X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załamałam się :(

odebrałam wyniki glukozy:
    na czczo 77
    po 1 h 141
    po 2 h 143

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snoopy_etka wrote:
    Hej dziewczyny :) Powiedzcie, czy wy też tak boleśnie odczuwacie rośnięcie waszego malucha? Wczoraj wylądowałam na IP z okropnymi bólami w prawej pachwinie - myślałam, że dzieje się coś strasznego. Łapało mnie masakrycznie bolesne kłucie z prawej strony, tak że zwijałam się z bólu. Po zbadaniu mnie i synka lekarz stwierdził, że to moja miednica i więzadła (jak dotykał kości myślałam, że oszaleję) i cóż - taki urok mojej ciąży. Zezwolił brać 3 APAP-y dziennie, ale trochę się boję, więc wzięłam tylko początkową dawkę...
    Mówił też coś o noszeniu pasa ciążowego - czy któraś z Was kiedykolwiek używała czegoś takiego i czy rzeczywiście pomaga? Trochę to kosztuje i nie chcę niepotrzebnie wydawać kasy :/

Mnie takie ostre bóle pachwinowe łapią od 3 dni, na szczęście w porównaniu z okresem, są to bóle na tyle słabe że tabletek nie biorę, ale czasem jak mnie tak nagle zaboli to ścina z nóg.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaaa Agatka, ale masz przyjaciółkę cudowną! :)

ona - ja tam nie wiem, ale na moje oko nie jest źle. Przekroczenia o 1-3 jednostki to niewiele, a podobno u niektórych taka jest po prostu uroda, że po 2 h cukier jeszcze nie spada. Trzeba by wykonać test po 3 h jeszcze myślę...

agatka196, .ona. lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma wrote:
    O jaaaa Agatka, ale masz przyjaciółkę cudowną! :)

ona - ja tam nie wiem, ale na moje oko nie jest źle. Przekroczenia o 1-3 jednostki to niewiele, a podobno u niektórych taka jest po prostu uroda, że po 2 h cukier jeszcze nie spada. Trzeba by wykonać test po 3 h jeszcze myślę...

Ona myślę podobnie jak Sigma, moja mama mówi że dziwi się że nas tak krótko badają bo ona bierze dziewczyny na test glukozy do szpitala na jeden dzień.

.ona. lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pracę do lekkich poprawek i koniec , także na 29.05 myślę , że wyrobię się i całą prace przyniosę, ze wstępem, ze wszystkim :)

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za pocieszenie. Dzwonilam do dr, mam unikac cukrow (tragedia!), odwiedzic diabetologa i pomierzyc sobie krew kilka razy dziennie po posilkach.

ryczec mi sie chce :(

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • 4me Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Dzieki dziewczyny za pocieszenie. Dzwonilam do dr, mam unikac cukrow (tragedia!), odwiedzic diabetologa i pomierzyc sobie krew kilka razy dziennie po posilkach.

Ona nie martw się :) trzeba szukac plusow- taka dobrze dobrana dieta od dietetyka moze byc pyszna i przy okazji nie przytyjesz tyle ile przytyja te z nas co chwile wcinają słodycze :)
    Moja doktor na pierwszej wizycie ni powiedziala czego nie jesc a na koniec dodala i NIE JESC słodyczy bo dziecko tego nie potrzebuje a tylko duuuupa rośnie :D

Ja sie nie znam ale dziewczyny mówią, ze nie jest zle :) glowa do góry :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 13:14

.ona. lubi tę wiadomość

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Dotarła do mnie paczka od mojej przyjaciółki z Anglii.
    I porostu brakło mi słów. :-)
    Mam już dosłownie wszystko dla małej + 40 paczek chusteczek mokrych.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f97bd0b10238.jpg

Pozazdroscic :) My jak narazie musimy z R liczyc na siebie nikt nic nam nie daje. No ale tez jaka frajda samemu wybierac choc nie powiem fajnie byloby dostac worek ubranek :)

• bento Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:23

sRUqp2.png
  • aldonaa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:40

agatka196 lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:
    Załamałam się :(

odebrałam wyniki glukozy:
    na czczo 77
    po 1 h 141
    po 2 h 143
    Według nowych zaleceń (od 2014r) wyniki mają być
    - na czczo poniżej 92
    - po godzinie poniżej 180
    po dwóch godzinach poniżej 153.
    Tutaj omówienie na blogu: http://doktormagda.blogspot.com/2014/09/zdrowie-nowe-zalecenia-cukrzyca-w-ciazy.html
    A tu konkretne zalecenia (pdf do ściągnięcia - o cukrzycy ciężarnych mówi tabelka na stronie 56): http://tnij.org/kh9i8uz

Czyli Twój wynik jest nadal w normie. Choć niepokojący jest ten brak spadku. Poszukaj kompetentnego lekarza i nie martw się na zapas.

.ona., Kasiarzynka lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:

Spokojnie Twoje wyniki nie sa zle. O ile dovrze pamietam to lekarz mi mpeil, ze po 2h podniesli do 154 chyba. Ale nie jestem pewna. Wystarczy, ze bedziesz mierzyla cukier i bedziesz wiedziala czy jest ok czy trzeba modyfikowac diete. Bardzo czesto uznana cukrzyca jest nad wyrost. Ale warto pomierzyc i to ocenic. No i napewno wyjdzie Ci to na korzysc wagowo :-) Kilka z nas ma cukrzyce praktycznie od 7 tygodnia i dajemy rade :-) Zgrzeszyc tez nam sie zdarza :-)

.ona. lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .ona. wrote:

Ja myślę podobnie jak dziewczyny. Taka dieta wyjdzie zarówno Tobie jak i maluchowi na zdrowie. Boję się swojego badania glukozy ale jeśli wyjdzie podwyższony cukier to przynajmniej będę wiedziała, że dla dobra dziecka nie wolno mi zjeść nic słodkiego. Wtedy też łatwiej trzymać się w ryzach.
    Głowa do góry, będzie dobrze.

.ona. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja im blizej glukozy tym bardziej jem słodycze, sezamki sobie wyjelam :D

Lady Savage lubi tę wiadomość

• AniaM Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem juz po wizycie niestety mam BardZo krótka szyjkę jakieś 2,4 cm mam nakaz lezenoa plackiem i wizytę kolejna w piątek masakra raczej mi się chce :( ale trzeba być dobrej mysli znam już płeć dziewczynka :) chociaż z tego się ciesze czy któraś z was

easymum lubi tę wiadomość

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale skróciła Ci się szyjka, czy po prostu masz krótką? Mi na usg wyszło 2,6 cm i lekarz stwierdził, że ot - taka jej uroda. Jeżeli się nie skraca, to nie ma wskazań do tego, żeby leżeć plackiem.

• AniaM Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ostatnio miałam 4 cm choć gonekolog twierdzi ze szyjkę się mierzy właśnie od 23 tyg ciąży na to z kadrą wiem ze miałam 4 cm :/ juz sama nie wiem jestem wysoka wiec wątpię żebym miała taka krótka :/

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 21:58

.ona. lubi tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • snoopy_etka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Długość szyjki z całą pewnością nie zależy od tego, czy się jest wysokim.
    Ja za pierwszym razem miałam 3,21 cm, a po trzech tygodniach 2,68. Kiedy zapytałam się o to swojego lekarza, to powiedział, że zależy to od tego, kto i jak mierzy. Zbadał mi ją w tzw. teście dynamicznym - kazał naciskać mocno na macicę i na obrazie usg sprawdził, czy się kurczy. Nie stwierdził wtedy żadnych nieprawidłowości.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 18 maja 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 19:38

8pdp47e.png
‹‹ 1009 1010 1011 1012 1013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ