Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
snoopy_etka wrote:Hej dziewczyny
Powiedzcie, czy wy też tak boleśnie odczuwacie rośnięcie waszego malucha? Wczoraj wylądowałam na IP z okropnymi bólami w prawej pachwinie - myślałam, że dzieje się coś strasznego. Łapało mnie masakrycznie bolesne kłucie z prawej strony, tak że zwijałam się z bólu. Po zbadaniu mnie i synka lekarz stwierdził, że to moja miednica i więzadła (jak dotykał kości myślałam, że oszaleję) i cóż - taki urok mojej ciąży. Zezwolił brać 3 APAP-y dziennie, ale trochę się boję, więc wzięłam tylko początkową dawkę...
Mówił też coś o noszeniu pasa ciążowego - czy któraś z Was kiedykolwiek używała czegoś takiego i czy rzeczywiście pomaga? Trochę to kosztuje i nie chcę niepotrzebnie wydawać kasy
Mnie takie ostre bóle pachwinowe łapią od 3 dni, na szczęście w porównaniu z okresem, są to bóle na tyle słabe że tabletek nie biorę, ale czasem jak mnie tak nagle zaboli to ścina z nóg. -
nick nieaktualnyO jaaaa Agatka, ale masz przyjaciółkę cudowną!
ona - ja tam nie wiem, ale na moje oko nie jest źle. Przekroczenia o 1-3 jednostki to niewiele, a podobno u niektórych taka jest po prostu uroda, że po 2 h cukier jeszcze nie spada. Trzeba by wykonać test po 3 h jeszcze myślę...
agatka196, .ona. lubią tę wiadomość
-
Sigma wrote:O jaaaa Agatka, ale masz przyjaciółkę cudowną!
ona - ja tam nie wiem, ale na moje oko nie jest źle. Przekroczenia o 1-3 jednostki to niewiele, a podobno u niektórych taka jest po prostu uroda, że po 2 h cukier jeszcze nie spada. Trzeba by wykonać test po 3 h jeszcze myślę...
Ona myślę podobnie jak Sigma, moja mama mówi że dziwi się że nas tak krótko badają bo ona bierze dziewczyny na test glukozy do szpitala na jeden dzień..ona. lubi tę wiadomość
-
.ona. wrote:Dzieki dziewczyny za pocieszenie. Dzwonilam do dr, mam unikac cukrow (tragedia!), odwiedzic diabetologa i pomierzyc sobie krew kilka razy dziennie po posilkach.
ryczec mi sie chcetrzeba szukac plusow- taka dobrze dobrana dieta od dietetyka moze byc pyszna i przy okazji nie przytyjesz tyle ile przytyja te z nas co chwile wcinają słodycze
Moja doktor na pierwszej wizycie ni powiedziala czego nie jesc a na koniec dodala i NIE JESC słodyczy bo dziecko tego nie potrzebuje a tylko duuuupa rośnie
Ja sie nie znam ale dziewczyny mówią, ze nie jest zleglowa do góry
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2015, 13:14
.ona. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyagatka196 wrote:Dotarła do mnie paczka od mojej przyjaciółki z Anglii.
I porostu brakło mi słów.
Mam już dosłownie wszystko dla małej + 40 paczek chusteczek mokrych.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f97bd0b10238.jpg
PozazdroscicMy jak narazie musimy z R liczyc na siebie nikt nic nam nie daje. No ale tez jaka frajda samemu wybierac choc nie powiem fajnie byloby dostac worek ubranek
-
.ona. wrote:Załamałam się
odebrałam wyniki glukozy:
na czczo 77
po 1 h 141
po 2 h 143
- na czczo poniżej 92
- po godzinie poniżej 180
po dwóch godzinach poniżej 153.
Tutaj omówienie na blogu: http://doktormagda.blogspot.com/2014/09/zdrowie-nowe-zalecenia-cukrzyca-w-ciazy.html
A tu konkretne zalecenia (pdf do ściągnięcia - o cukrzycy ciężarnych mówi tabelka na stronie 56): http://tnij.org/kh9i8uz
Czyli Twój wynik jest nadal w normie. Choć niepokojący jest ten brak spadku. Poszukaj kompetentnego lekarza i nie martw się na zapas..ona., Kasiarzynka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny.ona. wrote:Dzieki dziewczyny za pocieszenie. Dzwonilam do dr, mam unikac cukrow (tragedia!), odwiedzic diabetologa i pomierzyc sobie krew kilka razy dziennie po posilkach.
ryczec mi sie chceKilka z nas ma cukrzyce praktycznie od 7 tygodnia i dajemy rade
Zgrzeszyc tez nam sie zdarza
.ona. lubi tę wiadomość
-
.ona. wrote:Dzieki dziewczyny za pocieszenie. Dzwonilam do dr, mam unikac cukrow (tragedia!), odwiedzic diabetologa i pomierzyc sobie krew kilka razy dziennie po posilkach.
ryczec mi sie chce
Głowa do góry, będzie dobrze..ona. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jestem juz po wizycie niestety mam BardZo krótka szyjkę jakieś 2,4 cm mam nakaz lezenoa plackiem i wizytę kolejna w piątek masakra raczej mi się chce
ale trzeba być dobrej mysli znam już płeć dziewczynka
chociaż z tego się ciesze czy któraś z was
easymum lubi tę wiadomość
-
Długość szyjki z całą pewnością nie zależy od tego, czy się jest wysokim.
Ja za pierwszym razem miałam 3,21 cm, a po trzech tygodniach 2,68. Kiedy zapytałam się o to swojego lekarza, to powiedział, że zależy to od tego, kto i jak mierzy. Zbadał mi ją w tzw. teście dynamicznym - kazał naciskać mocno na macicę i na obrazie usg sprawdził, czy się kurczy. Nie stwierdził wtedy żadnych nieprawidłowości.