X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Czas wstac...wypic kawe , iscc do hurtowni i chyba trzeba machnac jakis torcik;)
    Torcik to na sobote zrób hehe w moje urodziny :D :D

Paulinek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ale naskrobałyście,ja wczoraj miałam pracowity dzień- upiększałam swój ogródek przed domem-oczywiście z pomocą mężą- i prawie tu nie zaglądałam.

Staraczka- dobrze ze wszystko ok.

Też byłam wczoraj w biedronce, u nas tych koszul, legginsów i bluzek było dużo, ale jakoś nie miałam weny na kupowanie, nawet nie kupiłam nic dla dzidziusia, a było tego sporo.

To co któraś z Was napisała o wymianie numerami w parach- jestem za i mogę się z kimś wymienić, na pewno bliżej porodu się przyda.

U nas dziś pada, a my wyjeżdzamy do moich rodziców po południu, w sobotę mamy wesele i jeszcze nie wiem w co sie ubiorę! wracamy we wtorek albo środę, także będę tu rzadziej zaglądać :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od dzisiaj zaczynam ponad 2 tyg urlop! Dzisiaj się pakujemy i w drogę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 08:38

Lady Savage, karolcia87, skabarka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Staraczko cieszę się że z Wami wszystko w porządku ale dziewczyny dajcie już spokój z tym tematem o poronieniach.
    Obecnie cieszę się z każdego kopniaka mojego malucha :-)
    U mnie też jest b nisko bo właśnie ostatnio zaniepokoilo mnie to że czuje jakby mi walil w szyjke.

Wczoraj byl temat o liczeniu ruchów ja chyba zaczne liczyc.

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Lady ja nawet ostatnio pomyślałam o nich czy sa na listopadzie grudniowkach albo styczniowkach.

Nancy a placilas czy przyjeli jednak ta kartke bo nie bylo wiadomo czy to skierowanie, krew pobieraja tez naczczo i potem po 2h?

4me jak na ovu bylam to jedna ma podpis o 40tyg :/

Koniec tego pierdzenia zebysmy zaraz nie przywolaly do siebie jakiegos nieszczęścia

Poszłam w końcu u nas na wiosce, gdzie wszyscy wszystkich znają, także nie było problemu. Pokazałam tylko kartę ciąży i poprosiłam o krzywą cukrową trzy punktową.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Poszłam w końcu u nas na wiosce, gdzie wszyscy wszystkich znają, także nie było problemu. Pokazałam tylko kartę ciąży i poprosiłam o krzywą cukrową trzy punktową.
    To dobrze, u mnie by tak nie zrobili hehe

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Wczoraj byl temat o liczeniu ruchów ja chyba zaczne liczyc.

Ja już liczę i piszę na kartce tzn w moim kalendarzu belly :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko uff...dobrze, że wszystko jest ok :)

Anula polubiłam, za pierwszą cześc postu.
    Też mam koleżanke, która poroniła w 19 tc ;/ współczuje.
    Nancy powodzenia :) cięzko tak siedzieć i czekać...
    Anitka miłego urlopowania !
    Paulinek mniam...:D
    Co do badania glukozy to mi gin zapisał na skierowaniu 3 punktowe- kłucia, bo mówił, że nie wie dlaczego ale jest tendencja tylko do dwóch więc woli to zaznaczyć.
    JA o 10:00 wychodze na pocztę wysłać sliczna sukieneczkę tej biednej córecce kuzynki męża ( prezent na dzien dziecka) mała jest przesłodka, tylko ma problem z raczkami, ale ma wspaniałych rodziców i bardzo dbają o nią. A od nich otrzymaliśmy też mnóstwo pieluch nr 1 bo im zostało :D a potem pójde do biedronki. Mam tylko jedną koszulę do karmienia, więc sobie zobacze co tam jest :)

A czy pieluchy mają termin przydatności?

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 08:55

Paulinek, anula1990 lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle patrzę na belly i pisze mi 7 miesiąc :) dziwne myślałam że 7 miesiąc = 3 trymestr,

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Torcik to na sobote zrób hehe w moje urodziny :D :D
    Staraczko23 trzeba było wcześniej mówić hehe;) robię na urodziny jakiegoś dj'a a za tydzień pięknego różowego penisa na panieński;p

Misi@, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was tez juz ma + 10kg od poczatku ciazy? Bo ja własnie weszłam na wage i 10kg juz mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 08:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Czy któraś z Was tez juz ma + 10kg od poczatku ciazy? Bo ja własnie weszłam na wage i 10kg juz mam :)

Kochana to dzieciątko, wody płodowe, większa macica...(ja sobie to tak tłumaczę) ;p
    niech rośnie zdrowo to nie tłuszcz!;p ważne są wymiary (jak to mówi Chodakowska) wagę wyrzuć w kąt hehe

a tak na poważnie ja aktualnie +6/7kg 22tc4d, ale jak dla mnie idzie w dziecko a nie biodra;p;p

• adzia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Ja już mam +10 od początku ciąży. Aż się boję jaka będzie końcowa waga. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Kochana to dzieciątko, wody płodowe, większa macica...(ja sobie to tak tłumaczę) ;p
    niech rośnie zdrowo to nie tłuszcz!;p ważne są wymiary (jak to mówi Chodakowska) wagę wyrzuć w kąt hehe

a tak na poważnie ja aktualnie +6/7kg 22tc4d, ale jak dla mnie idzie w dziecko a nie biodra;p;p

Wiem wiem że dzidzia wody i to wszytsko wazy ale jakos tak to 10kg powaznie wyglada w 6 miesiacy gdzie lekarz powiedzial ze przytyje 15kg do konca to raczej na 15 sie nie skonczy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to i tak dzidzia! (nie psuj mi obrazu hehe)...nie te lody, i słodkości i torciki;p

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio na wizycie miałam plus 9, także teraz pewnie będzie plus 10.

A ja dalej czekam. Jestem już po drugim pobraniu. Nie wiem jak trzecie mi pobierze, bo już płacze babka, że nie ma gdzie kłuć:p Ale jestem głodna...

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja boje sie wagi, powiem w poniedziałek :D

Dziwnego cos zobaczylam, od paru dni wiecej sie poce, malo tego po nocy czuje ze bluzka smierdzi nigdy tak nie mialam, procz tego plecy troche wysypalo na nich :/

• SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od początku ciąży plus 3,5 kg... Jem bardzo dużo, piję litrami wodę. :P

in8vzdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj kula w te same miejsce az bolalo

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem 7 kg na plusie, ale się tym nie przejmuje. Po ciaży wróce do ćwiczeń no i bedą spacery, zrzucimy to szybko :)

‹‹ 1038 1039 1040 1041 1042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ