X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Czarna_88 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze ze wy juz po zakupach w biedronie ja dopiero sie zbieram :-)

A tak wogole to witamy sie z wami w 24 tygodniu :-D <3 zostalo nam jeszcze 118 dni do daty porodu ;-)

easymum, Gusiak, Lady Savage, adzia, Dżuls, przyszła mama lubią tę wiadomość

Z Miłości Stworzeni
    ♡Kacper♡ Naszą Miłością Jest ♡
    zrz6p07wp0k766o1.png
    ♡Naszą Miłością Pozostaną♡
    3.10.2013r [*]Michałek[*] <3
    30.01.2014[*]Moja Bratanica <3
    26.06.2014[*] <3
  • easymum Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A ja dziś świętuję pierwszą noc bez nocnego sikania :D

Dżuls, ja też! Jakie to cudowne uczucie ;)

Dżuls lubi tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka cieszę się, ze obie wrocilyscie całe i zdrowe =)

U mnie na plusie juz 11kg... strasznie duzo skończyło mi na samym początku, ale mam nadzieje ze dalej az tak szybko nie będzie leciało... co do powrotu do wagi, wiem ze dam radę =)
    Zastanawiałam się właśnie czy nie wybrać do Biedronki, ale mialam juz nic w tym miesiącu nie kupować... wiec musze ze sobą walczyć ;D

Chociaż wczoraj jeszcze oglądając gazetkę zobaczylam arbuza... ależ mnie naszla na niego ochota, wiec może się okazać ze do wyjazdu przekona mnie ten arbuz ;D

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze odnośnie takich sytuacji jak wczoraj uważam, ze taka wymiana numerów jest zdecydowanie dobrym pomysłem... =)
    Chętnie sie z któraś wymienię numerem =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do płci wiem ze to glupie ale z ciekawosci spytam:) Ponoc jak juz ma sie brzuszek to pepek na wierzchu to - dziewczynka , a pepek wessany do srodka do - chlopiec :) Pytam bo juz swiruje bo nadal nie mam 100% pewnosci co do plci mojej dzidzi :) A mi wlasnie wyszedl na wierzch czyli by wychodzila dziewczynka hehe

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przegladalam gazetkę... w super-pharm jest - 20% na artykuły dla niemowląt, dodatkowo bardzo dużo promocji na różne oliwki i kremy dla nas do brzuszka i ciała... może którejś się przyda =)

easymum lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiaraczynicuda u mnie na 100% dziewczynka, a pępek wcale nie jest jakiś wystający ... fakt, ze się troszkę zmniejszył i juz jest taka jakby malutka dziurka, ale cały czas troszkę wklesly =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na plusie okolo 4 kg ale obecnie mierze spodenki na wyjazd i zapinam się tylko w 1 parę. ..no :-)
    Co do rozstępów to od 4 miesiąca smaruję się 2 razy dziennie. Nie odpuszczam bo mam nadzieje ze ich unikne :-) zobaczymy :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    A co do płci wiem ze to glupie ale z ciekawosci spytam:) Ponoc jak juz ma sie brzuszek to pepek na wierzchu to - dziewczynka , a pepek wessany do srodka do - chlopiec :) Pytam bo juz swiruje bo nadal nie mam 100% pewnosci co do plci mojej dzidzi :) A mi wlasnie wyszedl na wierzch czyli by wychodzila dziewczynka hehe

mi wychodzi na wierzch i tez prawdopodobnie dziewczynka ale czy to prawda z tym pepkiem to nie wiem ;P

• la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:
    Ja to znam dokładnie odwrotnie - na wierzchu chlopak, wklesly dziewuszka.

Ja mam może odrobinę plytszy, ale nie wydaje mi się żeby miał w ogóle wyskoczyć, nadal jeszcze duuuużo zapasu.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Anitka201 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:
    Staraczka, dobrze, że wszystko ok. Ale lekarz do odstrzału ... koszmar.

Ja też smaruję się codziennie, właściwie od samego początku, najpierw oliwką, a od 12 tygodnia Elancylem. Na brzuchu rozstępów zero, na piersiach niestety są, ale miałam już przed ciążą - pamiątka po wahaniach wagi jak byłam nastolatką. Mam też na biodrach i pupie, ale raczej stare, nic nowego nie widzę.

Przy okazji, ten Elancyl kupiłam, bo któraś z Was poleciła fajną promocję w wystrzałowej, teraz nic nie mogę znaleźć. Macie namiar na jakąś fajną cenę?
    Wpisz w google elancyl ceneo :-) mi wczoraj przyszła kolejna butla a placilam jakieś 97 zl + przesyłka

easymum lubi tę wiadomość

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam nadal wielki krater pępka, tylko lekko spłycony przy wielkim już brzuchu,a dziewczynka na 100% :-)

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak to wlasnie jest z tymi przesadami sprawdzi sie u np 5 kobiet a u 3 nie :) Za 6 dni USG takze licze ze juz bede wiedziec co i jak :)

• easymum Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiaraczynicuda wrote:

Ja nie mam jeszcze dużego brzucha, więc może wszystko przede mną, ale mój pępek siedzi w środku chociaż u mnie 100% dziewczynka ;)
    Swoją drogą długo Cię ten lekarz, albo Maluszek trzyma w niepewności ;)

gg64rl68s121551a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak jaki avatarek fajny :)

Tez znam przesad odwrotny czyli pępek odstaje na chlopca, siostra miala normalny nie odstawal jej.

A ja doszłam do wniosku takiego ze jesli ktos ma otwarty pępek to nie bedzie odstawal w ciazy a jak zamkniety to wtedy jest 'kikut' mozecie mnie wyprowadzic z blednego myslenia bo to moja teza :D

Gusiak lubi tę wiadomość

• bento Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Staraczka Ciesze się, że wszystko u Was dobrze. Uważaj na siebie i córeczkę.

Trzymam kciuki za dziś wizytujące Dziewczyny.
    Miłego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:24

sRUqp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dajecie żyć z ta wagą hahaha zaraz swoją wyjme :D

Czytam wasze kibicowania bardzo dziekuje, nie bede kazdej z osobna dziekowac bo zasmiecac nie chce , jestem dobrej mysli i ciaza bedzie donoszona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2015, 10:39

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny!!

Ja smaruje się 2 razy dziennie i na razie nie mam rozstępów, ale muszę przystopować z jedzeniem (a apetyt dopisuje ostatnio ;))bo w ciągu 4 tygodni przytyłam 2kg :/ a na wcześniejszy wizytach przytyłam tyle co nic, a teraz taki skok w szoku byłam...

Gusiak to 11kg to faktycznie chyba dość sporo..a lekarz coś mówił na ten temat?Ile ważyłaś przed ciążą, a ile teraz jeśli można wiedzieć?

Ja to może naiwna jestem, ale nie boję się lata tylko nie mogę się go doczekać :) Cieszę się, że ciąża przypadła na okres letni(chociaż każdy ostrzega, że końcówka latem jest ciężka)bo mam nadzieje, że przynajmniej mnie przytyje, bo w zimie to bym siedziała w domu, a tak to na spacerek się ruszy.Mieszkam w domu, który w środku za bardzo się nie nagrzewa, więc jak będzie dusznota to nie będę w tych gorących godzinach wychodzić, tylko w salonie będę zalegać, albo trochę na tarasie posiedzę. Nigdzie wysoko nie muszę wchodzić, bo to nie blok, więc jestem optymistką :)

Carolline lubi tę wiadomość

• 4me Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SweetCherryPie wrote:
    Ja mam od początku ciąży plus 3,5 kg... Jem bardzo dużo, piję litrami wodę. :P
    Zbrodnia! Nie denerwuj nas :D

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anitka201 wrote:
    Ja mam na plusie okolo 4 kg ale obecnie mierze spodenki na wyjazd i zapinam się tylko w 1 parę. ..no :-)
    Co do rozstępów to od 4 miesiąca smaruję się 2 razy dziennie. Nie odpuszczam bo mam nadzieje ze ich unikne :-) zobaczymy :-)
    Anitka ten post mogłabym napisać dosłownie ja! :) Też mam na plusie niecałe 4kg(myślę, że mniej 4kg to max) I też przed wyjazdem do Nicei jak mierzyłam spodenki sprzed ciąży to mieściłam się tylko w 1 ;) bo resztę miałam przed ciążą już obcisłe, więc nawet teraz nie chciałabym cisnąć brzuszka ;) Ja też smaruje się 2 razy dziennie w końcu to tylko chwilkę trwa, nawet juz w 3msc zaczełam chyba no i też naiwnie wierze, że może ich uniknę ;)

Anitka201 lubi tę wiadomość

‹‹ 1040 1041 1042 1043 1044 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ