Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:00

agatka196, kapturnica lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Lady z tego co pamiętam to ważne jest na czczo, bo z tym miała problem. Zresztą po tygodniu zobaczy czy pomiary są poprawne i na.co można sobie pozwolić.
    Co do karkówki z grilla to mi np nie podniosła cukry ale to u każdego indywidualnie. Co do kucia to nie jest źle, nawet do instalacji się przyzwyczaiłam. Ale wczoraj pocielam sobie paluszki w lewej ręce (nóż mi się omsknal) a głównie w tej mierze i mecze dzisiaj biedna prawa rękę :-)
    Mój syn to mały len. Nie szaleje w brzuchu jak wasze dzieci.6

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi karkówka ani żadne inne mięso grillowane czy duszone nie podnosi cukru. Z resztą tak jak mówisz Anima to indywidualna sprawa. Boszsz ale mnie wydeło dzisiaj. Patrzajcie :O :

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:45

bento, Kasiarzynka, Lady Savage, Terazsięuda:-), nick nieaktualny, przyszła mama, diatomka, karolcia87, agniesja, .ona., adzia, Gusiak, Anitka201, Wonderland, easymum, Kucykowa lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 Bardzo ładnie wyglądasz :-) mój brzuch podobny może ciut większy.

magdalenkaihelenka Ja też myślę, że lepiej wyglądam, jakoś ten brzuszek dodaje uroku :-)

agatka196, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    PannaB, mega ta spodnica ! :)

Ej Lady, Ty chcesz powiedziec ze za tydzien zaczynasz 30 tc??? Wooow! :)

Na to wygląda. Z resztą moja małą przybiera na wadze strasznie, 25 maja miała 780 g a wczoraj w szpitalu jak ją mierzył i ważył lekarz to powiedział że ma 1 kg 230 g O.O

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    My dopiero dotarliśmy do domu. A było tak przyjemnie że jutro robimy powtórkę. Ojedzona, opita i dotleniamy teraz odpoczywam.

Lady dziwne bo zazwyczaj mierzy się 4x dziennie cukier- naczczo, po śniadaniu, po obiedzie, po kolacji. Ale nie będę wnikać jak Cię lekarz prowadzi.
    A do kucia idzie się przyzwyczaić. Kwestia kilku dni.

Edit: właśnie zauważyłam że dziś mamy Studniówkę!!!

Nie wiem czy się przyzwyczaić da, obawiam się że nie będę mieć rąk działących do pracy, bo jak tu haftować mając po-kłute palce

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziewczyny chyba macica się stawia , ale nie jestem pewna. Dzisiaj wyszliśmy na spacer i wzięliśmy moją mamę do Cieplic do parku, jak mnie nagle skurcz złapał i stwardniał brzuch na dole aż mi się słabo zrobiło i drugi raz mi się tak stało. Dobrze , że mama była ze mną. Do tej pory dół brzucha boli ciągnie ale już nie ma skurczy. Musiałam położyć się na ławce, bo bym zemdlała. Ehh.... muszę się obserwować i zgłosić to lekarzowi na wizycie 17 czerwca. I jestem zła na siebie, bo spacer się nie udał siedzieliśmy na ławce godzinę, a później wróciliśmy do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 20:35

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też złapało kilka razy, i ginekolog mi kazała co 30 min siadać na ławce na 15-20 min i ruszać dalej, potem po 30 min znowu przerwa na ławce.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady musisz sobie dobrze igłę ustawić.
    Ja cały czas kuje lewą rękę a czasem jak coś chce sprawdzić to kuje prawa i w tedy te ranki mnie bolą- tak jakby zastrzał się zrobił. I na lewej tez tak miałam a teraz już nie czuje no chyba ze igłę przestawie przez przypadek to boli jak cholera.

Anulka mi dziś tak brzuch stwardniał jak wracałam z działki że aż kroka nie mogłam zrobić i czułam normalnie kamień na wysokości wzgórka łonowego. A nic nie robiłam tylko cały dzień przeleżałam na leżaku. Tyle że dr mówił że na tym etapie ciąży mogą pojawiać się nie przyjemne kucia w pochwie, skurcze i twardnienia. Nakazał wtedy brać nospa i magnez oraz odpoczywać a w razie co jest pod telefonem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 20:51

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ja cały czas kuje lewą rękę a czasem jak coś chce sprawdzić to kuje prawa i w tedy te ranki mnie bolą- tak jakby zastrzał się zrobił. I na lewej tez tak miałam a teraz już nie czuje no chyba ze igłę przestawie przez przypadek to boli jak cholera.

:( nie chcę się kłuć :( przymierzam sie do tego drugi dzień i nic :( boję się ;/ w ogóle to ja mam od małego fobie do strzykawek.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem kochana to nic przyjemnego ale inaczej poziomu cukru nie sprawdzisz. Wiem ze też dziewczyny kuja się w inne miejsca ale to musiała byś poczytać.
    A lepsze takie kucie w paluszki i w miarę możliwości unormowanie cukru jeżeli się da niż kucie się insulina w udo.

• AniaM Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nasze brzuszki się różnią juz nigdy jak będzie przechodzić koło mnie kobieta ciężarna nie będę zgadywać który miesiąc hehe no naprawdę można się pomyśleć o kilka miesięcy :p u nas na forum rozbiegłosc w kształtach jest olbrzymia:)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( a tak było bardzo dobrze przez 7 miesięcy, noż kurczę

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM masz rację. Różnica jest duża. :-)
    Ja mam nadzieje że za 3 miesiące nie będę wyglądać jak monstrum :-P :-P. Bo wszystko jak na razie idzie mi w brzuszek :-)

Lady nie denerwuj się i nie załamuj bo stres podnosi poziom cukru. Wszystko będzie dobrze. Nie jesteś sama z tym, a nie które z nas zmagają się z tą przypadłością od początku ciąży. Zawsze służymy pomocą

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:

Anulka mi dziś tak brzuch stwardniał jak wracałam z działki że aż kroka nie mogłam zrobić i czułam normalnie kamień na wysokości wzgórka łonowego. A nic nie robiłam tylko cały dzień przeleżałam na leżaku. Tyle że dr mówił że na tym etapie ciąży mogą pojawiać się nie przyjemne kucia w pochwie, skurcze i twardnienia. Nakazał wtedy brać nospa i magnez oraz odpoczywać a w razie co jest pod telefonem.

Teraz leże, a wcześniej nospę wziełam no nic, obserwuje. Dalej boli. No właśnie skurcz kamień :/ ale to nie może się powtarzać a mi raz się już wcześniej tak zdarzyło. Dobrze , że położyłam się na ławce bo bym zemdlała z tego bolu. A teraz boli mniej ale czuje że boli, skurcz i puszcza nie wiem co to :( może mniej boli ale boli i co jakis czas brzuch twardnieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 21:11

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    AniaM masz rację. Różnica jest duża. :-)
    Ja mam nadzieje że za 3 miesiące nie będę wyglądać jak monstrum :-P :-P. Bo wszystko jak na razie idzie mi w brzuszek :-)

Lady nie denerwuj się i nie załamuj bo stres podnosi poziom cukru. Wszystko będzie dobrze. Nie jesteś sama z tym, a nie które z nas zmagają się z tą przypadłością od początku ciąży. Zawsze służymy pomocą

Dziękuje za wsparcie :3 mój to się na mnie wkurwił i powiedział że od rana mnie wspiera, i już ma dosyć. Kiedy ja się na prawdę boję tego sprzętu z igłami, może jakby mi ktoś to robił a nie ja sama, ja pierdziu jak mnie kuły pielęgniarki na pobranie krwi to zawsze odwracam wzrok, a tu będę musiała patrzeć gdzie się kłuje, no nie mogę. Myślenie o tym mnie dobija. Muszę kogoś znaleść co by mnie 3 razy dziennie kuł.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ale zobacz masz efekt cukrzycy, dziecko bardzo przybiera.zrob to dla malenstwa. Musisz sie przelamac.

kapturnica, easymum lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka kurcze okres ok 26 tc jest trudny, moze zadzwon do lekarza czy poloznej, skoro tak silne te skurcze.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A mi dziewczyny chyba macica się stawia , ale nie jestem pewna. Dzisiaj wyszliśmy na spacer i wzięliśmy moją mamę do Cieplic do parku, jak mnie nagle skurcz złapał i stwardniał brzuch na dole aż mi się słabo zrobiło i drugi raz mi się tak stało. Dobrze , że mama była ze mną. Do tej pory dół brzucha boli ciągnie ale już nie ma skurczy. Musiałam położyć się na ławce, bo bym zemdlała. Ehh.... muszę się obserwować i zgłosić to lekarzowi na wizycie 17 czerwca. I jestem zła na siebie, bo spacer się nie udał siedzieliśmy na ławce godzinę, a później wróciliśmy do domu.

mi tez sie tak twardnieje,z reguły raz dziennie, czasem 2, lekarz mi mówiła, że jak by sie tak działo kilka razy w krótkim czasie to zeby zgłaszać sie na IP.

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    mi tez sie tak twardnieje,z reguły raz dziennie, czasem 2, lekarz mi mówiła, że jak by sie tak działo kilka razy w krótkim czasie to zeby zgłaszać sie na IP.

W krótkim czasie i kilka razy to znaczy ile i w jakim czasie? No mi się tak stało koło 16 i teraz leże mniejsze skurcze mam ale są i dół brzucha twardnieje na chwilę i przestaje ale mocno nie boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 21:33

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 1158 1159 1160 1161 1162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ