Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Staraczka23 wrote:Dziewczyny proszę trzymajcie kciuki, jade na ip nie wiem co sie dzieje ale czuje jakies skurcze w srodku czyli w macicy chyba bardzo sie boje
Staraczka będzie dobrze mnie też łapią skurczeod jakiś 4 godzin mam taki skurcz długi ciągnący, jakbym sobie mięsień naderwała. Ale mała się rusza, krwi nie ma więc nie panikuje
U Ciebie też będzie ok.
-
nick nieaktualnyStaraczka trzymam kciuki &&&&& mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze
A ja mam rozlany brzuch a chlopak na 100% ;p
Podczas kąpieli brzuch mi falował ...uwielbiam to i bedzie mi tego brakować.
No i chyba uciska mi już na żolądek, bo najpierw zgaga a teraz mam mdłości;p
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Staraczka będzie dobrze mnie też łapią skurcze
od jakiś 4 godzin mam taki skurcz długi ciągnący, jakbym sobie mięsień naderwała. Ale mała się rusza, krwi nie ma więc nie panikuje
U Ciebie też będzie ok.
wroce to dam znacNiesia86 lubi tę wiadomość
-
Staraczka23 wrote:Dziewczyny proszę trzymajcie kciuki, jade na ip nie wiem co sie dzieje ale czuje jakies skurcze w srodku czyli w macicy chyba bardzo sie boje
Trzymam kciuki, żeby wszystko bylo dobrze... może to po prostu te skurcze, gdzie macica sobie po prostu ćwiczy?
Daj znać koniecznie jak wrócisz! -
nick nieaktualny
-
Misi@, super wiadomość! Gratuluję zdrowego synka!
Sigma, ale Cię wypchnęłotaki fajny szpiczasty brzuch , u mnie piłeczka okrągła, ale nie rośnie w zawrotnym tempie
Dziewczyny, czy któraś z Was rzadko czuje dziecko? U mnie 1-2 dni słabe kopniaczki, przemieszczenia, wyginanie, a potem 2-3 dni przerwy. Trochę mnie to martwi, może niepotrzebnie, ale o seriach mocnych kopniaków to ja póki co mogę pomarzyćMisi@, Carolline lubią tę wiadomość
-
easymum wrote:Misi@, super wiadomość! Gratuluję zdrowego synka!
Sigma, ale Cię wypchnęłotaki fajny szpiczasty brzuch , u mnie piłeczka okrągła, ale nie rośnie w zawrotnym tempie
Dziewczyny, czy któraś z Was rzadko czuje dziecko? U mnie 1-2 dni słabe kopniaczki, przemieszczenia, wyginanie, a potem 2-3 dni przerwy. Trochę mnie to martwi, może niepotrzebnie, ale o seriach mocnych kopniaków to ja póki co mogę pomarzyć
Gdy byłam w takiej ciąży co Ty tak samo czułam od połowy 24 tyg zaczęły się kopniaki regularne, codzienne. Nie martw się Twoja dzidzia jest jeszcze na tyle maleńka że jest w stanie się gdzieś schowaćeasymum lubi tę wiadomość
-
easymum wrote:Misi@, super wiadomość! Gratuluję zdrowego synka!
Dziewczyny, czy któraś z Was rzadko czuje dziecko? U mnie 1-2 dni słabe kopniaczki, przemieszczenia, wyginanie, a potem 2-3 dni przerwy. Trochę mnie to martwi, może niepotrzebnie, ale o seriach mocnych kopniaków to ja póki co mogę pomarzyć
Ja też w takim okresie jak Ty mało i słabo czułam ruchy a teraz 26 tydzień dziś zaczęliśmy to wystarczy ze usiąde czy się położe i maluszek daje o sobie znac więc się nie martw
Ja już po wizyciemaleństwo waży prawie 800gram
martwi mnie jedynie fakt, bo przytyłam od ostatniej wizyty 3,5 kg i pani doktor kazała mi uważać z jedzeniem i najlepiej stosować dietę jak przy cukrzycy ciążowej, bo mogę się jej nabawić jeśli będę za szybko przybierać na wadze
agatka196, Terazsięuda:-), Terazsięuda:-), Gusiak, easymum lubią tę wiadomość
Marzenia się spełniają
-
nick nieaktualny
-
U mnie z ruchami tak różnie, najwięcej czuję wieczorem, jak się w końcu położę na kanapie, ale ostatnie trzy dni mała ruszała się niewiele, nie wiem czy to przez moje przeziębienie, czy pogodę.
Staraczko, to pewnie macica ćwiczy skurcze, ale dobrze, że pojechałaś na IP, przynajmniej będziesz wiedziała na pewno co się dzieje i może Cię to uspokoi. Ja też wolę jechać na IP, niż siedzieć w domu i zastanawiać się ciągle czy wszystko ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 21:09
-
Dżuls - u mnie też czasem ruchy tak bardzo nisko są i to też moja 2.ciąża, ale nie wiem, czy to ma akurat jakieś znaczenie.
Co do brzucha - mam z przodu, nie jest rozlany, wygląda jak piłka, a ma być podobno dziewczynka. Generalnie mam wrażenie, że brzuch wygląda podobnie jak w ciąży z synkiem. Ze zdjęcia, które kiedyś wrzuciłaś też masz taki do przodu, więc nie wiem, gdzie on u Ciebie rozlany
Ach, te zabobony, podobno płeć nijak ma się co do brzucha, ale ja tam się nie znam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 maja 2015, 23:00
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
Mój brzuch też nie rozlany (poza przedciążowym sadełkiem), ale takiego szpicu jak Sigma to na pewno nie mam.
Jak moja mała miała nogi w dole to kopała dosłownie jakby w środku wzgórka łonowego, jakoś tak z przodu, czasem miałam wrażenie jakby w łechtaczkę od "wewnętrznej" strony trafiała. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZastanawiam się co u Staraczki, bo nie ma internetu w telefonie więc pewnie skoro nie daje znać, to jeszcze jest na IP...
Nie wiem czy ktoś z Was jest chętny na taką opcję jak u czerwcówek - łączenie się w pary, tzn. wymiana numerów telefonu na privie w parach. Dzięki temu jeśli coś się dzieje, to jeden sms wystarcza i druga osoba informuje wątek o tym, co się dzieje. -
nick nieaktualny