Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja się jeszcze pochwalę mieszkaniem
Salon na dzień dzisiejszy, już prawie koniec,
będziemy mogli już w tym tygodniu kupić tam meble i się urządzać
zostanie jeszcze przedpokój i łazienka do końca
Jest śliczniejak w niebie
adzia, agatka196, Czarna_88, Misi@, bento, justysss, Gusiak, Kasiarzynka, Sigma, Terazsięuda:-) lubią tę wiadomość
-
Misia wiedzialam ze bedzie dobrze :-* strasznie sie ciesze
Sigma sliczny brzuszekMisi@, Sigma lubią tę wiadomość
-
Misi@ wrote:Ja też jestem ostatnio ciągle głodna...musze się pilnować
Przyszły wyniki!
Synek zdrowy
Dziękuję za wsparcie
Misia mówiłam! Zajadam się właśnie samą bitą śmietanąza Wasze zdrowie!
Misi@ lubi tę wiadomość
-
Nancy87 wrote:Dziewczyny od czego to zależy, że jedne mają pobieraną krew po godzinie i po dwóch, a inne tylko po dwóch? Już sama nie wiem jak mam mieć. Ginekolog mi pisała normy po 1 i 2 h, także muszą mi chyba dwa razy pobrać oprócz na czczo.
Ja też nie lubię rabarbaru:p Od dwóch dni też mam mniejszy apetyt. Nie chce mi się jeść w ciągu dnia.
Mnie lekarz powiedział, żebym przypilnowała w lab żeby 3 razy POBRALI krew (na czczo, po godzinie i po dwóch). Żeby było wiarygodnie to nie może być na czczo np. glukometrem i że nie wie dlaczego w niektórych laboratoriach pobierają tylko na czczo i po dwóch godzinach, ale że wtedy wg. niego badanie jest do powtórki, bo nie daje pełnego obrazu metabolizmu glukozy. -
anulka20 wrote:Agatka i inne dziewczyny z cukrzycą podajcie przepisy na obiady krok po kroku jakie robicie
proszę was
http://www.szpitalkarowa.pl/download/cuk_ciaz.pdf
U mnie sprawę rozwiązało znalezienie dobrego pieczywa, bo bez kanapek się nie obejdę, a do obiadu chude mięso i duuuużo warzyw. Jak mąka, kluski itd, to razowe. Oprócz tego nie kombinuję jakoś specjalnie, więc przepisy też nie są specjalne -
Dżuls wrote:Powinno się robić trzy pobrania, czyli na czczo i po 1h i 2h. Ciągle nie rozumiem, czemu lekarze zlecają tylko jedno pobranie po 2h. Ja już tyle razy miałam robiony ten test, nie tylko w ciąży, i czasem po 2h było wszystko ok, a kwalifikował mnie do leczenia właśnie wynik po 1 godzinie od glukozy.
Tymczasem małżon wrócił i się kaja, pewnie dlatego że w czasie jak go nie było ogarnęłam chatę i zrobiłam dwudaniowy obiad, i teraz ma wyrzuty sumienia. I dobrze, niech go zeżrą
No właśnie. Mój lekarz mówi że zawsze zleca pełne badanie, a w lab czasem sobie "skracają" i pobierają tylko na czczo i po 2h. Przez to zdażyło mu się wysyłać pacjentki na powtórkę. -
Wonderland wrote:No właśnie. Mój lekarz mówi że zawsze zleca pełne badanie, a w lab czasem sobie "skracają" i pobierają tylko na czczo i po 2h. Przez to zdażyło mu się wysyłać pacjentki na powtórkę.
Wonderland lubi tę wiadomość