X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to na pełnych obrotach będę od połowy sierpnia :D :D
    tata ma 50 urodziny 31 sierpnia i chciala bym aby mała tak się urodziła, u mnie jeszcze wchodzi w plan cesarka, póki co lekarz nie wspominal ale jesli taka opcja bedzie to powiem na jaki dzien :)
    Wczoraj na grillu juz o tym rozmawiali aby termin pokryl sie z urodzinami i jak mała siedziała cicho tak w trakcie rozmowy zaczęła pukać hehe

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    Ja mam wizytę na 18. ☺
    A o usg pytasz czy da zdjęcie?

• Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    tata ma 50 urodziny 31 sierpnia i chciala bym aby mała tak się urodziła, u mnie jeszcze wchodzi w plan cesarka, póki co lekarz nie wspominal ale jesli taka opcja bedzie to powiem na jaki dzien :)
    Wczoraj na grillu juz o tym rozmawiali aby termin pokryl sie z urodzinami i jak mała siedziała cicho tak w trakcie rozmowy zaczęła pukać hehe

To może bylo pukanie na znak akceptacji =)
    My planujemy cesarke, z tym ze rozwiazanie najwcześniej na wrzesień... jak będziemy pod koniec lipca w klinice to pewnie ustalimy termin... =)
    Pozostaje później jeszcze kwestia tego, czy moja córka zaakceptuje ten termin i grzecznie poczeka ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 08:04

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    Gusiak sie oplulam :D :D :D
    Ten sam etap ciąży, zblizone bóle i zachcianki a teraz ojcowie co zmieniają imię :D :D
    Miałam miec na imię Patrycja i tez sie ojcu nie podobało wrócił z imieniem Katarzyna, mowil ze myslal cała drogę hahaha

Lady na ktora masz wizyte?

Wiem ze jeszcze 2 osoby chyba maja wizytacje dzisiaj :)

Muszę zapytac lekarza czy da rade buzke chwycic na usg bo ciagle profilowe dostaje hehe

16.20

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:

Ja to na pełnych obrotach będę już od 6 sierpnia :P wtedy zacznę 38 tydzien i może się rodzić jak dla mnie XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak a wskazania na cc masz czy sama z siebie tak wybralas?

Ja bym chciala pierwsze urodzic sn bo otwierana bylam i wiem jak sie czulam po operacji

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana zaraz śniadanie trzeba zjeść :-)trzymam kciuki za wizyty u nas narazie imienia nie zmieniamy i mam nadzieję że się nie zmieni.

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2016, 22:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady to ja chyba pierwsza mam wizyte bo wy tak pozno :)

W aplikacji wczoraj czytalam ze od 36tyg ciaza zaliczana do donoszonych bo od 36-38 kobiety z cukrzycą dostaja skierowanie na cc, wiem ze niektóre naturalnie rodza

• aldonaa Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2016, 14:47

Gusiak lubi tę wiadomość

l22nhdge5b933eoh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skabarka wrote:
    dzień dobry :) piękne słonko za oknem!! <3

to u mnie Olka jest od początku :) od pierwszych tygodni do brzucha mówiliśmy Ola Fasola i się sprawdziło :)

widzę że wczoraj wątek jedzeniowy się przewinął ;) ja sie staram pilnować a mimo to 7kg na plusie, ale te moje pilnowanie się niestety czasem zawodzi ;) wczoraj "coś" mi się chciało, no łaziło za mną i nie mogła wykombinować co to jest... na kolację zjadłam bułkę z nutellą, za chwilę garść orzeszków słonych a skończyłam kolację lodami cytrynowymi i to było to ;) mąż się śmiał że chyba jakieś wahania hormonów mam że takie mixy jem :D rzadko mi się zdarza aż tak namieszać, ale wczoraj to już niemożliwie mnie męczyło to coś ;)

a na śniadanko grzecznie płateczki na mleku :)

Odnosnie jedzenia to ostatnio jem prazynki i slodycze, gdybym tak jadla nie bedac w ciazy to id stycznia waga byla by +10 a w ciazy hulaj dusza jedynie +4 :D
    sama sie dziwie

• adzia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka23 wrote:
    A o usg pytasz czy da zdjęcie?
    Na każdej wizycie robi mi Usg. A zdjęcia za każdym razem dostają moi mężczyźni na pamiątkę jak wchodzą ze mną. Mój syn kazał sobie kupić album, i tam wkłada sobie zdjęcia z Usg. ☺

skabarka, easymum lubią tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas imie tez sie zmienia ;), aktualnie mamy czwarte 'na tapecie' :D
    Marysia - jak dla mnie b.ladne, zdecydowanie :)

u mnie waga ostatnio stoi, wielu rzeczy paskudnych, slodkich i niezdrowych jesc nie moge, wiec mysle, ze nie bedzie zle ;)

AniaM, Gusiak lubią tę wiadomość

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Adzia tez na kazdej mam usg, a zdjecie co druga wizyte dostahe jak do tej pory, troche sie ciesze ale z drugiej strony wolala bym podgladac małą jak fika a niestety monitor u gina nie jest ruchomy :/

.ona. Ja w tabelce wpisalam imie mimo wahania raczej nie zmienie juz :)

• karolcia87 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u Nas imię od początku zostaje takie jak wybraliśmy :)
    tez miałam mieć na imię Dagmara bo tacie się podobało ale chyba nie miał odwagi jak poszedł do urzędu sprzeciwić się wyborowi mojej mamy :D
    ja też dzisiaj wizytuje o 16. 10 czyli zaraz po pracy jadę zobaczyć moją malutką..
    odebraam w piątek wyniki i mam glukoze poniżej normy o dziwo! ciekawe co na to moja ginekolog powie, niby zaraz przy granicy ale w końcu wyszło poniżej.. na wagę też się boje stanąć bo ostatnio apetyt mi ogromnie dopisuje :)

aniołek w niebie Mikołaj 12.2013
    Córka Aurelka 09.2015 <3
    klz9krhm9br6smg4.png
  • .ona. Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas imie dla siostry wybiera starszy brat, co pare tygodni nowe pomysly ;), ale mysle, ze to obecne juz chyba zostanie :).

majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie hehe u mnie z pewnoscia tak bedzie :D
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ee59992cb406.jpg

adzia, bento, Lady Savage, AniaM, Gusiak lubią tę wiadomość

• Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:27

8pdp47e.png
  • Dżuls Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2016, 20:27

8pdp47e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolcia87 wrote:
    u Nas imię od początku zostaje takie jak wybraliśmy :)
    tez miałam mieć na imię Dagmara bo tacie się podobało ale chyba nie miał odwagi jak poszedł do urzędu sprzeciwić się wyborowi mojej mamy :D
    ja też dzisiaj wizytuje o 16. 10 czyli zaraz po pracy jadę zobaczyć moją malutką..
    odebraam w piątek wyniki i mam glukoze poniżej normy o dziwo! ciekawe co na to moja ginekolog powie, niby zaraz przy granicy ale w końcu wyszło poniżej.. na wagę też się boje stanąć bo ostatnio apetyt mi ogromnie dopisuje :)

musisz pamiętać by nosić zawsze ze sobą coś słodkiego. Jakby za dużo cukier spadł i się źle poczujesz.

‹‹ 1074 1075 1076 1077 1078 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ