X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to na pełnych obrotach będę od połowy sierpnia :D :D
    tata ma 50 urodziny 31 sierpnia i chciala bym aby mała tak się urodziła, u mnie jeszcze wchodzi w plan cesarka, póki co lekarz nie wspominal ale jesli taka opcja bedzie to powiem na jaki dzien :)
    Wczoraj na grillu juz o tym rozmawiali aby termin pokryl sie z urodzinami i jak mała siedziała cicho tak w trakcie rozmowy zaczęła pukać hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Ja mam wizytę na 18. ☺
    A o usg pytasz czy da zdjęcie?

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    tata ma 50 urodziny 31 sierpnia i chciala bym aby mała tak się urodziła, u mnie jeszcze wchodzi w plan cesarka, póki co lekarz nie wspominal ale jesli taka opcja bedzie to powiem na jaki dzien :)
    Wczoraj na grillu juz o tym rozmawiali aby termin pokryl sie z urodzinami i jak mała siedziała cicho tak w trakcie rozmowy zaczęła pukać hehe

To może bylo pukanie na znak akceptacji =)
    My planujemy cesarke, z tym ze rozwiazanie najwcześniej na wrzesień... jak będziemy pod koniec lipca w klinice to pewnie ustalimy termin... =)
    Pozostaje później jeszcze kwestia tego, czy moja córka zaakceptuje ten termin i grzecznie poczeka ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 08:04

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Gusiak sie oplulam :D :D :D
    Ten sam etap ciąży, zblizone bóle i zachcianki a teraz ojcowie co zmieniają imię :D :D
    Miałam miec na imię Patrycja i tez sie ojcu nie podobało wrócił z imieniem Katarzyna, mowil ze myslal cała drogę hahaha

Lady na ktora masz wizyte?

Wiem ze jeszcze 2 osoby chyba maja wizytacje dzisiaj :)

Muszę zapytac lekarza czy da rade buzke chwycic na usg bo ciagle profilowe dostaje hehe

16.20

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Ja to na pełnych obrotach będę już od 6 sierpnia :P wtedy zacznę 38 tydzien i może się rodzić jak dla mnie XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak a wskazania na cc masz czy sama z siebie tak wybralas?

Ja bym chciala pierwsze urodzic sn bo otwierana bylam i wiem jak sie czulam po operacji

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana zaraz śniadanie trzeba zjeść :-)trzymam kciuki za wizyty u nas narazie imienia nie zmieniamy i mam nadzieję że się nie zmieni.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady to ja chyba pierwsza mam wizyte bo wy tak pozno :)

W aplikacji wczoraj czytalam ze od 36tyg ciaza zaliczana do donoszonych bo od 36-38 kobiety z cukrzycą dostaja skierowanie na cc, wiem ze niektóre naturalnie rodza

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:47

Gusiak lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    dzień dobry :) piękne słonko za oknem!! <3

to u mnie Olka jest od początku :) od pierwszych tygodni do brzucha mówiliśmy Ola Fasola i się sprawdziło :)

widzę że wczoraj wątek jedzeniowy się przewinął ;) ja sie staram pilnować a mimo to 7kg na plusie, ale te moje pilnowanie się niestety czasem zawodzi ;) wczoraj "coś" mi się chciało, no łaziło za mną i nie mogła wykombinować co to jest... na kolację zjadłam bułkę z nutellą, za chwilę garść orzeszków słonych a skończyłam kolację lodami cytrynowymi i to było to ;) mąż się śmiał że chyba jakieś wahania hormonów mam że takie mixy jem :D rzadko mi się zdarza aż tak namieszać, ale wczoraj to już niemożliwie mnie męczyło to coś ;)

a na śniadanko grzecznie płateczki na mleku :)

Odnosnie jedzenia to ostatnio jem prazynki i slodycze, gdybym tak jadla nie bedac w ciazy to id stycznia waga byla by +10 a w ciazy hulaj dusza jedynie +4 :D
    sama sie dziwie

• adzia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A o usg pytasz czy da zdjęcie?
    Na każdej wizycie robi mi Usg. A zdjęcia za każdym razem dostają moi mężczyźni na pamiątkę jak wchodzą ze mną. Mój syn kazał sobie kupić album, i tam wkłada sobie zdjęcia z Usg. ☺

skabarka, easymum lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas imie tez sie zmienia ;), aktualnie mamy czwarte 'na tapecie' :D
    Marysia - jak dla mnie b.ladne, zdecydowanie :)

u mnie waga ostatnio stoi, wielu rzeczy paskudnych, slodkich i niezdrowych jesc nie moge, wiec mysle, ze nie bedzie zle ;)

AniaM, Gusiak lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia tez na kazdej mam usg, a zdjecie co druga wizyte dostahe jak do tej pory, troche sie ciesze ale z drugiej strony wolala bym podgladac małą jak fika a niestety monitor u gina nie jest ruchomy :/

.ona. Ja w tabelce wpisalam imie mimo wahania raczej nie zmienie juz :)

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Nas imię od początku zostaje takie jak wybraliśmy :)
    tez miałam mieć na imię Dagmara bo tacie się podobało ale chyba nie miał odwagi jak poszedł do urzędu sprzeciwić się wyborowi mojej mamy :D
    ja też dzisiaj wizytuje o 16. 10 czyli zaraz po pracy jadę zobaczyć moją malutką..
    odebraam w piątek wyniki i mam glukoze poniżej normy o dziwo! ciekawe co na to moja ginekolog powie, niby zaraz przy granicy ale w końcu wyszło poniżej.. na wagę też się boje stanąć bo ostatnio apetyt mi ogromnie dopisuje :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas imie dla siostry wybiera starszy brat, co pare tygodni nowe pomysly ;), ale mysle, ze to obecne juz chyba zostanie :).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie hehe u mnie z pewnoscia tak bedzie :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee59992cb406.jpg

adzia, bento, Lady Savage, AniaM, Gusiak lubią tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:27

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:27

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    u Nas imię od początku zostaje takie jak wybraliśmy :)
    tez miałam mieć na imię Dagmara bo tacie się podobało ale chyba nie miał odwagi jak poszedł do urzędu sprzeciwić się wyborowi mojej mamy :D
    ja też dzisiaj wizytuje o 16. 10 czyli zaraz po pracy jadę zobaczyć moją malutką..
    odebraam w piątek wyniki i mam glukoze poniżej normy o dziwo! ciekawe co na to moja ginekolog powie, niby zaraz przy granicy ale w końcu wyszło poniżej.. na wagę też się boje stanąć bo ostatnio apetyt mi ogromnie dopisuje :)

musisz pamiętać by nosić zawsze ze sobą coś słodkiego. Jakby za dużo cukier spadł i się źle poczujesz.

‹‹ 1074 1075 1076 1077 1078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ