839fda79.png
    9747eadb3e.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiarzynka wrote:

Mam pytanie do was - od jakiego momentu wasi partnerzy mogą poczuć ruch dziecka? Ja czuję małą, ale jak ktoś przyłoży rękę to nic nie czuć <swoją drogą, Justynka najczęściej wtedy "milknie">. A widać to u mnie chyba nie będzie przy moich zapasach na "czarną godzinę" ;) .
    Mąż poczuł już dawno temu. Ogólnie moja mała też natychmiast zamiera jak poczuje "obcą" rękę. Czasem nawet moja ręka starczy. Mąż po prostu sobie spokojnie leży przytulony, z ręką na brzuchu - bez pośpiechu - i mała zaczyna się znowu odzywać.
    Ale reszta osób jeszcze nie - tak żeby dotknąć i od razu mieć kopa to jeszcze się nie uda, ale też mam łożysko na przedniej ścianie, więc to dodatkowo blokuje. No i ja małą czuję najmocniej bardzo nisko. I przyznam szczerze, że trochę skrępowana bym się czuła jakby ktoś miał mnie trzymać prawie za wzgórek łonowy :P
    Ale kopniaki są już stanowczo wyczuwalne, takie puknięcia od środka, czasem naprawdę mocno. Jestem wyraźnie w rozmiarze XXL.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    diatomka wrote:
    Mozajka bo zalegaja z platnosciami za 3 miesiace, skierowalam pismo do zusu o przejecie platnosci, to bylo w marcu, ale zusowi cierpliwosc sie skonczyla bo nie raczyli odpoweiedziec czemu nie placa
    o ja cie. Normalnie masakra. Ja sie wsciekalam jak mi platnosc tydzien nie splywala. Wspolczuje.

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż poczuł kopniaki dopiero niedawno, bo wcześniej trudno byłe je uchwycić w odpowiedniej chwili. Ale kilka dni temu małą obudziła mnie o 3 rano silnymi kopniakiami, na wpół śpiąco położyłam rękę męza na brzuchu i poczuł 2 małę kopniiaki a następnie jednek ogromny. Zrobiło to na nim takie wrażenie, że już nie mógł zasnąć do rana :-)

Misi@, monaaa85 lubią tę wiadomość

720fbe94f2.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PannaB wrote:
    ja mialam sa sztywny i brzydkie, kupujke te "Twoje" :)

Zestresowałam się hehe. Oby Ci się spodobały. Ja zazwyczaj kupuję takie w pepco zwykłe za 15 zł, także wymagająca też nie jestem. No ale dla mnie co najważniejsze to to, że nie prześwitują i nie świecą się, ot zwykłe, czarne getry z miejcem na brzuszek. Aaa i tutaj na zdjęciach nie pokazali ale mają taki klin pod brzuszkiem. Mi osobiście nie przeszkadza i nie rzuca się w oczy. Wzięłam czarne.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
‹‹ 1010 1011 1012 1013 1014 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ