X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Czas wstac...wypic kawe , iscc do hurtowni i chyba trzeba machnac jakis torcik;)
    Torcik to na sobote zrób hehe w moje urodziny :D :D

Paulinek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, ale naskrobałyście,ja wczoraj miałam pracowity dzień- upiększałam swój ogródek przed domem-oczywiście z pomocą mężą- i prawie tu nie zaglądałam.

Staraczka- dobrze ze wszystko ok.

Też byłam wczoraj w biedronce, u nas tych koszul, legginsów i bluzek było dużo, ale jakoś nie miałam weny na kupowanie, nawet nie kupiłam nic dla dzidziusia, a było tego sporo.

To co któraś z Was napisała o wymianie numerami w parach- jestem za i mogę się z kimś wymienić, na pewno bliżej porodu się przyda.

U nas dziś pada, a my wyjeżdzamy do moich rodziców po południu, w sobotę mamy wesele i jeszcze nie wiem w co sie ubiorę! wracamy we wtorek albo środę, także będę tu rzadziej zaglądać :)

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja od dzisiaj zaczynam ponad 2 tyg urlop! Dzisiaj się pakujemy i w drogę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 08:38

Lady Savage, karolcia87, skabarka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Staraczko cieszę się że z Wami wszystko w porządku ale dziewczyny dajcie już spokój z tym tematem o poronieniach.
    Obecnie cieszę się z każdego kopniaka mojego malucha :-)
    U mnie też jest b nisko bo właśnie ostatnio zaniepokoilo mnie to że czuje jakby mi walil w szyjke.

Wczoraj byl temat o liczeniu ruchów ja chyba zaczne liczyc.

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Lady ja nawet ostatnio pomyślałam o nich czy sa na listopadzie grudniowkach albo styczniowkach.

Nancy a placilas czy przyjeli jednak ta kartke bo nie bylo wiadomo czy to skierowanie, krew pobieraja tez naczczo i potem po 2h?

4me jak na ovu bylam to jedna ma podpis o 40tyg :/

Koniec tego pierdzenia zebysmy zaraz nie przywolaly do siebie jakiegos nieszczęścia

Poszłam w końcu u nas na wiosce, gdzie wszyscy wszystkich znają, także nie było problemu. Pokazałam tylko kartę ciąży i poprosiłam o krzywą cukrową trzy punktową.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nancy87 wrote:
    Poszłam w końcu u nas na wiosce, gdzie wszyscy wszystkich znają, także nie było problemu. Pokazałam tylko kartę ciąży i poprosiłam o krzywą cukrową trzy punktową.
    To dobrze, u mnie by tak nie zrobili hehe

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Wczoraj byl temat o liczeniu ruchów ja chyba zaczne liczyc.

Ja już liczę i piszę na kartce tzn w moim kalendarzu belly :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczko uff...dobrze, że wszystko jest ok :)

Anula polubiłam, za pierwszą cześc postu.
    Też mam koleżanke, która poroniła w 19 tc ;/ współczuje.
    Nancy powodzenia :) cięzko tak siedzieć i czekać...
    Anitka miłego urlopowania !
    Paulinek mniam...:D
    Co do badania glukozy to mi gin zapisał na skierowaniu 3 punktowe- kłucia, bo mówił, że nie wie dlaczego ale jest tendencja tylko do dwóch więc woli to zaznaczyć.
    JA o 10:00 wychodze na pocztę wysłać sliczna sukieneczkę tej biednej córecce kuzynki męża ( prezent na dzien dziecka) mała jest przesłodka, tylko ma problem z raczkami, ale ma wspaniałych rodziców i bardzo dbają o nią. A od nich otrzymaliśmy też mnóstwo pieluch nr 1 bo im zostało :D a potem pójde do biedronki. Mam tylko jedną koszulę do karmienia, więc sobie zobacze co tam jest :)

A czy pieluchy mają termin przydatności?

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 08:55

Paulinek, anula1990 lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle patrzę na belly i pisze mi 7 miesiąc :) dziwne myślałam że 7 miesiąc = 3 trymestr,

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Torcik to na sobote zrób hehe w moje urodziny :D :D
    Staraczko23 trzeba było wcześniej mówić hehe;) robię na urodziny jakiegoś dj'a a za tydzień pięknego różowego penisa na panieński;p

Misi@, Kasiarzynka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was tez juz ma + 10kg od poczatku ciazy? Bo ja własnie weszłam na wage i 10kg juz mam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 08:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Czy któraś z Was tez juz ma + 10kg od poczatku ciazy? Bo ja własnie weszłam na wage i 10kg juz mam :)

Kochana to dzieciątko, wody płodowe, większa macica...(ja sobie to tak tłumaczę) ;p
    niech rośnie zdrowo to nie tłuszcz!;p ważne są wymiary (jak to mówi Chodakowska) wagę wyrzuć w kąt hehe

a tak na poważnie ja aktualnie +6/7kg 22tc4d, ale jak dla mnie idzie w dziecko a nie biodra;p;p

• adzia Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Ja już mam +10 od początku ciąży. Aż się boję jaka będzie końcowa waga. ☺

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinek wrote:
    Kochana to dzieciątko, wody płodowe, większa macica...(ja sobie to tak tłumaczę) ;p
    niech rośnie zdrowo to nie tłuszcz!;p ważne są wymiary (jak to mówi Chodakowska) wagę wyrzuć w kąt hehe

a tak na poważnie ja aktualnie +6/7kg 22tc4d, ale jak dla mnie idzie w dziecko a nie biodra;p;p

Wiem wiem że dzidzia wody i to wszytsko wazy ale jakos tak to 10kg powaznie wyglada w 6 miesiacy gdzie lekarz powiedzial ze przytyje 15kg do konca to raczej na 15 sie nie skonczy :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale to i tak dzidzia! (nie psuj mi obrazu hehe)...nie te lody, i słodkości i torciki;p

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio na wizycie miałam plus 9, także teraz pewnie będzie plus 10.

A ja dalej czekam. Jestem już po drugim pobraniu. Nie wiem jak trzecie mi pobierze, bo już płacze babka, że nie ma gdzie kłuć:p Ale jestem głodna...

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja boje sie wagi, powiem w poniedziałek :D

Dziwnego cos zobaczylam, od paru dni wiecej sie poce, malo tego po nocy czuje ze bluzka smierdzi nigdy tak nie mialam, procz tego plecy troche wysypalo na nich :/

• SweetCherryPie Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam od początku ciąży plus 3,5 kg... Jem bardzo dużo, piję litrami wodę. :P

in8vzdb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj kula w te same miejsce az bolalo

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem 7 kg na plusie, ale się tym nie przejmuje. Po ciaży wróce do ćwiczeń no i bedą spacery, zrzucimy to szybko :)

‹‹ 1038 1039 1040 1041 1042 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ