X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 maja 2015, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :) widzę, że rozmawiacie o jedzeniu, ja po weselu i poprawinach... mój mąż i szwagier twierdzą, że zjadłam więcej niż oni, mój brzuszek też chyba zaczyna odpowiadać na moje obżarstwo wzdęciam...

może jutro nadrobię wasze wpisy:) a teraz idę spać bo nogi też mi posłuszeństwa odmawiają ;)

• adzia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    la_lenka wrote:
    A powiedzcie, czy jest już taki prawdziwy, dobry arbuz? Bo ja do tej pory widywałam tylko takie nędzne bladziochy. Ale jak jest, to całe miasto oblecę, uwielbiam arbuza!
    La lenka już można dostać naprawdę takiego soczystego, słodkiego no pycha. ☺

la_lenka lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • adzia Autorytet

Wysłany: 24 maja 2015, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Łapie się na tym że jak na coś mam tak straszną ochotę, to pojawia się u mnie taki slinotok jak u mojej Jamniczki. ☺No masakr. ☺

Carolline lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaak za mną chodzi arbuuuuuz! Ale co widzę w sklepach, to takie brzydkie i blade...

• 4me Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 00:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje arbuza w Almie. Są pyszne i słodkie :)
    Ale ostatnio mój przyniosl arbuza z biedronki i byl naprawde slodziutki- wlasnie na kolacje skonsumowałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 00:12

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • 4me Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 06:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra jest przed 6 rana a ja juz po drugim wstawaniu- mam dość :/ i to nie wcale z powodu pelnego pecharza a pelnego nosa! Mój wirus z czwartku przemienil sie kilka dni temu w mega katar. W ciagu dnia radze sobie ale w nocy po 2-3 godzinach od położenia zatyka mi sie kompletnie wszystko w górnych drogach oddechowych i co godzinne musze wstac by sie nie udusić :/
    Dzis zjem 10 cebul, 20 czosnkow a na koniec udam sie do apteki po sol w sprayu do nosa... Pewnwie mnie tez w końcu przepuszcza w kolejce- dzieki zapachowi po tej mieszance a nie brzuchowi oczywiscie ;)

mhsvj48aqvgzp38a.png

l22nhdgestw22l2o.png
  • Dominka92 Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aa mnie obudzil sen,ze bola mnie piersi, budze sie na prawym boku a z jednej cos mi cieklo !! Boje sie ze przycisnelam te piers na boku i sila zaczelo sie wyciskac :/
    Miala tak ktoras? Niby czytam ze to normalne ale sama juz nie wiem

relgzbmhh8tsviez.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry =)

Właśnie mąż poszedł do pracy, to i ja mam przebudzenie aczkolwiek chyba jeszcze się zdrzemne... weekend mnie jakoś bardziej meczy ;p
    Wczoraj też robiliśmy większe porządki, wiec może i troszkę to się przyczyniło...

W ogóle któraś tu wcześniej pisała o bólu pięt.... ja tez mam, jak mnie czasem złapie to strasznie dokucza...

Co do łóżeczka my stawiamy w domu na zwykłe, drewniane.. myślę, ze nic się małej od niego nie stanie =)

Arbuza polecam z biedronki... wczoraj skonczylam =)
    Moj był bardzo smaczny i słodziutki =)

qb3c9vvjejpwrdmi.png

https://www.maluchy.pl/sl-70344.png
  • AniaM Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siara ponoć jest normalna może się pojawić między 18-39 tygc. Ale nie musi także wszystko gra :)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela bardzo ładne imię ... moja bratanica tak ma =)

U nas z kolei pojawił się dylemat czy nie zmienić planowanego Nadia na Maria (Marysia) ... tak miała na imię babcia mojego męża... zawsze tak ciepło i milo ja wspomina, zresztą nie tylko On, a i cala Jego rodzina, a i na pewno Jego Dziadek byłby przeszczesliwy... sama nigdy nie mialam dziadka i jakoś ten jest mi bardzo bliski, wiec i ja będę się cieszyć że mogę w taki sposób sprawić kogoś uszczęśliwić =)

ojjjj... a myślałam, ze imię to się Nam już raczej nie zmieni ;p

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo :)
    wczoraj padlam zmęczona, nawet wlosow nie umylam co mialam w planie bo śmierdzą od grilla :/

Dzisiaj mam lekarza na 14.20 :)

Widzę że dzien zapowiada sie znowu sloneczny :)

Wy o imieniach haha mi troche tez sie odwidzialo Roksana wracam myslami aby nazwac Dagmara jednak tata ma jakies 'ale' mama proponiwala Oliwia a jeszcze mi sie podoba Helena.
    Tak mysle na drugie będzie Maria

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 07:34

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżuls wrote:
    A, no właśnie Lady, powtarzałaś w końcu cukier na czczo?

Nie nie powtarzałam, poczekam co ona mi powie dzisiaj

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    adzia wrote:
    A Ja myślałam że tylko ja tak wycinam. ☺Cały czas ruszam gębą. Właśnie skończyłam jeść kotleta nadziewanego pieczarkami A już nałożyłam sobie spore kawałki arbuza. Aż się boję wejść na wagę, na jutrzejszej wizycie. ☺

Ja też się będę bała wejść na wagę po wczorajszych frytach :3

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, ze czym bliżej do końca to tym bardziej nam się zmieniają wizję imienia =)

Lady tłumacz to sobie tak... frytki to zmieniaki, ziemniak to warzywo, a warzywa sa zdrowe ;D

ps. Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty =)
    ps.2. Staraczko ja mialam mieć na imię Dagmara, ale mojemu tacie się nie podobało i rejestrując córkę sobie zmienił ;D

Lady Savage lubi tę wiadomość

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się cieplutko. U mnie słonko i zapowiada się gorący i pracowity dzień, na środę powinnam zrobić dwa referaty, ale mi się nie chce XD. Dziś mam zaplanowaną wizytę u mojej koleżanki z roku :) termin ma na 18 sierpnia haha, i będziemy rodzić w tym samym szpitalu. Potem o 16.20 ginekolog i żeby Zuzia była Zuzią :P i o 18 mamy szkołę rodzenia, ostatnie zajęcia :( chlip chlip, fajne są takie zajęcia.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak wrote:
    Lady tłumacz to sobie tak... frytki to zmieniaki, ziemniak to warzywo, a warzywa sa zdrowe ;D

XD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 maja 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gusiak sie oplulam :D :D :D
    Ten sam etap ciąży, zblizone bóle i zachcianki a teraz ojcowie co zmieniają imię :D :D
    Miałam miec na imię Patrycja i tez sie ojcu nie podobało wrócił z imieniem Katarzyna, mowil ze myslal cała drogę hahaha

Lady na ktora masz wizyte?

Wiem ze jeszcze 2 osoby chyba maja wizytacje dzisiaj :)

Muszę zapytac lekarza czy da rade buzke chwycic na usg bo ciagle profilowe dostaje hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 07:47

• marlenak_me Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    kurcze u mnie leje od rana a ja sie musze wybrac do sklepu, chyba pojadę autem, bo nic mi sie nie chce w ten posępny dzień.

Ja szkołę rodzenia zaczynam za miesiąc z hakiem, więc możnaby powiedzieć, że jeszcze nic nie wiem, ale pewnie więcej zapamiętam z zajęć bliżej porodu :-)

720fbe94f2.png
  • Gusiak Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka mój tato pozniej się ponoć tłumaczył, ze po prostu zapomniał jak to szlo i dlatego wybrał Agnieszka ;D

Swoją drogą, az dziwne tyle tych naszych podobieństw... =)
    Az jestem baaardzo ciekawą jak trafią z terminami te nasze córki =)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2015, 07:49

qb3c9vvjejpwrdmi.png

• adzia Autorytet

Wysłany: 25 maja 2015, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę na 18. ☺

Staraczka23 lubi tę wiadomość

3i49df9hy5b5npd4.png
‹‹ 1073 1074 1075 1076 1077 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ