X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniówki 2015
Odpowiedz

Wrześniówki 2015

Oceń ten wątek:
  • Kasiarzynka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2015, 21:00

agatka196, kapturnica lubią tę wiadomość

wnidtv73dpzdszlc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Lady z tego co pamiętam to ważne jest na czczo, bo z tym miała problem. Zresztą po tygodniu zobaczy czy pomiary są poprawne i na.co można sobie pozwolić.
    Co do karkówki z grilla to mi np nie podniosła cukry ale to u każdego indywidualnie. Co do kucia to nie jest źle, nawet do instalacji się przyzwyczaiłam. Ale wczoraj pocielam sobie paluszki w lewej ręce (nóż mi się omsknal) a głównie w tej mierze i mecze dzisiaj biedna prawa rękę :-)
    Mój syn to mały len. Nie szaleje w brzuchu jak wasze dzieci.6

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi karkówka ani żadne inne mięso grillowane czy duszone nie podnosi cukru. Z resztą tak jak mówisz Anima to indywidualna sprawa. Boszsz ale mnie wydeło dzisiaj. Patrzajcie :O :

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 08:45

bento, Kasiarzynka, Lady Savage, Terazsięuda:-), Sigma, przyszła mama, diatomka, karolcia87, agniesja, .ona., adzia, Gusiak, Anitka201, Wonderland, easymum, Kucykowa lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png
  • bento Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 Bardzo ładnie wyglądasz :-) mój brzuch podobny może ciut większy.

magdalenkaihelenka Ja też myślę, że lepiej wyglądam, jakoś ten brzuszek dodaje uroku :-)

agatka196, magdalenkaihelenka lubią tę wiadomość

sRUqp2.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aldonaa wrote:
    PannaB, mega ta spodnica ! :)

Ej Lady, Ty chcesz powiedziec ze za tydzien zaczynasz 30 tc??? Wooow! :)

Na to wygląda. Z resztą moja małą przybiera na wadze strasznie, 25 maja miała 780 g a wczoraj w szpitalu jak ją mierzył i ważył lekarz to powiedział że ma 1 kg 230 g O.O

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    My dopiero dotarliśmy do domu. A było tak przyjemnie że jutro robimy powtórkę. Ojedzona, opita i dotleniamy teraz odpoczywam.

Lady dziwne bo zazwyczaj mierzy się 4x dziennie cukier- naczczo, po śniadaniu, po obiedzie, po kolacji. Ale nie będę wnikać jak Cię lekarz prowadzi.
    A do kucia idzie się przyzwyczaić. Kwestia kilku dni.

Edit: właśnie zauważyłam że dziś mamy Studniówkę!!!

Nie wiem czy się przyzwyczaić da, obawiam się że nie będę mieć rąk działących do pracy, bo jak tu haftować mając po-kłute palce

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • anulka20 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziewczyny chyba macica się stawia , ale nie jestem pewna. Dzisiaj wyszliśmy na spacer i wzięliśmy moją mamę do Cieplic do parku, jak mnie nagle skurcz złapał i stwardniał brzuch na dole aż mi się słabo zrobiło i drugi raz mi się tak stało. Dobrze , że mama była ze mną. Do tej pory dół brzucha boli ciągnie ale już nie ma skurczy. Musiałam położyć się na ławce, bo bym zemdlała. Ehh.... muszę się obserwować i zgłosić to lekarzowi na wizycie 17 czerwca. I jestem zła na siebie, bo spacer się nie udał siedzieliśmy na ławce godzinę, a później wróciliśmy do domu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 20:35

Anulka20

Synek :) Wiktor
    3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też złapało kilka razy, i ginekolog mi kazała co 30 min siadać na ławce na 15-20 min i ruszać dalej, potem po 30 min znowu przerwa na ławce.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady musisz sobie dobrze igłę ustawić.
    Ja cały czas kuje lewą rękę a czasem jak coś chce sprawdzić to kuje prawa i w tedy te ranki mnie bolą- tak jakby zastrzał się zrobił. I na lewej tez tak miałam a teraz już nie czuje no chyba ze igłę przestawie przez przypadek to boli jak cholera.

Anulka mi dziś tak brzuch stwardniał jak wracałam z działki że aż kroka nie mogłam zrobić i czułam normalnie kamień na wysokości wzgórka łonowego. A nic nie robiłam tylko cały dzień przeleżałam na leżaku. Tyle że dr mówił że na tym etapie ciąży mogą pojawiać się nie przyjemne kucia w pochwie, skurcze i twardnienia. Nakazał wtedy brać nospa i magnez oraz odpoczywać a w razie co jest pod telefonem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 20:51

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Ja cały czas kuje lewą rękę a czasem jak coś chce sprawdzić to kuje prawa i w tedy te ranki mnie bolą- tak jakby zastrzał się zrobił. I na lewej tez tak miałam a teraz już nie czuje no chyba ze igłę przestawie przez przypadek to boli jak cholera.

:( nie chcę się kłuć :( przymierzam sie do tego drugi dzień i nic :( boję się ;/ w ogóle to ja mam od małego fobie do strzykawek.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem kochana to nic przyjemnego ale inaczej poziomu cukru nie sprawdzisz. Wiem ze też dziewczyny kuja się w inne miejsca ale to musiała byś poczytać.
    A lepsze takie kucie w paluszki i w miarę możliwości unormowanie cukru jeżeli się da niż kucie się insulina w udo.

• AniaM Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nasze brzuszki się różnią juz nigdy jak będzie przechodzić koło mnie kobieta ciężarna nie będę zgadywać który miesiąc hehe no naprawdę można się pomyśleć o kilka miesięcy :p u nas na forum rozbiegłosc w kształtach jest olbrzymia:)

f2w3dqk3snfrllcm.png

9aaed3c0a9.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( a tak było bardzo dobrze przez 7 miesięcy, noż kurczę

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaM masz rację. Różnica jest duża. :-)
    Ja mam nadzieje że za 3 miesiące nie będę wyglądać jak monstrum :-P :-P. Bo wszystko jak na razie idzie mi w brzuszek :-)

Lady nie denerwuj się i nie załamuj bo stres podnosi poziom cukru. Wszystko będzie dobrze. Nie jesteś sama z tym, a nie które z nas zmagają się z tą przypadłością od początku ciąży. Zawsze służymy pomocą

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:

Anulka mi dziś tak brzuch stwardniał jak wracałam z działki że aż kroka nie mogłam zrobić i czułam normalnie kamień na wysokości wzgórka łonowego. A nic nie robiłam tylko cały dzień przeleżałam na leżaku. Tyle że dr mówił że na tym etapie ciąży mogą pojawiać się nie przyjemne kucia w pochwie, skurcze i twardnienia. Nakazał wtedy brać nospa i magnez oraz odpoczywać a w razie co jest pod telefonem.

Teraz leże, a wcześniej nospę wziełam no nic, obserwuje. Dalej boli. No właśnie skurcz kamień :/ ale to nie może się powtarzać a mi raz się już wcześniej tak zdarzyło. Dobrze , że położyłam się na ławce bo bym zemdlała z tego bolu. A teraz boli mniej ale czuje że boli, skurcz i puszcza nie wiem co to :( może mniej boli ale boli i co jakis czas brzuch twardnieje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 21:11

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    AniaM masz rację. Różnica jest duża. :-)
    Ja mam nadzieje że za 3 miesiące nie będę wyglądać jak monstrum :-P :-P. Bo wszystko jak na razie idzie mi w brzuszek :-)

Lady nie denerwuj się i nie załamuj bo stres podnosi poziom cukru. Wszystko będzie dobrze. Nie jesteś sama z tym, a nie które z nas zmagają się z tą przypadłością od początku ciąży. Zawsze służymy pomocą

Dziękuje za wsparcie :3 mój to się na mnie wkurwił i powiedział że od rana mnie wspiera, i już ma dosyć. Kiedy ja się na prawdę boję tego sprzętu z igłami, może jakby mi ktoś to robił a nie ja sama, ja pierdziu jak mnie kuły pielęgniarki na pobranie krwi to zawsze odwracam wzrok, a tu będę musiała patrzeć gdzie się kłuje, no nie mogę. Myślenie o tym mnie dobija. Muszę kogoś znaleść co by mnie 3 razy dziennie kuł.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ale zobacz masz efekt cukrzycy, dziecko bardzo przybiera.zrob to dla malenstwa. Musisz sie przelamac.

kapturnica, easymum lubią tę wiadomość

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • diatomka Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulka kurcze okres ok 26 tc jest trudny, moze zadzwon do lekarza czy poloznej, skoro tak silne te skurcze.

tb73hdgewbpj0awv.png
    o148j44j3jm7z3xv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulka20 wrote:
    A mi dziewczyny chyba macica się stawia , ale nie jestem pewna. Dzisiaj wyszliśmy na spacer i wzięliśmy moją mamę do Cieplic do parku, jak mnie nagle skurcz złapał i stwardniał brzuch na dole aż mi się słabo zrobiło i drugi raz mi się tak stało. Dobrze , że mama była ze mną. Do tej pory dół brzucha boli ciągnie ale już nie ma skurczy. Musiałam położyć się na ławce, bo bym zemdlała. Ehh.... muszę się obserwować i zgłosić to lekarzowi na wizycie 17 czerwca. I jestem zła na siebie, bo spacer się nie udał siedzieliśmy na ławce godzinę, a później wróciliśmy do domu.

mi tez sie tak twardnieje,z reguły raz dziennie, czasem 2, lekarz mi mówiła, że jak by sie tak działo kilka razy w krótkim czasie to zeby zgłaszać sie na IP.

• anulka20 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenkaihelenka wrote:
    mi tez sie tak twardnieje,z reguły raz dziennie, czasem 2, lekarz mi mówiła, że jak by sie tak działo kilka razy w krótkim czasie to zeby zgłaszać sie na IP.

W krótkim czasie i kilka razy to znaczy ile i w jakim czasie? No mi się tak stało koło 16 i teraz leże mniejsze skurcze mam ale są i dół brzucha twardnieje na chwilę i przestaje ale mocno nie boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 czerwca 2015, 21:33

Anulka20

3jvz82c38h6gh3mk.png
‹‹ 1158 1159 1160 1161 1162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ