X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@ wrote:
    ja jestem 7 kg na plusie, ale się tym nie przejmuje. Po ciaży wróce do ćwiczeń no i bedą spacery, zrzucimy to szybko :)
    Ja nie mówię hop co do zrzucenia wagi bo mam niedoczynność tarczycy, szukam już sposobow na wage po ciazy ale nie pokrywa sie z tym co mozna jesc przy tarczycy :/

• AniaM Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś też się zdziwiłam ze koleżanka porobiło w 6 miesiącu ale teraz już wiem że to możliwe.Czytam o tych skroconych szyjkach i co się dzieje jak nie są leczone to właśnie płakać się chce.Ja dalej leżę juz 3 dzień ale dzisiaj niestety musze iść zanieść l4 do zusu dobrze ze mam blisko

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy radę z wagą:) Teraz jak jestem głodna przed spaniem to idę i coś przegryzam, bo mi szkoda dziecka, a później nie będzie mi siebie żal:p Ciekawe ile po szpitalu będzie na minusie. Później ponoć kobieta się bardzo poci i też waga leci. Myślę, że na pewno mi coś zostanie do walczenia z kg, same nie uciekną.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U siebie mam pomysł na wage ale tylko jak karmic przestane bo jednak w pokarmie bede musiala miec jakies skladniki odżywcze dla dziecka, na tym sposobie schudlam 12kg, po porodzie nawet mozna wyjsc z waga -10 :D

• Dominka92 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze w grudniu ważyłam 50 kg , a teraz już 56-57 :P
    nie wiem gdzie to poszło wszystko , brzuszek mały. 6-7 kg dla mnie to dużo, o dziwo nie mam jeszcze rozstępów i niech tak pozostanie :P
    chociaż moja mama też nie ma śladów po ciąży,a urodziła nas 3 :D ale za to moja siostra urodziła już dwójkę i nie może zrzucić tego a i rozstępy ma spore.
    Z pierwszym przytyła 20 kg :D i to było jej ciężko zgubić a teraz miesiąc temu urodziła kolejne i przytyła tylko 10 i teraz miesiąc po porodzie został jej już kg tylko

relgzbmhh8tsviez.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No u mnie na szczęście też na razie nie ma rozstępów ale czuję czasami jak mnie brzuch swędzi. Niestety nie jestem systematyczna w smarowaniu. Teraz chyba trzeba się zdyscyplinować, bo coraz szybciej będziemy rosnąć.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam zapał do smarowania na początku :D
    teraz sobie przypomnę jak mnie brzuch zaswędzi i posmaruję raz na nie wiem ile :P

relgzbmhh8tsviez.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O wlasnie tez nie mam nowych rozstępów co dziwne, brzuch nie swedzi i moze to zasluga olejku bo nalewam Johnsona do wanny jak sie kapie gorzej sie czysci ale co tam :D :D

Dominka moja siorka 35kg przytyla jak schudla to rozstępy białe prawie nie widac juz a miala straszne pregi, nie tylko na brzuchu ale z tyłu też i na boczkach, jedynie wystrzega sie spodenek bo z tylu na zgieciach widac biale blizny

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej laski!
    nie bójcie się wagi, damy radę. Moja siostra z wagi poczakowej 55 kg przytyła w 2giej ciąży 20, a teraz waży 50 bez diety(tylko czasem pójdzie pobiegać), bo od rano do wieczora zajmuje się dwójką dzieci. Wiadomo, że nie zrzucimy z dnia na dzień, ale wiosnę 2016 przywitamy już jako pięknie, szczupłe i zadbane mamuśki.. oby

720fbe94f2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poleciałam szybko teraz do biedronki jak przeczytałam ze cos nakupowałyscie i u mnie byl duzy wybor bodziakow i piżam. Wziełam 2 paczki bodziaków -UWAGA- typowo dziewczecych rozowe sweetaśne hehe i teraz sie boje ze mi lekarz powie za tydzien ze to jednak chlopak :) Ale juz wymyslilam ze najwyzej te rozowe body mu ubiore moze pod spod i zakryje jakimis sweterkami czy cos bo to i tak rozmiar 68 :)

Co do wagi to wiem ze damy rade i schudniemy ale w upaly bedzie ciezko byc hipciem :)

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak tam materiał tych bodziaków? nigdy nie kupowałam ubrań w biedronce...

720fbe94f2.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cale szczescie nie mam obsesji na tym punkcie, moj mowi ze bedzie mnie kochal nawet jak przytyje 30 kg wiec jest ok :D
    Jem kiedy mam ochote, nawet slodkie czasami w nocy skubne :D
    No ale.. Przeciez to dla dziecka, ono nie moze byc glodne :D

relgzbmhh8tsviez.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie martwcie się tak tą wagą ;). W sumie zachodząc w ciążę chyba każda z nas liczyła się z tym, że będzie parę dodatkowych kg na plusie. Inaczej się nie da :D, więc nie ma co panikować. Czasem po samym szpitalu (2-3 dni), po porodzie już jest 10 mniej (u mnie przynajmniej tak było, ale sporo też wody miałam pod koniec). Reszta z naddatkami spadła u mnie sama w ciągu roku, aż spodnie z tyłka mi spadały :D.
    Teraz mam na plusie +6, ale dodatkowo na diecie (zakaz słodyczy), więc myślę, że tym raczej chyba do 20 kg nie dobiję ;)

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie ja mam głupie sny w tej ciąży! Dziś mi się śniło, że podczas wizyty okazało się, że zaszłam w w kolejną ciążę, cały czas będąc w obecnej. I lekarz zalecił serię zastrzyków w brzuch po których miała mi wyrosnąć druga macica. o_O

wiaraczynicuda, Dżuls, Lady Savage, karolcia87, Sigma, justysss lubią tę wiadomość

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 20:52

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha lenka :D
    chyba im blizej tym częściej ciaza i niemowlaki beda w snach :D
    ja do mamy juz pisalam zeby tata ruszyl do boju, zawsze chcial syna a ma dwie corki , wnuka i wnuczke w drodze hahaha ale bylo by gdyby moj sen okazal sie proroczy :D :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 maja 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marlenak_me wrote:
    a jak tam materiał tych bodziaków? nigdy nie kupowałam ubrań w biedronce...

materaił bardzo fajny 100% bawełna ma pozytywna opinie instytutu matki i dziecka oraz znaczek tekstylia godne zaufania zbadane na substacje szkodliwe te ubranka sa lepszej jakosci niz pepco :)

Ja sie codziennie smaruje 2 razy dziennie biust brzuch boczki i ledzwia :) Smaruje sie bo piersi mam juz cale w rozstepach wiec chce poprawic jakosc skory a na brzuchu jeszcze nie mam ale to pewnie kwestia czasu :(

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami, a ja rozstępy mam już na brzuchu, ale ja mam tendencję do tego i się spodziewałam, że będę je miała. W wieku dojrzewania pojawiły mi się rozstępy na piersiach, plecach na dole, na pupie, udach. Pomimo smaruję brzuch 2 razy dziennie bio olem a jak nie to mam sexy mama i tam tez jest na rozstępy.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś świętuję pierwszą noc bez nocnego sikania :D

easymum, Lady Savage, monaaa85 lubią tę wiadomość

8pdp47e.png
  • easymum Autorytet

Wysłany: 21 maja 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, dobrze, że wszystko ok. Ale lekarz do odstrzału ... koszmar.

Ja też smaruję się codziennie, właściwie od samego początku, najpierw oliwką, a od 12 tygodnia Elancylem. Na brzuchu rozstępów zero, na piersiach niestety są, ale miałam już przed ciążą - pamiątka po wahaniach wagi jak byłam nastolatką. Mam też na biodrach i pupie, ale raczej stare, nic nowego nie widzę.

Przy okazji, ten Elancyl kupiłam, bo któraś z Was poleciła fajną promocję w wystrzałowej, teraz nic nie mogę znaleźć. Macie namiar na jakąś fajną cenę?

gg64rl68s121551a.png
‹‹ 1039 1040 1041 1042 1043 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ