X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny proszę trzymajcie kciuki, jade na ip nie wiem co sie dzieje ale czuje jakies skurcze w srodku czyli w macicy chyba bardzo sie boje :/

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Dziewczyny proszę trzymajcie kciuki, jade na ip nie wiem co sie dzieje ale czuje jakies skurcze w srodku czyli w macicy chyba bardzo sie boje :/

Staraczka będzie dobrze mnie też łapią skurcze ;) od jakiś 4 godzin mam taki skurcz długi ciągnący, jakbym sobie mięsień naderwała. Ale mała się rusza, krwi nie ma więc nie panikuje :) U Ciebie też będzie ok.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka trzymam kciuki &&&&& mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze <3

A ja mam rozlany brzuch a chlopak na 100% ;p
    Podczas kąpieli brzuch mi falował ...uwielbiam to i bedzie mi tego brakować.
    No i chyba uciska mi już na żolądek, bo najpierw zgaga a teraz mam mdłości;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Staraczka będzie dobrze mnie też łapią skurcze ;) od jakiś 4 godzin mam taki skurcz długi ciągnący, jakbym sobie mięsień naderwała. Ale mała się rusza, krwi nie ma więc nie panikuje :) U Ciebie też będzie ok.
    A ja dzisiaj tylko popołudniu czulam delikatnie, miedzy 16-17 powinna sie ruszyc a tu cisza teraz tak mnie cisnie w srodku dziwnie boję sie to jade niech zobaczą :/
    wroce to dam znac

Niesia86 lubi tę wiadomość

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Trzymam kciuki, żeby wszystko bylo dobrze... może to po prostu te skurcze, gdzie macica sobie po prostu ćwiczy?

Daj znać koniecznie jak wrócisz!

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka trzymam kciuki, wszystko bedzie dobrze!

• easymum Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misi@, super wiadomość! Gratuluję zdrowego synka!

Sigma, ale Cię wypchnęło ;) taki fajny szpiczasty brzuch , u mnie piłeczka okrągła, ale nie rośnie w zawrotnym tempie :)

Dziewczyny, czy któraś z Was rzadko czuje dziecko? U mnie 1-2 dni słabe kopniaczki, przemieszczenia, wyginanie, a potem 2-3 dni przerwy. Trochę mnie to martwi, może niepotrzebnie, ale o seriach mocnych kopniaków to ja póki co mogę pomarzyć :(

Misi@, Carolline lubią tę wiadomość

gg64rl68s121551a.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:

Sigma, ale Cię wypchnęło ;) taki fajny szpiczasty brzuch , u mnie piłeczka okrągła, ale nie rośnie w zawrotnym tempie :)

Dziewczyny, czy któraś z Was rzadko czuje dziecko? U mnie 1-2 dni słabe kopniaczki, przemieszczenia, wyginanie, a potem 2-3 dni przerwy. Trochę mnie to martwi, może niepotrzebnie, ale o seriach mocnych kopniaków to ja póki co mogę pomarzyć :(

Gdy byłam w takiej ciąży co Ty tak samo czułam od połowy 24 tyg zaczęły się kopniaki regularne, codzienne. Nie martw się Twoja dzidzia jest jeszcze na tyle maleńka że jest w stanie się gdzieś schować

easymum lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka nie, ja nie kupowałam tamtych leginsów z netto.

Trzymam za Was kciuki. Na pewno wszystko będzie dobrze.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • przyszła mama Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    easymum wrote:

Ja też w takim okresie jak Ty mało i słabo czułam ruchy a teraz 26 tydzień dziś zaczęliśmy to wystarczy ze usiąde czy się położe i maluszek daje o sobie znac więc się nie martw :)

Ja już po wizycie :) maleństwo waży prawie 800gram :) martwi mnie jedynie fakt, bo przytyłam od ostatniej wizyty 3,5 kg i pani doktor kazała mi uważać z jedzeniem i najlepiej stosować dietę jak przy cukrzycy ciążowej, bo mogę się jej nabawić jeśli będę za szybko przybierać na wadze :(

agatka196, Terazsięuda:-), Terazsięuda:-), Gusiak, easymum lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają :)

relgi09kd0jrtcj6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie nosi. Wlasnie maz kleszcza mi wyrwal. I koleiny powod do nerwow.

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z ruchami tak różnie, najwięcej czuję wieczorem, jak się w końcu położę na kanapie, ale ostatnie trzy dni mała ruszała się niewiele, nie wiem czy to przez moje przeziębienie, czy pogodę.

Staraczko, to pewnie macica ćwiczy skurcze, ale dobrze, że pojechałaś na IP, przynajmniej będziesz wiedziała na pewno co się dzieje i może Cię to uspokoi. Ja też wolę jechać na IP, niż siedzieć w domu i zastanawiać się ciągle czy wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 21:09

8pdp47e.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls - u mnie też czasem ruchy tak bardzo nisko są i to też moja 2.ciąża, ale nie wiem, czy to ma akurat jakieś znaczenie.
    Co do brzucha - mam z przodu, nie jest rozlany :D, wygląda jak piłka, a ma być podobno dziewczynka. Generalnie mam wrażenie, że brzuch wygląda podobnie jak w ciąży z synkiem. Ze zdjęcia, które kiedyś wrzuciłaś też masz taki do przodu, więc nie wiem, gdzie on u Ciebie rozlany ;) Ach, te zabobony, podobno płeć nijak ma się co do brzucha, ale ja tam się nie znam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 23:00

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • la_lenka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój brzuch też nie rozlany (poza przedciążowym sadełkiem), ale takiego szpicu jak Sigma to na pewno nie mam. :P

Jak moja mała miała nogi w dole to kopała dosłownie jakby w środku wzgórka łonowego, jakoś tak z przodu, czasem miałam wrażenie jakby w łechtaczkę od "wewnętrznej" strony trafiała.

Córeczka <3
    kYd4p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha la_lenka to chyba całkiem przyjemne? :D

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe gdzie Wy trzymacie dzieci:D Mój to mnie koło żołądka kopie:p

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się co u Staraczki, bo nie ma internetu w telefonie więc pewnie skoro nie daje znać, to jeszcze jest na IP...
    Nie wiem czy ktoś z Was jest chętny na taką opcję jak u czerwcówek - łączenie się w pary, tzn. wymiana numerów telefonu na privie w parach. Dzięki temu jeśli coś się dzieje, to jeden sms wystarcza i druga osoba informuje wątek o tym, co się dzieje.

• Nancy87 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sigma ja jestem za. Sama myślę co u Staraczki i co chwilę odświeżam.

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • Nancy87 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chociaż ja zawsze mam Internet w telefonie:p

atdce6yd8pusr0mr.png
    3i49e6ydnzlh0jxr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat też :P ale w sumie w jakiejś sytuacji krytycznej - np. porodu :D pewnie łatwiej byłoby napisać 3 słowa w smsie niż klikać na forum :)

‹‹ 1035 1036 1037 1038 1039 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ