X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mozjaka wrote:
    Ale mnie nosi. Wlasnie maz kleszcza mi wyrwal. I koleiny powod do nerwo
    nie wyrzucaj kleszcza!!!!! Zanieść go do labolatorium.wiem co mówię bo mam bolerioze. I jestem na ten temat wyczulona!!! jak tego nie zrobisz to dopiero wyniki z krwi będą wiarygodne po 4 tyg od zakażenia nie chce cię straszyć ale ja przed ciążą brałam antybiotyk silny przez 4 tyg i wyniki trochę mi spadły

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka pewnie została na IP skoro się nie odzywa...

Ja mam za sobą pierwszą od dawna przespaną noc, nie wstawałam do toalety, przebudziłam się ze dwa razy przy zmianie pozycji i to wszystko. Jaka ulga :)

Dodam coś od siebie w kwestii jazdy po polskich drogach. Prawda, ograniczenia często są absurdalne, ustawione w kompletnie nieuzasadnionych miejscach i aż się sam nasuwa wniosek, że to tylko sposób na mandaty a nie na poprawę bezpieczeństwa. Przykład - droga prosta jak drut, widoczność jak okiem sięgnąć, pola po obu stronach i ... ograniczenie do 40 km... takie przykłady można mnożyć.
    Ja ostatnio jeździłam głównie po autostradach i tu niestety świrów nie brakuje, kierowców bez wyobraźni też, i TIR-ów nagle zmieniających pas, gdzie na odcinku kilkuset metrów trzeba wyhamować ze 170 do 80 ... Przed ciążą jeździłam bardzo dużo, 50 tys km w pół roku to nie był żaden rekord i naoglądałam się najróżniejszych sytuacji. Myślę, że ograniczenia są potrzebne w obszarze zabudowanym i tutaj kropka. Ale uważam, że jednym z największych problemów na naszych drogach jest mentalność kierowców - agrsja, chora rywalizacja, zawziętość i tysiące samozwańczych szeryfów ... nakręcone emocje odbierają zdrowy rozsądek i o bezpiecznej jeździe (a można jeździć bezpiecznie nawet jadąc szybko) można wtedy zapomnieć

gg64rl68s121551a.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może Staraczka wczoraj późno wróciła i dziś po prostu sobie odsypia...

Musiałam wstać z łóżka i iść chociaż po banana, bo już też zaczęło mnie ssać i bulgotac w brzuszku z głodu...mała łapała za pepowine i krzyczala 'mama jeeeeeeeesc' =)

karolcia87 lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sir z rana.

Ja mam jakas niedoleczona infekcje i czuje sie znów okropnie. Gardło mnie boli, nos zawalony i czuje sie jakbym miala temp- wlasnie mierze...
    Juz nie wiem jak sie z tego leczyć. Chciałabym wziac jakas porzadna dawkę chemii a nie czosneczek i cebulkę :/
    Umieram, powoli umieram na dodatek z wielkim bilem kręgosłupa w części lędźwiowej... Od tego wszystkiego chyba zaczelo mnie aż mdlić :(
    To będzie slaby dzien.

A w nocy snilo mi sie, ze mój poród się zaczął w 30 tygodniu :/

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobryyy :)
    Obudzilam sie w swietnym humorze bo mialam cudny sen,
    Snila mi sie moja corcia ,ze sie urodzila, taka piekna z burza lokow na glowie , ciemna karnacja :D a co najlepsze mowila juz mama i tata :D
    I jak sie urodzila to dopiero z nia latalismy kupowac wszystko :p
    I we snie widzialam wymarzony rozowiutki wozek.. Tylko jak go teraz znalezc :D

Misi@ lubi tę wiadomość

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jestesmy cali i w dwupaku. Wejscie na ip nie bylo przyjemne z racji tego ze w ciazy pozamacicznej lezalam 4doby i na wyjsciu ich nawyzywalam bo nic nie robili i guza nie wykryli, trafilam na faceta ktory wtedy sie napatoczyl jak akcje zrobilam widocznie za bardzo sie wtedy rozkrecilam skoro mnie pamietal. Na wejsciu zapytal czy znowu z pozamaciczna przyszlam i czy krwawie, zdziwienie w jego oczach jak dalam karte ciazy bezcenne. Powiedzialam ze jesyem po operacji bo mialam przez ich zaniedbanie krwotok wewnętrzny. Musialam czekac bo przyjechala dziewczyna z poronieniem w 7miesiącu i zaczelam plakac :/
    z pewnością zle trafilam na dyzur, nie wzial mnie na fotel tylko na usg, powiedzial ze dziecko jest nisko i z macicy zrobilo sobie UWAGA! Zrobilo sobie zabawe z plasteliny...
    Nie mowil jakie pomiary waga itd bo stwierdzil ze skoro mam wizyte w poniedziałek to lekarz mi powie, mialam wziac sobie nospe i heja.
    Troche zaluje ze pojechalam ale jestem spokojniejsza, nad ranem mala sie ruszala. Mam nadzieje ze kolejny raz na ip to trafie juz z rozwarciem i prosto na porodowke.
    Dziekuje ze jestescie

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4me sok malinowy pij :)

Dominika odnosnie snu mi sie snilo dzisiaj ze moja mama syna urodzila :D :D nawet imie bylo ale zapomniałam hahaha

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 27 tyg :) ostatnim tygodniu 2 trymestru :) za tydzień w czwartek już będzie 3 trymestr :) ale ten czas zapindala :)

Staraczka :) Cieszę się jest ok :) mówiłam że będzie dobrze :)

Misi@, Kasiarzynka, skabarka lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady jak juz daleko wystrzeliłas :D

Musi byc dobrze do konca ciąży tzn porodu ale wiesz to byly takie pierwszy raz skurcze i sie balam

Lady Savage lubi tę wiadomość

• adzia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka dobrze że wszystko jest ok. Uważajcie na siebie dużo odpoczywaj.

3i49df9hy5b5npd4.png
  • anula1990 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laski ,byłam z rana w biedrze luknąc na te koszule dla ciezarnych i masakra....rzucili u nas 5 sztuk dosłownie i to wszystkie w rozm S ,fajne gatunkowo ale masakra z rozmiarami :( Kupiłam za to śliczny 3pak bodów w kolorze zielonym...ajcc juz sie przyzwyczajam ze bedzie synuś :)

Wczoraj spotkałam znajomą ktora była 3 tygodnie w ciazy wiecej odemnie...spojrzała na mnie i łzy w oczach ...patrze brak brzuszka,ktory było widac ostatnio a widzialam sie z nia moze z 3-4 tyg temu...co dała rade powiedziec ze straciła ciąze ,ze poroniła...powiem Wam ze mam ciary pisząc to a patrzac na nią łzy cisły mi sie do oczu.Wczoraj cały dzien po tej rozmowie chodziłam przybita ...oczywiscie nie miałam smiałosci pytac co i jak wiem tylko ze zaczęła krwawić i tak poroniła,w szoku jestem ze tak wysoką ciąże...ojj dziewczyny trzeba dmuchac i chuchac na siebie ...pozdrawiam:)

Misi@ lubi tę wiadomość

74disg18xt1q3yyo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia zebym biegala czy cos a ja jedynie co w domu porobie i z psem wyjde a tak nic moze lekarz dobrze trafil z ta plastelina w macicy , jak pisalyscie o tym ze wasze sa nisko to z kolei u mnie jak jest to jej nie czuje wtedy a wczoraj te skurcze dosLy.

Anula takie wiadomości sa najgorsze :/

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiadomo, ale nie straszmy się, tylko cieszmy każdą chwilą spędzoną z naszym dzidziulem. Są różne sytułacje, to prawda, ale nie wolno nam przesadzać w jedną ani w drugą stronę. Bo powarujemy tak jak to było na początku, gdy jedna dziewczyna za drugą nam z forum odchodziły. Spokojnie :) i uśmiech

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka cieszę się, że wszystko dobrze. Martwiłam się.

Ja właśnie siedzę w laboratorium po ohydnym nektarku. Mi to w ogóle nie smakowało, aż szczypało w gardło. Czekają mnie jeszcze dwa pobrania o 8:50 i o 9:50. Troszkę mnie muli po tej glukozie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 08:09

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka cieszę się, ze wszystko jest dobrze :)
    Biedna ta dziewczyny a siódmym miesiącu, czemu takie rzeczy sie musza dziać...

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Zaczynamy 24 tydzień :)

Staraczka, super, że wszystko ok, ale powiem Ci, że jak tak czytam te Twoje opowieści, to Ty tam masz chyba rzeźnię, a nie szpital O_o
    U nas pogoda do bani, zaspaliśmy, młody wstający zazwyczaj o 6.30 musiał być dobudzany po 8, żeby zdążyć na śniadanie do przedszkola, bo domowe już ominął :P

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja nawet ostatnio pomyślałam o nich czy sa na listopadzie grudniowkach albo styczniowkach.

Nancy a placilas czy przyjeli jednak ta kartke bo nie bylo wiadomo czy to skierowanie, krew pobieraja tez naczczo i potem po 2h?

4me jak na ovu bylam to jedna ma podpis o 40tyg :/

Koniec tego pierdzenia zebysmy zaraz nie przywolaly do siebie jakiegos nieszczęścia

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzuls bo tak jest na patologi ciąży, piętro wyzej porodowka i tam dziewczyny mowia ze jest lepsza opieka ja jednak mam nadzieje ze dojade 40km do innego szpitala w ktorym mnie operowali.
    Juz dawno sie smialam ze gdybym po tygodniu wrocila do nich na usuwanie narządów ze skierowaniem to w worku by mnie wynieśli, jak lezalam 4doby to nie wykryli guza a gadali ze mam cp jak krwawie to sie oczyści, po tygodniu w innym szpitalu odrazu zobaczyli ze mam krwotok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 08:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czas wstac...wypic kawe , iscc do hurtowni i chyba trzeba machnac jakis torcik;)

Lady Savage lubi tę wiadomość

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko cieszę się że z Wami wszystko w porządku ale dziewczyny dajcie już spokój z tym tematem o poronieniach.
    Obecnie cieszę się z każdego kopniaka mojego malucha :-)
    U mnie też jest b nisko bo właśnie ostatnio zaniepokoilo mnie to że czuje jakby mi walil w szyjke.

‹‹ 1037 1038 1039 1040 1041 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ