Wrześniówki 2015
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja mierze ciśnienie to zazwyczaj mam wysoki puls 92,95,98,90 poniżej też mam ale zazwyczaj jest powyżej 90
ciśnienie mam super 120/85 ,90 117 a przed ciążą zdarzało się, że miałam 140/95 puls 98 145 , zgłosiłam to lekarzowi dlatego kazał raz dziennie mi mierzyć .
-
nick nieaktualny
-
Witam się w 27 tygodniu
wow, ale to leci.
co do ciśnienia, u mnie najczęściej 100/60 (czasem mniej, ale zawsze tak mam, zawał mi nie grozi
, w porywach do 110/70, puls ok.90 - w ciązy większy puls to normalne zjawisko, poczytajcie o tym, w końcu krwi mamy dużo więcej niż przed ciążą 
Co do ruchów - w dzień mam ostatnio słabe kopniaki, za to jak idę spać to mój brzuch zamienia się w góry i doliny
, widać rączki/nóżki (?) pod skórą jak się przesuwają 
Dobrego dnia dziewczyny!
p.s. ja w ramach desperacji 'że nie mam się w co ubrać' właśnie wyszukuję sobie jakieś fajne tuniki na krótki rękaw w necie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 12:35
Gusiak, Kasiarzynka, Czarna_88 lubią tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
.ona. wrote:
p.s. ja w ramach desperacji 'że nie mam się w co ubrać' właśnie wyszukuję sobie jakieś fajne tuniki na krótki rękaw w necie.
Jak coś znajdziesz, to daj znać, ja już fioła dostaję z tym ubieraniem, we wszystkim, no prawie wszystkim , wyglądam jakoś tak niezdarnie, a to dopiero początek lata ...
-
Witamy się

U nas ciepło ale szału dziś nie ma. Przynajmniej nie grzeje tak jak wczoraj. I odrazu widać efekt w ruchach małej. Jest aktywna cały czas
My sobie leżymy na działeczce i czekamy aż ktoś rozpali grila. Narobiłam pełno smakołyków i będę się zajadać
Wszystkim dziś miłego dnia życzymy i sprzyjającej pogody. -
Kupilam wczoraj w pepco supcio spodnie takie luzne pod brzuszek, z gora nie ma problemu gorzej z dolem
dlatego nazamawialam w tym tyg rybaczki getry przerobilam pare spodni lenich i jakos sie w nich pochodzi. 
Dzis mija mi pelny 24 tydz czyli zaczynam 25. Jej juz sie robi tak powaznie.
Moja mala dala rano popis a teraz slabo -
easymum wrote:Jak coś znajdziesz, to daj znać, ja już fioła dostaję z tym ubieraniem, we wszystkim, no prawie wszystkim , wyglądam jakoś tak niezdarnie, a to dopiero początek lata ...
Ja generalnie ubrań typowych 'na ciążę' nie lubię, ale już raczej dłużej nie dam rady paradować w koszulkach
.
Szukałam takich tunik za parę zł, żeby nie było mi żal wyrzucić po ciąży lub komuś oddać, więcej dzieci nie planuję, więc nie przydadzą mi się, a żal mi wydać kilkadziesiąt zł na ciuch na chwilę. Wolę kupić coś dla dzieci.
Zamówiłam np. takie:
http://allegro.pl/show_item.php?item=5392664509
http://allegro.pl/show_item.php?item=5230380755
Nie powiem, żeby te tuniki to był mój typ
, ale lepszy rydz niż nic. Zresztą w obecnej sytuacji z całkiem sporym brzuchem to chyba już w niczym ładniej wyglądać nie będę
.
easymum lubi tę wiadomość
majowy chłopczyk i wrześniowa dziewczynka
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Witam się i ja
byliśmy od wczoraj na gillu, cudownie
najadłam się karkóweczki z sosem czosnkowym i jesteśmy z Zuzią szczęśliwe.
Diabetolog -.- kazał mi 3 razy dziennie mierzyć cukier
nie nienawidzę sie kuć igłą, jak widzę to maszynę to mnie mdli
jeszcze nie zaczęłam a już mam dość. Do tego kazała mi iść do dietetyczki po dietę dla cukrzyków.
A i witam się w 29 tyg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 17:06
aldonaa, adzia, Gusiak lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
My dopiero dotarliśmy do domu. A było tak przyjemnie że jutro robimy powtórkę. Ojedzona, opita i dotleniamy teraz odpoczywam.
Lady dziwne bo zazwyczaj mierzy się 4x dziennie cukier- naczczo, po śniadaniu, po obiedzie, po kolacji. Ale nie będę wnikać jak Cię lekarz prowadzi.
A do kucia idzie się przyzwyczaić. Kwestia kilku dni.
Edit: właśnie zauważyłam że dziś mamy Studniówkę!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 19:15
Kasiarzynka, kapturnica, Gusiak, skabarka lubią tę wiadomość